|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   beba bez prstiju
14.2.2011 10:21:57   
ivavr
Postovana redakcijo,
Zavrsavajuci srednju medicinsku skolu,a zatim i medicinski fakultet,kao i odgajajuci svoje sestrice i sestricine,stekla sam i teorijsko i prakticno iskustvo u vezi odgoja beba. bila spremna na sve moguce situacije.Kao lekar uradila sam sve dabl, tripl i ostale vama dobro poznate testove,isla sam i na 3D i 4D.I sve je bilo u redu.
A onda je dosao termin,pocele kontrakcije,otisla sam kod lekara polagano je sve teklo.Stavili su me na CTG,krenulo je polagano i nisam razmisljala o bolovima zato sto sam znala sta cu dobiti zauzvrat.Izbusili su mi vodenjak,ispregledjivali me svi lekari i sestre (ko god je prosao pored mene) da bi na kraju ustanovili da beba pati tokom kontrakcija i da moram na carski rez.Definitivno najtezi deo mi je bio lezanje na stolu sa kateterom cekajuci anesteziologa.No i to se zavrsilo,dosao je lekar rekao da je sve u redu,muz mi je poslao sliku naseg malenog decaka  i ja sam celu noc ne spavajuci ljubila bebinu sliku.
Ujutru sam se probudila, odmah ustala da bi mi sto pre doneli bebu, a onda je dosla sestra odvela me u sobu gde su me cekali muz,ginekolog i pedijatar i rekli da sa bebom postoji jedan problem.
U tom trenutku nisam vise nista cula,kao lekaru proslo mi je milion stvari kroz glavu,onda su doneli bebu raspovili je i pokazali mi da beba nema prstice na levoj ruci.Sok i nista vise,prva recenica u glavi mi je bila j...e me makazice...posto sam sve kupila ranije!!!
Dzaba svo moje znanje,svi moji pregledi i analize,sudbina se poigrala sa mnom,i iako je proslo tek desetak dana i iako mislim da sam se pomirila sa tim,tesko mi je i nece proci ta knedla u grlu nikada.
Kad god pogledam mog andjela ja pomislim kako ce proci u zivotu u ovoj zemlji gde se uvek vode tudji zivoti a ne svoji,i pitam se da li sam negde pogresila....
P.S.Ne morate da objavite moju pricu,ne zelim da plasim buduce mame,ali vas molim da mi pomognete i uputite na pravu adresu kako bih pomogla svojoj bebi.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: beba bez prstiju
14.2.2011 10:34:45   
Anoniman
Ivavr, baš žalosno. Uopšte mi nije jasno kako je to moglo lekarima da promakne, jer, kada sam ja išla na UZ, u obe trudnoće, dr je brojala bebama prstiće, i uvek na expertnom čekala da beba raširi šaku, jer, koliko sam razumela, to je jedan od pokazatelja daunovog sindroma (ako beba ne otvara šaku).
Kakve su prognoze? Jel postoji mogućnost da se prstići nadograde (da tako kažem)?
Drži se, budi hrabra, sigurna sam da ćeš naći rešenje za svoj problem. Lekar si, razmišljaj kao lekar a ne kao majka, možda uspeš bolje da rezonuješ i brže nađeš rešenje. user posted image

(odgovor članu ivavr)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: beba bez prstiju
14.2.2011 11:19:03   
Lu
Ivavr, iskreno se nadam da će vam neko pomoćiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: beba bez prstiju
14.2.2011 12:51:57   
krixtina
nemam reci,al budi optimista,vazno da je ostalo sa momcicem sve ok,naucice on da radi sve i svasta i sigurno ce biti spretniji od "normalnih" vrsnjaka.zato glavu gore i uzivaj u svojoj bebici,jer tako brzo odrastuuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: beba bez prstiju
14.2.2011 13:06:56   
Vika
Ivavr, sigurno te to pogađa, ali prihvati kako možeš jer uvek ima goreg.

Samo ću ti ispričati kako sam ja, dok mi je beba bila u inkubatoru i ne znajući da li će biti o.k. odreagovala:
muž i ja gledamo u njega kroz staklo, i kroz suze mi se učinilo da nema prstiće na nozi. Kažem ja mužu; "Nema prstiće... Ma nema veze!"

Stvarno mi to nije bilo važno kada smo bili suočeni sa gorim mogućnostima.

Ljubi svoju bebicu, a što se tiče dr koji to nisu videli, ništa neobično. Pošto sam 2 meseca provela u bolnici održavajući trudnoću, toliko sam se grešaka nagledala da više ne želim dece. Ako pak želiš da ih tužiš i to je ok opcija. Možda mogu da ti pomognu iz orz Majka hrabrost, mislim da se oni bave takvim slučajevima.

(odgovor članu krixtina)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: beba bez prstiju
14.2.2011 15:23:54   
ivavr
Tek za dva dan idemo u savetovaliste,nije lako kad shvatis koliko je to retko i u cemu si pogresio.Dr koja je gledala bebu je moja profesorka koja je gledala sat vremena da bi on ispruzio rucicu.Na kraju pregleda je mrdnuo celom rukom i ona mi je rekla,a evo otvorio je saku.sve je u redu.Znaci da je bila sudbina da se rodi,verovatno..i bolje mozda sto to nisu videli ranije jer bih sigurno celu trudnocu bila u soku.Ne znam stvarno ako iko zna neku alternativu operaciju,sta god ili bilo kakav slucaj neke osobe volela bih da mi se javi.Tek kad mi se to desilo shvatila sam da to i nije toliko retko...

(odgovor članu ivavr)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: beba bez prstiju
14.2.2011 15:25:42   
Brand new mama
Mila,zao mi je sto se tako nesto dogodilo,ali stvarno moras biti jaka i nemoj negativno da razmisljas.Nije te briga sto u Srbiji svako vodi tudju brigu -ti ces da gajis tog frajera i njemu je potrebna jaka mama koja ce i njega da odgoji da bude jak i pametan.Smakni sve od sebe koji hucu i bucu,ko god to bio.Tek si se porodila i sve ti izgleda strasno i najstrasnije,ali nemoj tako sve da gledas.Sve krece iz porodice i nemoj da te bude briga ko ce sta da kaze. njemu je potrebna mama koja ce da ga mazi i da mu svu toplinu ovog svijeta.Moj bebac kad se rodio,treci dan mi je sestra usput izjavila da slusni test nije dobar...nisam znala sta da radim-hormoni divljaju,ne znas da li da places ili sta.. Ja sam sebi rekla-"To je moja beba,sta god bilo,imam ja snage za sve".A bas sam bila skroz sama. I dvadesetak dana kasnije mi je dosla svekrva,kojoj sam rekla to za test.Super je zena,ali je krenulo plakanje iz prikrajka i nemam ti pojma sta jos..I odvalila je nesto tipa u vezi da sam mozda trebala da postim,ma nemam ti pojma.Ja nju stvarno jako volim i postujem i znam da je i ona bila samo uplasena,ali sam se tad toliko izvikala na nju da mi je i sad strasno. Rekla sam joj da je to moj sin i sta god bilo sa njim da je moj i da cu ga ja odgajati da mu niko ne soli pamet i da se sam bori za sve u zivotu,bio gluv ili ne. Jer,mila,mi imamo stvarno veliku zadacu- odgojiti i stvoriti covjeka. I neka te nije briga za sve drugo-on je tu da te voli najvise na svijetu i nemoj da se brines-uz tebe i tvog muza koji cete da ga odgajite da bude veselo i srecno dijete,niko nece ni primjetiti njegov fizicki "nedostatak".A oni kojima samo to bude vazno-ni ne trebaju muuser posted image

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: beba bez prstiju
14.2.2011 15:47:44   
indy_25
Ne znam ako ti ovo nesto znaci ali napisacu imala sam u gimnaziji prijateljicu koja nije imala cijelu saku. Bila je tako divna osoba svi smo je voljeli imala je udvaraca bas puno i bila je popularna u skoli. Kasnije se zaposlila u sudu kad je zavrsila fax ima decka i zivi sasvim normalno kao i da ima cijelu saku. Znam da nije lako ne bi bilo nijednoj majci ali ima i gorih stvari da se radjaju bez cijelih ruku.

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: beba bez prstiju
14.2.2011 16:44:36   
Verus
ivavr, gledala sam nedavno emisiju o bebi koja je rodjena u Americi sa istim slucajem kao tvoj maleni.  Naime, isto nisu na UZ uopste primetili, a zena ih je imala redovno, sve kontrole itd.  Kazu da je verovatno ruka bila uz zid materice, zgnjecena i prstici nisu nastavili da rastu.  Roditelji su rekli da postoje proteze i neka nadogradnja, ali nisam sigurna sta se dalje desilo...Verujem da je jako tesko, ali kako odrasta, prihvatajte ga kao da je sve u redu, da nikako ne odraste misleci da ima neki hendikep.  Puno toga je u glavi=ako odraste misleci da moze sve, ako ga odgojite kao takvog, NISTA pa ni to mu nece biti prepreka da bilo sta uradi u zivotu.  Zelim vam svu srecu i da sve bude dobro!
IZVORNA PORUKA: ivavr

Tek za dva dan idemo u savetovaliste,nije lako kad shvatis koliko je to retko i u cemu si pogresio.Dr koja je gledala bebu je moja profesorka koja je gledala sat vremena da bi on ispruzio rucicu.Na kraju pregleda je mrdnuo celom rukom i ona mi je rekla,a evo otvorio je saku.sve je u redu.Znaci da je bila sudbina da se rodi,verovatno..i bolje mozda sto to nisu videli ranije jer bih sigurno celu trudnocu bila u soku.Ne znam stvarno ako iko zna neku alternativu operaciju,sta god ili bilo kakav slucaj neke osobe volela bih da mi se javi.Tek kad mi se to desilo shvatila sam da to i nije toliko retko...

(odgovor članu ivavr)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: beba bez prstiju
14.2.2011 16:56:16   
Lu
Ja poznajem djevojčicu koja se kao beba zapalila plahtom koja je uhvatila grijalicuuser posted image
Plahta je pala na nju dok je spavala, čudom je preživjela, 8 dana kome, ostala je bez obe rukice, nosa, ušiju, lice je skroz deformisano...
Danas ide u srednju školu, odličan đak, neiskopleksirana, puna samopouzdanja.
Dobila je proteze za rukice u pubertetu pošto prije navodno ne vrijedi jer se tijelo razvija i raste, ona je odbila proteze jer je već sve navikla tako sa rukama do laktauser posted image
Kao i druga djeca je krenula samostalno da se hrani, oblači, obavlja higijenu pa sve do upotrebe kompjuterauser posted image

Ivavr, znam da vam ovo sad nije neka utjeha i da ste trenutno u šoku, samo sam htjela da vam dam jedan primjer, da sve može da bude dobro onoliko koliko mi sami napravimo.
Raspitajte se još kod stručnjaka i ljudi sa sličnim iskustvima i puno srećeuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 14.2.2011 16:57:45 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: beba bez prstiju
14.2.2011 17:01:29   
Olga75
kopiram post iz druge teme :
Ivavr , nisi ti ni u cemu pgresila , neka je beba ziva i zdrava , bice sve kako treba da bude , stvarno ne znam sta da ti kazem ali i deca sa mnogo vecim anomalijama uspesno funkcionisu

samo treba da budes jaka i sve ce biti u redu



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: beba bez prstiju
16.2.2011 21:39:23   
moja ciklama
nisi ti kriva.
i ne ulazi u krug krivice.
Dok bebac odraste, biće, sigurno i proteza.

Želim ti puno snage i volje.

Što bih rekla, jedno od nas, ovde, Žena je stena.

Tu smo da se družimo sa tobom!

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu ivavr)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: beba bez prstiju
9.3.2011 13:19:08   
borbala
Moja  beba  isto  rodena  bez  prstiju  na  levoj  ruci.Kada se  rodio  najvise  me  brinulo kako  ce  da puzi  itd.Sada  ce da puni  godinu  dana  i  jako je snalazljiv  cak  i  puzi  .Pozdrav  .

(odgovor članu ivavr)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: beba bez prstiju
9.3.2011 13:24:49   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: borbala

Moja  beba  isto  rodena  bez  prstiju  na  levoj  ruci.Kada se  rodio  najvise  me  brinulo kako  ce  da puzi  itd.Sada  ce da puni  godinu  dana  i  jako je snalazljiv  cak  i  puzi  .Pozdrav  .


mali borac, neka je živ i zdrav user posted image

mila dobrodošla na RR user posted image

(odgovor članu borbala)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: beba bez prstiju
9.3.2011 17:35:12   
ivavr
Borbala pa jeste probali nesto,jel su vas uputili na nekoga,ja sam saznala da je bitno da se ode sto ranije da bi snimili i videli da li moze nesto da se uradi.Kod nas se za to ide na Banjicu.

(odgovor članu ivavr)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: beba bez prstiju
10.3.2011 11:11:53   
Andjelka
Moj sin je isto rođen bez prstiju na levoj ruci, ima sada 17 meseci. Vodili smo ga u Tiršovu i na VMA. Gde ste vi vodile vašu decu i šta su vam rekli?

(odgovor članu ivavr)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: beba bez prstiju
10.3.2011 13:44:28   
ivavr
Moja beba je jos mala rodjena je u januaru ove godine..ja cu da trazim uput za tirsovu i banjicu...Moj profesor plasticne hirurgije mi je rekao da moze da se uradi funkcionalno da se osposobi palac,ali ostali prstici da se urade estetski silikonom i to tek u 5,6 godina...Moze da se uzmu delovi kostiju sa stopala i da se dograde ali to je izgleda sve u fazi ispitivanja...Ne znam strah me i da odem do Beograda zato sto sve mislim da nece moci nista da se uradi.
molim borbalu i andjelku da mi podrobnijenapiset_e sta su vama rekli lekari i gde ste sve isle.Ako ista saznam ja vam definitivno javljam odmah.
Mnogo mi je tesko i mislim da ce mi biti lakse ako se cujemo ili dopisujemo mi majke koje imamo isti problem.


< Poruku je uredio guppy RR -- 16.3.2012 16:42:06 >

(odgovor članu ivavr)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: beba bez prstiju
12.3.2011 12:41:11   
borbala
hvala vam sto ste se javljali nama to puno znaci.mom sinu su rekli da ne mogu nista da urade.imao je tek nekoliko meseci kad smo ga vodili kod plasticnog hirurga.na email cu vam poslati sve sto vas zanima.ljubim vas.user posted image

(odgovor članu ivavr)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: beba bez prstiju
14.3.2011 22:56:47   
JMPM
Ja zelim jako da vas user posted image i da vam pozelim svu srecu ovoga sveta sa vasom decicom user posted image

(odgovor članu borbala)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: beba bez prstiju
15.3.2011 23:00:42   
magnetic
IZVORNA PORUKA: JMPM

Ja zelim jako da vas user posted image i da vam pozelim svu srecu ovoga sveta sa vasom decicom user posted image
Nista pametno ne umem da vam kazem,zato cu vam pozeleti isto sto i JMPMuser posted image


_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: beba bez prstiju
10.4.2011 23:29:24   
mamica salamica
Moja cercica sada ima 2 meseca i takodje se rodila bez prstica na desnoj ruci na kojoj ima palac.Na netu sam nasla dosta podataka i verovatnoca da se ova deformacija desi je 1:32000.Ivavr pisacu ti na mail vise detalja.Mene takodje interesuju informacije do kojih ste dosle ti i druge dve mame.Pozdrav

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: beba bez prstiju
11.4.2011 8:25:12   
Diabla
Mamice, citam juce neke stare postove sa RR i vidim neki tvoj i bas se pitam sta je sa tobom, duuugooo te nije bilo. I nazalost ovako naidjem na tebe u ovoj temi. Jako mi je zao.

Ne znam cure sta da vam kazem, mogu zamisliti kako vam je, koji vam ilmovi prolaze glavo, zasto je tako i kako ce biti. Zelim vas da skupite sto vise snage i da pregurate.


_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu mamica salamica)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: beba bez prstiju
11.4.2011 10:28:32   
ivavr
Sutra idemo kod lekara u Tirsovu,i bas se plasim sta ce da nam kaze,znam da nema velike nade za ista, ali pusta majka uvek se nada najboljem za svoje dete

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: beba bez prstiju
11.4.2011 10:55:51   
Anoniman
I mi se nadamo najboljem za vasu decu user posted image
I zelimo vam svu srecu i da vas nada ne napusta user posted image

(odgovor članu ivavr)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: beba bez prstiju
11.4.2011 18:12:57   
mamica salamica
Hvala draga Diabla. Pratila sam forume ali nisam stizala da pisem jer sam radila a od kada se rodila druga bebica vremena imam jos manje user posted image .

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dete koje skače je dete koje raste
Skakanje nije samo zabavno, već ima i višestruku korist za psihomotorni razvoj deteta. A najbolji deo što je to jednosta...
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here