|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Hodalica
11.8.2015 14:23:13   
emicaa
T ga sad gura kroz stan trčeći i kaže kosi travu user posted image ja joj ga ne bih nikad kupila nego je dobila za rodjendan.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Hodalica
12.8.2015 20:05:43   
Mariya
Mi imamo ovu GURALICA,LU ju je dobila za 2. rođendan kad je već uveliko hodala ali se igrala sa njom. A Lu je prohodala tako što je gurala tabure po dnevnoj sobiuser posted image i razmišljali smo da joj kupimo nešto slično, ali toliko brzo je prohodala da je na kraju nismo uzeli.
H je trenutno u fazi prohodavanja i osim taburea, stolica i toboganauser posted image , voli da gura i ovo. Doduše ova guralica je drvena pa je teška i veoma stabilna, a ima i gumu na točkovima pa ne klizi, jedino što može da ide samo pravo, pa je mi usmerimo, namestimo guralicu i onda ona piči iz dnevne u trpezariju i nazaduser posted image
Tako da, ja nisam protiv ovoga, protiv dubka jesam,ali guralica mi je skroz ok. Eventualno da uzmeš neku drugu, pošto vidim po iskustvima mama da ova Chicco klizi.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Hodalica
27.2.2016 0:44:25   
amelia
mm je kupio pre neki dan ovo bebcu moze da se korissti od 6 meseci mi jos nemamo ali ga stavljamo po 15 min bas voli da se igra skace i vrti jer vec sedi cvrsto na nogicama... bas sam heppy mogu da ga stavim tu kad sam sama i komotno odem do wc user posted image sve pohvale za ovo preporucila bih svima svaka cast onom ko ga izmisliuser posted image

_____________________________

Ayan <3

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Hodalica
27.2.2016 12:08:25   
IvanaSK RR
Ja sam to zvala "skocko" :). Nama je drugarica pozajmila i dosta smo ga koristili. Okaci se na stok od vrata. Sin je baaas dosta skakutao u njemu.

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Hodalica
27.2.2016 21:12:41   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: mama krava

Sam dubak, hodalica, kaiševi ili šta već ti težište tela prenose na gornji deo tela i dete nema pravilan oslonac, pa se zbog toga ne razvijaju pravilno mišići oko skočnog zgloba na nogama i nrive se stopala, bilo na unutra bilo na spolja! Takođe ima i uticaj na razvoj ravnoteše i osećaja u prostoru!



Tačno ovako je i nama fizijatar u Sokobanjskoj objasnila, za dubak. Formiranje pravilnog težišta je najbitnije!

A baš moja tetka nam sinoć bila i kaže, ma dubak je super (kontam ja da je njima, matorima bio super jer je olakšavao čuvanje dece) pa svi ste ga koristili i šta vam fali (misli na mene i komplet 6-braće mojih, ujaka, tetke, svi smo gurali isti dubak jer smo se rađali u razmaku od godinu dana, ja najstarija), i sada razmišljam, sva braća su mi smotana (mislim onako za muškarce) i svi smo imali/imamo kriva stopala, godinama smo ispravljali vežbicama. Svi imamo loše držanje, uključujući i mene. Eto tetka, baš nam ništa ne fali, hvala vam na dubku! user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.2.2016 21:21:46 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Hodalica
27.2.2016 21:19:59   
dunja RR
Da, a za guralicu, nikako da pitam baš fizijatra, videla sam da ih terapeuti koriste u sokobanjskoj, ponekada. razmišljam da li je možda dobra za održavanje pravca, jer S i dalje hoda ko muva bez glave. Defektolog u DZ nam je rekla da ga puštamo da hoda po zidiću, držeći ga sa obe strane za ruku naravno, pa da mu tako razvijemo osećaj za pravac.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Hodalica
27.2.2016 21:31:44   
Valerie

IZVORNA PORUKA: dunja RR
Eto tetka, baš nam ništa ne fali, hvala vam na dubku! user posted image


jao ja ne znam sta da mislim o dupku. nisam ga htela sa prvim, ali smo dobili onaj bez tockica i cerka ga je obozavala, i kad je uveliko prohodala je tu umela da se uvali i gleda crtace, a bila bezbedna. i naravno ima kriva stopala, ima jos fore da se isprave, ali gazi unutrasnjim delom. ali to ima i mm.
mene su bas puno drzali u dupku, sa tockicima i imam ravne tabane i zabacujem noge na unutra kad hodam. ali je i isto tako hodao i moj tata. tako da je genetika svakako, a za dubak nemam pojma user posted image
svakako malu bebu necu stavljati tako da se oslanja svom tezinom, jer se donji deo fiksira elasticnim trakama, pa se ugiba... show...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Hodalica
27.2.2016 21:36:47   
jess021
Ni ja ne planiram da koristim dubak, a dobili smo guralicu, samo ne znam koliko ce biti bucna. Ima da nam komsije dolaze svaki dan kad L krene u akcijuuser posted image

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Hodalica
27.2.2016 22:07:35   
Maraj
Meni nesto zanimljiva ova guralica.... ne znam , videcemo jos.

Ja sam prohodala a i moj brat bez tih pomagala. Mama nam je stavljala pelenu oko grudi pa je grzala tu pelenu iza nasih ledja i tako nas je vodala. Ne znam da l sam uspela da objasnim. Nemamo ravna stopala , normalno hodamo.... sta znam , ima tu i genetike , a malo ko to hoce da prizna

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Hodalica
28.2.2016 0:55:51   
choopa choops
Ja sam kao mala pičila u dupku po cijeli dan. Baba me je čuvala, jer su mama i tata radili, i ona me stavi u to i po cijeloj terasi sam kažu điravala dok je baba mijesila hleb, sirila sir i ostalo user posted image Imam krive tabane i normalan hod. L i M su isto bili u dupku, ne puno, ali sam ih stavljala. Oboje OK hod, stopala. L je prohodala sa 11,5mjeseci, M sa 13-14, nisam sigurna user posted image Malu sam stavljala u dubak, još ne hoda, ona generalno u odnosu na njih dvoje, a naročito na L, ima slabije razvijenu motoriku.
Što se tiče ove guralice, za mene je totalno bezveze. Mi imamo onu Chiccovu, neko je stavljao sliku na prethodnim stranama, i nijedno je nije koristio. Imam i autice-guralice, isto nisu u funkciji kao guralica, već kao vozilo.
To je naše iskustvo user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Hodalica
26.4.2016 23:45:31   
amelia
Juce mm kupio guralicu hodalicu kako li se vec zove, ja sam bila protiv toga nisam htela i rekoh imamo i skocko pa on tu sedi skace gleda crtani. Ali dzaba kupio je kaze bila na snjizenju covek nije mogao da odoli od 59 e na 39 e.i sad ga eto stavljamo odmah je on poceo da gura da hoda u njoj ali mene hvata strah da ne iskrivi tabane,stopala. Ja imam ok stopala i hodam normalno i ako su me sa 5 meseci strpali u dubak .mm isto tako stavili ga u dubak sa 6 meseci.

_____________________________

Ayan <3

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Hodalica
27.4.2016 0:14:34   
choopa choops

Ja ovo zovem guralica

IZVORNA PORUKA: eca89


user posted image




Ovo hodalica ili dubak


IZVORNA PORUKA: madre

user posted image


A ovo ogradica (pošto znam neke koji ovo zovu dubak)


IZVORNA PORUKA: engimengi

user posted image


Elem, kao što sam već rekla ja sam od onih koji se ne stresiraju previše oko dupka/hodlice, nemajka sam je li user posted image tj. stavljala sam svoju djecu unutra i da bih ja nešto stigla da uradim kroz kuću, a i djeca su uživala. Mislim da ne može da škodi osim ukoliko dijete nije u tome 0-24h. Ali ti svakako odluči kako misliš da je najbolje...


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Hodalica
27.4.2016 6:04:50   
IvanaSK RR
Mi smo imali dubak, ali sin nije bio nesto mnogo zainteresovan za njega.
Amelia, mislim da je u redu sve ono u granicama normale. Sigurno dete tu nece biti po ceo dan.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Hodalica
27.4.2016 6:17:51   
amelia
Chopo nasa je hodalica.e sad nisi ti nemajka vecina dece je bilo u dubku u hodalici i nista im ne fali e sad neke imaju koje uopste decu nisi stavljali.Ja cu ga stavljati ali ne preterano a sada za pocetak dovoljno je mislim 10-15 min.
Ivana naravno da nece preterano sedeti tu jer on ionaoo voli da je na rukama i vani user posted image

_____________________________

Ayan <3

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Hodalica
5.10.2016 12:11:06   
MasnaMasnica
Porucila sam ovu
klik, sutra stizeuser posted image jedva sam je pronasala gde god sam trazila raspordata, i slucajno udjem na aksin sajt, i nadjem je, i jos na snizenjuuser posted image

Tricikl imamo Unin, nece u duboak nije htela, ali je zato pre neki dan zaplenila jednom decaku na igralistu guralicu i bas se lepo izigralauser posted image ..

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Hodalica
5.10.2016 12:13:35   
Anck Su Nmaun
Obe cere su vozale to cudo ali naravno po malo, 20 tak min. max. ionako je to aktuelno mesec dva i cao.

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Hodalica
5.10.2016 12:16:16   
MasnaMasnica
Nora nece da vozi, da sedne nema sanse, ona se uhvati i gura, i bas vezba korake , gledala sam i onu sto moze samo da se gura, ali sam ipak ovu odabrala, mozda sam pogreisla, nema veze ide nam rodjendancic, trazicemo na poklonuser posted image

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Hodalica
5.10.2016 12:26:32   
IvanaSK RR
Sin je takvu guralicu mnogo voleo i dosta dugo se gurao na njoj. Urnisao ju je skroz. A pre neki dan mi je komsinica dala od njenog sina, tako da ne moram kupovati kad bude trebalo bebici.

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Hodalica
5.10.2016 12:42:15   
Animsaj9
mi smo hodalicu dobili od kume, al je drzimo kod babe i dede velika je dnevna pa se tamo voza, a kuci uglavnom otkida nam ledjauser posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Hodalica
5.10.2016 14:30:23   
Sanjalicaaa
Mašinice, jel Nora prohodala?

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Hodalica
5.10.2016 14:37:45   
choopa choops
Pa znas kako meni su ova vozila malo previse "leteća" user posted image za guranje. Mi za svako dijjete imamo po jedno auto, ali vise su koristili kao autic ( i koriste jos uvijek čak i stariji ponekad user posted image ), ali kao guralicu niko. Jer dok uce da hodaju ona je prelagana, bez obzira da li su na tepihu ili ne, pa se odmakne i samo polete napijed i padnu.

A guralicu (ja sam mislila da je hodalica dubak user posted image ) tako ja zovem te naprave su imali onu Chicco, koja je malo tvrđa, drugačiji su točkovi i onda je trebalo malo snage da se pokrene. Isto tako i dubak njihov je kao 3 u 1. dubak, skakalica jer ima neke federe i onda kao dijete sjedne i hopsa, i guralica kad se taj sjedeci dio sklopi i uvuce ispod onoga kao tacna, pa su to koristili. Mada sve u u svemu, kad vratim film unazad najvise su se drzali namjestajauser posted image

< Poruku je uredio choopa choops -- 5.10.2016 14:38:03 >


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Hodalica
5.10.2016 14:44:36   
Khaleesi
Ne znam da li sam pisala ovde o hodalici...
Obe smo stavljali u dubak... Stariju od 8 cibi mh se a mladju od 7 mes... dosta mi je pomoglouser posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Hodalica
5.10.2016 16:57:37   
MasnaMasnica

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Mašinice, jel Nora prohodala?


Nije jos uvek, mislim hoda uz namestaj, i hoce da je vodimo, nego ja nemajka, mrzi meuser posted image , inace Una je u ovom periodu uveliko hodala sama..
Vi?

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Hodalica
5.10.2016 17:24:37   
veselicaa
Masnice super je i mi obozavamo mini,odelce za izlazak nam je bilo sa njom.
A je imala ovakav autic ali ga je isto gurala,nije ga vozila uopste.S.ga je nasledila i vozila ga je dugo,ali ona je ranije prohodala drzeci se za namestaj.

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Hodalica
5.10.2016 17:32:27   
Divnica
Hodalica je odlicna stvar.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...
Pet NAJLEPŠIH IMENA ZA DEČAKE od samo tri ...
Sve češće je praksa roditelja da deci daju zanimljiva i neobična imena koja imaju snažna značenja, a uz to se uglavnom t...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here