IZVORNA PORUKA: jabukica
Smeskic probacu bas pecenu bundevu, a kako ti spremas psenicu?
Bila sam jutros u wc-u posle druge ture ovsenih (one su mi dosad uvek pomagale, pocela sam duze da ih natapam) jos uvek mi je tvrda stolica, ali bolje ista nego nista. Pocela ujutro na prazan stomak i toplu vodu, kao i izmedju obroka kad se set_im i naravno puno vode i nezasladjenih cajeva.
odlicno sto potopis ranije pahuljice. ja sam ih ranije samo na 15tak min..jos pre trudnoce..pa sam uvela da uvece potopim ovsene, jecmene i razane, sa mekinjama, lanenim semenom i 2dl jogurta..ujutru je to fina kasica!
bundevu mozes da peces u komadima u rerni, mozes na komadice, psopes cimetom, sokom od narandzi..ili da je izrendas pa je dinstas na malko vode8ako niej slatka, ja dodam fruktozu) i napravi se kasa.
psenicu potopim u vodu, stavim da provri uvece, pa je ostavim tako da stoji do ujutru.
jedem je ili tako kuvanu..ili ocedim vodu koju isto pijem, a psenicu sameljem i napravim zito sa mlevenim orasima i fruktozom.
mama kuva ovas, koji voli da jede..pa mi isto procedi vodu, koja je puna b vitamina, ali i za stolicu.
meni od c vitaminskog voca mandarine i kivi najvise prijaju. sa pomorandzama sam na oprezu, a limunadu ne smem.
gorusicu zna i kupinovo vino da mi izazove.
danas:
i pre dorucka i dorucak su mi bile galete, donat voda, suvo voce (sljive i kajsije)
R: pileca supica, karabatak i cvekla+parce hleba+1dl kupinovog vina
U: jabuke
V: parce hleba i kremsi, a izvadila sam tortu da mi se odledi..bas mi se jede, jede..
osecam se malaksalo..