|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Tumbet
9.7.2010 19:55:32   
Ana RR
user posted image

Sastojci:

500 g krompira
500 g plavog patlidžana
500 g sveže crvene mesnate paprike
200 ml ulja
500 ml soka od paradajza
1 kašika šećera
1 glavica luka
3-4 čena belog luka
so
biber
peršun

Postupak:

1. Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove pa ostaviti u hladnoj vodi. Patlidžane oprati i bez guljenja iseći na kolutove debljine ½ cm, posoliti i ostaviti bar pola sata da im so izvuče gorčinu. Paprike očistiti od semena i iseći na krupnije komade.

2. Pripremiti sos. Izdinstati crni i beli luk na malo ulja, naliti kuvanim paradajzom, posoliti ako sok nije dovoljno slan, i dodati ravnu kašiku oštrog brašna, i kašiku šećera, pa sve zajedno kuvati na tišoj vatri da se sos malo zgusne.

3. U posudi sa debelim dnom na srednjoj temperaturi ugrejati 200 ml ulja pa propržiti krompir, u dve ture, bez mešanja, po 8-10 minuta, tj. toliko da krompir postane mekan ali da ne dobije boju. Ocediti od ulja i poredjati ga na dno vatrostalne činije, posoliti. Na istom ulju propržiti kolutove plavog patlidžana, u dve ture, dok patlidžan ne omekša. Ocediti od ulja pa poredjati preko krompira, posuti sa malo soli i bibera. Na istom ulju propržiti papriku, 15-ak minuta, dok ne omekša, pa ocediti i poredjati preko patlidžana. Sve preliti paradajz sosom i staviti u rernu na pola sata, da se zapeče. Pred služenje posuti svežim peršunom.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Tumbet
9.7.2010 21:44:03   
*Alexx*
Kakva je to posuda sa debelim dnom? user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Tumbet
9.7.2010 21:47:38   
Lu
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Kakva je to posuda sa debelim dnom? user posted image

Šerpa ili lonac ili tava od inoxa sa debelim dnom, valjdauser posted image
U tome samo ispržiš krompir pa onda redaš u vatrostalnu.

Ana puna si iznenađenjauser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 9.7.2010 21:48:14 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Tumbet
9.7.2010 21:50:35   
Ana RR
Našla sam fantastičan blog sa receptima, sve što sam probala je zaista sjajno.user posted image

Ovo nisam pravila jer ja ne volim paprike, ali deluje jako ukusno user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Tumbet
9.7.2010 21:55:44   
bluka
pored cooks and bakes ima još fantastičnih kulinarskih blogova sa našeg govornog područja user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Tumbet
9.7.2010 21:57:33   
Ana RR
user posted image

ja sam sasvim slučajno naletela na taj blog, listajući dizajn zonu user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Tumbet
9.7.2010 22:05:26   
bluka
evo par tipova: neretvanska nostalgija, palachinka, da mi je nešto slatko, sweet corner, voće i povrće.

a tumbet je odličan!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Tumbet
9.7.2010 22:25:29   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Kakva je to posuda sa debelim dnom? user posted image

Šerpa ili lonac ili tava od inoxa sa debelim dnom, valjdauser posted image
U tome samo ispržiš krompir pa onda redaš u vatrostalnu.



Kapiram to, ali ne znam kako izgleda, tj. koliko se razlikuje od obične šerpe. Možda to i imam, a ne znam user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Tumbet
9.7.2010 22:27:05   
Ana RR
Alexx, potpuno je nebitno, možeš u običnom tiganju propržiti user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Tumbet
9.7.2010 22:31:31   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Alexx, potpuno je nebitno, možeš u običnom tiganju propržiti user posted image


Onda dobro, onda me baš briga za posudu sa duplim dnom user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here