|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (04.09.-08.09.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 56 57 [58]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
29.8.2019 21:32:40   
milenica 95
Stigli su rezultati, sve je u redu sem, pise: Smanjena aktivnost faktora VII tj. 32, 7% je i PT je i dalje produzeno. Sta sada? Hvala Vam unapred!!! 

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 1426
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
31.8.2019 19:23:55   
Despacito
Pitanje za dr:Radila sam GTT-test oralni sa 75 g. Merene su vrednosti SAMO GLUKOZE na prazan stomak i nakon 120 min. Vrednosti su sledece:                   Referentne vrNaste glukoza 5,8               3,4-6.1Glc naste 5,7.                        3,4-6,1Glc posle 120'' 7,0.                3,4-7,8Ginekolog u uputu je zaboravila da stavi i odredjivanje insulina iako sam napomenila. Da li moram i to da ispitam ili ne, ukoliko su vrednosti Glc u okvirima? Spremam se za Vto, imala sam 2 spontana p.iz prirodnih pokusaja. Molim za vas savet

(odgovor članu milenica 95)
Direktna veza do poruke: 1427
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
3.9.2019 20:55:14   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: zece

Zdr dr ja sam se porodila pre 7 meseci i tad Sam dobila postporodjajna depresija I psihijatar mi je dao elicea i olanzepin e sad kolike su sanse da mi zbog ovih ljekova skoci opet prolaktin da napomenam ne dojim bebu zbog ovih ljekova




Svakako Vam je potrebna terapija za depesiju. Skok prolaktina je očekivan uz primenu antidepresiva koje ste naveli.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 1428
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
3.9.2019 20:55:54   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: marica12

Moji rezultati sa ogtt testa.
gluc 30 -9.3
glic 60 - 10.4
gluc 90 -9.5
gluc 120 - 8,4
a u 180 minutu izmereno na tracicu jer mi je bilo malo lose 3,6 .

insulin <2 vrednosti od 6-27
30min 33.3 vrednosti od 6-27
60 min 91 vrednosti od 6-27
90 min 113 vrednosti od 6-27
120 min 81 vrednosti od 6-27

Po vasem misljenju jesam li za terapiju. Hvala :)


Poštovana imate poremećaj glikoregulacije koji se naziva intolerancija glukoze ili prediabetes i neophodni su redovna fizička aktivnost, dijeta i svakako bih savetovala lek metformin.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu marica12)
Direktna veza do poruke: 1429
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
3.9.2019 20:57:04   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: chipndale

Imam 29 godina, 4-5 godina unazad imam problem sa aknama na licu (uglavnom obrazi), poslednjih godinu dana intenzivnije. Menstruacije u proseku na 35 dana, mada je taj raspon varirao između 30-45 dana. Ultrazvučni pregled: jajnici policistične teksture. Rezultati hormona i OGTT sa 75 g glukoze (3. dan ciklusa) od pre godinu dana:

Glukoza 0' 4,00 30' 6,67 60' 8,89 90' 4,88 120' 3,12 (ref. 3,33-6,10 mmol/l)
Insulin 0' <2,00 30' 18,9 60' 51,1 90' 37,1 120' 21,4 (ref. 6-27 uIU/ml)

Prolaktin:383 (ref. 102-496 mIU/L); DHEA-S 224,9 (ref. do 340 µg/dl); FSH 5,57 (folik.faza ref. 3,5-12,5 mIU/ml); LH 5,45 (folik.faza ref. 2,4-12,6 mIU/ml); estradiol 46,2 (folik.faza ref. 25-195 pg/ml); progesteron 0,221 (folik. faza ref. 0,057-0,893 ng/ml);testosteron 0,270 (ref.0,06-0,82 ng/ml); androstenedion 2,13 (0,3-3,5 ng/ml); FT4 13,76 (ref. 12-22 pmol/l); TSH 2,57 (ref. 0,4-4 µIU/ml)

Savetovane su mi od strane ginekologa Yaz kontraceptivne pilule koje pijem od decembra 2018. Za oko tri meseca su mi rešile problem sa aknama, a menstruacije se javljaju trećeg ili četvrtog dana placeba. Za sada ne planiram trudnoću ali me zanima da li postoji razlog za brigu, da li su ove pilule odgovarajuće ili bi trebalo da se primeni nekakva drugačija terapija i da li je potrebno da korigujem ishranu i u kojoj meri?

Unapred hvala na odgovoru!



Svaka devojka koja ima problem kao ti sa aknama i policističnim jajnicima treba da koriguje tačnije da uredi svoju ishranu (3 glavna obroka i 2 voćne užine, bez slatkiša, sokova, testa, peciva) i da ima redovnu fizičku aktivnost. Slažem se sa terapijom koju si dobila.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu chipndale)
Direktna veza do poruke: 1430
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
3.9.2019 20:58:32   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: milenica 95

Stigli su rezultati, sve je u redu sem, pise: Smanjena aktivnost faktora VII tj. 32, 7% je i PT je i dalje produzeno. Sta sada? Hvala Vam unapred!!! 


Neophodno Vam je praćenje hematologa u trudnoći koji će proceniti i terapiju.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu milenica 95)
Direktna veza do poruke: 1431
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
1.10.2019 22:55:45   
Maki1786
Postovani

20.05.2019 sam operisana,izvadjena mi je cela stitna,u desnom reznju sam imala cvor za koji se ispostavilo da je bio zlocudni tumor.Sad je sve ok,tsh mi je 3.1 i Ft3 i ft4 su dobri.Mene zanima kada bi mogli da pocnemo da radimo na bebi.Unapred hvala

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 1432
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 56 57 [58]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 56 57 [58]
Idi na:







Anketa

Individualnost


Da li mislite da kod svog deteta prvenstveno treba graditi individualnost, izdvajanje iz mase?

Da (34%)

Ne (25%)

Da, ali ne protiv "mase" (41%)


Ukupan broj glasova: 129

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!

Oznake

Click Here