|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ušteda električne energije
26.1.2015 21:11:50   
nata11
Nama se racun veoma smanjio od letos kada smo zamenili zamrzivac. Onom prethodnom propale one vakum/ dihtung trake ili kako se vec zovu i radio non stop.
Mali bojler za kuhinju sam izbacila jer uzasnooo trosi. Pali se na svaka 2 minuta. Ukljucis da napunis bokal i eto ga on ukljuciuser posted image
Drugo nemogu da se set_im da sam nesto izmenila. Racuni su nam bili tokom leta 5-6.000 a sada oko 2.500.
Klarita to je bas puno pogotovo ako se ne grejete na struju user posted image , mozda da probas da ne ukljucujes masinu za susenje svaki dan.

< Poruku je uredio nata11 -- 26.1.2015 21:12:35 >


_____________________________





(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Ušteda električne energije
26.1.2015 21:20:20   
anci kv

IZVORNA PORUKA: Klarita

BNMuser posted image

I ja ne stedim...racun nije nikad manji od 10000, prosli mesec 13000user posted image ne znam kako i od cega, nemoguce pa da sam toliko spremala za slavu, rodjendan i NGuser posted image Imamo parno grejanje i jedina novina ove godine je da ne gasimo kotao, a ranije se to desavalo barem jednom dnevno (ne pitajte zasto user posted image ) sad grejemo i nocu i danju punom parom., masina za ves, suilica rade barem jednom dnevno, bojler mi je non stop ukljucen (nije povezan na grejanje) i takooooo ali vodu placam kao da pijem direkt' sa izvorista sa nitima zlata, racuni su oooogromni...to svekar placauser posted image i ne zanima me da preuzmem jer je osao neki dug od pamtiveka pa se razvlaci, a onda je mm tetka koja ima kucu u dvoristu koristila nasu vodu, tj nije imala svoj vodomeruser posted image tek kad sam ja presla ovde odvojili su se, ali je ostao dug od 20000 te mi ne pada na pamet da ja placam
6
Klarita,kod tebe kao u španskoj serijiuser posted image
Ako ti je za utehu,meni račun stigao 10,700,kad se ne preturih..ali od ovog meseca napokon imam jeftinu pa se nadam da će biti manje..


_____________________________

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Ušteda električne energije
26.1.2015 21:36:35   
Didy
Nama je struja 1200-1500 dinara. user posted image Ne pitajte kako, nemam pojma. Grejemo se na gas, centralno i topla voda u kupatilu je na gas, jedino mi je u kuhinji mali bojler na struju, ali on stoji na mlakoj vodi, jer gotovo ništa ne perem na ruke, sve u mašinu za suđe trpam. Veš uključujem noću na jeftinoj struji, imam odloženi start i namontiram da krene oko 5h ujutro i završi tu negde dok je jeftina struja. Ali skoro svakog dana perem bar još jednu mašinu i na skupoj. Peglam skoro sve i to na skupoj. Zamrzivač nemamo.
Gas nam bude i 10-15 hiljada dinara najviše i to kad je baš hladno, ali grejemo celu kuću, 13O kvadrata, ni noću ne gasimo, samo smanjimo na 19 stepeni. Ukupno gasa za celu godinu potrošimo oko 700 evra, ali tu je grejanje, topla voda i kuvanje, sve na gas.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Ušteda električne energije
26.1.2015 21:42:12   
dunja RR
A kada perete noću veš jel svi perete sa odloženim startom?
Pitam jel mislim da bi se meni u ovoj Gorenje mašini koju imam moguće (nisam sigurna) veš usmrduckao da ga uključim pre spavanja a prostrem ujutru.
Mada, taj smrad se osećao ranije i kada odmah prostrem, ali tada nisam često uključivala iskuvavanje, sada češćem perem na višim T od kako se S rodio.
Možda se sada i ne bi usmrdeo da ga ostavim preko noći, ko zna, nisam probala. Kako je kod vas?

< Poruku je uredio dunja RR -- 26.1.2015 21:45:26 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Ušteda električne energije
26.1.2015 21:48:48   
veselicaa
Dunja ja imam Gorenje i perem preko noci i ostane tako do ujutru(3,4 sata najmanje)i nikada se ne umirise.E sad i ja sam primetila pre nekog vremena neki bzv miris i pustila sam praznu masinu na 60 C (sa praskom sa ves,naravno) i miris je nestao.To se inace savetuje u onom uputstvu koje dodje uz masinu i izgleda da radi posao.Inace stalno su mi otvorena vrata masine i onaj odeljak sa prasak i omeksivac perem nakon svakog pranja ali se ipak pojavio neprijatan miris.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Ušteda električne energije
26.1.2015 22:05:41   
dijana1*
Kod mene non stopo nesto radi. Svaki dan palim masinu za sudje, min 1 masinu za ves i za susenje, ali cesto budu i 2 masine za ves, televizor, bojler, svetlo, non stop radi..... i u zimskom periodu racun mi stize oko 45 eura a leti oko 35 eura.
Inace ovde je jeftinija struja.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Ušteda električne energije
26.1.2015 22:20:21   
Sanjica26 RR
Mi nocu sve ukljucujemo masinu za sudove, masinu za ves i pekaricu.
Grejanje je centralno. Bojler je sve vreme ukljucen. Tv radi ceo dan. Komp ugasen. Koristimo tabletvili mobilni.
I racun za struju je 2500 dinara
Dunja cesto ukljucimo odlozeni start za 5 ujutru. I taman zavrsi ako je beli ves kad se probudim.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 26.1.2015 22:26:52 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Ušteda električne energije
27.1.2015 9:34:28   
Anarunika
Evo kako mi pokušavamo da uštedimo:
Noću ne gasimo bojler ali muž smanji temperaturu skroz, čisto da ne bude baš ledena voda ujutru. Onda ujutru malo pojača da se dogreje. Grejemo se na 2 TA peći jedna mala i jedna velika i uključujemo ih uveče od 12 da se pune a gasimo oko 7h, kada muž obično ustane da ide u WC user posted image Mašina za veš i sudomašina se programiraju za noćno pranje kada god je to moguće (mada ne retko imam i dve ture veša i dve ture sudova za pranje. Od kada vlada besparica trudimo se da ne gore sve sijalice po stanu, iako smo sve zamenili na štedljive, tv gasimo kada nismo u prostoriji mada to i nije lako jer klinci nonstop vršljaju tamovamo pa pale,gase...
A što se tiče dogrevanja kada je baš hladno, imamo jednu CROWN grejalicu koja imitira norveški radijator, dakle troši manje struje, računa se u štedljivu. Za čas zagreje prostor može da se programira , dugo smo koristili samo nju umesto TA peći u dečijoj sobi a kupili smo je za 4.000,00 din. Pa sad pitam se koliki bi račun stigao da ne obraćamo pažnju na sve ovo user posted image a i nama stiže oko 7 hiljada, prošli mesec (decembar) 9.000,00. + Infostan i ostali računi.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Ušteda električne energije
27.1.2015 10:46:47   
cockic
e to sto peace napisa mm nije merodavan.i moj nije i njemu je stalno vruce i uvek kaze e smanji malo,mnogo je toplo user posted image

dok ja volim da je bas toplo.a sto neko napisa i kod mene su uglavnom stedljive sijalice po stanu,da li stede nemam pojma.evo od jutros mi radi druga masina na 40 stepeni.samo nocu kuvanje.mada sad cu ukljuciti i jednu na 60 polu praznu.meni su masine inace polu prazne jer ne mogu da cekam da se skupi toliko vesa ova gorenje ima 6kg.beli mogu sareni ne.vec sam pisala da ja i carape perem odvojeno i to sve na 60.samo crne i samo bele,kad imam onaj lovac onda ubacim i crne i bele.jedino sam to sparivala sa lovcem i stvarno se neofarbaju user posted image

a to da se ves umirise preko noci ako stoji,meni ne.mada ja stalno perem praznu masinu sa sircetom.tj.ne stalno povremeno.jednom mesecno je operem praznu na 90.bas sam pre neki dan je tako dezinfikovala.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Ušteda električne energije
27.1.2015 11:24:10   
vonavoj
Kod mene sad radi i susilica i masina za ves i masina za sudoveuser posted image user posted image
Nisam imala kad sinoc sve da popakujem..a jos crveno slovouser posted image ..ali radim kad mogu..
NAma je za celu kucu doslo 7800.,.ali kuca na dva sprata,2 bojlera,3 tva,2kompa,i sve duplo..

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Ušteda električne energije
14.3.2015 12:53:06   
ivaMark
Kolika vam je mesecna potrosnja u Kw?
Nama pise da smo potrosili 954kw...
ne grejemo se na struju...nesto nam to mnogo ili nije

user posted image

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Ušteda električne energije
14.3.2015 16:18:52   
Ivanka 75
Potrošnja u zimskim mesecima nam je od 200-250kw (oko 1800din), leti do 450kw. Bojler se zimi greje na kotao, mašine skoro uvek uključujem noću, samo za sudove danju. Štedljive sijalice, i ja baš pazim na struju, što se ne može reći za mm.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Ušteda električne energije
14.3.2015 16:22:50   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: ivaMark

Kolika vam je mesecna potrosnja u Kw?
Nama pise da smo potrosili 954kw...
ne grejemo se na struju...nesto nam to mnogo ili nije

user posted image


Pokvareno brojilo možda? Kolika vam je bila potrošnja prethodni mesec?

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Ušteda električne energije
23.6.2016 9:26:27   
MishMash
Živimo u staroj gradi gde su instalacije prilično loše. U kupatilu nam je noću stalno uključeno svetlo zbog deteta, pa smo zaključili da bi bilo najisplativije da stavimo led sijalice. Zamenili smo u čitavom stanu i nakon mesec dana nam je račun za struju manji za 1000 dinara.

Mesec pre toga sam napravila ogled sa bojlerom, uključivali smo ga samo kada je jeftina struja i par puta pre tuširanja. Isto je bio 1000 dinara manji račun.

Sledeće bih testirala uključivanje mašina za pranje i sušenje samo noću, ali pošto moje nemaju odložen start onda mi je cimanje da ustajem 100x, nikako da se nateram. A volela bih da znam da li se isplati ili ne.



_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Ušteda električne energije
23.6.2016 19:59:19   
isidora88
Nama su do sada racuni bili oko 2700, a poslednjih meseci preko 4000user posted image , nista novo od uredjaja nemamo, ne znam uopste odakle nam toliko struje dolazi, aparati i stanu su nam svi novi, tj.stari oko 2 godine. A potrosnju nismo menjali. Ne znam u cemu je problem

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu MishMash)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Ušteda električne energije
2.7.2016 16:17:03   
Khaleesi
Ja perem nocu i ves i sudove, tj masine, bojler radi nocu... struja je poslednji mesec bila oko 2100 din, sto nije puno.... mislim da nijeuser posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Ušteda električne energije
2.7.2016 17:06:35   
IvanaSK RR
Jedino perem ves nocu, bojler mi je stalno uključen, ja bih poludela da treba da se istusiram ili operem sudove a da nema tople vode.

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Ušteda električne energije
2.7.2016 17:09:05   
branki*
Bojler i masine ukljucujem nocu.i iskljucim kad se setim mali bojler kuhinjski,jer sam cula da on puno trosi.ostalo po potrebi.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Ušteda električne energije
2.7.2016 17:14:17   
Khaleesi
ali trosi bas puno... kupili smo masinu za sudove pre tri meseca, i oko 400 din nam je mani racun, vise se ne peru sudovi rucno samo masina.... mislim da je zbog tog protocnog

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Ušteda električne energije
23.10.2016 8:35:40   
Anck Su Nmaun
Stedim jedino tako sto nocu palim masinu za ves i za sudove..posle 11h, za ostalo tesko.

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Ušteda električne energije
23.10.2016 8:40:23   
branki*
isto potvrdjujem sto i khaleesi.kupili prosli mesec masinu za sudove i prestali skroz da ukljucujemo mali bojler ispod sudopere i racun za struju je i pored toga sto masinu za sudove stalno koristimo manji za 500 din,tako da taj mali bojler puuuno trosi.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Ušteda električne energije
23.10.2016 9:07:07   
Khaleesi
Masina je zakonuser posted image
Citala sam na netu nesto od 2015.godine, i kao ako peres u masini 30 puta mesecno sudove potrosnja je oko 57 dinarauser posted image Znaci peru se svaki dan za 57 din ako ukljucujes nocuuser posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Ušteda električne energije
23.10.2016 9:08:30   
isidora88
Bas me nervira sto nemam odlozeni start na masini za ves. Masinu za sudove palim nocu, a nekad i preko dana ako ima potrebe. Ostalo ne stedim, bojler u kupatilu jer stalno ukljucen, u kuhinji sam iskljucila i ne koristim ga.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Ušteda električne energije
23.10.2016 9:12:27   
Anck Su Nmaun
Meni taj mali bojler stalno ukljucen ..mogla bih ga i gasiti po nekad.

Na masini za ves imam odlozen start ali za sudje nema, mada sad svakako ustajem nocu zbog bebca pa mi ni ne treba.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Ušteda električne energije
23.10.2016 9:27:54   
IvanaSK RR
Bojler mi je stalno ukljucen. Nemam masinu za sudove, pa ih perem rucno. Sijalice su mi uglavnom stedljive. Masinu za ves uključujem nocu, uglavnom. Ima odložen start.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here