|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dečija leukemija
7.3.2009 13:14:58   
Anoniman
Dečja leukemija je izlečiva maligna bolest
Akutna limfoblastna leukemija najčešće je maligno oboljenje u dečjem uzrastu. Ovo oboljenje krvi najčešće se javlja kod dece uzrasta od tri do pet godina, ali nisu pošteđene ni tek rođene bebe, kao ni deca starijeg uzrasta i adolescenti. Samo u Institutu za majku i dete godišnje se dijagnostikuje od 30 do 40 novoobolelih pacijenata.
Zabrinuti roditelji stalno pitaju da li bolest može da se spreči ili postoji li način da se bolest prepozna u ranoj fazi? Lekari kažu da ne postoji takva mogućnost. Bolest se prepoznaje tako što nastaju poremećaji koji su vezani za promene u koštanoj srži, i to izrazita malokrvnost, povećan ili snižen broj belih krvnih zrnaca ili snižen broj krvnih pločica. Lečenje leukemije kod dece se sprovodi hemoterapijom, a kod malog broja obolelih neophodno je primeniti i transplantaciju koštane srži. Terapija zavisi od tipa leukemije, opšteg stanja organizma i ona kod akutne limfoblastne leukemije traje dve godine. Prvih šest meseci pacijenti terapiju dobijaju u bolnici, dok se sledećih godinu i po dana terapija nastavlja lekovima koji se uzimaju kod kuće, uz redovne ambulantne kontrole.
- Zahvaljujući savremenim načinima lečenja, kod akutne limfoblastne leukemije kod 60 do 90 odsto mališana postiže se potpuno izlečenje. U našoj zemlji se sprovode svi vidovi hemoterapije prema preporukama evropskih i američkih studijskih grupa za lečenje leukemije u dečjem uzrastu. Izlečena deca redovno pohađaju nastavu, normalno rastu i razvijaju se i ni po čemu se ne razlikuju od svojih vršnjaka - kaže ass. dr Miloš Kuzmanović, načelnik Službe za hematoonkologiju u Institutu za majku i dete.
U Institutu za majku i dete postoji Centar za transplantaciju koštane srži u kome se provode transplantacije od srodnog podudaranog i delimično podudarnog davaoca kostne srži. U lečenju pojedinih bolesnika neophodno je primeniti zračenje celog tela pre transplantacije. S obzirom na to da u našoj zemlji ne postoje tehničke mogućnosti za izvođenje ove procedure, ti pacijenti se šalju na lečenje u inostranstvo.
Naš sagovornik kaže da u Institutu za majku i dete, ali i u drugim Centrima gde se leče mali pacijenti, nastoje da se deca što manje zadržavaju u bolnici. Kada to njihovo zdravstveno stanje dozvoljava, deca dobijaju terapiju u dnevnoj bolnici. Na stacionarnom lečenju najčešće su samo deca koja dobijaju terapiju putem dugotrajnih infuzija.

Udruženje roditelja
Roditelji dece obolele od leukemije osnovali su udruženje i u svom radu pokušavaju da animiraju ostale da se uključe i pomognu bolesnoj deci. Novčana pomoć je dobrodošla, a novac je usmeren na to da se olakša dugotrajan boravak u bolnici.

Simptomi bolesti
Prvi znak koji može da ukaže na ovu tešku bolest je anemija. Zbog anemije javlja se bledilo kože, bolesnik se žali na umor, lako se zamara, oseća vrtoglavicu.Izvor: blic.rs

  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Dečija leukemija
14.3.2011 20:15:24   
dunja RR
hitno potrebna o+ krva gupa za malog decaka od 2 godine koji boluje od leukemije !!! mora da bude mladji muskarac. zovite na telefon 065/280-4368 (ivana).

< Poruku je uredio Ana RR -- 14.3.2011 20:17:44 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Dečija leukemija
3.8.2017 16:18:41   
Anck Su Nmaun
Danas smo saznali da nam mala sestrica od tetke ima leukemiju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Dečija leukemija
3.8.2017 17:09:42   
degu
Joj Anck, strasno user posted image
Nadam se da je neki najblazi oblik

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Dečija leukemija
3.8.2017 17:23:36   
IvanaSK RR
Anck, ne znam sta da kazem user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Dečija leukemija
3.8.2017 19:01:08   
emicaa
Anck mnogo mi je zao user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Dečija leukemija
3.8.2017 19:34:42   
Anck Su Nmaun
Nadam se da ce se izboriti...tugaaa!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Dečija leukemija
3.8.2017 21:51:29   
dddaca
O Anck bas mi je zao. Citam gornji tekst i vidim da iako je lecenje tesko, sansa za izlezenje postoji. Nadam se da ce na kraju izaci kao pobednik.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Dečija leukemija
3.8.2017 22:00:10   
degu
Ja znam devojcicu koja se izlecila, jeste bilo dugo i naporno al se izborila. Anck kako su otkrili,koje simptime ima? Stvarno je najbitnije zdravlje, sve ostale gluposti se izguraju, ali nista me ne pogodi tako kao bolesno dete :(

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Dečija leukemija
3.8.2017 22:10:16   
Milena18
Anck, mnogo mi je žao. Svim srcem se nadam da će biti dobro. Samo da su deca zdrava, sve ostalo se preboli i izgura.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Dečija leukemija
3.8.2017 22:13:56   
mamica 91
Anck ako imaju mogućnosti neka traže klinike u svetu.. Od mog druga tj prvog momcica iz skolskih dana, devojčica je imala akutnu limfoblastnu leukemiju, sa neka 3-4 meseca su otkrili, bila je u Beogradu, lecili su se 2,5 god i našli kliniku u baltimoru, prikupljali novac za lečenje i kad je trebalo da odu stanje joj se naglo pogoršalo i nije dočekala izlečenje 😪 pritom imaju i malog dečaka,razlika izmedju njih je 14meseci i on je jadničak bukvalno odrastao uz baku i dedu

Želim im svu sreću i da se curica što pre oporavi 😘

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Dečija leukemija
3.8.2017 22:23:10   
Milena18
Degu, isto napisasmo.
Anck, ako ikako možemo da pomognemo mi sa foruma, javi. Što kaže Mamica, možda će im trebati novac za lečenje. Firma u kojoj radim uvek donira za za takve stvari, ako bude trebalo, pošalji mi pp da ti objasnim proceduru.

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Dečija leukemija
4.8.2017 19:58:06   
choopa choops
ASN jako mi je žao što čujem takve loše vijeti, ali trebate pozitivno da razmišljate jer koliko sam ja informisana leukemija kod djece je jedan od kancera koji je izliječiv u prilicno velikom broju, ako se na vrijeme otkrije. Drzim fige da tako bude i kod tvoje rođake! user posted image

Inače, moj svekar je umro od akutne limfoblastične eukemije i to u roku od 6 mjeseci od postavljanja dijagnoze. U starijim godinama je rijetko izliječiva. Znam koji šok proživljavate nije nimalo lako, i želim svima vama puno, puno snage! Kada saznaš tako nešto onda krećeš sa pretragama po netu, tada naivno vjeruješ svemu što nađeš (tipa soda bikarbona, kapi od kajsije, razni smutiji itako svašta nešto)...ne kažem da je to loše, ali sa ove tačke gledišta treba se okrenuti medicini, raditi na poboljšanju cjelokupnog imuniteta i moliti se Bogu!

Vidite kao se pokreću akije, skupljajte pare za inostranstvo, ne gubite vrijeme. Mi smo mislili da prodamo nešto od imovine, ali nam je rečeno da to u njegovom slučaju svakako ne bi p omoglo jer je pored toga imao još par autoimunih bolesti.

Kažem ti, leukemija kod djece je izliječiva, krenite u borbu, držite se jer je težak period pred vama. želim vam svu sreću svijeta! Mora biti dobro!user posted image user posted image

Znam nekoliko djece koja su je uspješno izliječila i danas zive sasvim normalan život. Nade ima, vjerujte u to!

< Poruku je uredio choopa choops -- 4.8.2017 20:02:46 >


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Dečija leukemija
4.8.2017 20:14:35   
Ana RR
Ne znam koji tip leukemije je bio, ali moja drugarica iz srednje škole se izlečila pre 9 godina uz transplantaciju koštane srži.

Ank, nadam se da će sve biti kako treba..

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Dečija leukemija
4.8.2017 23:51:01   
Anck Su Nmaun
I mi se nadamo i verujemo da ce se malena izboriti! Hvala cure na savetima!
Znam da je lakse deci nego odraslima i da ima velike sanse..ali borba je to!
I moja kolegonica s posla je kao dete imala i za par godina kao nova ..skroz izlecena. Nadam se iskreno da ce i kod nje biti isti slucaj.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Dečija leukemija
14.9.2017 22:41:03   
dddaca
Anck kako je devojcica?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Dečija leukemija
15.9.2017 10:17:05   
Anck Su Nmaun
Hvala na pitanju
Na poslednjoj kontroli kod nas u Srbiji , bilo je bolje jer u kostanoj srzi nema vise malignih celija, sto znaci ide na bolje. Otisli su za Nemacku na dalje lecenje...dace bog bice sve ok!

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Dečija leukemija
15.9.2017 13:35:50   
dddaca
I ja se iskreno nadam da ce lecenje biti uspesno. Dobro je kad imaju mogucnosti za lecenje u inostranstvu. Juce sam citala nesto i neverovatno je koliko dece ima taj problem. Da li je imala neke simptome? Kako su joj to otkrili?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Dečija leukemija
15.9.2017 14:44:27   
Anck Su Nmaun
Naj obicnije, pocela tempretaura dva dana, treci dan se pojavile modrice po celom telu. Kad su otisli kod Dr. odmah na analize i otkirili user posted image

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Dečija leukemija
15.9.2017 15:16:14   
degu
Jao Boze dragi, sva sam pretrnula user posted image
Dusa me boli zbog nje. Svim srcem joj zelim da ozdravi dusa lepa. Jel uspevaju da sakupe sredstva? Vidim da su se i Vrbasani aktivirali i u malim radnjama nailazim na kutije, vidim ljudi ostavljaju koliko god mogu,nadam se da ce biti dovoljno. To su sve ljudi koji su svim srcem uz Nadju! Dace Bog da ozdravi!!!

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Dečija leukemija
15.9.2017 15:29:34   
Sarav
Nadam se da će brzo da ozdravi❤️mala deca treba da prave gluposti a ne da biju ovako ozbiljne bitke. Samo hrabro lepoto!

_____________________________

Sreća prati hrabre.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Dečija leukemija
15.9.2017 16:54:42   
dddaca
To je strasno, bez ikakvih simptoma. Svim srcem joj zelim da ozdravi. Ako bude potrebe za prikupljanjem sredstava pisi ovde, da probamo da se organizujemo nekako

(odgovor članu Sarav)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Dečija leukemija
21.9.2017 9:09:27   
eca89
Anck kako je djevojcica? Je li joj bolje?

Ja sam se jutroa strasno potresla, javila se drugarica iz porodilista, kad sam ja rodila A., ona je rodila djecaka i javlja mi jutros da ima leukemijuuser posted image ! Bas sam se potresla, strasno! Vidjeli smo se nema ni mjesec dana, dijete je sasvim bilo ok!

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Dečija leukemija
21.9.2017 9:18:11   
Anck Su Nmaun
Eco bas mi je zao user posted image tako mali .

Daco prikupljaju se sredstvar vec ! Nase malo nekome puno znaci!

Troškovi boravka tamo i osiguranja koje pokriva lečenje na klinici su nažalost veoma visoki, a lečenje će potrajati.

user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 21.9.2017 9:21:56 >

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Dečija leukemija
21.9.2017 11:42:11   
IvanaSK RR
Eco, zao mi jeuser posted image
Samo nek ozdrave!

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here