|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ljubljenje beba
26.7.2010 12:37:05   
buhla
Mamin poljubac daruje detetu zdravlje

Naučnici sa Novog Zelanda otkrili su da poljubac majke povećava odbrambenu moć organizma deteta, i pruža mu imunitet protiv nekih bolesti, kao što su upala krajnika i upala uha.

Sproveden je niz istraživanja kako bi se utvrdila pozitivna dejstva koje bebe dobijaju kada ih majka ljubi.

Trudnice su dobrovoljno učestvovale u ovom istraživanju. Svakoj budućoj majci stručnjaci su prvo pregledali medicinsku dokumentaciju i utvrdili njihovo zdravstveno stanje, a kasnije su vršili ispitivanja na njihovim bebama.

Utvrđeno je da uz poljubac mališan od majke dobija i određeni broj bakterija i da upravo one grade jak imunitet kod bebe protiv upale disajnih organa i upale uha.

Naučnici nameravaju da detaljnije prouče ovaj fenomen, kako bi faktor slučajnosti bio potpuno isključen.

Ukoliko se ova nova teorija o „lekovitom maminom poljupcu“ ispostavi kao tačna, to će svakako biti najjednostavniji način kako da se novorođenče zaštiti od bolesti koje prevladavaju u prvim mesecima života.
Izvor KLIK

Mene interesuje da li dozvoljavate da rodjaci, prijatelji ljube malu bebu i gde... posto sam ja rekla da ne ljube bebu u ruke jer je poceo da ih stavlja u usta non stop, na sta sam dobila kritiku da je "obicaj' da se dete ljubi u ruke - tj sake (bolje nego u glavu!) Ja svoje dete ne ljubim u sake, al zato je svaki drugi deo tela overen poljupcima user posted image

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Ljubljenje beba
26.7.2010 12:40:38   
Ana RR
Mislim da nikome neću dati da ljubi bebu.. možda sam grozna što tako mislim, a možda ću promeniti mišljenje do tada, ali ja ne volim ni kada mene ljubi rodbina a kamoli bebu..

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 2
26.7.2010 12:44:31   
Anoniman
Ne volim ni ja kada ga cmacu...pogotovo ruke,jos uvek ih stavlja u usta.Ali,Buhlic,pocece i noge da stavlja,pa sta onda user posted image ?Ne znam,nisam pametna...ali generalno ne volim kada ga ljube igde jer ni ja ne volim sa svima da se cmacem user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 3
26.7.2010 12:46:51   
cicko
Za sada, dok Igor jos uvek ne stavlja nozice u usta dozvoljavam da ga ljube u njih. Mozda ponekad glavica... Ostalo je zabranjeno! Ali, kad nisam prisutna, ko me pita.
Ne volim ni kad mu diraju rukice, a kamoli da ga ljube u njih! Dobijem rogove kad vidim da je neko to uradiouser posted image !
Jos uvej imam problem sa nekim ljudima koji dolaze i nemaju obicaj da operu ruke pre nego sto diraju bebu! Grrr!!!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 4
26.7.2010 12:49:09   
Anoniman
Meni je postalo najprostije receno odvratno kada vidim da neko stavlja detetoveprstice u usta user posted image user posted image user posted image user posted image !Fuj!A to moj svekar radi....sreca pa ga je video samo 5-6 puta pa nema puno prilike za to...ja kad kazem nemojte njegove ruke u usta,on posle stavlja u svoja,a oni meni a je l' user posted image

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 5
26.7.2010 12:50:47   
cicko
user posted image

IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica

Meni je postalo najprostije receno odvratno kada vidim da neko stavlja detetoveprstice u usta user posted image user posted image user posted image user posted image !Fuj!A to moj svekar radi....sreca pa ga je video samo 5-6 puta pa nema puno prilike za to...ja kad kazem nemojte njegove ruke u usta,on posle stavlja u svoja,a oni meni a je l' user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
26.7.2010 12:53:37   
Nena81
IZVORNA PORUKA: cicko

Za sada, dok Igor jos uvek ne stavlja nozice u usta dozvoljavam da ga ljube u njih. Mozda ponekad glavica... Ostalo je zabranjeno! Ali, kad nisam prisutna, ko me pita.
Ne volim ni kad mu diraju rukice, a kamoli da ga ljube u njih! Dobijem rogove kad vidim da je neko to uradiouser posted image !
Jos uvej imam problem sa nekim ljudima koji dolaze i nemaju obicaj da operu ruke pre nego sto diraju bebu! Grrr!!!

ovo sam ja ko policajac stajala pri dolasku gostiju tako da moraju pravo sa vrata u kupatilo nije bilo moguce proci pored mene ni na jednu drugu stranu. user posted image user posted image user posted image user posted image

a sto se ljubljenja tice ja ih ljubim gde stignem smao ne u usta to mi je bljak, rukica nogica stopalo glavica ostali skoro niko ih ni ne ljubi nesto posebno uglavnom u glavicu

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 7
26.7.2010 12:58:31   
Ana RR
Ja nikad nisam prilazila nekoj bebici a da pre toga nisam pitala za dozvolu.. o pranju ruku neću ni da pričam, ionako sam manijak što se toga tiče, oguliću kožu sa ruku od sapuna i vode..

Nikada nisam napadna sa decom, pustim ih da se oslobode i sama mi priđu ili pruže ručice.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 8
26.7.2010 13:05:43   
cicko
Jednom sam svekrvi i zaovi rekla da operu ruke, nakon toga zaova je odmah prokomentarisala kako ni neja moja drugarica koja je tada bila nije oprala ruke... Nisam mogla da verujem da tako rezonuju...

Inace, sto se mene tice, JA moju bebu ljubim gde god stignem, jedino ne u usta, sve ostalo mi je dozvoljeno. Grozna sam, jel da?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 9
26.7.2010 13:14:43   
goda
Što se tiče ljubljenja ne smeta mi nešto posebno jer je i ne ljube, niko je i ne viđa maltene jer sam malo daleko od rodbine pa se ređe posećujemo.Ja je ljubim gdje stignem tako da ne marim a ruke perem kao i običnio. Obično ko nije oprao ruke samo je gleda a ne dira tako da nemam s tim problema. Jedino mi je ružno kada je pođe neko star poljubiti u obraz,baš je ružno,meni to izgleda bezveze jer ona ne zna kao ja da se okrene na drugu stranu,ali neka mama će je neučiti dok malo poraste user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 10
26.7.2010 17:01:13   
Verus
Ljubimo je samo ja, mm i moja mama....mi smo i najvise oko nje, ali ne bih zelela da mi prijaelji ljube bebu, bar ne prve godine zivota.  Takodje, odvratno mi je kada bebu ljube u usta!  Citala sam neki stomatoloski clanak kako isto nikada ne treba probati kasicu ili hranu, pa onda sa istom kasicicom dati to bebi u usta...naime, mi imamo bakterije u ustima koje izazivaju karijes, a sa kojima nismo rodjeni nego ih dobijemo od drugih-tako da sam rekla sebi da moram to upamtiti i nikada ne davati njoj da jede za mnom...

Jeste da je off topic, ali mi je isto grozno kada mama pojede ono sto je beba ispljunula....

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 11
26.7.2010 17:08:51   
Trcosava
Anu ovde nema ko da ljubi osim mene i njenogo oca. Moja mama voli da je cmače, ali je to uglavnom u glavu

Anči će biti najzdravije dete (p.s. Buhlić, a na koje poljupce se misli, jer po onim američkim filmovima majke ljube decu u usta?)

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 12
26.7.2010 17:10:36   
Mimče
ja mrzim kad cmacu i balave bebe, ponarocito babe
mada i svi ostali

< Poruku je uredio Mimče -- 26.7.2010 17:11:03 >

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 13
26.7.2010 17:24:01   
Verus
To i govorim, grozno mi je kad to vidim-a videla sam u njihovoj emisiji vreme je za bebe, kako sin od 16 godina dolazi da poseti mamu pre porodjaj i ljubi je u usta!!! Aaa aaaaaaaaaa bljak

IZVORNA PORUKA: Trcosava

Anu ovde nema ko da ljubi osim mene i njenogo oca. Moja mama voli da je cmače, ali je to uglavnom u glavu

Anči će biti najzdravije dete (p.s. Buhlić, a na koje poljupce se misli, jer po onim američkim filmovima majke ljube decu u usta?)

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 14
26.7.2010 17:26:37   
Trcosava
Bljak bljak bljak, ću je kljukam vitaminima ali neću je ljubim u usta (mada me pošteno olizala pre neki dan user posted image user posted image user posted image   oa mene, isplazilo dete jezik pa liže šta stigne user posted image user posted image user posted image user posted image )

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 15
26.7.2010 17:30:03   
buhla
IZVORNA PORUKA: Verus RR

To i govorim, grozno mi je kad to vidim-a videla sam u njihovoj emisiji vreme je za bebe, kako sin od 16 godina dolazi da poseti mamu pre porodjaj i ljubi je u usta!!! Aaa aaaaaaaaaa bljak

IZVORNA PORUKA: Trcosava

paaaa ja skapirah uopste na poljupce, a ne te u usta. to je meni isto user posted image nikad roditelje nisam poljubila u usta, niti ce mene moje!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 16
26.7.2010 17:31:50   
anajid
Ja najvice volim kada ga poljube u glavicu,mada vidim da svi ljube u ruke,sto ne volim jer non stop trpa ruke u usta!

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 17
26.7.2010 19:11:57   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: anajid

Ja najvice volim kada ga poljube u glavicu,mada vidim da svi ljube u ruke,sto ne volim jer non stop trpa ruke u usta!

isto mada nevolim uopste kad je ljube user posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 18
26.7.2010 19:34:26   
Daca88
Bebu ljubimo samo ja,mm,i moja mama.
I to od ove situacije kada sam POPI-DILA!
Kod nas gomila majstora,betoniranje,popravljanje krova...bla bla a napolju +38.
Ulazi moj svekar koji je kuvao majstorima kotlic napolju.Ulazi,i oseti se na luk,ruke mu udimljene od lozenja pod kotlicuser posted image Ne pere ruke,ulazi direkt u sveze pospremljenu sobu,sveze proluftiranu,brebrisanu dezdermanom...Dize bebu,i na 5 cm od svog lica mu prica.MRZIM KAD DUVAJU BEBI U LICE!A jos se i osetio na luk,dete da padne u nesvestuser posted image
Zatim ulaze i izlaze majstori,svi prljavi,znojavi,koriste nase kupatilo,a ja mrzim kada mi ljudi sa ulice,nepoznati defiluju po kuci pa jos u takvom izdanju.
Zatim stize nas rodjak,vidno pripit,rakija se oseti na kilometar.Uzima dete i prica mu,duva mu u lice tako narakijanuser posted image
Zatim ulazi rodjakov sin,koji ima obicaj da pljuje dok prica,znate ono brzo prica,pa rasipa sitne kapljice pljuvacke,i tako dosao da rasipa kliceuser posted image .
Zvala sam mm,objasnila sam mu neke stvari i stavove,i mm iz je na kulturan nacin,u roku od 5 min izveo iz sobe...Odrzao im je lekciju,i dolazili su nakon toga,ali nikada vise nisu dirali bebu.
Malog ja ljubim u obrazcice,sakice,stopala,batkerose.MM ga ljubi u glavicu,celo,lice.Moja mama ga ljubi samo u teme glavice,i u guzu(ali samo kada je okupan i mirisljav).
Drugima napominjemo da ne zelimo da se dete ljubi dok malo ne ojaca i ne stekne svoj imunitet,a ako neko bas,bas,bas zeli da ga poljubi moze,ali samo u glavicu-jednom!

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 19
2.8.2010 14:41:32   
liliana
Nas dvoje ljubimo bebu stalno i svugde-obraščići, glavica, nožice, ručice... Ne dozvoljavam dfrugima da je ljube u obraz i u ručice. Moja svekrva se neki dan silno uvredila kad je zabalavila moje dete po obraščiću i mm joj rekao da je ne ljubi u lice! Njen komentar je bio: "Vas dvoje ste stvarno čudaci!!!" Ma zabole me da li sam čudak ili ne (ko mi kaže?) - ja moje dete hoču maksimalno da zaštitim.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 20
2.8.2010 15:55:16   
Mishica 77
Mm i ja ljubimo Isidoru svuda osim u ruke jer prste stalno trpa u usta... samo ponekad u nadlanice ali retko. Ostali je ljube u nogice i ponekad u glavicu ali retko kome to dozvolimo, samo najbliži(muževljevi i moji).
Ne znam da li to nekome smeta i iskreno apsolutno me ne zanima.

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 21
4.8.2010 14:10:10   
Pilence81
Nesto ne volim da mi devojcicu ljubakaju jer je jos uvek mala,ali kazem otvoreno da je ne ljube u ruke i lice.A ja kad je ljubim ne biram mesto,svu je izcmacem osim u usta naravno :)

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 22
4.8.2010 14:34:06   
Lu
Kad se rodio svima je dato do znanja da to nije lutka za ljubljenje i da mala beba to ne doživljava kao izraz ljubavi (osim od majke) a  o bakterijama i virusima nadam se znate već sve!
Kada je porastao, sam se braniuser posted image
Ja ga ljubim po sto puta na dan, naravno user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Pilence81)
Direktna veza do poruke: 23
4.8.2010 14:37:49   
Iwana87
Pa tacno bih pojela nekog da ga cmace po licu,to i ja izbegavam sto sam ga rodila.Ja takav stav imam oduvek i za drugu decu.Kad smo dosli iz bolnie mm(znajuci mene) pita jel mogu u glavicu da ga poljubim user posted image

(odgovor članu Pilence81)
Direktna veza do poruke: 24
4.8.2010 14:44:28   
Lu
Da, naravno podrazumijeva se da i ja to poštujem prema drugima 100%,pogotovopazim da moje dijete (koje je već veliko) ne dira male bebice ma koliko to želio , smije samo preko odjeće malo da podragi bebicuuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...
Mame zarađuju prodajom svog mleka bodibild...
Mnoge mame se bave dodatnim poslovima, a tu je i pretvaranje sopstvenog tela u mali biznis. Sve veći broj majki radi upr...

Anketa

ime
ceca 87

Evgenija (11%)

Helena (72%)

Angelina (17%)

Ukupan broj glasova: 118

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here