Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 17:53:50
|
|
|
|
indy_25
|
Oooo boze a cijelo vrijeme sam joj davala taj jer od 120 mg ne moze da joj prodje . Evo je zaspala sa temperaturom stavila sam joj kropir i sirce ali ne vjerujem da ce joj proci. Ovdje su doktori totalno glupi kazu tjelo moze da podnese T i do 41 nije to kao nista strasno a ona ima temeraturu bas dugo. ne razumijem kako joj antibiotici nisu pomogli oni obicno djeluju nakon 2 dana . Njoj je danas treci dan i nimalo joj nije bolje. I znam da se antibiotici uzimaju tacno na vrijeme ako je 3 puta dnevno svakih osam sati a oni napisali 7 ujutro 1 popodne i 20 navece
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 17:59:31
|
|
|
|
popi
|
hvala mame punoooo, evo sad sam joj merila temp i ima 38.6 bas se brinem. zvala sam halo bebu i kazu mi da probam da je istusiram da se osvezi i da joj uvece dam paracetmol,.. oa ako potraje da je vodim kod lekara, i obavezno obavezno sto vise da sisa. moja devojcica ima samo 4 meseca
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 18:00:15
|
|
|
|
Brana
|
sve te razumem ovo je neki zesci virus kada ni lekovi ni antibiotici ne pomazu,T.je skoro ne moguce skinuti!
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 18:02:26
|
|
|
|
Brana
|
jao popi srecica mala,dobro je da spada,gledaj da je ne utopljavas i da u sobi bude umerena T.kazu da ovaj virus drzi od 5-7 dana posle iscezne kao da ga nije ni bilo znaci tih dana se moramo boriti kako umemo i znamo!
< Poruku je uredio Brana -- 30.1.2011 18:06:00 >
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 18:27:10
|
|
|
|
indy_25
|
sad sam se cula s jednom prijateljicom i kaze mi da umutim bjelance i da natopim carapice i kao spasce za pola sata T. Eto stavila sam joj i to da probamo. Jel neko cuo za ovo?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 18:35:26
|
|
|
|
popi
|
malo smo se kupali u kadici pa je spoala na 38.0 sva je uspavana i ne znam ni koliko jede kad je stavim na siku hvala mame na podrsci
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 18:48:38
|
|
|
|
popi
|
indy, sta da umutis jedno belance mikserom i onda u to carapice i na nogice ,.. nisam nikad cuola za to,... javni sta se desava
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 18:53:15
|
|
|
|
Brana
|
cula sam za to,kazu da pomaze tako je moja baka skidala temperaturu!
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 18:55:37
|
|
|
|
indy_25
|
IZVORNA PORUKA: popi indy, sta da umutis jedno belance mikserom i onda u to carapice i na nogice ,.. nisam nikad cuola za to,... javni sta se desava Nemoras mikserom nego viljuskom ili mutilicom. Dala sam joj sad i sirup pa da vidim za pola sata sta ce da bude. Jos uvijek ne spada
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 19:14:35
|
|
|
|
popi
|
indy, a kolika joj je temperatura sada bila pre sirupa,..mislim da kupanje u mlakoj vodi oomaze ,.. moja devojcica ima 38,0 sada, imala je 38.5 pa sam je kupala,.. i spala je na 38,.. hajde javi sta se desava nama je ovo prva temperatura i imamo samo 4 meseca
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 21:08:54
|
|
|
|
indy_25
|
Popi T je bila 38,9 kad asam stavila bjelance pa sam cekala pola sata i bila je 39,5 opet sam sacekala pola sata i bila je 40,1 pa sam stavila krompir na noge i sirce i dala sirup paracetamol tek se za sat vremena spustila na 38,8.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 21:55:13
|
|
|
|
popi
|
dobro je da se spusta, bas ima visoku temp,.. ako si u mogucnosti vodi je kod dr ako se opet popne, visoke, male bebe i deca dobro podnose temperature ali za svaki slucaj,.. i da ozdravite sto pre,.. mi smo sada merili i imamo 38.0 istrljala sam joj stopala sircetom i stavila carapice i zaspala je pa sam merila i bila je toliko
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 31.1.2011 10:58:24
|
|
|
|
popi
|
indy, kako je temeratura,..
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 31.1.2011 11:19:55
|
|
|
|
indy_25
|
Draga T je spala sinoc tek i nema je vise nikako kako je tvoja bebica?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 31.1.2011 11:53:24
|
|
|
|
popi
|
mi smo sin oc otisli u bolnicu, jer je bila 39.3 i ja sam se uplasila ipak ona ima tek 4 meseca,.. tamo su je pregledali i bilo je sve ok, kazu virus,.. i dali paracetamol i skinuli je i tako gola samo u benkici je cekla dva sata da joj temperatura spadne i posle 3 saata smo dosle kuci,..i jutros opet 38.8,.. u 10 sam joj dala paracetamol na spric i opet je malo pljunula ali spada,.. divne vesti sto nemate vise t
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 31.1.2011 11:55:55
|
|
|
|
popi
|
indy koliko dana ste imali t
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 11.2.2011 11:19:41
|
|
|
|
Olga75
|
Marija od sinoc ima temperaturu . Ide do 38 ali je drzim pod kontrolom , pocela je da kaslje joj kad su tako mali pa se lako razbole. Jos nismo otisli kod pedijatra , znam da je virus jer i matori i ja smo ga imali pa cu cekati , mozda necemo ni morati ici , nadam se
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.3.2011 16:30:33
|
|
|
|
MASHKA
|
moja Staša ima od sinoć temperaturu 38, dajem joj eferalgan ali ne pomaže mnogo... vodili smo je danas u DZ i doktorka kaže sve je u redu, pluća, grlo, uho...nema nikakve upale pa sutra idemo u lab. da li neko zna šta još može biti uzročnik temperature? možda zubići, nema još ni jedan?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.3.2011 17:49:03
|
|
|
|
prolece
|
mozda je virus tek napao, pa se jos nije odrazilo na nos, grlo, stomak... sta vec sve napadaju
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.3.2011 23:27:33
|
|
|
|
New Mom
|
Tuširanje mlakom vodom, obloge voda-alkohol na čelo, čarape u alkohol. Šta još? Ništa ne pali. Paracetamol joj spusti T sa 39,2 na 38,5, dalje ne ide. Brufen mi dr reče samo kad je iznad 39.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.3.2011 18:01:14
|
|
|
|
New Mom
|
Noćas nikako nije htela ispod 39.5 da ide. Sinoć oko 22h je u mlazu povraćala na eferalgan. U toku noći oko pola 3h sam joj dala brufen, ali T je tek nešto pala i to za sat vremena. Jutros je bila 39, ja joj opet paracetamol (reče dr da dajem naizmenično), ona opet se ispovraćala, doduše sad nije u mlazu već onako naprežući se. Popodne je malo živnula, T otišla na 37, ali evo sada opet raste. Pri pomisli na noć hvata me jeza.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.3.2011 18:03:21
|
|
|
|
New Mom
|
I da, u kontraindikacijama nije navedeno da može da povraća na eferalgan. Dr kaže možda, a možda je u sklopu tog virusa (ima takvih slučajeva trenutno u NS-u). Znači, ne znam. Samo me interesuje ima li neko takvo iskustvo?
|
|
[Obrisana poruka] 13.3.2011 18:05:01
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.3.2011 18:06:29
|
|
|
|
New Mom
|
Otkud znam? Ona ima preko 11kg i dva dr mi rekoše da dajem u vidu sirupa. Da prebacim na čepiće?
|
|
[Obrisana poruka] 13.3.2011 18:12:30
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec danaŠta je AMH – i da li možemo uticati na nje...Anti-Müllerian hormon (AMH) je važan marker koji pokazuje kapacitet jajnika i potencijal za proizvodnju jajnih ćelija. N...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moje dete ima vaške!Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Koje ime je lepse? :)potencijalni MajorTu i tamo smo odlucili ali zelimo da se konsultujemo sa svima vama, sta mislite koje ime je najbolje za bebilicka? ;)Visnja (
14%)

Kristina (
13%)

Jelena (
10%)

Dunja (
18%)

Andjela (
19%)

Ana (
25%)
Ukupan broj glasova: 134Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!