|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 13:41:55   
Anoniman
Katastrofalni rezultati srpskih osmaka na međunarodnom ispitivanju obrazovnih dostignuća predstavljaju alarm koji upozorava na to da hitno treba menjati naš obrazovni sistem. Mada stručnjaci precizne uzroke ovog neuspeha tek istražuju, jedinstveni su u tome da treba po hitnom postupku menjati odnos dece prema školi, a naročito rad nastavnika koji treba da prekinu sa tradicijom i počnu da prenose znanja primenljiva u praktičnom životu.

Nedavni rezultati testiranja Trendova u međunarodnom ispitivanju obrazovnih postignuća iz matematike i prirodnih nauka (TIMSS) iz 2007. pokazuju da su srpski đaci među 425.000 vršnjaka iz 59 zemalja osvojili nisko 20. mesto, odnosno osmo ispod proseka!
Dokaz da naše osnovno obrazovanje nije dovoljno efikasno jeste podatak da petina osmaka nema ni najniže znanje iz matematike (17 odsto) i prirodnih nauka (19 odsto). Slobodanka Gašić-Pavišić, direktorka Instituta za pedagoška istraživanja koji je obelodanio rezultate, kaže za „Blic” da pronalaženje uzroka loših rezultata tek predstoji, ali da je najverovatnije reč o slabijem kvalitetu nastave ili rada nastavnika.
Izvor: blic.rs

Ma nije moguće da će početi da prenose upotrebljivo znanje???? user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:01:27   
mihi
E super Tašo što si ovo pokrenula, jer imam sina koji ide u 5 razred osnovne škole i svakog dana se nerviram. Nećete verovati Luka nema svesku iz MATEMATIKE!!!!,  nego samo knjiga Kreativnog centra u koju se sve piše tj tu se rešavaju zadaci a mesta nema dovoljno, pa ko piše malo krupnije od 10 zadataka koliko ima na strani mesta ima za 3 zadatka. Danas deca imaju kontrolni iz matematike a prošle nedelje nisu provežbali ni jedan zadatak za kontrolni!!!!! Od 28 đaka 20 ima dodatne časove matematike pa sad vidite. I sutra se spremam u školu pravo kod direktorke i sve ću da joj ispričam bude li se bunila pozvaću prosvetnu inspekciju. Takav javašluk i bezobrazluk odavno nisam videla, Ali zato su revnosne nastavnica muzičkog i likovnog, pohvalno samo što malo preteruju, pre neki dan sam išla da kupim PRAKTIKUM IZ LIKOVNE KULTURE za 5 razred i tako sve naopako..... Uh al sam se iznervirala, ali stvarno je ova matematičarka prevršila svaku meru, i naravno da deca ne znaju matematiku ako išta mora da se vežba to je onda matematika a ne ovako.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:14:51   
Anoniman
Da bi se matematika znala posle - u srednjoj školi, jako je bitno koliko se nauči u osnovnoj, i kakav odnos nastavnik uspe u detetu da probudi. Ja sam imala fenomenalnu nastavnicu u školi, međutim, ima đaka koji brže kapiraju i koji sporije kapiraju, tako da se na časovima ne stigne uvek sve. Povećati fond časova? Pa ne znam... Uglavnom, krenula sam privatno na časove, ali ih nisam koristila za vežbanje. Vežbala sam kod kuće, a na privatnim časovima sam pitala nejasno. Znam, znam, reći ćete, zašto to nisam pitala u školi? Ah, ne znam, ni ne sećam se. Hoću da kažem, da su meni te dve nastavnice ugradile fenomenalan odnos prema matematici. Ubacile su mi u glavu princip razmišljanja. Ne znam dal me razumete. user posted image  Meni je matematika bila omiljeni predmet, čak sam htela i da je upišem posle srednje škole na prirodno matematičkom faxu, međutim, nisam želela da budem nastavnik, pa sam odustala.

Ovo za sveske... ne mogu da verujem. Ja NIKADA nisam rešavala zadatke u knjizi, ni kada je bilo mesta. Iz više razloga. Nije mi bilo pregledno. I drugi, posle kada vežbam zadatke pred kontrolni/pismeni, htela ili ne - vidim postupak.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:18:55   
Modessty
Moja kuma je profesor fizike u gimnaziji i tehničkoj školi. Još dok je bila apsolvent držala je časove matematike i fizike osnovcima! Njoj je to super izvor prihoda, ali kad se pogleda druga strana medalje vidi se da je školstvo izgleda u gorem stanju nego ikada. Ja sam išla na časove matematike u četvrtoj srednje! U osnovnoj to nije bilo potrebno.

Sećam se geografije. Učili smo koliko ima ovaca u australiji ili krava u kanadi! Da li je to stvarno neophodno?!user posted image

Naše školstvo nikad nije bilo najbolje kao što se mi hvalimo. Uvek su nas trpali nepotrebnim stvarima.
Sada se sve svodi na biznis. Ja tvom detetu obećam dobru oenu iz engleskog na primer, ako ide na privatne časove kod moje sestre. Ne preterujem. Znam klince kojima se to dešavalo.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:22:40   
mihi
Moj sin zna super matematiku bio je prvi na školskom takmičenju ali mora da ima svesku i da se provežbaju primeri pred kontrolni i pismeni.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:23:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Modessty

...
Sećam se geografije. Učili smo koliko ima ovaca u australiji ili krava u kanadi! Da li je to stvarno neophodno?!user posted image  
...
Ja tvom detetu obećam dobru oenu iz engleskog na primer, ako ide na privatne časove kod moje sestre. Ne preterujem. Znam klince kojima se to dešavalo.


Prvi deo: user posted image  A Australijanci ili Kanađani ni ne znaju da Srbija postoji.

Drugi deo: To je tačno.


(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:24:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

Moj sin zna super matematiku bio je prvi na školskom takmičenju ali mora da ima svesku i da se provežbaju primeri pred kontrolni i pismeni.


Ma hej, nisam ja mislila da tvoje dete ne zna matematiku, nego sam onako uopšteno napisala svoj stav prema matematici. user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:30:47   
Modessty
Uvek je bilo potrebno da se roditelji angažuju oko dečijih školskih zadataka.
Negde je to samo mala pomoć, tj razjašnjavanje nejasnih delova. Medjutim kada dodje do toga da detetu objašnjavate celu oblast iz nekog predmeta i to se tako nastavi do kraja godine, onda se logično zapitate da li nastavnik ili učitelj radi svoj posao?

S druge strane loše je kada roditelji rade domaće zadatke umesto svoje dece. Imam koleginicu koja me svaki put tera da njenoj ćerki pišem teme iz srpskog. Ona sama radi neke ćerkime školske zadatke. Stavrno je prevršila svaku meru!! Ta mala sigurno neće ništa da nauči! Odnosno naučiće da uvek traži od drugih da rešavaju njene probleme

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:45:48   
Anoniman
Slažem se, ali koga tu kritikovati: nastavnike, roditelje ili đake? Ili ceo obrazovni sistem?
Ja sam u temi o Master studijama govorila o nečemu sličnom (tradicionalnom školstvu). Na državnom fakultetu na master studijama predaju prf koji predaju i na redovnim studijama: npr. prof filozofije na redovnim studijama predaje na masteru Metodologiju naučno istraživačkog rada. Pošto se profesoru literatura iz Metodologije ne čini dovoljno obimnom, onda studenti ponovo prvo polažu filozofiju, pa tek onda metodologiju, i to ne kolokvijumima kako nalaže Bolonja, već ucelo... user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:50:16   
Jacaca
danas sam bas pricala sa jednim nastavnikom koji je vrlo svestan problema, ali ne moze da ga resi zato sto je takav program, kaze da je gradivo preteranoobimno, kaze da deca nisu sazrrela da toliko informacija zapamte u toku jednog dana, pa na kraju brkaju ono bitno sto su znali. Dok se na zapadu uce bitne stvari i puno manje informacija sa teznjom da se to stvarno razume i zapamti. Najveci problem je matematika ako dete preskoci i ne ukapira samom jednu oblast, gotov je jer se sve nadovezuje, a nema dovoljno vremena da ukapira uci se vec novo, tu se dete izgubi i totalno izgubi volju za napretkom jer misli i samo da je glupo. Ovo sto Modesty kaze je tacno mozes da imas 5 samo ako ti moja sestra drzi privatne casove, naravno cast izuzecima.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:54:15   
prase
Obrazovni sistem je nedavno reformisan, a moj utisak o reformi je bio da je cilj da se deca približe evropskom i američkom proseku, dakle da se unazade. Prethodni sistem je bio navodno preobiman, pa su neke stvari izbačene, a metodologija se isto promenila. Nije mi baš najjasnije zašto je prethodni sistem bio baš dramatično loš, ja sam do 5. razreda čak i domaće zadatke stizala da uradim u školi jer se radilo lagano. Ne sećam se da sam morala mnogo da se mučim, a uvek sam bila odlikaš user posted image Kod mene u firmu sada dolaze nove generacije, oni koji su završili fakultet po "Bolonjskom programu"... imaju po ocenu viši prosek od mene i pojma nemaju!

Učitelji, nastavnici i profesori su plaćeni da prenesu znanje deci i da ih nauče kako da uče. Ja sam zaista malo učila kod kuće sve do fakulteta ne zato što sam bila vunderkind, nego zato što mi je bila pružena mogućnost da naučim na časovima. Prvi put sam vežbala zadatke za kontrolni ili pismeni iz matematike kod kuće kada sam bila u srednjoj školi. Mama je vežbala matematiku i fiziku sa nama samo pred takmičenja, ostalo smo mogli i radili sami - zato što smo znali kako, zato što nam je neko pokazao. Privatne časove smo imali samo iz stranih jezika i to u vreme pre nego što smo počeli da ih učimo u školi. Danas mučeni roditelji koji su prezauzeti zarađivanjem novca za život plaćaju tutore deci za skoro sve predmete. Nije to zato što su deca glupa, nego zato što je sistem takav da deca uče kod kuće a ne u školi. Zašto onda uopšte idu u školu, kada tamo izgleda da samo gube vreme i zapisuju šta treba da nauče kod kuće kako znaju i umeju user posted image

Izgleda da je reforma uspela, jako smo blizu tome da budemo u proseku neobrazovani kao Amerikanci. Samo, Amerikanci imaju privatne škole koje omogućavaju bogatoj i talentovanoj deci da postignu više od poseka. Mi do toga još nismo stigli... ovde privatne škole služe da se deci obezbede Vukove diplome parama. Baš lepo, sutra ćemo imati lekare kojima su mame i tate kupile sva svedočanstva - od prvog osnovne do fakultetske diplome. I onda će nam đavo biti kriv! Na kraju krajeva, deca koja ovde uče sa roditeljima kod kuće onoliko koliko treba da nadoknade vreme izgubljeno u školi u Americi ne bi ni išla u školu osim da polažu ispite da bi dobili diplome.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 14:55:48   
Modessty
Treba definitivno kritikovati ceo obrazovni sistem! Nikako da se izvučemo iz ideologije komunizma i socijalizma i njihovih zabluda!
Tasha većina profesora se plaši Bolonje. Ne zato što misle da je loša, već zato što ih tera da rade drugačije nego do sada i što ih tera da uče! Gledam ja to na poslu svakodnevno.
do juče su mogli da rade šta hoće, a sada odjednom se sve menja. Moraju da prate nova istraživanja, moraju da uče o novim tehnlogijama... Neće Bolonja tako brzo da zaživi kod nas. A verujem da je još gore u osnovnom i srednjem obrazovanju.
Kuma mi se žalila da je trebalo da traži od klinaca da kupe iz fizike nekoliko knjiga, od kojih jedna samo košta oko 700din! A kaže da stvarno nema potrebe za tim! To je samo iz fizike, agde su ostali predmeti?!user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 15:04:06   
Modessty

IZVORNA PORUKA: prase

Obrazovni sistem je nedavno reformisan, a moj utisak o reformi je bio da je cilj da se deca približe evropskom i američkom proseku, dakle da se unazade.




Nije kriv američki sistem već to što se kod nas promene uvode polovično. Donesu zakon a onda nema ok da ga primeni jer nikome nije objašnjeno kako da se to uradi.

Ovo sa akreditacijama fakulteta je najbolji primer. Uvodimo evropsku praksu u srpsku teoriju.user posted image

Sve me to podseća na ono kad je knez Miloš hteo da Francuski gradjanski zakonik prevede i koristi u Srbiji. Zbog nestručnosti ljudi na tom poslu prevod je bio nerazumljiv i apsolutno neupotrebljiv. Na primer hipoteka je prevedeno kao apoteka!!!user posted image
e to mu dodje na isto. Nismo jednostavno dorasli zadatku koji se pred nas postavlja! A deca naravno ispaštaju!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 15:11:58   
prase
Ne kažem ja da je bolonjski sistem loš, ali mi je pomalo sumnjivo to što ga elitni fakulteti u mojoj struci u Evropi nisu usvojili u onoj meri i obliku kao što je slučaj kod nas. Polazna zamisao je odlična, ali zbog manjkavog sprovođenja u delo ode sve u propast. Na kraju krajeva, polazna zamisao komunizma je bila takođe odlična. Ko normalan ne bi poželeo svet ravnopravnih mogućnosti? Svi znamo kako je to prošlo... pogrešni ljudi su to sprovodili u delo, baš kao i ovo sada.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 15:44:22   
eugenija
Kako god da bi se promenio neki sistem, bilo obrazovni, politički ili bilo kakav drugi, ne možete promeniti ljude... Nastavnici ostaju recimo isti, i imali smo slučaj ovde gde od šoka ne možeš da veruješ na šta liči jedan interaktivni savremeni čas kad ga vodi babuskara od 63 godine... 

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 15:50:20   
Modessty

IZVORNA PORUKA: prase

Polazna zamisao je odlična, ali zbog manjkavog sprovođenja u delo ode sve u propast. Na kraju krajeva, polazna zamisao komunizma je bila takođe odlična. Ko normalan ne bi poželeo svet ravnopravnih mogućnosti? Svi znamo kako je to prošlo... pogrešni ljudi su to sprovodili u delo, baš kao i ovo sada.


user posted image e to i ja kažem!

kod nas je sve utopija!user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 15:59:01   
mihi
Ma nebitno da li on zna ili ne zna, ali jedno je sigurno moji roditelji nisu učili ništa samnom niti sa mojom sestrom, obe smo završile fakultete, čak i više od toga obe smo magistrirale i doktorirale. A ja mnogo vremena trošim pomažući njemu u učenju. Što se tiče fakulteta slična je priča. Većina starijih profesora i uprkos akreditaciji i integraciji Bolonjskih procesa npr nakon testa kad student ima pravo da na osnovu osvojenih 70 bodova dobije 7, oni traže da polaže usmeni?!!!!!. Ali mislim da je u osnovnim školama opšti haos imam utisak bez namere da ikoga uvredim da jedni drugima nameštaju časove i neće da rade sa decom koliko bi mogli, koliko su npr sa nama radili naši nastavnici. Ja tako mislim možda grešim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 16:08:54   
prase
Pa da, kao što rekoh... Deca danas kod kuće sa roditeljima uče da nadoknade vreme izgubljeno u školi. Zvuči jadno, ali je tako.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
9.3.2009 16:20:06   
mihi
Stvarno je tako, gomilu vremena gubim sa starijim detetom, umesto da se posvetim bebi pa i  njemu ali na drugi način, igra, izlet, koncert itd....

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
26.2.2015 19:22:25   
mila83
Eto,bila aktuelna tema pre 6 godina, a i sada...i nista bitno se nije promenilo, jos je postalo gore, nazalost...govorim i kao prosvetni radnik koji pokusava da uhvati krivine sa papirologijom i posveti svojim ucenicima paznju i vreme koje zasluzuju

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
27.2.2015 14:29:16   
Bibilib
I ja se slazem sa Mihi da nasi roditelji nisu tolko ucili i provodili vreme sa nama posle skole koliko sada moraju biti uz decu.Jer cujem od komsinice da non stop mora da radi sa detetom a ja kad se setim -imam domaci uradim sama,bez icije pomoci ali su nam zato prosvetni radnici bili dosta posveceniji nego sada, prvo ti objasni i ako ti ne shvatis on se ponovo trudi da ti pomogne,a sada predaju lekciju pa ako si shvatio OK ako ne idemo dalje...zato se i placaju dodatni casovi a toga pre nije bilo...A necu ni da spomenem odnose izmedju ucenika i prosvetnih radnika,to je strasno i zalosno...

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
27.2.2015 14:37:14   
jovicaa
naravno da se mora menjati, evo mene sveze sa prakse, a drzim pomalo i privatne casove. ovaj sistem je katastrofa iz prostog razloga sto deca sada drugacije percipiraju stvari i njima je ovakvo gradivo potpuna nepoznanica... odrastaju u mnogo drugacijim uslovima u odnosu na nas, pa samim tim i nacini prenosenja znanja moraju da se usklade sa tim.
da mora se menjati iz temelja, ali ko ce se time pozabaviti u srbiji? mislim da je u nasoj zemlji nemoguce da se izvrsi kvalitetna reforma skolstva. a diskutovali smo i na fakultetu puno o tome i uvek stizemo do istih pitanja, ko, sta, zasto i kako uopste odredjuje sve u vezi skolstva, i td.. to vam je kao jedna crna rupa, nema odgovora

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
27.2.2015 14:51:13   
mila83
Dobro si Jovicaa rekla, deca odrastaju u potpuno drugacijim uslovima nego kada smo mi bile klinke i isle u skolu. Puno toga se promenilo a nazalost svakim danom se sve vise gubi sustina...

Koga okriviti? Danas, vecina prosvetnih radnika dobro radi svoj posao, snalazi se sa kojekakvim pritiscima koje namece drustvo, propisi i papirologija,protokoli..svakim danom ih je sve vise , ugusismo se, ubija te u pojam..govorim i kao profesor i kao direktor skole..jako je tesko napraviti balans da uspes na sve strane.Najlepse je kada vidis svoj rezultat, da su deca naucila....
I deca, a i bogami roditelji su se mnogo promenili. Mi sigurno nismo imale toliko poremecenu paznju, slabu koncentraciju, potpunu ravnodusnost prema skoli...
Ja sam dozivela da mi roditelji jedne ucenice prete jer nije ispalo kako su oni zamislili ,devojcica nije izabrana za neki konert da svira, sa razlogom,naravno...ali eto....

Na kraju nastavnici idu linijom manjeg otpora cini mi se, daju petice da nemaju problema sa roditeljima ili ucenicima,sve je vise nasilja...ili postanu bezobrazni pa drapaju po dzepu roditelja za dodatne casove..Ja nisam ni u jednom taboru i necu nikada biti...

Koliko se radujem sto mi dete krece u skolu, toliko i ne...cim si malo drugaciji i svesniji,kreativniji,pojedu te...



_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
27.2.2015 15:40:39   
Bibilib
Pa da ,danas deca lakse dobijaju petice a zato manje znaju,a roditelji ne kontrolisu njihovo znanje vec se zadovoljavaju ocenama...pa kad krenu u vise skole,profesori se menjaju,dolazi do preokreta a gradivo se vuce jer u trecem razredu ima ono sto se uci u drugom i sve je povezano,pa kad dobiju losije ocene ucenici i roditelji su nezadovoljni,dolazi do svadjaju sa profesorima i svasta nesto...

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Hitno menjati obrazovni sistem!
27.2.2015 17:22:20   
veselicaa
Ja iskreno verujem da moje dete ne bi bilo odlicno da ga ne ucim kuci i da ne radim toliko sa njom,sto znaci da verovatno nesto ne valja u nasim skolama.Mislim da je najveci problem sto se deca ne podsticu na razmisljanje i sto zadaci ne ukljucuju kreativnost.

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here