|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
12.2.2012 16:59:24   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Tea2)
  Direktna veza do poruke: 101
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 17:08:43   
Olga75
nije to osuda user posted image
jednostavno , preterana i bespotrebna upotreba antibiotika dovodi do rezistentnosti bakterija i kada se desi neka ozbiljna infekcija oni nemaju nikakvu svrhu
a takodje nekontrolisana upotreba antibiotika narusava crevnu floru i izaziva probleme
ali svako zna svoje


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 17:15:21   
Tea2
Olga,ja se kunem u tvoje misljenje.Toliko puta si mi pomogla.Kada je dete u pitanju,uvek cu te poslusati,ali prema sebi znam biti malo i neodgovorna...Poslednji put sam antibiotik pila prosle zime,ne gutam ga tako lako.Moje pitanje prilikom otvaranja ove teme,bilo je-gde ga nabaviti.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 17:43:03   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Tea2

Kupila sam ga...


Taman htedoh da ti pustim pp, koji ti ne bi ni pomogao. Kaže mi mama da nije kupovala antibiotik već neki lek za smirenje za baku. Jbg, izgleda da sam prolupala.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 18:03:54   
Jeca*
A ja ipak mislim da bi morali da mozemo da kupimo antibiotik, ali recimo uz neku licnu dokumentaciju, pa nas lepo ubace u bazu, pa ako vremenom vide da neko kupuje puno antibiotika, onda alarmiraju koga treba. Ali milslim da moramo da mozemo da imamo izbor tj mogucnost da kupimo. Meni je mama dr i telefonom mi cesto uspostavi terapiju i za, evo, moje 32 godine, potpuno je nepogresiva. Nikad nije omanula. Da odradi i dijagnozu i terapiju. Nedavno se dogodilo upravo to i nisam uspela da kupim lek nigde u Bgu. Mama mi ga je poslala busom i za 2 dana sam bila ko nova.
Tea...molim te posalji mi na pp, mnogo mi znaci da imam u svojoj memoriji gde mogu kupiti lek za zlu ne trebalo. Ja sam zbog sebe u zivotu samo jednom otisla kod lekara, a da to nije moja mama...i to samo zato sto sam bas morala!
unapred hvala user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 19:25:32   
Tea2
Jeco,svaka ti je zlatna.Poslala sam ti pp

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 20:38:49   
minavb
Srbin progovara u zemlji Srbiji... a kod vas u Svedskoj ladno, al standard jbg.
Mozmo biti za ili protiv necega, ali ne moramo ljude pljuvati niti nipodastavati. Srbin progovara... ceo dan se cudim toj izjavi.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 21:05:52   
mamamikka
jeco, potpuno se slažem, napisala sam i kako smo prošli, a ovo bi bilo super rešenje. minavb i ja se čudim, ali šta ćeš neko i tako mora da se izrazi. jeste da nema veze s temom, ali...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 21:22:23   
*Alexx*
Evo da se i ja oglasim, posto sam pisala na pocetku teme. Taman posla da sam htela da osudjujem nekoga, jednostavno je Tea pokrenula zanimljivu temu, pa "nastradala" ni kriva ni duzna. Meni je taj zakon ok, jos samo kad ne bih morala da cekam tri dana kod lekara. Mozda su nesto i promenili u dz, ali cisto sumnjam.

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 22:06:12   
viking
Ja nikad u životu nisam kupila antibiotik bez recepta, hoću reći da evo do sada nisam ni znala da više ni ne može da se kupi...

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 22:14:58   
mihi
Iskreno sumnjam da je lek kupljen bez recepta (humanog ili veterinarskog) ali dobro ovo je Srbija i svašta je moguće. Jeco tebi mama može da napiše recept ili pošalje lek, i ti konsultuješ lekara ne lečiš se sama to je nešto drugo.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 22:19:24   
Tea2
Mihi,jos nije proslo ono vreme kada je gorivo bilo moguce kupiti u flasama.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 22:24:59   
mihi
Izgledauser posted image

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 22:29:45   
Tea2
U stvari,ucinila sam dobro delo i srecna sam zbog toga.Ova tema je dva dana toliko aktivna da ce tabletomani malo razmisliti pre nego popiju lek.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 23:08:46   
gagana83
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Evo da se i ja oglasim, posto sam pisala na pocetku teme. Taman posla da sam htela da osudjujem nekoga, jednostavno je Tea pokrenula zanimljivu temu, pa "nastradala" ni kriva ni duzna. Meni je taj zakon ok, jos samo kad ne bih morala da cekam tri dana kod lekara. Mozda su nesto i promenili u dz, ali cisto sumnjam.


Ja cu da potpisem Alexx.
Zaista mi nije bila namera da popujem i osudjujem bilo koga, samo sam iznela misljenje o ovoj temi, nista drugo. Ja sam neko ko ne voli ni "obicne lekove" i maksimalno ih izbegavam a antibiotike narocito.
Tei sam se licno obratila samo kada sam joj rekla da je umesto da gubi vreme po apotekama mogla da ode kod lekara. Mislim da kad je zdravlje u pitanju, izgovor ne sme biti nedostatak vremena.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: ANTIBIOTICI
12.2.2012 23:09:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR


IZVORNA PORUKA: Tash


IZVORNA PORUKA: minavb

Čekajte, recimo sad se pakujem za skijanje sa detetom, i hoću da kupim neki antibiotik za putnu apoteku, ili antibiotsku mast. Za to moram kod pedijatra po recept?



Da, i verovatno će pedijatar da te otpili jer Bože moj ne znaš šta će ti biti sa detetom i ne zna koji antibiotik bi ti onda repisao!


Normalno, pa odkud da znam od čega će i da li će da se razboli moje dijete, ne liječi valjda jedan antibiotik sve?
Nama pedijatar nikad nije ponovila isti antibiotik jedan iza drugog.
Inače kod nas ovaj zakon vrijedi već oko dvije godine... pa ne možemo biti doktori svi ?


Postoje antibiotici širokog spektra.
Imaš ljude koji su alergični na cefalosporine, imaš ljude alergične na peniciline, i ti ljudi piju Hemomicin jer je na njega najmanja alergija, a on uglavnom leči sve.

Kada se već pobraja šta se ima u kući, i šta se nosi na put, da pobrojim šta nosim (to uglavnom imam i u kući: brufen za odrasle (za bolove i temperaturu), brufen, febricet, efferalgan (za bolove i temperaturu deci), antibiotik za odrasle (dve kutije), antibiotici za decu (za svakog po jedna kutija) - na žalost ih eto sada nemam u kući, kapi za nos za decu, kapi za nos za odrasle, krema za opekotine, krema i sirup za alergije, pantenol, fenistil (za ujede), ventolin i Flixotide pumpica (zbog Marka i mene, nosim i baby haller), nosim i kortikosteroidne kreme (elokom), nosim nistatin mast (za slučaj kandide kod Marka), probiotici za nas i za decu, flasteri, Octaisept, imala sam i Bivacin spray ali mu je istekao rok... kod kuće naravno držim i fiziološki rastvor, pantenol za inhaliranje, efedrin kapi za inhaliranje... imam još svašta nešto za nas odrasle... nofocin za urinarne tegobe, bisolvon... ma imam dve kutije (velike) lekova. I super mi to odgovara što kada imam tegobe ne jurcam po lekarima i apotekarima. Roditelji su mi lekari, naravno, nisu specijalisti za sve, ali nisu ni lekari opšte praxe specijalisti, tako da...

Kada mi se dete na moru razboli, nazovem lekara u NS i konsultujem se.

Imala sam takvu situaciju sa Lukom letos, dr je rekao da ne trebaju lekovi po opisu koji sam mu dala, i zaista mu nisu trebali. Posle je dobio alergiju na sunce, i ja sam imala terapiju i za to, i mi smo mirno i bezbrižno letovali.

Kad smo bili u Egiptu, muž je povraćao, u apoteci su mi dali neki lek, samo tabla tableta, na poleđini je pisala kombinacija nelogičnih slova i brojeva (to je bio naziv leka). Da, mužu sam dala, da li bih dala detetu? Ne verujem.

Ko je razumeo šta sam htela reći, razumeo je.

Mislim da je osnovno da roditelj koji je na put poneo antibiotik odgovorno postupa sa njim, da konsultuje svog pedijatra ako ima mogućnost, i ukoliko dovoljno veruje svom pedijatru. Moj pedijatar jako dobro poznaje moju decu, veoma dobro se razumemo, te moji opisi budu kratki i jasni, kao i doktorove instrukcije u lečenju. I uvek ću radije pozvati njega telefonom, njega koji mi vodi decu od rođenja i poznaje ih, zna njihovu istoriju bolesti, nego otići nekom egipatskom / grčkom doktoru koji možda zna engleski, a i ja samo možda znam na engleskom da mu objasnim dal moje dete kašlje zrelo ili malko kefće (jer terapija je sasvim drugačija, a moja deca prestanu da kašlju kada vide doktora).

Eto. user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 116
   RE: ANTIBIOTICI
13.2.2012 13:33:49   
Anoniman
Nemam naviku da kupujem lekove na svoju ruku jer se u to uopste ne razumem . Za ovu novost oko uzimanja antibiotika bez recepta znam slucajno jer Petri uzimam 2x mesecno vec godinu dana, sada moram imati recept . Razumem taj zakon iako moram non stop da se cimam do dz po novi recept.. Verujem da postoje mnogi roditelji koji daju antibiotike svojoj deci bez konsultacije sa lekarom . Meni se to ne dopada !

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 117
   RE: ANTIBIOTICI
13.2.2012 13:59:43   
Nataša1
Ja sam za zabranu prodaje bez recepta samo zato što većina ljudi ne razmišlja kao mi ovde. Oni ni ne znaju šta su antibiotici nego ih gutaju ko bombonice. Ne završe terapiju do kraja, piju pogrešan antibiotik, piju za svaku glupost... A naročito što sa istim neznanjem kljukaju i decu. Kada bi svi trezveno razmišljali, sa elementarnim znanjem šta su to antibiotici, kako i zašto se piju, sve bi bilo skroz ok.




(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: ANTIBIOTICI
13.2.2012 14:14:10   
Lu
Mnogi ljudi i dalje misle da se gripa liječi antibioticima i da isti služe i protiv bolova.
Mnogi roditelji svojoj djeci čim se zakašlju kupuju antibiotike, pa ako je samo zbog njih ovakav zakon donesen mislim da ništa ne fali i nama "odgovornima" da se prošetamo do doktora po recept.
Ja se ne bi usudila dati djetetu ništa dok ga pedijatar ne pregleda, uradi bris ili nalaze i onda da recept.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: ANTIBIOTICI
13.2.2012 14:21:04   
*Alexx*
Sad sam se setila - u komšiluku imam bračni par, oboje lekari (lupiću, ali nešto tipa pulmolog i kardiolog), sa dvoje odrasle dece, nisu penzioneri. Srećemo ih često i svaki put kad je Andrej bolestan, oni kažu: mi smo svojoj deci, čim se malo zakašlju, davali antibiotike. Nikad nisu bili bolesni više od par dana.
Pa ko je ovde lud?!

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: ANTIBIOTICI
13.2.2012 14:23:30   
minavb
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Sad sam se setila - u komšiluku imam bračni par, oboje lekari (lupiću, ali nešto tipa pulmolog i kardiolog), sa dvoje odrasle dece, nisu penzioneri. Srećemo ih često i svaki put kad je Andrej bolestan, oni kažu: mi smo svojoj deci, čim se malo zakašlju, davali antibiotike. Nikad nisu bili bolesni više od par dana.
Pa ko je ovde lud?!

Valjda oniuser posted image


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 121
   [Obrisana poruka]
13.2.2012 14:24:46   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 122
   RE: ANTIBIOTICI
13.2.2012 14:24:46   
Olga75
a kad dr ordinira antibiotike bude hhiiiiii , pa sta je njemu - njoj , antibiotike bez krvne slike i brisa

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: ANTIBIOTICI
13.2.2012 14:25:01   
Lu
Sreća pa naša pedijatrica ne razmišlja takouser posted image
P.S. Olga ti si džaba završila školu, kome vi još trebate pa roditelji znaju najbolje za svoje dijeteuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 13.2.2012 14:27:43 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: ANTIBIOTICI
13.2.2012 16:02:35   
Tea2
Tash,ne mogu da izdrzim da ne pitam-Efedrin kapi za inhalaciju?Nikad nisam cula ,jesu li bolje nego one koje samo ukapamo u nos?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here