RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Misha i Ljisha -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.10.2014 9:08:32)

Peace ja sam isla upravo tvojom logikom znaci tako sam je juce i obukla ali ocito nesto to mojoj ne odgovara.[sm=smiley13.gif]




Trcosava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.10.2014 9:09:45)

Mnooogo jurcaju, veruj mi. Pogotovo ako ih izvode napolje. I ako ih ne izvode i ako su unutra i bez grejanja, pa zamisli sad da postaviš 15 hiperaktivinih osoba u jednu sobu. Znaš koja bi temperatura bila? X puta sam došlapo nju, oni unutra (kiša napolju) ona cela mokra! Glava joj se oznojila, a u kratkim rukavima. Dakle, potkošulje tona i slojevito




Misha i Ljisha -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.10.2014 9:15:09)

Da drugacije je kad je potkosulja mokra ali preko ima bar jos jedan sloj, posto ocito ne mogu postici da se ona ne znoji onda je bolja varijanta da ima potkosulja pa makar i mokru do sebe a preko nesto.




Olga75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.10.2014 9:16:35)

evo link do teme o oblacenju dece po ovakvom vremenu KLIK




nikolicaniki -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (17.10.2014 12:19:38)

Moji su od početka septembra, slinavi, curi nos konstantno, od kada su krenuli u vrtić i odemo kod dr. i kaže nisu za terapiju, koristite im Fiziomer kids svaki dan ispirajte nosić i proći će. ( sprej za nos , morska voda ) Poslušam je, i evo sad su super, al obavezno posle vrtića im Physiomerom ispiram nos, to je bolje od fiziološkog. Prestao da curi nos, a da kucnem u drvo i ne kašlju, jer im se ne sliva niz grlo ništa. Nadam se da će ovako nastaviti.




Anck Su Nmaun -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 7:41:42)

Ja nisam pametna kako da zaustavim zelene slinice kod Hane? Ima ih sad vec mesec dana [sm=smiley13.gif]
Ne bih isla kod Dr samo zbog toga ali ja vise ne znam kako da ih zaustavim? Sipala Marisol, izvlacili usisivacem , koristi i kapi kad spava. Nocas se u 3 probudila zacementiran joj nosic , jutros vristi ne da da joj ocistim.




Misha i Ljisha -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 7:50:47)

Anck nazovi dr i pitaj da li mozes da joj sipas u nosic gentokulin kapi. Nasa snajka otisla kod privatnog dr zbog istog problema jer joj je drzavni govorio samo fizioloski, ciscenje i ispiranje i to je to. I kaze gentokulin kapi za oci su im resile problem za tri dana. To su valjda antibiotske kapi za oci i usi ali joj je dr rekla da sipa u nos. Kaze ujutru i uvece po jednu kap u svaku nozdrvu je sipala klincu i sve reseno. Prvog dana mu je iz nosa sve izjurilo, drugog dana je vec bilo bolje a treceg dana nije bilo slina.




Ana RR -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 7:52:01)

Genokulin smo mi koristili u više navrata, čak sam jednom i sama kupila (bez odlaska doktorki, što inače ne radim). Ok su, brzo mu reše problem.




Buba Mira -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 7:55:39)

Ako su sline zelene - bakterije su, treba antibiotik. I ja bi dala na svoju ruku, ipak daješ lokalno, u nos, pa nije strašno.




Anck Su Nmaun -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 7:59:35)

Hvala devojke, probacu!




Buba Mira -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 8:04:29)

I još nešto, postoji kremica koja se zove Nisita, ona je baš protiv skorevanja slinica u nosu, i pomaže nosnoj sluzokoži da se oporavi. Probaj i sa njom uz antibiotik.




Trcosava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 9:11:42)


IZVORNA PORUKA: Buba Mira

I još nešto, postoji kremica koja se zove Nisita, ona je baš protiv skorevanja slinica u nosu, i pomaže nosnoj sluzokoži da se oporavi. Probaj i sa njom uz antibiotik.


Meni ta krema nije apsolutno ništa pomagala. Koristila sam je kad sam prvi put došla ovde, nisam navikla na toplotu i sušio mi se nos noću. Mazala sam je i nije mi pomagala.

Elem, ja imam pitanje. Za kakav kašalj se beše daje BISOLVON? Ne znam da li smem da ga dam Ani sad. Nije joj mokar kašalj.




Buba Mira -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 9:17:35)

Bisolvon je za produktivan kašalj, za iskašljavanje.




Trcosava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 9:26:23)

Pa i meni se čini da je za onaj 'mokri', ne za 'suvi'. Za suvi je neki drugi, samo ne mogu da se setim koji. Dakle, da ga preskočim. [sm=smiley36.gif]




Buba Mira -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 9:40:18)

Taj drugi je verovatno Berodual.
Moj savet za olakšavanje kod kašlja - guščija mast.
Znam da će sad pola žena da bude u fazonu [sm=zmeden.gif], ali ja sam ozbiljna. Nina je imala periode sa teškim kašljem, što suvim, što sadržajnim. U toplo mleko staviš guščije masti veličine zrna graška - ćao zdravo kašalj. Mazala sam joj i sluznicu nosa i odlično se pokazalo.
Ranije su babe mazale pluća deci sa bronhitisom, ceo grudni koš, šta mast uradi ja nemam pojma ali nama je pomagalo.




Trcosava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 9:44:40)

Vruj mi da sam sinoć razmišljala gde bi mogla da nađem guščiju mast. Ovde gaje uglavnom krave. Mama mi je jednom spakovala, ali se istopila na putu do Slovenije i razmazala po celom gepeku (iako je ona kao vezala kesom i u kesu...)

EDIT: Nije berodual sigurno. Neki drugi je na A čini mi se. Ne mogu da se set_im. Znam da je dr naglasila SAMO AKO JE SUV, u slučaju da je i malo mokar da ne dajem. Nemam ga sad više u kući pa ne moguda se set_im, ali sigurno znam da nije berodual. Ventolin pumpicu ima, ali to mi nije za kašalj.




Buba Mira -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 9:49:57)

Znam da nije na A, ali da nije Erijus? Erijus je za alergije, ali ga daju i kod alergijskog rinitisa i kašlja. Ne znam koji je vaš uzrok, sorry.




Trcosava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 9:52:02)

Nije, nije ni bitno. ako nastavi ovako da krlja, vodiću je svakako kod lekara. Mada, opet, znam da će da me vrati kući sa 'to je vrtić' i 'inhalirajte se' [sm=smiley36.gif]




ivaMark -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.10.2014 10:21:09)

Mojoj J vec mesec dana curi nosic, mada je kao bolje ali je pocela da kaslje, preko dana nista-samo pred spavanje i nocu par puta, nisam je vodila kod dr, nije imala temperaturu, samo se gusila u slinama...ono su kilometarske sline.... a kasalj joj je, hm... cuje se nesto, nije skroz suv.




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (22.10.2014 0:28:40)

Nama je dr davala Neodeksacin kapi ukoliko se pojavi gust sekret u boji i to potraje par dana bez naznaka da se stanje poboljšava. To su isto kapi za oči, ali se koriste i za nos. Pomagale su nam.

Inače, od subote smo i mi malo slinavi. Nije ni čudo. MM vodio dete, bilo dete van, na onom groznom vetru, 3-4 sata, i naravno, već uveče počeo da kija i nos da slinavi. Ove potpisujem dijagnozu-prehladio se. Fiziološki, Tantum za grlo, Marisol, pa ćemo videti.




Ana RR -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (22.10.2014 3:09:44)

Trco, da nije Altiprim?




Trcosava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.10.2014 8:58:30)

Elem, da razjasnim sirup [sm=smiley36.gif]
Sirup je folkodin, a proizvodi ga Alkaloid (otud meni A [sm=jezicek.gif]) u svakom slučaju. Bi kao što sam i rekla. Inhalacije, taj sirup dok jako kašlje, ako krene da prelazi u mokar, da pređem na Bisolvon. Ja nisam sad pametna, ne znam jel joj je mokar ili suv. Noću je počela extra da kašlje. Ne spavamo već dve noći. Mada je noćas bilo maaaaaaaaalo bolje.
Doduše u pola noći sam je inhalirala. Nego, daj ove naše dr po forumima. Dala sam joj sinoć Herbiko sprej za nos (imala sam u kući) po sastavu je prirodan, nisam imala ni jedne druge kapi za nos, a provalila sam da krene da krlja kad joj je nos pun. OVo je sastav, po mom valjda sme. Aqua, Polysorbate20, Propilen Glycol, Propolis Extract, Acidum tanicum, Bezalkonium chloride, Cink-sulfat, Aetheroleum Eucalypti - nige ne piše da se ne daje deci.

Non stop joj čistim nos, prešla sam na špriceve i fiziološki jer jedino tako većinu izbacim napolje. Noćas od 8 do 1 nije kašljala. Onda je krenulo krljanje u nedogled, pokušava i da 'povrati šlajm', ali ga izgleda nema, samo se tako čuje. Posle inhalacije, očišćenjog nosa - spavala je opet bez kašljanja.




Klarita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (10.11.2014 9:41:49)

Od juce slinavi i N i K[sm=hudicek1.gif] Ukljucila sam inhalacije fizioloskim juce, od jutros plus efedrin. Evo je K pored mene sedi i inTaLila se[sm=smiley36.gif] Mislim da ce proci tako...




cockic -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (10.11.2014 10:49:24)

od sprejeva je najbolji fiziomer,ja cak uzimam i ampulice fiziomera.u njemu je morska voda,a ne fizioloski rastvor.jeste skup ali odlican.




mama krava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (13.11.2014 14:28:12)

Znaci od juce debeli je sliiiinav! Curi li curi i jos kija, ekspolozivno - spanski zid! Ali samo vodica.... Mislim da je neki virus fasovao, jer mu sestra vec mesec dana slinavi...

A ja imam sad sa njim jedan problem...covek je non stop bos! Znaci skroz bos, bez carapa! NIje nam hladno u stanu, ali nije ni da ides bos! Ja bar ne mogu, a ja ne volim da se utopljavam. A , opet nije ni da mu obucem hulahopkice, jer mislim da bi se onda skuvao...[sm=smiley13.gif]

Da l' ce nesto da mu pogorsa to boso bauljanje???




Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>