IZVORNA PORUKA: Sanchy
a sto se tice interesa kompanija to je vec bezobrazluk ,evo dobila sam hippovu kasicu banana i jabuka sa keksom na njoj pise da je od petog meseca a sastav jabuka ,banana,koncentrovani sok limuna,punomasno mleko...keks moze sadrzati tragove jaja i orasastih plodova...mislim nemam reci..
Moram da se osvrnem na ovo,i nemojte pogrešno da me shvatite-ne branim nikoga samo hoću da vam sa tehnološke strane objasnim
Koncentrovani sok limuna-dobija se uparavnjem vode,a dodaje se kašicama uslovno rečeno kao konzervans,ili bolje rečeno kao antioksidans a u cilju očuvanja kvaliteta same kašice,i svih nutritivnih vrednosti.
punomasno mleko-adaptirano mleko dobijeno od punomasnog mleka.
keks može sadržati tragove jaja i orašastih proizvoda-od ovoga najčešće nema ništa,ali prema standardima o deklarisanju mora da piše iz razloga što tokom proizvodnje keksa (uglavnom jedna proizvodna traka služi za proizvodnju više proizvoda) može doći do kontaktnog prenosa minimalno zanemarljivih količima jaja,soje,orašastih proizvoda od prethodnih proizvoda.
A što se šećera tiče,najčešće se odnosi na šećer koji se normalno nalazi u voću a čija koncentracija raste sa termičkom obradom,tako da u gotovom proizvodu ima više šećera nego u samom voću,pa se ta količina i izražava u odnosu na ukupne šećere (ugljene hidrate) E sad,ako stvarno još i dodaju šećer u kašice za mladje bebe...te detalje ne znam.