|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Marinirano pečenje
30.3.2009 9:22:29   
Lu
Nemam recept nego ga tražimuser posted image
Hoću za Uskrs da pravim pečenje,znači veliki komad mesa uvezan konopcem ali mi treba recept za marinadu,neku finu aromatičnu.
Pečenje volim jer se može servirati i hladno a mogu i podgrijeti komade u mikrovalnoj i napraviti neki umak,preljev.
Svaki prijedlog je dobrodošao,hvalauser posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 9:31:45   
mihi
Lu a kakvo teleče, jagjeće, svinjsko? Nije ista marinadauser posted image .

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 9:35:11   
Anoniman
 za marinadu potrebno je: sok od jednog limuna 2 supene kasike "Vegeta" dodatak jelima malo mlevene crvene paprike 3 supene kasike senfa 100 gr tipljenog maslaca po ukusu soli i mleveni crni biber 150 ml slatkim vrhnjem malo origana i ruzmarina.   Treba da stoji 2 sata minimum u marinadi

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 9:35:54   
Anoniman
ovo je za teletinu marinada sto sam ti poslala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 9:42:38   
Anoniman
Za svinjsko meso:   za marinadu: 2 žlice đumbira mljevenog 10 gr. kima u zrnu 1 kom kapule 2 dl. bijelog vina 1 dl. vinjaka ili konjaka (bilo što drugo u zamjenu) 3 češnja češnjaka 1 kom limun (kora i sok) 1 žlica meda   nasjeckati, češnjak nakosati na listiće, limun izrendati i iscijediti mu sok, dodati đumbir izrendan u prah, zatim zrnca kima i na kraju vino, konjak i med. Sve sastojke za marinadu dobro izmiješati i preliti preko spremljenog mesa. Zatim meso ostaviti preko noći da ogrezne u soku.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 9:43:26   
mihi
E baš  zanimljivo moram da probam i posle se izvadi iz marinase i peče nezavisno meso jel tako Lenka?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 9:43:31   
Lu
Sad sam mislila raditi svinjsko,ali pišite vi za sve vrste mesa ako vam nije mrsko,
pa nek imamo ovdje uvijek će nekome trebatiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 9:45:33   
Anoniman
jeste ... izvadi se i pece se nezavisno od marinade ... al se kod pecenja doda 10 do 20 ml vode 

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 9:50:44   
Lu
A jel meso u marinadi držite u frižideruuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 9:51:42   
mihi
U pleh s naspe voda? Puno ti hvala nisam imala za teleće nikakvu marinadauuser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 9:53:58   
Lu
Nisam ni ja znala za vodu sigurno bude sočnije,a jel treba onda ikakvu masnoću stavitiuser posted image
A u marinadu za teletinu sigurno ide slatko vrhnjeuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 10:01:28   
Anoniman
ja iskreno ne drzim u frizideru... jer obicno pravim teletinu...a za nju ne treba tako dugo kao za svinjsko meso...
prelije se vodom meso... ne direktno u pleh
ja ne stavljam ulje nego par kriski putera preko mesa

naravno slatko vrhnje je obavezno

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 10:06:13   
Lu
Hvala Lenka user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 10:08:42   
Anoniman
nema na cemu draga lu user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 14:09:27   
Sneža
a za ribu?obožavam jesti ribu,ali je nažalost znam spremati samo onako u foliji.

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 14:11:23   
Anoniman
pogledacu negdje na netu, pa cu postati... ali posto ja ne volim niti jednu ribu osim one konzervirane tako da je ni ne pravim

(odgovor članu Sneža)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 14:14:37   
Anoniman

Azijska marinada za ribu

Sastojci:
1 limeta isečena na kolutove
1 kašika soka limete
1/4 šolje sosa (2 sitno rendana čena belog luka, 2 kašike meda i soja sos)
4 malada luka tanko isečena
malo Tabasco sosa
malo timijana, svežeg ili suvog
biber po ukusu

Priprema:
Sve sastojke dobro pomešati u staklenoj ili keramičkoj činiji, uvaljati komade ribe, pa u frižideru marinirati preko noći.
evo ovo sam nasla al ne pise za koju je ribu... mozda je za svaku pojma nemam

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 14:18:05   
Lu
Kakav je vama soja-sosuser posted image
Ja volim različite ukuse i kombinacije ali mi on baš nikako ne pašeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 14:19:36   
Anoniman
1 solja belog vina, 1/2 solje soka od limuna, 2 kasike vinskog sirceta, 2 kasike maslinovog ulja, so i biber  
 Kako pripremiti :
Ostaviti ribu u marinadi pokrivenu celu noc. Riba mora biti sasvim sveza. Marinada ima efekat kuvanja, jer se riba vise ne obradjuje, lepo se ocedi, isece i servira uz garnir po zelji.
ovo je marinada za sve morske ribe i morske plodove

i ako meni kao laiku za ribu ovo zvuci malo cudno, kao ne treba dalja obrada ... ne kontam ... mislila sam da se treba isprziti poslije ove marinade user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 14:19:40   
Sneža
Lenka srce moje,hvala,inače sam čula da je med u marinadi za ribu baš dobra stvar,ali nikad nisam imala hrabrosti da isprobam,sad ću moratiuser posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 14:21:00   
Sneža
Joj,ja ne volim soja sos,meni je bljaksuser posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Marinirano pečenje
30.3.2009 14:21:50   
Anoniman
nema na cemu... ja sam pravi poguzija pa mi nije nikad mrsko gledati na netu neke recepte narocito ako je meso u pitanju user posted image

(odgovor članu Sneža)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Marinirano pečenje
24.4.2009 14:30:28   
Lu
IZVORNA PORUKA: lenka sarajevo

Za svinjsko meso:   za marinadu: 2 žlice đumbira mljevenog 10 gr. kima u zrnu 1 kom kapule 2 dl. bijelog vina 1 dl. vinjaka ili konjaka (bilo što drugo u zamjenu) 3 češnja češnjaka 1 kom limun (kora i sok) 1 žlica meda   nasjeckati, češnjak nakosati na listiće, limun izrendati i iscijediti mu sok, dodati đumbir izrendan u prah, zatim zrnca kima i na kraju vino, konjak i med. Sve sastojke za marinadu dobro izmiješati i preliti preko spremljenog mesa. Zatim meso ostaviti preko noći da ogrezne u soku.

Radila sam pečenje sa ovom marinadom...ne sviđa mi se,bude jako kiselo(vino,limun i đumbir koji ima jako aromatičan okususer posted image )
Ublažila sam sa sosom od šampinjona koji sam prelila preko isječenog mesa,
pa eto da znate ako budete radile ovu marinadu da je jako kisela.

< Poruku je uredio lu -- 24.4.2009 14:31:11 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Marinirano pečenje
20.4.2011 9:22:06   
Lu
E sad mi dajte drugi receptuser posted image
Opet imam praseću plećkicu, treba mi neka fiiina marinadicauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Marinirano pečenje
20.4.2011 11:45:22   
Ana RR
Lu, ja volim marinadu sa senfom.

Ide senf, maslinovo ulje, beli luk, limunov sok, vegeta, so, biber i ruzmarin. Sve pomešaš i premažeš meso i ostaviš u frižideru na par sati (najbolje je da ostane preko noći). Kad staviš da se peče podliješ sa malo vode i povremeno prelivaš meso tim sokom.

E sad, ne znam ti reći količine jer ja to odokatovno a i zavisi koliki je komad mesa.

< Poruku je uredio Ana RR -- 20.4.2011 11:46:23 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here