|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 11:06:10   
dunja RR
Anck jel ok?

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Htela sam da pisem u ovoj temi ali je valjda zastarela pa se nemoze podici, bar ja ne mogu, pa ili probajte vi ili da otvorim novu temu
KLIK
Ima jedna slicna tema Dete ili posao ali mi ovo ili smeta, mislim ne dvoumim se pa mislim da je ova tema prikladnija.



< Poruku je uredio dunja RR -- 2.12.2013 11:09:57 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 11:13:11   
Anck Su Nmaun
Super, hvala Dunjice user posted image


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 11:21:57   
Anck Su Nmaun
Onaj prvi post mi je bas zapao za oko, jer se ne slazem naravno.

Da li je bas tako da su deca gladnija kad majke pocnu da rade user posted image Pa koja korist od majke ako su ceo dan sedeti u kuci i misliti sta da jedu , sta da im spremim user posted image
Da imaju manje fizicke aktivnosti ?! Kao i od sad nacice se vremena da se malko proseta i provede vreme u setnji, igralistu.

Treba da pocnem da radim (jedva sam docekala) i malo me je strah kako cemo i sta cemo sa decom, pogotovo ako se razbole.
Najgore sto su morati da ih saljem kod bake ako se razbole, pa me vec tuga uhvati user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 11:22:33   
serpica
Ja vidim temuuser posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 11:28:09   
Didy
Anck, ne sekiraj se! Iz mog iskustva, mnogo se bolje organizujem kad imam puno obaveza u toku dana. user posted image I kad radim, bude mi nekad naporno, ali se mnogo bolje osećam. I vreme provedeno s decom mi bude mnogo kvalitetnije. Baš imam i volje i strpljenja za njih, zaželim ih se i budem srećna što sam došla kući i što mi se obraduju... Biće to super, nemoj da brineš!user posted image
A gde počinješ da radiš ako nije tajna?

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 13:16:55   
Anoniman
Didy, slazem se!
I imam jednu nedoumicu - da li bi se ikad neki muskarac zapitao kako uskladiti ocinstvo i posao?

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 31
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 13:20:50   
Anck Su Nmaun
Pa ovaj moj ce sad morati dooobro da se organizuje!
Al kaze lakse ce mu pasti to nego da razbija glavu zbog finansija!

Didy sve cu da ti reknem... samo da se realizuje, dok ne bude zvanicno... ne pricam user posted image a trebalo bi za dan-dva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 13:31:30   
Ivanka 75
MI nekako uskladjujemo, ja radim i pre podne i popodne tako da su tata i cera maksimalno upuceni jedno na drugo i odlicno se snalaze bez mene.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 13:35:18   
Anck Su Nmaun
Meni bi odgovaralo samo pre podne , onda bi islo savrseno, ali druga smena user posted image necu ni videti taj dan decu.
A kad pocne raspust kod bake...

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 2.12.2013 13:45:02 >

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 13:43:31   
Ivanka 75
Prosle godine se desavalo da je vidim samo uvece pred spavanje, ja kad dodjem u pola 3 ona spava popodnevnu dremku, ja idem vec oko 7 opet pa se vracam u 10... i tako cele godine, jedino petak i vikend su mi slobodni, ali guramo nekako, navikli se vec.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 2.12.2013 13:45:10 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 13:46:13   
Modessty
Anck sve će doći na svoje mesto. Nemoj da brineš. A da nije lako - nije. JA neznam šta bi smo mi da nije mojih roditelja! I sad kad sam na porodiljskom ne mogu bez njih. Mama dodje da pričuva Nikolu da bi ja odvela Danila u školicu ili završila po gradu šta imam. A tek će biti opterećena kad počnem da radim.
Ja imam sreću da radim samo prepodne i da nemam radne subote (reeeetko kad). Ali uveče imam treninge 4 puta nedeljno i tu obavezno uskaču baba i deda, tj uskakali su pre trudnoće, a uskakaće kad krenem ponovo u akciju user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 13:46:31   
Anck Su Nmaun
Sve to ajd nekako , al bice zesca frka kad se naka razboli user posted image
A baka i deka udaljeni 50 tak Km... neznam vidcemo kako ce sve to ici!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 16:26:09   
cockic
Tesko jeste,ja jos radim pola radnog vremena od kad sam se vratila na posao,sto je bilo 1.jula.a vec krajem jula je prvo lena dobila boginje,pa petar.tako da sam ja bila 3 nedelje na bolovanju.a muz jednu nedelju odmora je bio sam sa njih dvoje.zato i ne trazim drugi posao za sad.
evo kao sad lena ima upalu krajnika temp 39-40.ja joj jedva spustim,a kamoli da je ostavim takvu sveki.koja ima skoro 70 godina.moja mama je dosta mladja,ali ona radi od 8 do 16h.tako da jednomo kad radim od 18h do 22h uvece ona dodje pravo sa posla kod nas i pricuva ih,dok se mm ne vrati sa posla.on radi do 17h.znaci oko 18h je kuci.

i spomenuli mi na poslu za to bolovanje,ali ja drugacije ne mogu.ispada da sam svaki pocetak meseca na bolovanju po par dana.
a sveki moze jedino da uskoci kad nisu bolesni,jer zivi sa jos dva mala unuka.pa da im neodnese tamo ono sto mi imamo.a lena je do sad najvise imala stomacnih virusa od kad je krenula u vrtic.a to je i prelazno.mi imali kuci svi.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 20:56:16   
Moiraina
Posle prvog porođaja vratila sam se na posao posle 9 meseci i ostavila bebu na čuvanje mojoj mami. Dogovor je bio da za početak radim skraćeno, pa da se za par meseci vratim na puno radno vreme. Tih prvih meseci dok sam radila do 12h je bilo idealno. Završi mi se radno vreme, ja odmorna, odem po bebca, prošetamo, igramo se, stignem i da pospremim šta treba, skuvam. MM dođe sa posla do 17h, onda ga ili on preuzme pa idu u šetnju, ili radimo nešto svi zajedno, milina! E onda je koleginica koja me je tad menjala otišla, ja počela da radim do 16h, pa onda sve duže, vikendom, jedva sam ga viđala. Pa je počeo da se razboljeva, moja mama počela kako ona ne može više ceo dan sa njim, počeli smo da jurimo da ga ubacimo u jaslice, a on sve češće bolestan, ja sve češće odsustvovala sa posla...
Kada sam ostala drugi put trudna (u sred tog haosa), ja počela da razmišljam da bi možda najbolje bilo da se, kada odem na bolovanje više ne vraćam na posao (mozgali smo baš dugo oko toga, odmeravali za i protiv, naravno finansije su tu bile najveći problem), ali nekako se složimo i ja to saopštim mom poslodavcu. Otišla sam na bolovanje ubeđena da se neću vraćati na posao. Međutim, negde pred istek bolovanja oni meni ponude da radim pola radnog vremena do daljnjeg. I tako se vratih na posao (neplanirano user posted image ). Ali tek mi je sad haos, prvo što ih kupim u različito vreme (mali je kod babe i njega uzimam čim završim sa poslom, oko 13.30, ali stariji u to vreme još spava u vrtiću, pa posle ruča i ne mogu da ga uzimam pre toga, znači u 14.30 najranije). Sad kako je hladno ne mogu u međuvremenu ni da prošetam sa malim, pa onda prvo sa njim skoknem do kuće, presvučem njega, sebe, ručam ako stignem, pa onda opet pakuj njega, idemo u vrtić po starijeg, trči kući, onda dolazi mm, pa se zajedno bavimo njima (nema potrebe ni da naglašavam koliko je teže sa dvoje nego sa jednim, pogotovo što se sada već stalno nešto čerupaju), veče iskoristim da nas spremim za ujutru, uradim šta treba po kući, malo izblejim (kao sad npr. :) ) i uveče legnem premorena i nikakva. I ujutru sve ispočetka... Ali s druge strane, da sam počela odmah da radim 8h, verovatno ne bih ovoliko jurcala, možda bi meni bilo malo lakše, ali jedva da bih viđala decu.
A što se tiče razboljevanja, do sada je uvek moja mama uskakala kad bi trebalo, ali sada smo odučili da malo više angažujemo svekijevce, pa kad je potrebno, zovemo njih da dođu da pomognu (više mojoj mami, a i da ja ne odsustvujem sa posla prečesto). Problem je sam što oni žive u drugom gradu, ali druge opcije nemamo. Jedva čekam proleće, tad će mlađi da krene u jaslice, pa ću bar moći da idem po njih u isto vreme, biće toplije pa ćemo više vremena provoditi napolju.... verujem da će tada biti mnogo lakše.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 21:08:50   
vikiveki
Ja se za sada nekako uklapam,jer radim u vrtiću pa ih kupim kada krenem kući iz drugih grupa.Problem mi je za stariju ćerku pošto ona ostaje sama kući svake druge nedelje od 7 do 12h,ali šta ću treći je razred,nije više baš toliko mala....Inače vrema provedeno sa decom pšosle posla trudim se da na najbolji način iskoristim za igru sa njima

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 21:24:44   
Didy

IZVORNA PORUKA: ksena
I imam jednu nedoumicu - da li bi se ikad neki muskarac zapitao kako uskladiti ocinstvo i posao?


Ne bi. Bar mm ne bi. On samo najavi - sledeće nedelje idem na službeni put. Ili me pozove u 16:30h i kaže - Danas ću ostati duže! A ja imama časove od 18h. On zaboravi, naravno. I onda ja tražim, uklapam, zovem babe, ko može, ko ne može... Ja dok dođem s čaova, on njih nahrani, okupa, nekad i spavaju, ali obično zaboravi ili da im opere zube ili da im da lek, kao večeras.user posted image Sto puta sam pomislila - Sad ću mu napisati spisak šta sve treba da uradi. I onda pomislim - Pa, to je baš ponižavajuće, neću to da mu radim, setiće se. Naravno da se ne seti.
Anck, nadam se da ćeš dobiti posao!user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 21:29:45   
vikiveki
I ja isto tako koliko puta mm nabrojim šta sve treba da uradi kada ja nisam tu kada odem na neku proslavu, i kada se vratim obavezno pola stvari što se tiče dece zaboravi da uradi i to njemu bude OK jer uradićemo to sutra šta ima veze ako preskočimo jedno večeuser posted image

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 21:41:55   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Didy


IZVORNA PORUKA: ksena
I imam jednu nedoumicu - da li bi se ikad neki muskarac zapitao kako uskladiti ocinstvo i posao?


Ne bi. Bar mm ne bi. On samo najavi - sledeće nedelje idem na službeni put.


Mm uskladjuje posao i ocinstvo i moram priznati da veoma lepo to radi. I on najavi sledece nedelje nisam tu jedan dan pa se taj jedan dan produzi na tri... ali i ja radim to isto... poslovne obaveze su poslovne obaveze, kad ja nisam tu on preuzima sve (osim kuvanja) i obrnuto
naravno da moram da pravim spiskove i po sto puta pitam da li si... ali mm oko T radi sve kao i ja, bez ikakvih problema

I jeste naporno uskladiti posao i majcinstvo, bar na pocetku dok se ne uhodas, vremenom bude lakse

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 21:46:14   
Didy
Ali s tom razlikom što ja kad kasnim, ne zovem njega, već tražim ko će da uskoči, a on kad kasni s posla, a trebalo je da preuzme decu, samo najvai da kasni, nikad se ne zapita šta ako nikog ne nađem da uskoči.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 22:01:19   
Tiziana
Moir ja kad citam tvoj post kao da sam ga ja pisala,osim sto sam ja odmah pocela da radim punih 8h,a odmah nakon mesec dana sam 0 dana pravo sa posla isla pravo na neki dogadjaj kojeg je moj klient bio sponzor pa sam 10 dana sedela tamo do 23h. Mislila sam da cu se raspasti i od umora i od besa i od nemogucnosti da budem sa detetom. Jedva sam se bila navikla na to neprekidno jurcanje kad sam opet zatrudnela.
KAd sam se drugi put vratil ana posao bilo mi je nekako lakse,valljda sam znala sta me ceka. Ali jurcanje ne prestaje. A oni su sve veci i zahtevniji odnosno sve vise nasu punu paznju,a plus su i nemirni i jos su udruzili snage pa je to spasavaj se ko moze...
ALi opet,at the end of the day,srce prepuno kad ih vidis uvece onako slatke kako mirno spavaju u svojim krevetima i onda pomislim ne bih menjla moj zivot ni za sta na svetu iako sam hronicno umorna..

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 22:02:34   
Tiziana
Poispustala sam neke reci,ali shvatili ste sta je pisac hteo da kaze.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 22:16:03   
soni
U Norveskoj je porodiljsko za majke 9 meseci, ali i ocevi imaju obavezna 3 meseca da budu sa bebama.. Kad je suprug bio sa njom nisam razmisljala ali me je plasilo sta ce biti kad oboje pocnemo da radimo...??? Sa godinu dana je morala da krene u vrtic i mogu da kazem da smo se fino organizovali ali mi je kratko to vreme provedeno sa Lunom , zato sto se vidimo tek posle 4 kada dodjemo sa posla a ona u 7 vec spava...
Svaki dan skoro isti , mislim da je i kod vecine takav.....Rucamo zajedno, pa se onda malo igramo, citamo, vijamo po kuci... oko 6 je kupanjac , pa vecera i u 7 ona spava.... E onda krece nastavak radnog dana..uglavnom kuvam nesto za sutra, i onda odmah imam gotovo kad se vratimo sa posla...spremam joj stvari i hranu za obdaniste.. tusiram se, uzivam malo sa muzem, ili citam nesto , gledam tv i krevet....Tako mora dok su mali..Kasnije cemo sigurno imati vise vremena za sebe... Imam srecu sto mi muz maksimalno pomaze jer da nije tako bilo bi tesko zato sto ovde nemamo bukvalno nikoga
Vikendima smo stalno zajedno i posvetimo se bebi sto je moguce vise...

Ko radi u dve smene je bas nezgodno user posted image ...

< Poruku je uredio soni -- 2.12.2013 22:18:29 >


_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
2.12.2013 23:25:49   
sneza24
Posle prvog porođaja se nisam vratila odmah na posao, tek kad je D imao 22 meseca. Pre podne ga je čuvao mm a posle podne ja. I mogu reći da mi nije bilo tako teško. Moje radno vreme je od 6 do 14. On bi već spavao kad dođem pa mu se ja pridružim ili idemo zajedno na spavanje. Kad ustanemo imali smo vremena za svašta nešto, i da se igramo i da prošetamo negde i svašta stignem da uradim.
E posle drugog porođaja sam počela da radim kad je L imala 11 meseci. I prvih 2,5 meseca mi nije bilo toliko teško jer mm nije radio pa sam uspevala i da odmorim kad dođem. E kad je počeo da radi bilo mi je malo teško u početku dok nisam navikla da nema odmora kad dođem nego na brzinu ručamo i onda ih preuzimam. L je skoro uvek već budna kad dođem ili se probudi u narednih pola sata. Ako imam sreće da spava onda se psihički pripremam na galamu koja će nastati kad se probudi, jer me u isto vreme zovu obadvoje, D hoće jedno L hoće nešto drugo ali uskladimo se nekako. Radno vreme je ostalo isto ali sad ih je dvoje pa imam više obaveza oko njih. Al opet stignem da ih izvedem napolje i da im se posvetim, al zato na primer ne stignem da složim veš :D to kad stignem, važno da imamo čist.
Sad evo druga nedelja kako ne radim ( nemamo posla) i hoću po nekad da poludim od njih. Kad radim imam više volje da im se posvetim ovako su po ceo dan zalepljeni za mene ko krpelji, nemogu ni u wc od njih. Pre neki dan sam pošla po hleb i kaže mm da verovatno nisam ni do kapije stigla oni su me već tražili. Jedva čekam da me zovu na posao da izađem malo iz kuće.
Volim moje male krpelje i ne bih ih menjala nizašta na svetu ali moram i da radim.


_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
3.12.2013 8:28:05   
Anck Su Nmaun
Ja cu se truditi da izbegnem bebi siterke, jer mi nemamo bake i deke da uskacu!
A sad citam post Vikiveki mislim, sta kad krenu u skolu user posted image
Pa razlicite smene, dete da samo ostaje kuci celo prepodne... nece bas ici..ali ajde o tome cu kasnije misliti user posted image

Za sada cemo videti kako ce ici... mnogo me je strah kako cemo se kombinovati, jer u slucaju bolesti moracemo tamo vamo po 50 km ,kod bake .

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
3.12.2013 8:36:55   
Misha i Ljisha
Anck ne brini ja bih pre Dunju ostavila mom tati nego mamiuser posted image . Mislim da su dede vise u frci pa time i slusaju sta im pricas, daj im ovo nemoj dozvoliti ovo ono i td. JA dunju komotno mom tati mogu da ostavim dok je moja mama totalno opustencija i ne pazi je uopste, misljenja je sta ce joj biti, a recimo bata Nole okolo skace i zamahuje svojim plasticnim mačem kao ludak, a ona ni da ga opomene da se pomeri malo od Dunje, dok moja tata u tim situacijama opominje i oduzima sredstva koja uzrokuju moguce povredeuser posted image . Ne brini sve ce se srediti.

Nego ja sam u nedoumici. Videla sam oglas za prof fizike u gradjevinskoj skoli skoro puna norma, do povratka porodilje sa bolovanja. Nemam pojma ni da li je namesten konkurs. Ne znam ipak Dunja ima tek 10 meseci, nemam isto kome da je ostavim. Mama je ispucala godisnji na bata Noleta kad je bio bolestan da ga cuva, tata isto tako, sveki nije bas u fazonu da cuva decu iako je ona u penziji ona voli zenska da putuje, non stop ide negde. Nisam pametna.
Jao mame sta da radim? Iskreno ja nisam zavrsila za prof fizike ja sam dipl fizicar istrazivac. Znaci to mi nije profesiija, ali kako ja da se nadam da cu dobiti posao u laboratoriji u miliciji ili recimo ui kamenici kad tamo treba veza (treba i u skoli ali nekad dobijes posao i bez veze).

Nemam pravo da Dunju prijavim u vrtic jer sam nezaposlena, a opet kako da se zaposlim ako nemam kome da je ostavim???


eh da Anck kad krenu u skolu dovoljno su veliki da ostaju sami. Brat i ja smo solo u kuci od kad smo krenuli u skolu in ista nam ne fali jos smo odgovorniji bili od vecine dece.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 3.12.2013 8:37:58 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here