|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: engleski u vrticu DA ili NE ?
25.5.2016 10:38:19   
Mala Elena
Mrzim kad istekne sesija! Rrrrr
Jel to pravilo svugde ili zavisi od opstine ? Moja E je u srednjoj jaslenoj, dakle jos da prodje jednu jaslenu, sto ne znam kad ce , pa vrtic.
Zemunka, bravo i za tvoju malu i za vaspitacicu!
Elena peva refrene na eng ali nekad i mesa srpski i eng.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: engleski u vrticu DA ili NE ?
25.5.2016 10:57:30   
serpica
Mislim da sam pisala ranije na ovu temu,ali da ponovim.. moja starija devojcica je krenula da uci engleski u vrticu sa nekih 4god. kad je zavrsila vrtic nastavila je privatno da ide i sve je bilo ok,znanje na zavidnom nivou,polozeni takozvani ispiti,presla 4 nivoa i sve je kazem bilo super dok nije krenula u prvi razred,e tu nastaje problem jer ona sve to vec zna,postaje joj dosadno,ne prati na casu,nastavnica me zove i kaze imamo problem,ona sve zna i sve razume i ona je jedina u razredu koja odgovara na pitanja i javlja se ali posle izvesnog vremena njoj postaje dosadno,ubaci se u rec,nastavi gde jaa stanem decu to buni jer se mnogi od njih prvi put susrece sa stranim jezikom.
Ispisali smo j iz privatne skolice engleskog ali je trebalo bas dugo vremena da se ona uhoda u nastavnicki sistem predavanja jer se dosta razlikuje od onoga sto uce u skolicama..tek od treceg razreda je uspela da se uklopi u predavanjima n casu.
Tako da ja mislim da ne treba forsirati dete pa cak i kad samo hoce da uci ima vremena,za jezike nikad nije kasno.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: engleski u vrticu DA ili NE ?
18.12.2016 18:01:50   
Anck Su Nmaun
Kod nas je skroz ukinut. S jedne strane mi je zao, intereujse ih a sa druge strane opet ok, cim krene u prvi razred mislim da se pocinje sa Engleskim tako da ce stici sve.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: engleski u vrticu DA ili NE ?
18.12.2016 18:13:19   
Mala Elena
A zasto je ukinut, ko odlucuje o tome?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: engleski u vrticu DA ili NE ?
18.12.2016 18:26:40   
Anck Su Nmaun
Ne znam taman kad su prosle godine trebali da pocnu, imali dva probna casa i to je bilo to..ukinuli.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: engleski u vrticu DA ili NE ?
18.12.2016 18:29:54   
Mala Elena
Ti si u Ns, bas se pitam kakva je situacija za Bg. Moja je na Vracaru... ja bih volela da ga uce.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: engleski u vrticu DA ili NE ?
18.12.2016 18:33:43   
Anck Su Nmaun
Ovde je bilo par godina, znam da je komsinicin mali isao, valjda sat vremena odmah posle vrtica tj posle 14h.
A izgleda se sad nisu uskladili sa vremenom, pa je bilo oko 4-5h ne znam tacno. A to malo bzvz taman dodjes kuci i vracas se nazad. Pa mislim da su zbog toga i prekinuli .user posted image

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
18.12.2016 19:30:14   
milicicak
Mi imamo engleski u vricu, dva puta nedeljno. Mini buba je odbila da ide al je zato trazila da ide u skolicu engleskog. Nisam pametna. Iskreno ne znam koliko oni bilo sta nauce u tim velikim vrtickim grupama a ona dosta toga zna. Videcemo jos

< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 18.12.2016 21:12:01 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
18.12.2016 21:13:06   
IvanaSK RR
Sin je isao u vrticu na engleski. Nije nesto fantasticno mnogo naucio, ali neke reci kroz igru i pesmice jeste naucio.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
18.12.2016 22:18:43   
Sanjalicaaa
I G ima engleski u vrtiću. Šta znam, ja ga ne bih dala da su me pitali i da se plaća. Ali nisu. I ne plaća se. On kući ne gleda strane crtaće i ne puštam mu pesmice na engleskom. Tako da on nije znao ništa. Sad je u vrtiću naučio glava, nos, oči i sl.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
18.12.2016 22:59:38   
Anck Su Nmaun
Sta znam, njih dosta interesuje. Dosta reci su same naucile iz crtaca. Dora explorer, bebi tv i slicno.Abecedu onu pesmicu do pola..sve same. Tako da bih volela al eto.
Nista do skole.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
9.11.2017 21:34:10   
mama Jo
Meni je to odlicna ideja, naravno ucenje uz igru. Citala sam nesto o Helen Doron (mislim da se tako zove) metodi ucenja engleskog jezika....da sa.vrlo malo godina cak treba da krenu, podstice se ucenje u prirodnom okruzenju gde se govori engleski....
Ja sada maloj sat vremena dnevno pustim pesmice na englesom ona djuska uz njih i slusa reci, a polako smo i naucili boje na engleskom... ima 2 godine... sve uz igru

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
9.11.2017 21:47:05   
Maslacak15
NE. Niti ga ovde nude niti ja smatram da treba. Moji su dvojezicni iovako, srecna sam sto znaju srpski ( nemacki im je prvi jezik). Sta ce im i engleskiuser posted image . Salim se malo, ali ima vremena. Za sve u zivotu ima vremena. Uvek se setim mojih svadja sa mamom kad sam bila tinejdzerka zasto boze moj necu da idem na kurseve u Jovanovu kao moje sestre od tetke. Mrzela sam kurseve ko djavo, taj koncept ucenja jezika mi je stran.
20 godina fast forward, engleski mi na krajnje visokom nivou, pisala sam doktorat na istom i koristim ga u svakodnevnici na poslu. Ta ista sestra od tetke jedva sastavlja prosto prosirene recenice how do you do .... Nemacki sam doterala na porediv slican nivo kao i englski iako nisam znala bukvalno da beknem (ucila uskoli ruski i engleski) pre nego sto sam krocila nogom na nemacko tle 2001. sa 24. godine. Pa se naucilo.
Ne zelim da masiram decu sa 5 godina. Kad me nesto pitaju da im kazem jel su radoznali ja im kazem kako se kaze na engleskom. Ali na kurs ih nikad nebih poslala. Deca su samo jednom i vreme brzo leti. Ima vremena i za jezike i za ucenje i za skolu. Sve u svoje vreme.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
9.11.2017 22:03:58   
degu
Ne bih ja na kurs, da joj stvaram dodatnu obavezu ali kroz pesmice i igre da, jako upija sad i zanima je. A ono guranje dece na razne aktivnosti ne, neka dete bude dete. Za sve ima vremena, detinjstvo je samo sad!

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
9.11.2017 22:24:13   
Misha i Ljisha
Ili imas dara ili nemas, kao i za sve ostalo i za matematiku i za likovno i td.

Znaci ja sam ucila od petog engleski, evo me radim sa Amerikancima nemaju pojma da sam iz Srbije, nemam naglasak i smatram engleski kao drugim maternjim jezikom jer nemam problema da se izrazim na tom jeziku, ni emocije ni zelje, cak u gomili situacija kad pricam sa drugaricom iz Irske koja je inace srpkinja krenem da pricam engleski jer mi bude lakseuser posted image

Francuski sam naucila u rekordnom roku. Nikad ga nisam ucila u skoli, otisla u Belgiju i za pet meseci polozila ispit iz fizike na FRANCUSKOM. Beat that!user posted image Imam odlican naglasak kad pricam francuski, niko mi ne veruje kad kazem da i dalje pravim gomilu gresaka i da nemam pojma kojeg je roda rec, vec se frljam, ali pricam tecno i bez zastajkivanja pa ljudi misle da sam na nivou C1user posted image a realno sam na B2.

Tako da...Deci je rano za sve to. Ne treba im. Sta da dajem D na engleski kad ni srpski ne prica ko svetuser posted image jos cu morati kod logopeda da je vodim zbog glasa r ehhehe.... Rano je to za decu.


Ja bih je pre upisala u skolu malac genijalac, gde se radi vizualizacija, i gde se pospesuje koncetracija i sl nego na engleski. Nekako mi ovo korisnije za dalji zivot i razvoj nego znanje pesmica na engleskom i boja

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
9.11.2017 22:29:13   
Rosita
Nisam jos uvek dala dete na " kurs" , skolicu ili vec. Kosa mi se dize na glavi od pomodarstva u okruzenju i kao da teram inat. Vidjam roditelje koji vuku decu iz parkica na kojesta, uzrujani sto gubi vreme igrajuci se. To ne zelim. Inace, vidim da ga interesuje i mozda nesto kroz igru budemo radili, recimo ima onaj crtani voli kaxan koji je namenjen ucenju engleskog i to bas voli, kupicu mu jednu igru pertini koju je trazio a opet je iz tog domena. Ne mislim nista lose o skolici engleskog koju imaju u vrticu (tj.posle vrtica, placa se, 3* ned.po pola h), ako bude trazio mozda ga u nekom trenutku i upisem, ali ne verujem. Ide na karate i to je za sada to.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
9.11.2017 22:33:33   
choopa choops
Kad je vec otovorena tema...M (drugi razred) je danas, iz engleskog, imao profesora na zamjeni i malo je reći da je oduševljen. Učili su brojanje i boje kroz neku igru sa loptom. Inače do sada su jako slabo učili, više je bojanje i crtanje. Šteta je što sjedi doma, a zaposleni su neki bez želje da prenesu znanje...

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
9.11.2017 22:35:11   
Sanjica26 RR
I ja se slazem da je sad postalo moderno da dete jako rano pocne sa raznim aktivnostima. Nema potrebe za time. Ako ima dara naucice i bez ranog kretanja na jezik. Sve u svoje vreme. Ne treba detetu od starta gomilati puno obaveza.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
9.11.2017 22:35:14   
milicicak
Iz dosadasnjeg iskustva, nisam za engleski u vrticu. Mini buba je prosle skolske godine ipak trazila da je upisemo pa je isla na engleski u vrticu. Grupa je bila velika i realno nista specijalno nije naucila. Ali joj je bilo zabavno.
Ove godine je krenula u skolicu engleskog i potpuno je odusevljena. Jedva ceka cas. Kao pravi mali streber, odmah radi i domaci. Potpuno je drugaciji koncept od onog sto prolazi kao cas engleskog u vrticu. Ona zadivoljna, ja jos vise

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
9.11.2017 22:41:36   
Misha i Ljisha
Slazem se sa Rositom. PRevise su deca opterecena. Gledam i na hokeju roditelji, da prostite svi popaljeni kao da ce sva deca da budu profi hokejasi. Samo moja D i jos jedan malac imaju najobicnije klizaljke na razlacenje od tog i tog broja do tog a svi ostali imaju bauer original klizaljke, opremu, stapove. A oprema kosta Boga oca. Duci je dozivljaj sto je nekad trenira neka devojka iz Kanade koja je ovde na razmeni, pa D izmislja neke reci kao prica engleskiuser posted image jako je smesna. Tako je i u Grckoj izmisljala grcki ahhaha...

Ja sam u fazonu ako dete zeli neka ide dok to zeli da radi, eto konktretno taj hokej, neka ide dok je njoj zanimljivo, sto se mene tice moze da promeni 30 sportova dok ne odraste i ne mora nista da trenira da bude profi, samo neka se bavi i nek joj u krv udje fizicka aktivnost.

Isto tako za sve. Ako izrazi zelju da ide na engleski upisacu je pa nek ide dokle hoce, ako joj se ne svidi ne mora. Ja sam opustencija i kod mene je primarno to da se dete zabavlja a ne da je ja presiram da sad nesto mora

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
9.11.2017 22:53:48   
Rosita
Ja D nisam pustala ni crtac na engleskom dok nije dobro naucio srpski. Sto kaze Ljisa, ostao mu jos glas R i pomalo Lj. To nije u skladu sa nekim znanjima o ranoj stimulaciji i tom ucenju jezika u imitaciji prirodnog okruzenja, ali to je bio moj osecaj i stav iza kog cvrsto stojim. Njegov recnik sada je na jako zavidnom nivou. Dete od prijatelja je namerom roditelja upisano sa godinu dana u vrtic na engleskom, rekose da se sva komunikacija odvija na engleskom. Sa godinu i po, pri nasem susretu, dete imenuje 2-3 stvari na engleskom- nos, casa, oko. Srpski ne cuh. Meni se to ne dopada.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
10.11.2017 0:06:34   
Mariya
Moja Lu ima engleski u vrtiću. Besplatan je u za vreme boravka u vrtiću. Nemam ništa protiv, samo da se ne forsira, kao što to sad rade.
Ja sam učila engleski od 5.tj većina nas je tako i naučila sam ga. Ako hoće, naučiće ga.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
10.11.2017 0:11:13   
mama Jo
Naravno, sve samo bez forsiranja. Slazem se da smo mi sve to savladali iako smo mnogo kasnije poceli da ucimo...
Ali danas sve vise vlada pravilo da deci razne sadrzaje treba ponuditi vrlo rano. Ako se u tome preteruje - to svakako nije dobro, ali nije ni lose da neke stvari nauce pre nego sto smo mi naucili... naravno sve u skladu sa uzrastom, pa tako i u vrticu - ok mi je sve da uce, li kroz igru, i bez forsiranja da se to ,,mora"...

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
10.11.2017 9:22:35   
Ana RR
Rosi, pusti mu crtani Super Why, jako je lep i uče slova i reči kroz njega.

Mi smo imali tu sreću ili nesreću, više ne znam ni sama, da smo proveli izvesno vreme u Kanadi kada je Mare bio mali. Nije još znao srpski kako treba a već je progovorio na engleskom, silom prilika. I toliko je lepo pričao da mi je prosto žao što smo se vratili user posted image uglavnom, nema više tako lep, mekan akcenat, ali skoro sve razume, bez problema prati crtaće na engleskom, u vrtiću kažu da ima neverovatno razumevanje. Sad iz ove perspektive, drago mi je što je ipak prvo dobro naučio srpski a pošto vidim da ga jako interesuju jezici usmeriću ga onda kada bude to želeo. Za sada je ovo dovoljno.

< Poruku je uredio Ana RR -- 10.11.2017 9:24:41 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Engleski u vrticu DA ili NE ?
10.11.2017 9:30:13   
Mala Elena
Bas klad videh ovu temu, videh na tv-u neku devojcicu sa nepune cetiri godine kako tecno sklapa recenice na engleskom. Bas je pametnica i upisali su je u skolicu stranih jezikauser posted image
Ja sam za engleski u vrticu, a kada to startuje?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here