IZVORNA PORUKA: Nedja
Gagi, imala sam pre neki dan situaciju. Bili smo na slavi kod mog strica, tamo je bila Nešina sestra, koja ima 3,5 godine. Bile su dve dečije stolice. Neša sedne na ednu, ona ga gurne i sedne. On je belo pogleda, papogleda mene-ja kažem-sedi miko na drugu, pusti seku tu. On sedne na drugu, ona ustane i gurne ga. Ja kažem "Dunjice, to nije lepo, on je mali, možeš ga povrediti",a ona ga gurne oš jače. Mo Neša se okrene prema njoj i gurne je, i kako je gurnuo, tako je ogrebe. Ona počela da se žali, kako je Neša ogrebao.
Njena mama nije bila pored nje. Niko joj ni reč nije rekao, a i takve stvari su kod njih dopuštene (dve sestre se mlate non-stop). Ne dozvoljavam da moje dete udari devojčicu, ni u samoodbrani, nikada, ni pod kojim okolnostima. Posle je sledio govor, nasamo, kako nije lepo udarati devojčice, ali ljudi, možda je nekad, kao u ovom slučaju, bolje da se roditelj umeša Ja sam bila fina, i lepo sam sa njom pričala, možda sam trebala da viknem Pa ne dam ja na svoje dete, koje je malo, i ne ide u vrtić pa još ne zna da se brani...
Ni ja ne znam šta ću u takvim situacijama.