|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 98 [99] 100   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
4.4.2016 14:03:21   
mama krava
Nama su jutos u bolnici ove uzeli krv za test iz krvi, tj taj IgE ili kako se već zove. Ajd eto nešto dobro i iz ovog boravka u bolnici da bude. Rezultati za mesec dana kad dodjemo na kontrolu.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2451
   RE: Alergija na mlecne proteine
4.4.2016 14:20:38   
Gogson
A sto ste u bolnici? Sta se desilo?

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2452
   RE: Alergija na mlecne proteine
4.4.2016 14:24:01   
Gogson
Beba je kako koji dan, broj stolica se smanjio na 2-3 dnevno, sluzi je manje u poslednjih pet dana, ali ume u nekoj stolici da se pojavi po jedna minijaturna tackica krvi, bas mala, ali ja je vidim, jer sve analiziram. Sto se tice biospajza ja sam se iznervirala kada sam videla da u tom odeljku za celijakiju gde su pirinac i ostalo pise da nijedan proizvod nema sertifikat da je bez glutena pa se prepoeucuje ispiranje pirinca u sedam vodauser posted image

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2453
   RE: Alergija na mlecne proteine
4.4.2016 14:59:54   
mama krava
Ma mi smo uz sve ovo i asmaticari, pa je u petak imao bas jaku opstrukciju zbog koje su nas ostavili u bolnici.

(odgovor članu Gogson)
Direktna veza do poruke: 2454
   RE: Alergija na mlecne proteine
4.4.2016 17:14:50   
Christabel
Brzo ozdravite!

Nisam to znala, gogson. Ali ja sam nekako ubedjena da ako vec kupujes zrno, proberes i dobro operes, ne treba da strahujes da je nesto glutena ostalo, ako ga je uopste i bilo

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2455
   RE: Alergija na mlecne proteine
7.4.2016 22:11:00   
Gogson
Evo podnosim izvestaj o razvoju nase situacije i svaki savet je dobrodosao. Ja sam danas sa bebironom otisla u Institut za majku i dete gde nas je pregledao gastroenterolog. Uradjena je rektoskopija koja je pokazala da vidljivog krvarenja i rana nema, ali postoje male, hm, ne znam ni kako bih to nazvala, kao afte u crevu koje ukazuju da se radi o alergiji koja je sanirana do odredjene mere, ali ne potpuno. Osim toga uzeta je stolica za koprokulturu i hromatografiju na laktozu. Doktorka je konstatovala da je za mesec i po dana moje dijete to vec trebalo da se resi i zbog toga nam predlaze prelazak na alernovu ili necate. Eto, sve napisah valjda, nadam se nekom pametnom savetu. Sta raditi? Da li prelaziti na neocate ili nastaviti sa dojenjemn?= n*

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2456
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.4.2016 7:57:54   
Peace*
Nemoj prekidati dojenje, samo, moraš na jako rigoroznu dijetu.
Upadam kao padobranac, nisam dugo bila na forumu pa ne znam celu vašu priču, ali ako nisi čitala OVU temu pogledaj.
Tamo sam pisala kako su mene kao dojilju hranili u dečijoj bolnici.
Ono što ti svakako savetujem je da bebi lagano nudiš Allernovu jer je užasno gadnog ukusa. Ustvari, moj sin je baš lepo prihvatio sa 6 meseci, bukvalno je bilo jedan obrok podoj a sledeći Allernova, i pio ju je posle dugo, čini mi se do druge godine, ali nije svima išlo tako lako.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Gogson)
Direktna veza do poruke: 2457
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.4.2016 8:20:10   
Gogson
Ja sam vec na nultoj dijeti i organizam pocinje da mi se raspada, malo, malo, pa imam prolive zbog unistene crevne flore, ali nema veze saniracu to probioticima. Uf, ne znam ni sama. Doktorka u Institutu je bila izricita da to jrdan podoj, pa allernova ili neocate, ne dolazi u obzir, jer je to igrarija, nego samo potpuni prelazak na neocate se racuna i to je to. I to nije samo njeno misljenje vec i profesora koga smo ranije spominjali. Bas sam se s....la, oprostite na recniku.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2458
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.4.2016 8:27:38   
Gogson
Tasho, procitala sam tvoju ishranu tamo na onoj temi za koju si dala link. Ja jedem curetinu i jagnjetinu, krompir, tikvicu, beli luk, maslinovo i suncokretovo ulje i kukuruzni griz. Jedem i jabuku i bananu od voca,cali sveze, samo sto jabuku ljustim, to je to.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2459
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.4.2016 23:40:49   
Christabel
Gogson, ne mogu te savetovati, to moras sama da prelomis. Izvagaj sve sto je + i - kod obe varijante i odluci. Jedino se slazem sa dr oko ad mleka - da ako ces ga davati povremeno a dojiti i dalje povremeno, mislim da nema smisla. Ja bih ili ili. Nas slucaj je da se povremeno krv i vrlo cesto sluz javljali dugo dugo. Ja sam.svesna da bi mozda bilo sigurnije za beku da je pila ad mleko, ali nekako nisam mogla / zelela da prekinem s dojenjem. Silom prilika sam sa njenih 5 meseci zavrsila u bolnici, ona je ostala sa mm 2 dana. Kupili smo aptamil adc, pila je oko 40-50ml po sat i duze, jednostavno nije htela. Takodje, ja nisam otisla na totalnu dijetu, svesna da nece imati smisla - ubrzo bih izgubila mleko. Nekako sam sama sebi odredila sta cu jesti i sta ne koristeci savete lekara, mama sa foruma... Ako bi neko sa strane sudio, verovatno bi rekao da je ad bila bolja opcija. Ne mogu da kazem da se ne slazem s tim, pogotovo zbog cinjenice sto je beka reagovala i dalje reaguje na vise stvari i sto se nije znalo konkretno na koje. Ipak, odlucila sam se za dojenje, i nije mi zao. Iako je sigurno bilo propusta u dijeti, nekako sam osecala da je dojenje dobar izbor za nas, naravno uz jos dosta razloga, da ne duzim sad o tome. Za sad i dalje sisa, odavno nsm postavljam kratkorocne ciljeve i nadam se najboljem. Sta god da odlucis, istraj u odluci i nemoj s kajati zbog svog izbora.

(odgovor članu Gogson)
Direktna veza do poruke: 2460
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.4.2016 14:12:41   
Gogson
Hvala ti puno na iscrpnom odgovoru. Svesna sam da moram sama da prelomim i videcu u narednih par dana sta cu da radim. Nego, nadjoh tvoj post na jednom drugom forumu gde si imala dilemu o kojoj ja pricam sa suprugom vec tri dana. Beba ima pet meseci i treba da krenemo sa nemlecnom hranom i ja se pitam kako cu znati na sta reaguje kada joj je stolica u haosu, a od kako su krenule vrucine i atopijski je poludeo. Pa,ceto, kad nadjes vremena odgovori, molim te, kako si na kraju resila tu zavrzlamu.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2461
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.4.2016 17:45:27   
Christabel
Nisam resila. Tj.bebine stolice nisu bile skroz sredjene kad smo kretali nemlecnu. Ali isla sam logikom da cu joj davati za pocetak onu hranu koja uslovno nije alergena (uslovno jer alergolozi tvrde da svaka namirnica moze da izazove alergiju ali neke bas retko). Krenula sam kuvan pirinac, pa prekinula zbog stolice (nije kakila), pa krompir (pa prekinula, tih dana nesto povracala uvece). I onda ispocetka - Milupa nemlecne instant rizine, pa sargarepa, tikvica, krompir opet. To je jela od 5 i nesto meseci do punih 6 (uvodila ja to sve po 5-6 dana). Onda kad je usla u 7.mesec krenuli smo voce - kuvanu jabuku, bananu, breskvu, karfiol, brokoli. Ako te zanima, prepisacu ti iz sveske.Stolicu sam pratila i razmisljala da sa nekom namirnicom prekinem ako se pojavi bas veliki proliv, ili osip. Ona do tad nije inala ekcem. A sluzave stolice su se vukle jos neko vreme, pa smo samoinicijativno odradili igE na 20 namirnica i otkrili za kcasac. A tek mesec dva kasnije mi je palo na pamet da opet proverim kandidu i bila je prisutna, tako da je miguce da je sluz u tom periodu bila i zbog kandide. (Sve analize na kandidu do tad su bile negativne). Ta nesigurnost da li je od njene ili moje hrane je ostala jos dugo. Jer ja sam polako povecavala broj obroka, pa su bile podjednake sanse da bude i od mog mleka i od njene hrane. Ali, pretpostavljam da bi jace crevne reakcije na ono sto ona jede primetila i tom logikom sam se vodila. Jeste lakse kad beba pije ad pa znas da joj ne smeta. Ali, eto, ja nisam.mogla da se odlucim.za ad, cak i da sam htela, ona ga ne bi prihvatila, ona je pravi sisavac.
Kasnije nam se desio jedan period kad je imala kisele kake. Ja mislila da tripujem da je to intenzivnije kad sam pocela da jedem neku cokoladu. Posle se ispostavilo da ima alergiju i na kakao. Onda sam mislila da je kiselija kad jede kajsiju, a nase su kiselkaste pa jos iz zamrzivaca. Na to mi nasa dr kaze da je normalno da kad bebi krenu zubi stolica bude kisela. Onda sam joj rekla da je to za mene ipak previse, doktoriracu na bebinim stolicama...
Sve u svemu, krv je prvo prestala, letos negde oko 6.meseca, sluz kad smo izlecili kandidu. Bilo je u jos jednom navratu ali tad je bila pod antibioticima pa mozda zato. A za ovo ostalo sam se nadala da cu.nekako prepoznati crevnu reakciju na ono sto ona pojede. Ekcemu ne mogu da nadjem uzrok ni dan danas. Sumnjala sam jedan period na pirinac, kukuruz, ali nista ne mogu da tvrdim. Iskreno, da se ne lazemo, cesto sam se osecala kao da radim nesto po mraku, nesigurna je li to tako dobro ili ne, kuda li ce nas to dovesti. I isla nekom svojom logikom. Iako mi ovo nije prvi put da se srecem s ovom problematikom, komplikovanije mi nekako bilo sve to i stresnije.
Nego da ne duzim, ja bih na tvom mestu oko nemlecne razmisljala ovako - ako beba kroz majcino mleko reaguje vec kako reaguje na nesto sto joj smeta onda ako bi tu problematicnu namirnicu pojela, njena reakcija na to mora biti veca i to ce se primetiti. Ne znam da li mi je razmisljanje dobro, jer tu postoje i one slabije reakcije, ali od necega se moralo poceti

(odgovor članu Gogson)
Direktna veza do poruke: 2462
   RE: Alergija na mlecne proteine
9.4.2016 20:12:35   
Gogson
Jos jednom hvala, ne znam gde zivis, ali ako si u Beogradu duzna sam da vodim na tortu kada svi izadjemo iz alergije. Hvala na odvojenom vremenu, vrednim savetima i dobroj logici.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2463
   RE: Alergija na mlecne proteine
10.4.2016 12:56:04   
degu
Gogson iščitaj temu, ima mnogo skrivenih tragova mleka ili soje u raznim namirnicama, čvarcima, hlebu,pecivima, dijeta mora biti jako, jako stroga da bi nastavila sa dojenjem. Nama niko nije predlagao da prestanemo sa dojenjem, svi su govorili da je sreća što beba sisa. Posle 6 nedelja se situacija sa stolicama popravila i prestalo je vrištanje i haos od grčeva, sisala je skoro 19 meseci, nikad nije pila AD.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Gogson)
Direktna veza do poruke: 2464
   RE: Alergija na mlecne proteine
10.4.2016 13:10:11   
Gogson
Vec sam pisala da sam na najrigoroznijoj dijeti i to vec sest nedelja, sada ide sedma nedelja, a simptomi opstaju. Osim toga, ja sam sada u problemu sa svojim crevima, te i ja imam zakazano kod gastroenterologa danas i videcemo, javicu sta se desava.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2465
   RE: Alergija na mlecne proteine
10.4.2016 13:30:50   
degu
Nisam ispratila da li je beba alergična na još nešto sem na pkm, ako jeste onda je jako teško. Naravno da moraš da misliš i na svoje zdravlje, šta god da odlučiš biće najbolje za tvoje dete. A ja vam držim fige da već sa godinu dana beba preraste alergije i da što pre zaboravite sve ovo.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Gogson)
Direktna veza do poruke: 2466
   RE: Alergija na mlecne proteine
10.4.2016 18:47:34   
Christabel
degu, sta je tvoja beba pila kad je prestala da sisa?

Mnogo je nezgodno kad ima alergija na vise stvari. Nama se preko igE na mleko nije ocitalo mleko. A sa 13 meseci jeste kao prik. Soja se pokazala na oba testa. Ali kad su tako mali sa sigurnoscu se nista ne moze tvrditi kad je nesto negativno

Nama nije bio slucaj da je posle 6 nedelja sve ok postalo u stolici. Imali smo jedan period kad sam vec htela da skrenem. Ali, opet ponavljam, moja dijeta nije bila stroga kao vase - jeste sto se tice mleka, soje i jaja, ali nije sto se tice ostalog.

Gogson, znam kako se osecas. Ne znam.koliko sam ti pomogla, ni sama sebi tad nisam mogla pomoci. Ali jedno je sigurno, pre ili kasnije mora se sve srediti!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2467
   RE: Alergija na mlecne proteine
11.4.2016 7:39:56   
Gogson
Draga Christabel, imam veliku molbu za tebe. Od tebe sam saznala da Neocate moze na recept i, naravno, bila si u pravu. Tada si mi napisala da si to saznala od neke mame. Da li si u kontaktu sa tom mamom i mozes li da proveris u kojoj apoteci ga je nabavljala na recept?

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2468
   RE: Alergija na mlecne proteine
11.4.2016 8:54:39   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Gogson

Doktorka u Institutu je bila izricita da to jrdan podoj, pa allernova ili neocate, ne dolazi u obzir, jer je to igrarija, nego samo potpuni prelazak na neocate se racuna i to je to. I to nije samo njeno misljenje vec i profesora koga smo ranije spominjali. Bas sam se s....la, oprostite na recniku.


Nije mi to jasno.
Meni tako nešto niko nikada nije rekao.
Čak i ako pričamo o deci bez alergija, u porodilištu (na samom startu) su mi rekli da izmlazam i dohranjujem, a ako nemam dovoljno da dohranjujem ad mlekom (dakle, kombinujem).
Posle, dok smo ležali u dečijoj bolnici zbog alergije, dohranjivala sam jer nisam imala dovoljno mleka. Obzirom da mi je flašica sa ad mlekom stizala iz kuhinje samo 1x dnevno (uveče), definitivno su dr znali - morali su to prepisati da bi stizalo (dakle, i dalje kombinacija).

Ipak bih skrenula pažnju na činjenicu da je moj sin imao grčeve punih 6 meseci svako veče (dojila sam ga 5,5), a onda u 7mom mesecu svako 2-3x veče da bi nestali u 8om mesecu, i smatram da su prošli kada je prestao da pije moje mleko.

U tom smislu mogu razumeti totalni prelazak na ad mleko, kao mogućnost totalnog izbegavanja alergena.


Gogson, Neocat je najskuplje od svih ad mleka.
Ako ga uzmeš na recept, jel doplaćuješ nešto?
Moj sin je bio na Allernovi, uvozili smo je iz Mađarske (imam br tel apoteke u Segedinu), i tamo je bila 13eur limenka dok je u NS bila 20-25eur.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2469
   RE: Alergija na mlecne proteine
11.4.2016 13:46:44   
Christabel
Gogson, pitacu je, pa ti javim. Inace, ako bude jos mama dece sa ovim problemima, da znate da se Neocate dobija na recept, bez ikakvog ucesca, ali to vazi za bebe do godinu dana i uz preporuku gastroenterologa.

Peace, naravno da beba treba da se dohranjuje ako nema mleka. Ali ako je mama na potpunoj eliminacionoj dijeti a beba pritom pije tu specijalnu dohranu, dakle prihvatila je ukus, po meni je onda mnogo lakse i bolje da se predje skroz na flasicu jer uvek postoji mogucnost da mama kod dijete nesto pogresi itd, pa se simptomi nastave, p Osim u slucaju da mama zeli da nastavi sa dojenjem. Jer totalna eliminaciona dijeta je prilicno iscrpljujica htele mi to da priznamo ili ne. Ali, ovo sve je samo moje misljenje, a nisam bas merodavna jer moja beba nije pila spec.dohranu, ali ni ja sama nisam bila na takvoj dijeti. U svakom slucaju, i ovo sto sam godinu dana bez mlecnog, jaja i proizvoda sa sojom jeste tesko u nekim momentima i iako svesna da necu dojiti doveka i kolicina mleka mi je u poslednje vreme drasticno opala, jos uvek se trudim da mleko odrzavam kako znam i umem. Ono u sta sam sigurna je da moja beka ad nece prihvatiti, pa molim Boga da se nekako dovucemo bar do kontrolnog prika, a za posle cemo videti.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2470
   RE: Alergija na mlecne proteine
11.4.2016 14:03:40   
Gogson
Christabel, nemoj se muciti. Dadoh se u akciju i nadjoh apoteku i to u mom komsiluku. Mogu ljudi da nabave i daju na recept i jako su ljubazni. Ne znam da li smem da ostavim ime apoteke, ako smem kazite, rado cu napisati, da skratimo muke nekim buducim mucenicima. A sto se tice eliminacione dijete, zavisi sta se eliminise. Ako se, kao u mom slucaju, eliminise tzv. big 7 (mleko i mlecni proizvodi, soja, jaja, riba, zitarice, crveno voce i povrce i kostunjavo voce) prilicno je tesko i iscrpljujuce do krajnjih granica, ali izguralo bi se i to nekako da daje rezultate, nego kada i rezultati izostanu onda ste stvarno potpuno demotivisani, bar je tako samnom, a da ne govorimo o posledicama koje ovoliko redukovana ishrana u duzem periodu moze imati na majcin organizam. Moj slucaj je mozda drastican, jer je moj stomak vec bio nacet antibioticima koje sam uzimala dva puta zbog mastitisa i stresom sto u toku porodjaja na kom umalo sto nismo umrli i ja i dete i stresom koji prati svaku immajku pri odgajanju prvog deteta. Mada svakako mesecima jesti 5 namirnica ne moze biti normalno ni dobro. Ja za eksperimente nisam dovoljno hrabra i zato se divim Christabel koja je imala hrabrosti i snage da gura i ceka da se problem resi, ali sa nekim svojim planom ishrane.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2471
   RE: Alergija na mlecne proteine
11.4.2016 14:27:32   
Christabel
Dobro je da si nasla, a svakako.cekam i da se javi pa cu ti proslediti da imas za svaki slucaj.

Za dijetu te razumem. Isto sam jedno vreme bila bez toga ali sam jela zitarice sve. Ovo kod nas jeste bio eksperiment, nisam imala dugorocni plan, vec ga menjala u zavisnosti od razvoja situacije, a opet ponavljam da ne mogu da tvrdim da je odluka ispravna bila, ali stojim iza nje. Imala sam 2 svesna krsenja dijete.

(odgovor članu Gogson)
Direktna veza do poruke: 2472
   RE: Alergija na mlecne proteine
14.4.2016 21:56:45   
Maya Haze
Zdravo svima!
Pokusavam medju postovima da nadjem nekog ko je imao slican problem mom, ali bezuspesno. Elem, moj sin je dobio stomacni virus od starije cerke koja ga je pokupila u vrticu. Obzirom da je on tad imao svega 3 meseca, to je preraslo u agresivnu infekciju creva i od tada ne tolerise nijednu formulu, samim tim ni Milupine zitarice. Imao je uzasne reakcije - povracanje do iznemoglosti, proliv, i naravo - na kraju potpuno zanemoca. Ono sto je cudno je to sto ga ja i dalje dojim (on sad ima 7 meseci), i na moje mleko ne reaguje lose, a ja unosim mlecne proizvode. Pedijatar mi kaze da sacekam za alergo test, a mene malo hvata nervoza jer ga dojim samo dva do tri puta dnevno, posto vec jede i povrce i meso i voce i sve mi se cini da je to bas mali unos mleka. Ima li iko neki savet ili iskustvo da podeli sa mnom?

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2473
   RE: Alergija na mlecne proteine
15.4.2016 22:45:24   
Christabel
Nije retko da beba sasvim fino reaguje na mamino mleko a ne podnosi ad. Po meni, to je bolja situacija tj.mama moze da jede sve :-) Ne znam da li je tvoja beba imala alergijske reakcije na mleko ili su problemi nastali zbog unistene crevne flore pa su mozda i prolazna intolerancija. Da li ste isli kod specijaliste na pregled / po misljenje?

Sto se tice unosa mlecnog, ako mislis da je malo to sto sisa, mozes mu uvesti jedan mlecni obrok zitarica koje ces spremati sa tvojim mlekom. Moja beka je u tom periodu imala jedan nemlecni obrok i neku mini vocnu uzinu koja je bila izmedju podoja i tog rucka. Onda sam joj za veceru krenula davati nemlecne instant pahuljice sa svojim mlekom

(odgovor članu Maya Haze)
Direktna veza do poruke: 2474
   RE: Alergija na mlecne proteine
16.4.2016 12:34:29   
Maya Haze
Nije imao alergiju pre tog groznog virusa koji se pretvorio u katastrofu. Po savetu pedijatra, ja mu od tad dajem probiotske kapi u nadi da ce mu se regulisati crevna flora. Poslednji put sam pokusala pre dva meseca da mu dam Milupine zitarice i opet je burno reagovao, te sam odlucila da obustavim te 'eksperimente' do daljnjeg, jer ne zelim da ga maltretiram. Problem je sto ja imam sve manje mleka i dojenje se pretvorilo vise u mazenje nego u hranjenje, tako da polako pocinjem da paranoisem. Ne znam ni kad opet da pokusam da mu dam bilo sta sto sadrzi mleko, ni da li da uopste pokusavam, da li da ga vodim negde gde sa sigurnoscu mogu da mi kazu da li je alergican/intolerantan i u kojoj meri, kako da mu nadomestim mleko,...?

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  96 97 98 [99] 100   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 98 [99] 100   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here