Jogurt po meni ide sa palentom nekako. I kao vocni ali sa bananom, tako lepo prihvate. U slana jela sam stavljala pavlaku, jogurt nisam, osim u musake, ali to vec za dete preko godine dana. Malo kasnije, kad krene gibanica i pite, (kad se uvede i belance sa godinu dana) tad sam im umakala u jogurt i tako su jeli. Za manje dete je fino kiselo mleko, vise ga vole nego jogurt.
Inace, prvo dvoje su mi skolski primer - sve prihvatili po redu i nikad problema nisam imala. Znalo je da se desi, retko, da mrljave i ne pojedu punu porciju, ali opet, nismo ni mi uvek jednako gladni, uglavnom, nisam dozvoljavala da fantaziraju. Ok, neces - ne moras, do sledeceg obroka samo voce moze, i to je zlatno pravilo u nasoj kuci. Sad vec imaju i zelje, naravno, dogovaramo se, ali i dalje postuju kucni red. A ovaj najmanji, zasad je tu negde na pola ili 2/3 voca i povrca, nijedan podoj od 5 jos nije zamenio. Dosad je najvise pojeo celu bananu, jednom.
Jednostavno, kad pocne da kuka i negoduje, ponudim siku i dosisa. Al kad krene da kuka, brzo se rasplace. Nijedno dete nisam hranila na silu, pa necu ni ovo. Pedijatar nam rece da krenemo i drugi nemlecni obrok bez obzira sto nismo zamenili prvi, i da batalim zitarice i dajem voce i povrce. Doduse tako sam i sa prvo dvoje. Uvela sam i malome zitarice, pojede kolicinski kao voce i povrce, no, dr kaze da je korisnije voce i povrce pa kad zameni onda, i da uvedem meso ovih dana. No bebac mi je sa 6ipo meseci bio 9400gr, tako da sam opustena ali priznajem i malo u cudu. No, ne forsiram pa videcemo. Nisam za moranje i navaljivanje, samo se napravi kontra... Pa videcemo.