|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vezbe po Vojti
5.9.2008 18:07:17   
una77
Da li je neko od vas isao sa bebicom ili malim detetom na vezbe po Vojti?? Da li mozete da mi kazete koliko su efikasne i kako ih je vase dete podnelo. Cula sam da deca vriste da je jako tesko raditi vezbe s njima i da bljuckaju hranu jer su vezbe teske user posted image , cak ne smeju da ih rade deca koja imaju probleme sa srcem. 
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Vezbe po Vojti
6.9.2008 0:18:40   
Anoniman
Ne znam kakve su to vežbe? Za šta su?

(odgovor članu una77)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Vezbe po Vojti
6.9.2008 8:13:48   
una77
Kada dete zabacuje glavicu unazad kod mene je slucaj, a ima za jos neke nepravilnosti kod dece nisam sigurna dal su iste vezbe kada im se krive nogice imaju vezbe i za to verovatno i za rukice ako stagniraju u razvoju. Blago tebi i svakom onom ko nije cuo za njih.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Vezbe po Vojti
6.9.2008 9:20:47   
guppy RR
Ni ja nisam čula user posted image

(odgovor članu una77)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Vezbe po Vojti
9.9.2008 4:35:37   
stella
Pozz
Ja sam nazalost cula.Naime,moja curica je lezala u bolnici jer je imala povisen bilirubin(zuticu djeciju).Kad je bilirubin poceo opadati,pocele su rasti transaminaze alt i ast.I sada su joj blago povisene,a kontrola je u decembru.Kada je pregledala dr fizijatar.Otkrila je da ne drzi dobro glavu kad je stavi na trbuh.Kada smo izasle iz bolnice propisala nam je vjezbe po Vojti.4x dnevno,potpuno gola beba,na stolu.Stati uz sto u raskoraku.
1-Vrsi se pritisak 45 sec na jednu pa na drugu bradavicu(prva rupa izmedju rebara ispod bradavice)
2-Okrenuti bebu na stranu.Jednom rukom naci vrh plecke a drugom rukom sa dva prsta cuvati rukicu u horizontali a sledecim slobodnim prstom vrsiti pritisak na vrh kuka.Pritisak se vrsi u isto vrijeme i na plecku i na kuk.
3-Saviti bebi gornju nogu stim da ne dohvaca tlo,i uhvatiti rukom kod koljena i vrsiti pritisak na unutarnji dio noge.
4-Isto saviti bebi nogu samo ovaj put da je na tlu.spustiti svoju ruku na tlo vanjskog djela noge i pritisnuti odmah iznad clanka a drugom rukom uzeti nogu kod koljena i vrsiti pritisak na vanjski dio noge.U zadnje tri vjezbe beba je na boku.
Nadam se da sam dobro objasnila.

Ja se nisam u potpunosti pridrzavala a dr svaki put kaze vidite kako fino napreduje vidi se da vi to sve postujete.
Idemo i kod neuropedijatra.I kod gastrologa.Nikakvih lijekova nista nije primila ni za jedan navedeni problem.Rade joj i eho abdomena,ima izpresavijanu zucnu kesu.

A ovamo dijete super,igra se,normalno se razvija,puze,hoda oko namjestaja.Dobila prvu vakcinu 17-og proslog mjeseca a drugu ce sada 17-og

Sve ovo sam napisala vjerujuci da je svako dijete individua za sebe.I da jednostavno neke bebe malkice kasne za drugima.A posle nekog vremena to stignu.Vjerovatno ima i ucinka kod nekih beba.Mada ja bas i nevjerujem u to.
U mom slucaju mislim da je beba bila izmorena stalnim budjenjem i vadjenjem razno raznih nalaza(najvise krvi) jer smo bile kao na ispitivanju da se vidi od cega su transaminaze visoke.Cak su i meni nalaze vadili.A ipak ostadosmo bez odgovora.Nezna covjek vise u sta da vjerujeuser posted image
Ispricavam se na kilometarskom postuuser posted image


_____________________________

H A N A 26.09.2007

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Vezbe po Vojti
9.9.2008 21:09:43   
una77
IZVORNA PORUKA: stella


Sve ovo sam napisala vjerujuci da je svako dijete individua za sebe.I da jednostavno neke bebe malkice kasne za drugima.A posle nekog vremena to stignu.Vjerovatno ima i ucinka kod nekih beba.


Slazem se sa tobom. Ja sam cula da deca oslabe odbijaju da jedu postanu razdrazljivi dok im se rade vezbe, koleginica mi je rekla da je batalila vezbe jer je primetila da joj je dete vidno oslabilo i na kontroli su rekli sve super vi se pridrzavate vezbi.
Videcemo user posted image


(odgovor članu stella)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Vezbe po Vojti
15.10.2008 22:59:21   
MARKIŠA
Zdravo želim svima!Podelila bih svoje iskustvo sa vama.Moj sin ima 5 meseci i dijagnozu Distonija te zbog toga i mi upražnjavamo te vežbice od njegovog drugog meseca.Uz to je kako već Una kaže zabacivao glavicu u nazad i držao stisnute pesnice i palčeve unutra.Kažu da je to posledica hipoksije i nezrelosti CNS-a te da će vremenom uz vežbe nestati.Ono što sam ja primetila za ovo oreme je da je otvorio pesnice i palčiće,manje se izvija ali i dalje koči nogice.Sve ostale motoričke sposobnosti se razvijaju u skladu sa njegovim uzrastom.Mislim da je i on bio izmučen čestim vađenjem krvi i stalnom gnjavažom,taman zaspe dođe neuropedijatar on opet zaspe eto ti psihologa,pa zaspe pa ga probudi fizijatru i onda ona kaže":pa ne drži baš čvrsto glavu!" Dobro da im se uopšte i smešio šta su mu radili!
Ja se bojim da odustanem iako priznajem da nekada i preskočim,ali bolje išta nego ništa.Uplaše te u startu od 10-oro 8-oro će to da urade sami a vi ne znate da li je vaše u onih 10-oro ili 8-oro!user posted image

(odgovor članu una77)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Vezbe po Vojti
25.12.2009 15:25:46   
taja84
I nama je dijagnostikovana Dystonia alia, naša curica je stiskala jako šakice, grčila nogice jako jako, i stezala ruke u laktovima, tako reći sva je bila stalno napeta. Bogu hvala i Dr. Mireli Vulović u Dečijoj bolnici u NS vežbice nam puno pomažu, vežbamo Vojtu I i II, a uskoro i III, prvu vežbu podnese dobro, drugu vežbu posle prvog kruga prevrišti. Imali smo pauzu zbog vakcine dva dana, pa smo danas ponovo počeli preplakala je obe vežbice. Bilo je strašno, jedino što posle vežbice slatko spava. U svakom slučaju napredak je vidljiv već posle dve nedelje samo ne treba odustajati, nama je već par puta došlo da odustanemo, ali kad vidim da je napredak više nego vidljiv nema šanse, izdržaćemo, jaka je ona curica.

_____________________________

Nikolina je rođena 24.08.2009.

(odgovor članu MARKIŠA)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Vezbe po Vojti
21.1.2010 1:15:06   
bibiz
Moja mackica je rodjena u 32. nedelji sa 1400g. Rodjena je 5.novembra, 25. decembra smo izasle iz Decije bolnice sa 2460g. Zbog krvarenja u mozgu  koje je 3. stepena i cista koje su opstavile velike tragove savetovane su nam vezbe po Vojti.

To je uzasno. Ona veci deo prespava, jos je malena, a primetila sam kad spava da zabacuje glavu unazad.
Ne stizem da uradim 3x po tri serije, prvo sto me njena vriska plasi, pa je posle svake serije tesim i nosim, i srce mi se cepa, ali citajuci, i plaseci se za te oziljke koje su ciste ostavila na mozgu, mislim da cu od sutra da radim tri puta, pa makar je budila... Strah me je da li ce moja curica sedeti, hodati, pricati... Uzasno me je strah ne smem mm ni da kazem. On je veliki optimista, ja sam bila na pocetku, ali sam onda malo citala po netu pa sam se sva uspanicila. Doktorica koja radi uz glave nam je rekla >neka sada beba place da ne biste posle vi plakali>
Sta joj to znaci?! Sta mogu da ocekujem?

I da li to sto se moja Tasa tako zaceni dok radimo vezbe moze da utice na nju? Ona postane sva ljubicasta, i dere se iz sve snage, posle nema snage ni za obrok...




_____________________________

http://zivotpovojti.blogspot.com/

(odgovor članu una77)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Vezbe po Vojti
21.1.2010 1:23:53   
JULIE
Bibiz jako mi je zao zbog svega...To sto je dr rekla,verovatno je mislila da je to najbolje za bebu,da moras biti uporna u vezbama ako zelis da ne bude posledica...A jel nju to boli,mislim te vezbice?

(odgovor članu bibiz)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Vezbe po Vojti
21.1.2010 8:19:55   
SUPER MAMA
Zao mi je sto morate ovo da prezivljavate ali mali od devera takodze je imao isti problem identicni on je tako zabacivao glavu unazad i celo telo savijao se u slovo " s" cirilicno srpsko.Ja kada sma ga videla golisav i kada su mu pravile vezbe to je bilo strasno.
Ali i uspesno.Sve se ispravilo samo treba biti uporan evo mali ima skoro 3 godine normalno i zdravo det je.Te vezbe je i on koritio i uspesni su bili.
Imajte veru ispravice se sve.

(odgovor članu JULIE)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Vezbe po Vojti
21.1.2010 23:22:21   
bibiz
julie ne verujem da je boli, samo jwe nervira posytop je fiksirana i stiskaju se odredjene tacke da bi doslo do trazenog reagovanja...

danas odradjene samo  jednom, spavala je izmedju podoja sem to kad smo ugrabili da uradimo vezbe, a malo pre je nesto histerisala, mislim da je muci stomacic, pa smo i kupanje i vezbe preskocili user posted image




_____________________________

http://zivotpovojti.blogspot.com/

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Vezbe po Vojti
1.4.2010 22:10:59   
Nanica1
Joj, i mi smo poceli sa ovim vezbama! Strasno! Alex toliko vice da se to ne moze slusati! Sve nam se poremetilo- evo ga sada spava, nije mogao ni normalno da se najede jer nema snage pa mi je zao da ga budim za kupanje... Ne znam kako cu izdrzati do kontrole koja je u junu? Valjda ce doci do napretka do tada?

(odgovor članu bibiz)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Vezbe po Vojti
11.4.2010 19:04:52   
snezulin
caooo..porodila sam se 3,3,2010 i zbog teskog porodjaja dete mi ima izrazenu hipotoniju, pa smo dobili kao terapiju vezbice po Vojti I i II ,kod nje je problm vratic i glavu koju ne podize tako kako bi trebala. radimo vec 3nedelje vezbice, ali jedva cekam kontrolu kod fizijatra da cujem sta ce nam reci...meni se cinida ima pomaka, ali polako to sve ide...
mogu samo reci da ni jedan put nismo preskocili i da smo skroz savesni uodradjivanju vezbi. ali me isto strah, samo da ne bude nikakvih posledica...
vezbice radimo pre hranjenja, pa se nekad izmori na vezbicama od vristanja pa mi se cini da slabo i jede...
vezbice radimo 3x dnevno po 3 serije.

ima li neko iskustva da mu je kod deteta isto bio problem vratic i podizanje glave?
bas se bojim , a opet nadam da ce sve biti dobro...

(odgovor članu Nanica1)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Vezbe po Vojti
11.4.2010 19:06:13   
snezulin
pisite svoja iskustva...znacice svakome...ko ima problem i radi vezbice...

(odgovor članu snezulin)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Vezbe po Vojti
11.4.2010 19:07:24   
snezulin
zavidim svakome ko nije cuo za vezbice po vojti ...

(odgovor članu snezulin)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Vezbe po Vojti
21.4.2010 7:56:34   
JUMENKA
i ja svakome zavidim ko nije cuo za vjezbe po vojti.ja sam radila 18 mjeseci neprekidno a da li ima napretka ne znam,ali smatram da treba da se vjezba sa djecom.moja cerka ce u maju 4 god i ima cp,ne hoda i ne govori,vise ne radimo vjezbe po vojti.sad radimo po bobathu i idemo kod defektologa,ali sve ide uzasno sporo,uzasno

_____________________________

upornost je neophodna

(odgovor članu snezulin)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Vezbe po Vojti
26.7.2010 12:11:01   
bibiz
draga, da li nam mozes reci nesto vise o svojoj cerki? da li ste radili ct glave? da li je to posledica porodjaja

_____________________________

http://zivotpovojti.blogspot.com/

(odgovor članu JUMENKA)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Vezbe po Vojti
3.12.2010 20:37:24   
bibiz
evo ja posle mnogo vremena, procitah sta sam napisala ovde na temi pre skoro godinu dana, i moram ponovo da napisem nesto. Mozda ce ovo nekome znaciti!
Stedela sam svoju curicu sa vezbicama do marta. Prvo, jer je mnogo plakala, drugo jer nije izgledalo kao da ona ima neki problem. Iako sam citala o mogucim problemima koji se mogu izroditi iz prvobitnog kasnjenja u razvoju, mm je govorio da sam previse citala po inernetu i da to kod nas nije slucaj. Tada sam samo ja radila vezbe.
U februaru je nasa devojcica pocela da odbija da pije mleko, moga mleka vise nije bilo, tj. bilo ga je sve manje, pa smo postepeno prelazili na adaptirano. Kada se problem sa jelom pretvorio u nejedenje po 12h otisli smo u deciju bolnicu. Tu je ona vec imala dosta krute nogice. i krivila se kao kofla kada bi bila na ledjima, glavicu nije drzala. tamo su nas pregledali, ustanovili da su to neki jaki grcevi i da zbog toga odbija da jede... Da jede bukvalno da prezivi i samo dok je stomaic ne boli. Dok smo ta 4 dana bili u bolnici pregledao nas je i fizijatar, koji je konstatovao da to "nista ne valja" i da se vezbice rade po mogucnosti i 4x.  Odlazimo kod privatnog fizioterapeuta cim smo dosli kuci. Ona nam otvara oci. Ta zena je radila kod dr Stejin, i raedi vezbe po Vojti na drugaciji nacin. Objasnjava nam da moramo raditi vezbe da bi nam dete prohodalo. Tu je bio i mm . To je bio sok za njega. Cega sam se plasila, to je sada i on cuo. Pristao je da nauci vezbe. Sada ih bolje radi od mene. Ona nam pokazuje i masazu. Objasnila nam je da ce ona poceti da jede, samo da je stegnemo vezbama, nema veze da li place... samo da nema temperaturu... sve ostalo su prazni izgovori. Krecemo da vezbamo. Tri puta na dan. Ubrzo, nasa devojscica pocinje spomtano da mlati nogicama!!! Vezbamo, vezbamo, negde u maju pocinje da drzi cvrsto glavu, u junu hvatanje igracaka...A onda se nista ne desava vec duze vreme. Svaki put kada je uplasena ona se izvija, pravi most i koci nogice. Levu nogu uvrce ka unutra i levu rukicu slabo koristi vise kao pomocnu. Okretanja i sedenja nema.
Vezbamo, vezbamo... i nista i dalje. Pre dva meseca smo otisli kod dr Stejin. Tamo su nam rekli da je ozbiljno, ozbiljno je jer ona tad ima deset meseci (korigovano 8) . Ali da ima potencijala da se radi sa njom jer ona Hoce! a to je vazno.
Da vam ne govorim koliko se jedem sto do marta nismo radili Vojtu svaki dan. A da vam ne govorim sto se jedem sto nismo ranije otisli kod dr Stejin. Da li zbog njihove Vojte, njihovih lasera, magneta, ili neceg treceg nasa devojcica se okrece, i puzi onako vuce se po podlozi, nije to pravo puzanje jos, a levu ruku jednako spretno koristi kao i desnu mada joj je i dalje desna omiljena ali poseze i levom sto pre nije bio slucaj.
To nazovi puzanje je pocelo pre mesec dana odmah nakn krstenja, hvala Bogu!.
Ona sada ima godinu i mesec dana. Jos ne sedi. Noge slabo koristi .
Planiramo ponovo da idemo kod dr Stejin.
E sad ja tu krivim i doktore, koji vezbe po Vojti daju svima, i kod dece koja malo kasne i kod dece koja dosta kasne. Ja licno poznajem mamu koja nije radila vezbice nijedan dan, jer nije htela da muci dete, hvala Bogu on jeste malo kasnio, al je sve na kraju uradio...okrenuo se, seo, pokusava da hoda... Mislim da treba malo da nas zastrase dijagnozama, a ne sa njenih 10 meseci kada smo bili na redovnom pregledu kod fizijatra da mi tada dr kaze, da ce sa njom biti sve vecih problema jer ona jos uvek ne sedi. Sto ja znam, al znam zato sto sam pre toga isla privatno, zato sto sam po internetu bunarila informacije! 

_____________________________

http://zivotpovojti.blogspot.com/

(odgovor članu bibiz)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Vezbe po Vojti
3.12.2010 21:03:44   
indy_25
Bibiz moja beba isto ne moze da sjedi samostalno a ima 8 mjeseci. Hoce da stoji i da se okrece ali da sjedi nikako user posted image  strah me uzasno sto ne sjedi a ostale bebe koje su mladze od nje odavno sjede. Fizijatar nam je rekao da je ona lijena beba.

(odgovor članu bibiz)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Vezbe po Vojti
3.12.2010 21:22:00   
Mishica 77
indy, toleriše se da do 8 meseca ne sedi sasvim samostalno.... posle toga bih ja to već ozbiljno shvatila. 

_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Vezbe po Vojti
23.4.2017 20:18:36   
Anica30
Samo da kažem da je jako bitno pravilno raditi vezbe po Vojti, i da svaki put morate izazvati kod deteta ciljane pokrete (mišićne kontrakcije) ili napetost mišića. Za sve ovo morate detaljno pitati fizioterapeuta koji vas obučava, inače od vežbi neće biti koristi nikakve. Ono što iz ličnog iskustva mogu da preporučim je zavod za rehabilitaciju dr Zotović u BANJALUCI i izutetno stručnog i posvećenog fizioterapeuta Borisa Grandića! On i ostali fizioterapeuti su učili Vojtu direktno od Vojtinog saradnika Volframa Milera. Dakle, tople preporuke za ovaj zavod. Ja sam otišla o svom trošku i ne žalim ni jedan dinar.

(odgovor članu una77)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Vezbe po Vojti
7.3.2018 12:12:13   
Dora89
Jel' ima tih vežbi negde na internetu?

(odgovor članu Anica30)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Vezbe po Vojti
7.3.2018 14:06:08   
mama Jo
Ne znam puno o ovim vezbicama... zvuci zanimljivo

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Dora89)
Direktna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here