|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
28.9.2008 22:13:03   
guppy RR
Evo drage moje, da i ja malo ispraznim svoju dušu!!!!!

Prošle nedelje prvi put sam vodila dečicu u jaslice. Kod nas ima neki sistem, da se dete ne ostavlja predugo u vrtiću prve dane, već... prvi dan pola sata sediš tamo sa detetom, drugi dan malo sediš pa odeš za 20 minuta, treći dan produžiš vreme odsustva na dva sata, četvrti i peti dan ostaviš dete tamo 3 sata da pojede ručak, i vodiš ga onda kući. Sve je to OK, tako se nastavlja i druga nedelja, ALI.......

Mene je STRAŠNO iznervirala jedna činjenica.

ČINJENICA, da su moja deca spavala već godinu dana prepodne od 10.30 do 12/13 h (onda još jednu turu posle podne) i da smo mi zbog vrtića pomerili to vreme spavanja na 12.00, kako bi tamo mogli pojesti ručak i onda leći da dremaju. I šta se sad dešava???? Dešava se to, da ja njih moram da vodim KUĆI za vreme tog njihovog odmora, oni mi zaspu u kolima i nema šanse da to ne urade kad vozim sama (ne mogu da vozim i da ih animiram stalno, pokušala sam nekoliko puta ali mi se takva vožnja ne čini bezbednom!!)... i kad dođem kući, ja moram da ih probudim i onda jadničci mali neće da spavaju do 18h, kada POPADAJU s nogu i dremaju sat vremena, da bi ih u 19h opet budila za kupanje i hranjenje i stavila ponovo na spavanje.

TO JE ZLOČIN !!!!!!!!!

Oni su mi celu nedelju vrištali i vrištali kad su došli iz vrtića, ja sam sve više uveravala vaspitačicu kako taj sistem NIJE OK za njih i da bi bilo bolje, da u vrtiću spavaju sa drugom decom, više je ona mene uveravala, kako to nije dobro za njih i da je još prerano da toliko ostanu sami bez majke.

Ja sad NE ZNAM šta je gore - da su sami bez mene još taj sat, dva dok SPAVAJU (ako zaspu tamo user posted image ) ili to vrištanje od umora celo posle podne!! Moram reći da sam bila prošle nedelje SKROZ iscrpljena, oni takođe, i da sam samo čekala da prođe dan user posted image . Kad sam bila sama sa njima (znači bez vrtića) bilo nam je svima MNOGO LAKŠE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Šta da radim, drugarice moje?? Da li da se strpim još nedelju dana i ćutim dok ide, pa onda za nedelju dana kad dođe red da spavaju tamo malo oddahnem od svega? Tužna sam i što su se razboleli u petak i imali temperaturu... ali ujedno srećna što su danas već ok (bez temperature, kijanja, samo malo curi iz nosića ali bezbojno), da ne moram da prekidam to privikavanje na vrtić koje me UBIJA!!

HELP!!!!!!!!!!!!!
Smirite me nekim savetom pliiiiiiiiiiiiz!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
29.9.2008 9:38:39   
Lu
Guppy,zašto ih moraš voditi kući,zar nemogu tamo ostati spavati?
Mislim kakav im je to izgovor da su djeca dugo bez majke,pa dok spavaju i neznaju gdje se nalaze,a poslije će biti veseli i raspoloženi.
Slažem se,to je stvarno patnja za djecu da ih maltetirate pospane po autu i onda su nikakvi kada stignu kući,ja bih zahtjevala da ostanu na spavanju,jer trenutno vam je napornije nego da kući s vama i imaju svoj uobičajeni raspored.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
29.9.2008 10:41:10   
Anoniman
Draga, to tako ide! Valjda je bolje da izguraš još jednu sedmicu, nego da odustaneš. A to da će biti bolesni je neminovno.
Htela sam reći "Što ne poneseš dete koje spava u rukama u krevet?" a onda sam se setila da ih je dvoje i da to ne možeš da uradiš. Fizički nije izvodljivo. A ... ne znam dal živiš u kući ili stanu, ako je u stanu-jel ti staju kolica u lift? Jel imaš mogućnost da ostaviš kolica negde u prizemlju, ili u prtljažnik da ih staviš? Pa kada zaspu, a ti otvoriš kolica, potrpaš decu u kolica i odguraš u stan, pa bez skidanja (samo jaknicu) ih prebaciš u krevet dok ne prođe ova glupa faza privikavanja? Bolje da spavaju obučeni nego da vrište.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
29.9.2008 19:57:27   
guppy RR
Danas sam ih opet vodila kući posle ručka, žurila sam ko blesava da stignem do kuće mojih roditelja, gde su u 5 minuta jadničci zaspali. Vaspitačica u vrtiću mi prilikom mog odlaska rekla "dođite sutra još malo kasnije, pošto imamo posla sa drugom decom posle doručka". TAKO SAM SE NALJUTILA zbog tog, kao da su im moja deca višak, što su kasnije krenula od drugih u jaslice!!!!!!!!!!!

Iduće nedelje treba tamo da ostanu od ujutro do 15h, a mi još uvek ni ne pričamo o tome, da bi oni tamo prespavali. Kao rano je!! A kad pitam kako podnose moje odsustvo, oni kažu "super, manje plaču od svih ostalih koji su tamo!"...

NE RAZUMEM!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
29.9.2008 20:30:52   
Maya21
Draga, secas se da sam pricala kako je isao na privikavanje, oprilike kao i ti. S tim da je kod nas bila opcija i da ostavimo dete u jaslicama ako nama tako odgovara. Ne znam da li postoji i ta opcija kod vas. Jeste pomalo surovo i sigurno je sok za bebice ali naviknu se. Ovako samo poremete svoj ritam. Porazgovaraj sa vaspitacicom, ne znam sta drugo da ti kazem.
Pozdrav od user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
29.9.2008 21:39:19   
MERYEN
Ja smatram da je to stvarno bezveze,ne znam nista o tome ne razumem se nisam upucena ali pokusaj da se strpis jos tih nedelju dana i posle ce svima biti lakse.

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
29.9.2008 22:52:39   
ukiuna
Moja Una ide u jaslice od svog 10meseca.Primili su je na moje insisitiranje,iako jos nije ni hodala,a povrh svega je i pila mleko na flasicu!! Od pocetka je sve bilo super,iako je jos bila jako mala za samo jedno spavanje u toku dana malo smo se u pocetku mucili ali je kasnije sve samo po sebi doslo na svoje mesto.Ostavljala sam je tamo na spavanje,kad bismo dosli kuci trudila sam se da je zabavim da ne bi zaspala,a u krevet sam je stvavljala vec u 19h,kako te zime,tako i letos,i nikada se nije bunila,cak sta vise jedva je cekala da ide u krevet.Sto se curenja nosica tice,ja mislim da je to skoro normalno,tamo svima curi nos!user posted image  Una nije podlozna takvim stvarima,pa nemam tih problema. Imam sina od 12 god.zbog mog posla je bukvalno odrastao u jaslicama,a mislim da ce i Una. Ne ocajavajte,njima je tamo sigurno bolje nego kod kuce sa babom i dedom,mada moji nemisle tako,ali ja se ne predajemuser posted image .Navicice se i da spavaju jednom na dan,a i nosici ce brzo prestati da cure,i sto duze budu isli,sve vise ce se tome radovati.Zato drage moje samo hrabro i malo opustenije,tamo se o njima dobro brinu,igraju se i videcete razliku u ponasanju vec nakon par meseci. Nadam se da nisam jedina  mama koja voli jaslice!!!user posted image

_____________________________

ukiuna

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
30.9.2008 9:12:23   
Anoniman
Zašto im guppy jednostavno ne kažeš da ti od sutra radiš, i da možeš da dođeš po njih tek u tri, i da nema ko da dođe po njih ranije? I tu staviš tačku. "Jaaaaaaaaaoooo, juče me je nazvao šef, zahteva od mene da dođem ranije na posao nego što je dogovoreno, i eto, tako da znate da moja deca od sutra ostaju i na spavanju!" To su tvoje pare koje im plaćaš, to su tvoja deca koja, kako oni kažu, dobro podnose tvoje odsustvo, i tvoja želja da deca tamo ostanu na spavanju! Pobogu, pa neće jedna vaspitačica da određuje šta ćeš ti da dobiješ od usluga za svoje pare! Ako ti misliš da oni treba da ostanu, a ti slaži bezobraznu vaspitačicu-ona ti ne može reći da će da izbaci decu na ulicu pre spavanja, zar ne? Tako sam ja odlazila po Luku, isto je bilo da dođem po njega pre spavanja, ja stignem-on već spava. Pa, pobogu, spustite ga u krevet! user posted image

(odgovor članu ukiuna)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
30.9.2008 16:22:10   
guppy RR
Ma ja mislim da će oni u par dana navići da spavaju tamo, pošto im je ritam takav.
Danas sam se dogovorila da u četvrtak prvi put ostanu do 15h, pa ćemo videti kako i šta.

Tašo, ja sam joj rekla, da imam konsultacije na fakultetu ali ona me pogledala "ružno" i napomenula "to je još prerano, da se deca tako ostave!!" i ja sam se osećala kao najgora majka na svetu. Šmrc.

Evo, sad smo se složile kako i šta.
Cmokić xxx

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
30.9.2008 17:48:33   
Anoniman
Jako sam se sada iznervirala-ŠTA ONA IMA TEBE DA GLEDA RUŽNO!?

Ju, ju, ju-bolje da ne pišem dalje-sada sam jako besna!

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
30.9.2008 19:10:26   
guppy RR
Ma....
sve u svemu, dobra je vaspitačica stvarno, sviđa mi se kod nje mnogo stvari. Razmišljam, da nismo možda majke tako osetljive pa previše odreagujemo na neke stvari... ne znam šta da mislim o svemu, ali drago mi je da polako prilazi kraju i da nemam neku veliku zameru do nje ili JAKO loš osećaj. Znam da će moja deca sa njom biti na sigurnom, a to mi je sada jedino važno.

(duboki uzdah)
idemo dalje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
30.9.2008 20:18:20   
ukiuna
Ma sve su vaspitacice dobre!! Tamo su klinci sto posto sigurni,ali ti to vec i sama vidi,cim tako kazes.A da smo mi majke preosetljive,tu si u pravu ja ponekad sebi bas zameram na tome. Zato zaboravi *duboki uzdah*,i osmeh na lice!! Sigurno ce sve biti ok!!

_____________________________

ukiuna

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
30.9.2008 21:19:34   
guppy RR
Hvala vam svima što ste podelile svoje mišljenje samnom,
morala sam da se pojadam malo i ovde... a sad sam već u fazi "važno je, da su zdravi"...
user posted image

(odgovor članu ukiuna)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
2.10.2008 19:19:10   
MERYEN
Ja ne mogu da ti dam savet ,jer nemam takvog iskustva,bice sve ok da su oniuser posted image zivi i zdravi.user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
2.10.2008 19:41:18   
guppy RR
Danas su prvi put ostali da spavaju. Oko 13h mi zvoni mobilni "dođite hitno po decu - vrište". I tako ja po njih, svi spavaju, oni u krilu. Kaže sutra ćemo ponovo tako, a u ponedeljak ih ostavim tamo do 14 ili 15h.

Polako ću valjda da ih uvedem u sve to...

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
3.10.2008 8:49:10   
Anoniman
Eh vrište-ja sam malo surova po tom pitanju, ali što im nisu dali flašicu? Tako bi prestali da vrište i verovatno zaspali.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
3.10.2008 13:14:14   
Lu
Draga guppy, nepreostaje ti drugo nego da se naoružaš strpljenjem i čekaš da se priviknu.
Mislim nisu samo tvoja djeca takva,svima treba vremena za adaptaciju i trebalo je svoj toj djecu koju si vidjela da mirno spavaju,
Sve je to za njih novo i normalno je da nemogu odmah da se opuste kao kod kuće,ali desiće se i to nebrini ništa.
Jao mene što dijelim savjete a sve me to tek čekauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
3.10.2008 18:13:48   
guppy RR
Ma... fora je baš u tome lu, da ja VERUJEM, da bi oni već prošle nedelje bili ok. Mene nervira to, da se ne slušaju roditelji, već me zovu tamo za svaki veći plač, umesto da se sami pobrinu za to. Ja sam sigurna, da bi oni već prošle nedelje tamo zaspali, DA SU IM DALI!!!

Evo, juče je bio prvi dan kad su trebali da spavaju, i nisu hteli. Tašo, i meni se ne čini ok, da su me zvali... mogli su ih umiriti i odma bi zaspali. Danas su zaspali sami tamo... I spavali 2 sata.

Što me nisu pre slušali kad sam ih uveravala, da bi moja deca spavala posle ručka user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
3.10.2008 21:27:48   
oliveradj
Prvi put cujem da deca idu kuci na spavanje kakva je to vaspitacica????

Svakako moraju da se adaptiraju, flasica kad legnu u krevetic i zaspace. Adaptacija je razlicita za svakoga nekom treba vise vremena nekom manje, a prehlade temperatura su normalna pojava i za mamu i za dete otprilike godinu dana treba da se adaptira organizam, i za vaspitaca kada pocne da radi, i za decicu tako mi je rekao lekar. Sretno i da sve bude ok!user posted image

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
4.10.2008 16:10:11   
Jeca*
Meni već unapred frka kad ovo čitam. Pošto i nama sledeće godine najverovatnije sleduje vrtić user posted image
Guppy izdrži! . . .pa ćeš posle ti nas da "tešiš" user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
6.10.2008 11:22:00   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: oliveradj
Prvi put cujem da deca idu kuci na spavanje kakva je to vaspitacica????


Ma vaspitačica je super... samo eto mora da radi po tom sistemu, pa onda tako ispadne. Meni se ona jako dopada, nežna je i ljubazna do dece, suosećajna, ali ujedno i stroga što se tiče reda i discipline. Baš kao ja

Evo,... trebali su danas da krenu od 8 do 14 da budu tamo, ali smo se svi razboleli i ležimo kući sa temperaturom.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
6.10.2008 12:31:58   
Anoniman
opet? user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
6.10.2008 12:43:59   
guppy RR
pa da... vodim ih pedijatru u 1400 :(
Ja jedva pričam, toliko mi je otišlo grlo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
6.10.2008 12:59:16   
Anoniman
bezveze! user posted image

I Luki curi nos... tek što smo se izvukli iz proliva i povraćanja, odmah je počeo da mu curi nos. Već 7 dana mu na smenu stavljam morsku so i Olynth spray za decu (već sam pisala o tome da mi je očni rekao da bih mu morala do 3će god držati odčepljen nos zbog suženih suznih kanala, a onda se u 3ćoj god dešava taj razvoj u ljudskoj vrsti koji se zove "izvlačenje nosa" kada se i suzni kanali prošire). Sve u svemu već mi je bilo mnogo dugo to sa kapima, i vidim da češe okce, pa sam nazvala oto-rino-laringologa i ona mi je rekla da mu dajem max 5 dana 3x1 kafenu kašiku Rinasec sirupa.

Ne znam... već mi je preko glave. Prvo grlo 7 dana uz temp, pa smo pili Panklav, pa ovaj proliv 2 nedelje, pa sada nos već 7 dana... ODLEPIĆU! A ne ide u kolektiv...uopšte mi nije jasno gde sve to pokupi??? Nije bio bolestan mnogo dugo, i sad se valjda zaređalo... user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Iznervirao me SISTEM jaslica!!!!!
16.10.2008 14:58:11   
Anoniman
guppy, šta ima novo na ovu temu? 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here