|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Čokoladni sufle
19.3.2009 14:36:34   
Anoniman
Napisala naša maša



ČOKOLADNI SUFLE


POTREBNE NAMIRNICE: 250 gr čokolade za kuvanje, 5 jaja, 125 gr maslaca, 100g šećera, 80g brašna.

NAČIN RADA: Zajedno otopiti puter i čokoladu, odvojiti žumance i belance. Od belanca napraviti šam i dodati šećer. U već otopljenu čokoladu staviti žumanca i promešati. Sve to sjediniti sa umućenim belancem i dodati brašno. Veoma ''LAGANO'' mešati dok se masa ne sjedini. Modlice iznutra premazati sa puterom i zidove i dno posuti šećerom. Masu za sufle sipati do pola modlice i ostaviti u zamrzivač 5-10 min da se masa malo stegne. Kad se masa stegla stavi već spremne čokoladne kuglice (dole napisane) i ostatkom mase za sufle preliti(dopuniti) modlice. Sufle se peče na 230° stepeni 12 minuta ali na kućnoj rerni može i jača temperatura uz nadgledanje. Sufle je gotov kad se digne iznad nivoa modlice.


KUGLICE ZA SUFLE

POTREBNE NAMIRNICE: 250 gr čokolade za kuvanje, 125 ml slatke pavlake, 1 kašičica cimeta, 2 kašike (vinjaka ili ruma), mrvica soli i mrvica ljute tucane paprike:

NAČIN RADA: Čokoladu i slatku pavlaku zajedno otopiti dok ne prokuva. Posle toga sve ostale namirnice sjediniti sa čokoladom, promešati i staviti u zamrzivač na (2-2.5) sata

Umutiit šlag i staviti jednu klugu šlaga pored kolača, služiti toplo


Napomena – Ne stavljati puno prve mase, ni dole, ni preko čokoladnih kuglica, a kuglice treba da budu jako velike i ne treba modlice da punu do vrha pune, jer narastu



< Poruku je uredio guppy RR -- 19.3.2009 14:37:24 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Čokoladni sufle
20.3.2009 17:14:49   
maša
Ovo je jedan recept za ČOKOLADNI SUFLE, samo  u prvu smesu idu kuglice.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here