|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pomoć bebi sa grčevima
15.5.2008 10:26:56   
guppy RR
Pozivam vas, da u ovoj temi prikupimo korisne informacije o tome, kako pomoći bebici, koja se bori sa grčevima. Nešto je već bilo napisano u drugim temama...
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
15.5.2008 10:28:00   
guppy RR
Naša Tasha je napisala:
(http://www.ringeraja.rs/forum/fb.asp?m=96)

Sad se prisećam: Ima, čini mi se, Humanin čaj koji piju mame a bebe nemaju grčeve (naravno, ima smisla dok mama doji).

ESPUMISAN: jednom sam mu dala, celu noć je jadan plakao, nismo spavali uopšte, i sa oproštenjem kad je napokon uspeo da izbaci gasove, smirio se. Kako su meni u apoteci objasnili - Espumisan skuplja sav vazduh koji s nalazi u crevima, kako bi ga beba izbacila odjednom, i tako se manje mučila.

PLANTEX: Nisam ga pravil kako je pisalo na kesici. Naime, prvi put sam tako napravila, i davala mu da pijucka po koji gutljaj s vremena na vreme. U jednom momentu je došla moja baka, i rekla mi "Sine, ajde da ja tebi dam litru tog sredstva za prdenje! Prekini pobogu da mu daješ to da pije!" Onda sam ustvari nadošla, i radila sam to na sledeći način: U 20ml vode sipam toliko Plantexa da voda tek-tek promeni boju. Pre jutarnjeg podoja mu dam 5 gutljaja, i odmah nastavlja da sisa. Isto to sam radila i uveče pre podoja. I bilo je sve savršeno.

ZAKLJUČAK: Nema pravila, sva deca su različita, i svaka mama mora sama da dokuči šta prija njenom detetu.

< Poruku je uredio guppy RR -- 18.10.2011 20:04:52 >

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
15.5.2008 22:44:51   
MaliMrav
Ja pijem instant Hipp čaj za dojilje koji ublažava grčeve.

< Poruku je uredio MaliMrav -- 15.5.2008 22:47:17 >

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.5.2008 11:04:57   
guppy RR
Veki76 kaže:

Izbegavajte i sok od pomorandze kao i pomorandze. Plantex mojoj bebi je samo pojacavao grceve. Ako beba ima jake grceve posle prvog meseca mozete da joj dajete espumisan kapi pre podoja u ono vreme kada se bebi javljaju grcevi. Moja je uvek imala u 17h do drugog meseca.

(odgovor članu MaliMrav)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.5.2008 11:06:02   
guppy RR
blabla piše:

Te Espumisan kapi su super, a Plantex je nama pomagao. Valjda je različito - od bebe do bebe.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.6.2008 19:45:10   
vekiks
Prvo dete je imalo grceve - nista nije pomoglo (ni cajevi ni sirup ni lapi). Zato od kada sam rodila drugu bebicu pijem cajeve: 2 solje caja od majcine dusice, 2 solje HIPP caja za dojilje, 2 solje Milupa caja za dojilje, 2 solje Ciciban caja za bebe. Devojcica mi ima 3 meseca i nema grceva!user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.6.2008 21:14:59   
Lanica
bravo
našla si to, što odgovara tvojoj bebici
user posted image user posted image

(odgovor članu vekiks)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
9.6.2008 23:23:02   
Lu
Ja dok sam dojila pila sam čaj od komorača Hipp-ov,a kada je beba prešla na adaptirano mlijeko onda sam njemu davala isti čaj za bebe i nikada nije imao grčeve,a znam pouzdano da pomaže kada beba ima grčeve da ju mama stavi na svoje tijelo i masira leđa ili kružnim pokretima oko pupčića bebinog u smjeru kazaljke na satu.

(odgovor članu Lanica)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
9.6.2008 23:33:32   
guppy RR
Pa...
ja ipak mislim da zavisi od bebe do bebe. Naime, imam blizance i samo sin je imao STRAŠNE grčeve, a ćerka nije. Jeli su istu hranu, isto sve... a on se jadan patio i na njemu smo sve živo isprobali...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
20.6.2008 18:09:29   
Veki76
Kazu da devojcice imaju manje grceve ili su izdrzljivije od decaka:-)

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
20.6.2008 22:32:27   
guppy RR
Vidiš, i ja sam to čula... I kod nas je ispalo tako.

(odgovor članu Veki76)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.6.2008 19:32:38   
Bebana
I nama su Espumisan L kapi pomagale,mada nam je tata bio lek za grcice. Stavi bejbija na svoj stomak,ljuljuska ga i resi problem. Mi smo probali i Nurse Harveys sirup medjutim nije nam bas pomogao,mada ga mnogi hvale. Mada to izgleda zavisi od bebe do bebe.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
1.7.2008 1:21:43   
Geko
Najbolji lijek za bebine grceve je tatino narucje user posted image
Salu na stranu, mi smo izbjegli grceve tako sto ja tokom prva 3 mjeseca dojenja nisam jela grasak,boraniju,pasulj,kupus,kukuruz,pomorandzu, a u velikim kolicinama sam jela kruske ( one su dobre i kada beba ima zatvor).
Naravno,imali smo u pripravnosti Plantex,ali nije bilo potrebe za njim.

(odgovor članu Bebana)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
16.7.2008 9:09:28   
una77
Kratko vreme sam dojila i pila sam Hipov caj za dojenje, mleko sam jako brzo izgubila i sada mojoj bebici dajem Humanu. Nije imala puno problema sa grcicima ali u poslednjih par dana place i muci se pre svake stolice kada konacno se pokaki bude joj bolje ovih dana malo jede pocela sam da joj dajem caj za grcice Bibi-libi jedino sto vise ima gasove mislim da bas i nije od neke pomoci. Preko dana i uvece joj stavljam termofor za grcice radi preventive on joj dosta pomaze. Bolovi u stomaku nisu strasni ali se jave povremeno to je ometa u jelu u poslednje vreme brinem se sto manje jede. Da li je neko od vas menjao dohranu i da li zna nesto o ovome da mi pomogne???user posted image

(odgovor članu Geko)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
16.7.2008 15:06:22   
Anoniman
Kakav Bibilibi? Zašto ne probaš Plantex?
Kolika ti je beba?
Ako si već uvela kravlje mleko, daj bebi voćni jogurt - moj mali redovno kaki od njega, ako ste još na kašicama, kupi Frutek kašicu od šljive (piše na njoj za koji uzrast je, pa ako vam uzrast odgovara - probaj), pre voćnog jogurta mi je to bio recept za kakenje.
A ne znam zašto bi menjala dohranu, ako je do sada bilo sve ok, onda nije do vrste hrane. Koliko dugo već jede Humanu?

(odgovor članu una77)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.7.2008 12:48:06   
una77
Probala sam Plantex mnogo je bolji od Bibilibija, beba mi 26.07. puni dva meseca, za kravlje mleko i kasice je jos rano to cu probati sa tri meseca. Cini mi se da Plantex deluje odma na grceve da prestaju u roku od nekoliko sekundi do minut kada ih dam bebici.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.7.2008 14:05:52   
Anoniman
Pa da...Plantex je zakon!

Ah da, mala ti je beba, mislila sam da je starija, rano je za kravlje mleko. Mislim da sam ja kašice počela da uvodim sa 3, ili max 3,5 meseca, i to sam se dva dana njakala sa domaćim kašicama, shvatila da mi treba brdo voća da bih napravila odgovarajuću količinu kašice (a bila je sredina zime), pri tom je to za moja shvatanja gubljenje vremena, tako da sam davala sve vreme dok je jeo slatke kašice, kupovne. Juvitanine je pljunuo kao dva i dva, ali je Frutekove od prvog momenta jeo kao lud.

I kažem, od kašice od šljive je imao stolicu. Znači, ako konstatujem da juče (primer) nije kakio, i da ni danas do podne nije kakio, podnevna kašica je od šljive, i on kaki u roku od narednih pola sata.

(odgovor članu una77)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
21.7.2008 17:30:04   
nidzinamama
Moj sin na srecu nije imao grceve al sam mu zato od rodjenja posle svakog obroka davala po 2,3 gutljaja PLANTEXA i odlican je.Mada je on obozavao da spava na mom stomaku tako da je mozda i to uticalo...

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
7.8.2008 14:16:12   
una77
Jedva cekam da prodje period grcica Plantex je pomagao jedno vreme, a sada kao da je postala imuna na njega poceli su grcici cim pocne svaki obrok. U apoteci sam kupila NURSE HARVEYS sirup za grcice i sad joj dajem pre svakog jela on pomaze deluje odmah. Kada pocne konkretnija ishrana kasice nadam se da ce nestati i problemi sa stomacicem....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
2.9.2008 20:41:28   
andrijana
Da li taj HIPP-ov caj pospesuje kolicinu mleka? Koliko pomaze pri grcevima? Ja sam mojoj maloj dala ESPUMISAN i za 10 minuta je kenjala 2 puta? I dalje se grci i steze. Koliko puta dnevno da joj dajem kapi?    user posted image user posted image user posted image Tamo pise od 3-5 puta.

(odgovor članu una77)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
2.9.2008 21:52:35   
guppy RR
Koliko ja znam, postoje dva Hipp čaja. Jedan je od neke biljke za koju ne znam srpsko ime :((( (u Sloveniji se zove komarček), i taj je za sprečavanje grčeva kod beba. Drugi čaj, koji je meni poznat od Hippa, je čaj za dojilje, koji takođe sadrži nešto te biljke i tako preko majčinog mleka prelazi u bebu i pomaže joj. Taj čaj ima takav sastav, da stimuliše i proizvodnju mleka, ali neke mame to osete, druge ne.

Espumisan smo takođe koristili, ali se uopšte ne sećam na koji način. Mislim, da smo muž i ja odredili neku količinu kapi koju ćemo davati detetu (npr. 20 kapi dnevno) i onda smo to podelili na manje doze. "Najviše" kapi sam sačuvala za večernje sate, da bebe mirno spavaju. Bilo je OK. Ne volim preterano koristiti hemiju, kad su deca u pitanju, pa ni zbog neke preventive.

Nadam se da sam pomogla, a ne odmogla?

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
2.9.2008 23:04:16   
Anoniman
andrijana, jesi probala sa Plantex čajem? Mom malom je to pomagalo. Espumisan sam dala jednom, uveče i nikada više. Dete mii je plakalo kao nikada, sav se grčio da sam zvala mamu da dođe kod mene jer više nisam znala šta bih! No, mnoge mame su njime zadovoljna. A dozu ne znam. Šta piše? 3-5 puta koliko kapi? Ja uvek prvo probam sa minimalnom dozom. Ja bih probala sam 3x na dan, pa češ videti, ako bude potrebe, povećaj na 4x.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
3.9.2008 0:25:47   
Suncica
Posto je moja Lorena pila adaptirano mleko, davala sam joj umesto vode caj od komoraca. Nikada nismo imale problema sa grcevima i ne znam uopste kako to izgleda..:)

_____________________________

Lorena, 26.07.2006.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
3.9.2008 11:04:05   
andrijana
Pise 3-5 puta dnevno po 25 kapi. A na onom ciju pise CAJ ZA DOJILJE. Ne bih ga pila jer ne znam sta cu sa mlekom ali ako ce pomoci mojoj bebi,popicu ga svakako. Juce sam joj dala kapi samo 2 puta i dete mi se prokenjalo strasno pa sam se zato upitala, da li da joj dajem te kapi? user posted image user posted image user posted image Hvala na savetima!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Suncica)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
3.9.2008 12:03:19   
Lu
Andrijana,probaj ti da piješ čaj od komorača,ali ne taj Hippov instant za bebe,nego pravi čaj u vrećicama,sigurna sam da će pomoći bebi,u svakom slučaju nemože joj odmoći.

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ženama mozak naraste nakon porođaja
Popularno verovanje da se ženski um pretvori u kašu tokom trudnoće i porođaja je totalno pogrešno – mozgovi žena, u stva...
7 činjenica koje niste znali o martovskim ...
Kažu da mart dolazi kao lav a odlazi kao jagnje. Dakle, da li će vaša martovska beba biti mirna mala ovčica... ili će ri...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image
Click Here