|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 9:24:12   
Modessty
hoću i ja da živim u Sloveniji! Trco usvoji me! Kuvaću ti ručak i čuvati decu! user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 9:27:06   
vonavoj
Kod nas je ista cena za sve (osim za decu zaposlenih),jaslice su najskuplje 5800..sad placamo 4800..a deca zaposlenih pola cene..
i nema odstupanja!
A sto se tice nezaposlenih roditelja,slazem se da nije fer,tj.to su roditelji koji rade na crno,i decu ne mogu da upisu..to nije fer..sta da rade sa tom decom..kod nas je velika guzva za upis..malo vrtica,puno dece..

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 9:30:36   
Klarita
Kod nas nema privatnih vrtica, iako ja mislim da bi tako nesto bilo potrebno, ali to sam ja zar neuser posted image
Cena je 3000din za sve, drugo dete placa isto (cini mi se),a trece je besplatno. Engleski imaju ali od 5.godine, znaci godinu pre predskolskog, sto mislim da je kasno, ali ajde sad to je druga tema. Jelovnik nije los, moze da bude mnogo bolji, ali isto tako mnogo gori, pa sam prestala da se bakcem time, ljudi nemaju sluha uopste za mene user posted image E, sutra imamo roditeljski, pa ce da biraju za savet roditelja, kako cu da se samonamestim nemate pojma i prva stavka koju cu da ganjam je verovatno ishrana, pa onda i taj engleski user posted image I najbitnije od svega, nema liste cekanja a, grupe su prepune, u centru grada broje i do 39 deteta, pa kad su premasili 40, razdvojili na dve. Nema zaposljavanja, pa volonterki ima cudo jedno. K ide u drugi vrtic, van centra i bilo ih je u jasle 8 deteta, milinka jedna, sada ih je vec 25, ali osipace se vec kako vreme prolazi.
Nateracu brata i njegovu devojku (nadam se da ce nam ostati ujna, obozavamo je svi, narocito mm jer nam uskace da cuva decu kao dadilja) da pokusaju sa privatnim biznisom, jer oboje su vaspitaci po struci user posted image

< Poruku je uredio Klarita -- 16.9.2014 9:33:16 >

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 9:31:56   
Trcosava
Ovako gledano je lepo, ali veruj da mi jedva krpimo kraj sa krajem.

Evo juče bila plata 1100€. Od toga 722€ ide na master + vrtić + 200€ komunalije. Nadam se i telefon ćemo platiti. I to je to. A nećemo platiti karticu za mercator 250€. Znači u minusu smo.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 9:32:04   
branki*
3000 vrtic za svu decu!bravouser posted image user posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 9:36:52   
bubulence
ni kodcnas nema privatni vrtic i mm misli da bi to bio savrsen biznis user posted image . a ovde je vrtic koliko sam nacula 5700 din, E bi trebalo da krene do novembra pa cu znati tacno.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 9:37:19   
Klarita
Kud bravo Branki, ja se prva tamo bunila da nije realno da svi placamo isto, jer sam smatrala da te pare idu vrticu i bice bolje za decu ako se gleda po primanjima, ali mi brzo "zacepi" usta vaspitacica jer vecina radi na crno kod nas (skoro 90%) pa bi me "ugusili" mene jadnu prosvetarku user posted image Npr moja najbolja drugarica (hvala Bogu sada radi, lekar je, ali tek tri meseca) nije radila, njen m se bavi privatnim biznisom (sve na crno) ima para da nas kupi sve u vrticu, ali kad bi podnela papire za tako nesto, placala bi najmanje, a nije jedina, takvih ima bar 50%. Ostali sto rade na crno, zaradjuju taman, ali se svakako vode kao nezaposljeni user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 9:39:32   
Olga75
Klarita to je super cena user posted image
kod nas je ta cena 5400 ( ako ne ide par dana cena se umanjuje ) - zapravo to je cena koju ja placam , nisam trazila nikakva umanjenja cene
engleski se placa 900 dinara mesecno ( dva puta nedeljno imaju ) plus knjiga koja je 1100 i placamo higijenski materijal to je 3000 godisnje s tim ako imas vise dece svako sledece placa manje ( to mi je bezveze jer i oni piske , kake i peru ruke isto kao i jedinorodjeni al ajde )
e sad deca u zabavistu jos placaju i materijal za likovno , ne znam koliko jer je moja ono "ceo dan "
i naravno placaju se predstave , izleti , fotografisanje i poklon za Deda Mraza ( u nasem vrticu je to za sv Nikolu ) ali ista cena je za sve vrtice , prosle godine je to bilo 400 dinara , ove godine ne znam koliko ce da bude
kad se sve sracuna nije to malo na prosecnu platu
s tim slazem se da oni tamo jedu , piju , uce , toplo im je
aliii budu i zrtve vrsnjackog nasilja , antipaticni vaspitacima , nekom nesto ukradu , neko i nos razbije ( naravno da smo svi potpisali onaj ugovor gde ustanova ne priznaje odgovornost za sto sta )
i tako

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 9:51:18   
Modessty
vidiš Olga to i ne računamo kad pričamo o cenama vrtića - to kupovanje toalet papira, bojci, blokova, slikovnica, vlažnih maramica..... A treba sve to uračunati.
Ja plaćam 8000 din i plus knjiga oko 1000din i to je to! Pozorišne predstave, blokove za crtanje, plastelin, toalet papir, sapune..... to ne kupujem, tj ne plaćam! I ne interesuje me uopšte jer mora da ima i mora da ima užinu i mora da se pojede, makar ga neko i hranio, i moraju deca da imaju igračke i sredstva za rad. A u državnom je bilo, malo malo pa kupite ovo i ono i nemamo to i to itd. A dete em dolazilo gladno kući em ga maltretirali em vaspitačice apsolutno nezainteresovane.

Sada mi dete srećno, mnogo toga zna (samo nas tek iznenadi nečim), ja sam mirna jer je u sigurnim rukama i znam da će me pozvati odmah i za najmanji problem, nije gladan nikada....
Sve ima svoju cenu.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 9:54:55   
branki*
malo,off,klarita zar ti nisi farmaceut,kakvu prosvetu sad pominjesuser posted image
da sam ja vlastuser posted image ja bih u drzavnim vrticima propisala fiksnu cenu koja bi bila niska,da svi mogu da je priuste da placaju,da im vrtic ne bude ogroman izdatak,a da bude fiksna jer su sva deca jednaka i sva imaju ista prava i istu uslugu.ko hoce ekstra povoljnosti,imao bi mogucnost privatnog vrtica.pri tom bi sva deca trebalo da dobijaju deciji bar do 14.godine.eto,po meni je to nesto sto svaka drzava mora da ucini za svoj podmladak i za svoju decu.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 10:04:20   
big mum
Ajte vi meni fino te svoje cijene u dinarima pretvorite u eur,nemogu da sračunam koliko je to.Glupa bosanka štaćešuser posted image

Meni je glupe i te cijene vrtića neko više neko manje zavisno od plata.Pa majku mu staru sva djeca pojedu isto,piške kake,crtaju nije bitno gdje čiji roditelji rade.Teorija mi je user posted image
Kod nas je jedna cijena za sve i ako možeš da se uklopiš izvoli.


IZVORNA PORUKA: branki RR


big mum,i po meni je isto tako..npr,moje dete ne ide u vrtic zato sto nema koda ga cuva,tu su obe babe,ja na bolovanju,ima ko da ga cuva,ali ide upravo zbog socijalizacije i druzenja sa vrsnjacima i mora da ide.a,ima jos takve dece.e,sad jeste da oni koji rade nemaju drugog resenja i da deca moraju u vrtic.ali,da ,to je glupa postavka opet nase neuredjene drzave,imitacije drzave sto rece cakana,pa ne mogu sva deca u vrtic.a,trebalo bi da idu sva,cim navrse 3 godine,maltene pod obavezno.


Naravno,
Sva djeca bi trebalo da imaju pravo na socijalizaciju.Pa barem po nekom skraćenom programu(poludnevni boravak i sl)
Ali eto tako država brine o budućim naraštajimauser posted image

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 10:04:59   
Olga75
Mod , pa sve su to troskovi vrtica , nisam ih ni ja racunala do onog nemilog dogadjaja ali to poskupljuje cenu za eto najmanje 1000 dinara mesecno , to ce reci na priznanicu placam 5400 + 1000

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 10:11:39   
branki*
big mum,mi placamo otprilike onda 70 evra vrtic.u mom mestu ide od 35 evra pa do skoro 90.to je otprilike izracunato.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 10:15:11   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: mumi09

Slazem se, bilo bi lepo da sva deca imaju pravo na vrtic,prvenstveno zbog socijalizacije i kolektiva, a i zbog cinjenice da nezaposleni roditelj tesko moze da uopste nadje posao kada je po ceo dan sa detetom. Nazalost nema dovoljno mesta pa su morali da naprave neki kriterijum, cak i ovako su vrtici krcati.
Mala Elena, u pitanju je drzavni vrtic u Beogradu, ista pravila važe u svimuser posted image




Znam da je ista cena u svim ali sam te htela pitati za uslove , hranu,-kad koji obrok imaju, sta imaju, kakvi su ti utisci... ?

(odgovor članu mumi09)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 10:17:05   
Modessty
Olga e to je problem sa državnim vrtićima što ne shvataju da ti njih plaćaš i da bi trebalo da rade svoj posao, a ne da im se ulizuješ pride! Nemojte slučajno da uvredite vaspitačicu - kad to čujem g mi se jedu! Ja nosila i sok i kafu i cveće za osmi mart i za novu godinu i bolelo ih d... za moje dete i što plače kad se vraća kući da ga boli stomak jer je gladan! I ne mogu sebi da oprostim što nisam poslušala svoj unutrašnji glas i odmah izvukla dete iz vrtića!
Sad jeste plaćam i ne mogu da kupim možda neke druge stvari zbog toga, ali mi je dete srećno i zadovoljno i zdravo! I pre svega bezbedno koliko god to može da bude! A paze ga više nego ja!

Big M evo ovako - u Nišu je državni oko 38eur, privatni je puna cena za 8 sati oko 120eur. Hrana je manje više ista, tj ide iz iste kuhinje, jer su privatni ucenjeni da moraju od Pčelice da uzimaju hranu . Jedino što mogu koliko sam razumela da biraju šta će uzeti. A hrana je inače uglavnom ukusna ali mnogo mnogo lošija nego u Bg. Skoro svaki dan su recimo za užinu imali jabuku ili narandže. Onda su za doručak imali paštetu na hleb, ili viršlu, ili džem. Uglavnom čaj, po nekad jogurt ili sok. Med mažu tako što izmešaju margarin i med u jednu ogromnu posudu i onda to mažu... Prilično je jednolično
ma neću da se nerviram!
Ja sam ko Klarita za to da plaćamo više ako treba ali bar da bude kvalitetno i da znaš šta plaćaš!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 10:17:09   
big mum

IZVORNA PORUKA: branki RR

big mum,mi placamo otprilike onda 70 evra vrtic.u mom mestu ide od 35 evra pa do skoro 90.to je otprilike izracunato.



Kod nas je 75eur ali svi plaćaju isto,nije bitno da li si čistačica ili dr,mr.

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 10:18:47   
Olga75
ovo je tema o CENI a evo tema o organizaciji i kojecemu u raznim vrticima KLIK

molim da se koristi pretrazivac u gornjem desnom uglu user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 10:22:01   
big mum

IZVORNA PORUKA: Modessty RR


Big M evo ovako - u Nišu je državni oko 38eur, privatni je puna cena za 8 sati oko 120eur. Hrana je manje više ista, tj ide iz iste kuhinje, jer su privatni ucenjeni da moraju od Pčelice da uzimaju hranu . Jedino što mogu koliko sam razumela da biraju šta će uzeti. A hrana je inače uglavnom ukusna ali mnogo mnogo lošija nego u Bg. Skoro svaki dan su recimo za užinu imali jabuku ili narandže. Onda su za doručak imali paštetu na hleb, ili viršlu, ili džem. Uglavnom čaj, po nekad jogurt ili sok. Med mažu tako što izmešaju margarin i med u jednu ogromnu posudu i onda to mažu... Prilično je jednolično
ma neću da se nerviram!
Ja sam ko Klarita za to da plaćamo više ako treba ali bar da bude kvalitetno i da znaš šta plaćaš!


Bilo bi OK da plaćate svi 60eur,imali bi bolju hranu


_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 10:23:55   
Mala Elena
Nemojte misliti da sam subjektivna ali stvarno mislim da su trebali naci drugo resenje i kriterijum. ..ili sagrade jos neki vrtic .Sva deca su ista -ona od siromasnog i ona od bogatog roditelja. Nekad su siromasni ljudi posteniji pa i kada ne bi imali novca da izmire ratu vrticu , pozajmili bi. Ili jos bolje, moze im se olaksati placanje u odredjenim rokovima , manje sume. Ali to je drzavna (ne) briga kako neko rece .

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 10:48:33   
Mala Elena
Klarita, u pravu si, neki koji rade na crno jos kako dobro zaradjuju .Moj zet se bavi gradjevinom , kupio neko ludilo od auta, ali sta to ide u korist deci kada nikada nije kuci ..deci treba i socijalizacija , druzenje . Ja sam za to da drzava prvo popuni "crne rupe" u zakonu pa onda da se tacno zna ko je zaposlen a ko nije. I deca zaposlenih imaju babe i dede za cuvanje ako cemo pravo. Neka sagrade jos vrtica , neka olaksaju placanje nezaposlenima , skrate boravak ili nesto slicno .
Tebi je 3000 bas jeftino, verujem da uslovi nisu neki. ..

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 11:15:27   
mumi09
Pa evo npr. jelovnika za ovu nedelju, iako ovo nije nasa predskolska ustanova jelovnik nam je isti user posted image
Vrtic odlican, dete uvek jede sve obroke, jos trazi da uzmem receptuser posted image
Vaspitacicama sam posebno zadovoljna, jedino sto ih je 29 u grupi ali dobro. Priredbe , pesmice, svaki dan nesto novo.


(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 11:16:04   
mumi09
http://11april-nbgd.edu.rs/2014/09/12/5011/

(odgovor članu mumi09)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 11:20:16   
branki*
prebacila sam ove postove u temu koju je linkovala olga-kakav je vrtic u koje ide vase dete,ovde se zadrzavamo uglavnom oko cene i troskova vrticauser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mumi09)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 11:23:24   
Klarita

IZVORNA PORUKA: branki RR

malo,off,klarita zar ti nisi farmaceut,kakvu prosvetu sad pominjesuser posted image
da sam ja vlastuser posted image ja bih u drzavnim vrticima propisala fiksnu cenu koja bi bila niska,da svi mogu da je priuste da placaju,da im vrtic ne bude ogroman izdatak,a da bude fiksna jer su sva deca jednaka i sva imaju ista prava i istu uslugu.ko hoce ekstra povoljnosti,imao bi mogucnost privatnog vrtica.pri tom bi sva deca trebalo da dobijaju deciji bar do 14.godine.eto,po meni je to nesto sto svaka drzava mora da ucini za svoj podmladak i za svoju decu.

Branki, pa ti me uopste ne poznajes user posted image user posted image Da napravim jos veci off, ali ja jesam mr farmacije na volonterskoj specijalizaciji, ali sam apoliticna licnost sa golem jezik iz porodice koja ima jos pogolem jezik i uliva strahopostovanje, udata u porodicu mulaca apoliticnih takodje, koja uziva izuzetno postovanje. E, otud ja u medicinskoj skoli ispadoh jos veci mulac od svih, a ne u apoteci. Fabrike lekova i farmaceutske kuce me ne zanimaju user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Cena vrtića
16.9.2014 11:32:08   
branki*
klari,ne's se ti leba najesti od orosvete,bolje se drzi ove farmakomafijeuser posted image

ja nikako da odem da vidim sto nam stigla skoro puna cena cena za avgust,a nismo isli pola meseca u vrtic.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dete koje skače je dete koje raste
Skakanje nije samo zabavno, već ima i višestruku korist za psihomotorni razvoj deteta. A najbolji deo što je to jednosta...
Mamina mama je više vezana za unuke od tat...
Mamina mama obično ima jaču vezu sa svojim unucima, naučnici veruju zato što je ona rodila ćerku koja je rodila to unuče...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here