|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Jaslice i bolest
13.10.2010 13:02:38   
Anoniman
gentokulin su antibiotske kapi, ako se ne varam? kada sam nedavno pitala zašto Luki ne daju neke takve više, jer ću izludeti, rekli su mi da deci ne preporučuju antibiotske kapi jer od njih požut zubići. 

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 51
   RE: Jaslice i bolest
27.10.2010 15:56:43   
Olga75
evo i nas na ovoj temi user posted image . Pre dve nedelje je Marija pokupila neki virusi kao prodje za dva dana.Bile smo nedelju dana kod kuce , celu proslu nedelju vuce slinice ali nista od temperature. Kad juce , ceo dan i celu noc i danas ceo dan. Ona je relativno dobro raspolozena ali temperatura ne silazi ispod 37,7 . Vise smo kuci nego u vrticu user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Jaslice i bolest
19.11.2010 14:59:22   
Didy
Mi smo krenuli 1. oktobra i nikako nismo mogli da spojimo celu nedelju bez temperature. Krenuo je u ponedeljak, u četvrtak je dobio temperaturu i ostao kod kuće naredne 2 nedelje.user posted image Onda je opet krenuo u ponedeljak, u petak su nas zvali iz jaslica da dođemo po njega jer je povraćao i imao temperaturu. Opet smo bili cele nedelje kod kuće. Opet u ponedeljak u jaslice, u četvrtak uveče dobije 39,5 temperaturu...user posted image
Evo danas je petak i spojili smo prvi put celu nedelju u jaslicama bez temperature. Curka mu nos i kašlje pomalo, ali to se valjda računa u zdravo kad su u vrtiću.
Sve se nadam da će uskoro da se navikne i postane imun na razne bacile i viruse... Tako bar kažu ovi iskusni roditelji.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Jaslice i bolest
1.12.2010 10:19:32   
mejvis
Vidim da svi uglavnom krećete u vrtić kad bebaći napune 2 godine.....
Ja moram da počnem da razmišljam koliko mi je pametno da ga dajem u jaslice sa godinu dana, najviše zbog bolesti me strah...A kada pomislim na dadilju tek me je onda strah svega i svačega...user posted image
Izvinite za off....
Koliko su deca bolesna u jaslicama? Koliko je to individualno od deteta do deteta?
Ima li smisla da probamo jesmo li srećnici? user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Jaslice i bolest
1.12.2010 11:08:55   
Jeca*
mi smo krenuli kad je luka imao 13 meseci i sta da ti kazem...spojim je celu zimu odnosno 4 meseca da ni dana nije izostao...pupupu. Sve zavisi od deteta do deteta, od toga koliko su drugi roditelji iz grupe savesni pa kakvu decu salju u vrtic...sve je individualno.
Ja mislim da je psiholoski bolje krenuti od godine nego od 2 godine. Deca su manja, brze se uhodavaju, sve je lakse. Oko druge vec sve kapiraju i uglavnom vriste i placu i nece da se odvoje od mame...
ako vec ne mozes da sacekas trecu godinu, kao sto ja nisam mogla, ja glasam da krene sad...pa polako...dok ne krene neces znati da li je dobro ili ne. Uvedi mu neke vitamine (ja sam pisala da mi je super onaj multi tab, a ima i raznih sirupa), kljukaj ga vocem i na svako najmanje curenje nosa vodi kod dr, da u startu sprecavas da se razvija bolest.
eto...moj skromni savet user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Jaslice i bolest
1.12.2010 11:45:27   
mejvis
Hvala Jeco, tako sam i ja razmišljala nešto! user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Jaslice i bolest
1.12.2010 13:34:37   
Anoniman
Mejvis, i moje iskustvo sa jaslicama je odlično, da sam znala da će biti tako lako i lepo, odavno bih ga upisala, ne bih čekala da napuni 2. godine.
Krenuo je pre skoro tri meseca, izostao je jedan dan, jer je ispovraćao ručak, pa sam ga sutradan za svaki slučaj ostavila kod kuće.
Deca ne dolaze u vrtić bolesna, nikada, privatni je u pitanju i jako su male grupe.
Sve u svemu-glasam za jaslice pre druge godineuser posted image I, da, ne pije nikakve dodatne vitamine, zasad.

< Poruku je uredio Nedja -- 1.12.2010 13:35:07 >

(odgovor članu mejvis)
  Direktna veza do poruke: 57
   RE: Jaslice i bolest
1.12.2010 15:01:38   
mejvis
To je super, blago tebi kada ste našli dobar privatni vrtić...
A jel zna neko koji vrtić u BG je dobar a da ima jaslice?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Jaslice i bolest
1.12.2010 15:04:49   
lanajelena
Nedjo meni je Lana u drzavnom i katastrofa,bolesnu decu salju redovno u vrtic i nije spojila duze od dve nedelje,zato je sad opet ne saljem ali jesam za jaslice i Dusana cu upisati sledece godine,valjda ce biti otporniji

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Jaslice i bolest
1.12.2010 15:12:30   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: mejvis

To je super, blago tebi kada ste našli dobar privatni vrtić...
A jel zna neko koji vrtić u BG je dobar a da ima jaslice?


ja sam jako jako zadovoljna našim vrtićem i jaslicama. Sunčica, na Zvezdari!

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Jaslice i bolest
21.1.2011 2:10:28   
maja19
Mi smo krenuli cim smo napunili godinu dana, istog dana, i ja mislim da lakse podnesu sve to kad su bas bas mali i nista ne znaju nego li kad malo porastu..doduse jete se malo razbolevao u startu ali nakon odlaska na more malo mu je ojacao imunite i necu da se pozalim..zdrav kao dren..

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Jaslice i bolest
21.1.2011 9:17:46   
Crvenkapa85
i mi smo krenuli sa godinu dana......danas ne znas sta joj bi,plakala je kao kisa....

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Jaslice i bolest
21.1.2011 9:19:19   
maja19
Dodje im tako neki period pa placu, tako i ovaj moj.a od ponedeljka cemo videti kako cemo...

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Jaslice i bolest
26.1.2014 1:41:18   
pocahontas
mi u maju ocekujemo prinovu i planirala sam da moju devojcicu upisem u jasle od marta. ideja je da se navikne na jasle pre nego stigne bata, prvo da ne bi pomislila da krece jer je on dosao, a drugo, da bih mogla sa njom da prodjem adaptaciju, tj. da je ja vodim i cekam i da moze lagano svaki dan po malo duze da ostaje.

ono sto me brine jeste cinjenica da sumart, kao i april, sezona virusa, da je ona jos malena (u martu ce imati 18m), ne znam kako ce odreagovati, bojim se da ne prenese posle nesto bebi pa da mi oboje budu bolesni, najgori scenario-neki bronhitis ili nesto slicno pa beba mora u bolnicu, ja sa njom, a ona kuci bez mene...necu da mracim, ali razmisaljam i o najgorim opcijama, sta cu takva sam...
nisam pametna da li da cekam septembar da je upisem, kad i beba malo ojaca ili da to uradimo sada. da li stariji uvek mladjima prenesu bolesti iz vrtica, da li su svi uvek bolesni na pocetku?

zanimaju me vasa iskustva i saveti.

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Jaslice i bolest
26.1.2014 11:13:14   
Klarita
Za virusno vreme vise nema pravila, vidis i sama kakvo smo "prolece" imale do pre neki dan...

Ne mora da znaci nista, npr moja malecka je krenula sa godinu dana, bila je prvih 6 meseci non-stop bolesna uz dva bronhitisa, pa onda se sve redje i redje razboljevala...Moja mala kumica je krenula sa nepune dve godine (sada ima 3 i po), osim jednog dva stomacnog virusa i prolaznog slinavljenja, nis' drugo, hvala dragom Bogu. Kada je ona krenula, imali su malu bebu od mesec dana, e vidis mali je lezao sve sto ona nije. Kasnije krenuo i on u vrtic i svako malo je bolestan. Iako ih kuma isto cuva, u istom su kolektivu...jednostavno decko je osetljiviji.
Tako da sam ja misljenja da je svako dete prica za sebe i svako prodje onako ili ovako, ali period adaptacije organizma na kolektiv mora proci, neko teze, neko lakse...i ne mora da znaci da ce sve prenositi bebici.
Razumem te u potpunosti, isto i mene to plasi, ali Boze moj. U svakom slucaju, ja sam pre za mart, nego za septembar. Jedan od razloga sto ce se navici na vrtic dok beban dodje, pa se nece osecati odbacenom (vec si i sama pisala o tome), drugo, vecina dece krene septembra u vrtic, pa je i veca verovatnoca razboljevanja (bar sam ja takvog misljenja), trece imas vremena da propratis kako ce reagovati, pa ako se razboljeva cesce, ispisaces je i ostace kuci.
user posted image

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Jaslice i bolest
26.1.2014 12:29:06   
Didy
Stariji sin je bio bolestan prva 2-3 meseca stalno, od oktobra do kraja decembra nije spojio nedelju dana u vrtiću. Kad se rodila ćerkica, išao je već godinu dana, prošao adaptaciju, odbolovao većinu bolesti, nisam ga povlačila iz vrtića zbog bebe u kući. Ona se rodila u septembru, u oktobru je počeo novi ciklus bolesti kod njega, bilo je svega i laringitisa i upala ušiju i slina, najviše povišene T i sekreta, nikada ništa nije pokupila od njega. E, sad možda je to imalo veze s tim što sam je dojila, što nisu spavali u istoj sobi, što je ona od prvog dana spavala sama u svojoj sobi, a možda prosto ima jači imunitet nego on. Kad je krenula sad u septembru u jaslice (s dve godine), malo je bilo nosića koji curi, malo sekreta, a samo dva puta je imala povišenu T i to samo dva dana, virus neki i to je to.
Iz mog iskustva, period od marta ti je bolji za adaptaciju i mislim da tada ima manje virusa i bolesti u vrtiću. Meni su oktobar, novembar i decembar najkritičniji.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Jaslice i bolest
26.1.2014 12:57:24   
pocahontas
hvala vam user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Jaslice i bolest
16.7.2014 13:56:59   
cuba juba
Maleni krece u jasle kad napuni godinu, 1. oktobra, a ja se vec sada brinem kad citam vasa iskustva o prehladama, temperaturama dok se malisani ne adaptiraju... Vise su kod kuce, nego u jaslicama... user posted image user posted image Drage mame, da li imate neki savet kako da mu ojacam imunitet? Neko je spominjao i vitamine da daje bebironu. I kad bih dala, koje da dam? user posted image Jede malisa voce i povrce ali verujem da to nije dovoljno....user posted image Uh... Jel ima ko kakav savet?

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Jaslice i bolest
16.7.2014 14:58:20   
Peace*
Mislim da ne postoji savet.
Vitamini idu tek od 1 god pa naviše. Ja sam davala Sanostol, ali kod njega se nešto menjalo, mislim da se sada daje od 3g, pa sam prešla na Pikovit, on je od 1g.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu cuba juba)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Jaslice i bolest
16.7.2014 15:18:07   
Didy
Nemoj unapred da se plašiš, svako dete je priča za sebe. Moj stariji sin je bio bolestan u prva dva meseca skoro stalno, a ćerka 2-3 puta za celu godinu i to po 2 dana, sve na nogama preležala. Njemu sam davala vitamine, njoj ništa nikada po savetu pedijatra koji mi je rekao da kad deca unose te veštačke suplemente, organizam gubi sposobnost da sam razvija svoje odbrambene mehanizme. Meni ima logike, a i na primeru moje dece se pokazalo kao tačno.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Jaslice i bolest
17.7.2014 7:31:55   
Misha i Ljisha
uf ja sam bas jako protiv tiv svih vitamina i cudesa. Neka bude kako ce biti. Al evo pre neki dan odemo do jedne moje drugarice ciji je sin u par dana razmaka sa mojom D a on sav kenjkav, guza ojedena crvena kao semafor, nece da jede. Samo kenjka i mama mama. Imunitet mu katastrofa od kad ide u vrtic, a sto kaze mm "a bio je delija" (rodio se sa 4600 i bio dugacak 56cm uvek veseo zdrav i prav i mm se salio da je on pravi drugar za D jer su i po ponasanju bili slicni). A sad....Mislim ne znam sta da kazem. Ne mogu bas da verujem da je sve do vrtica ali nakon nase posete mm je jos vise protiv vrtica. Ja isto nisam bas za ali treba mi posao. Mislim ne meni nama treba da ja pocnem da radim.
Ovaj mali od kad je krenuo u vrtic i antibiotike je pio dva puta, upala usiju pa ne znam ni ja sta. Bas se dete pati. Bilo mi je sve to bas strasno. Jos ga moja D htela poljubiti i kao da ga mazi a moja drugarica dreknula "NEEEE...Ujesce je" user posted image kaze ujeda se do krvi.

jao iz Torbicinih usta u Bozije usi da hvalim vrtic kad D krene ali ne znam bas

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Jaslice i bolest
17.7.2014 7:55:47   
big mum
Takođe sam mišljenja da ne mora da znači da će djete stalno biti bolesno kad krene u jaslice.Pišem iz vlastitig iskustva.Moja S.je krenula u jaslice sa 18mj i skoro nikad nije bila bolesna.Za 5 god koliko je provela u predškolskoj ustanovi popila je svega 2-3 antibiotika i preležala vodene ospice.Što u suštini nije ništa strašno.Tako bi bilo i da nije išla.

S druge strane sin nije išao u jaslice ali je bio stalno bolestan do 2.godine.Najvjerovatnije mu je Sofia prenosila raznorazne viroze iz vrtića.
Od kako je ona prestala da ide u vrtić on je zdrav.Da li je to razlog ili je njegov imunitet konačno ojačao ne znam.
Nikad im nisam davala suplemente.Sve vitamine i minerale koje su unosili bili su od voća i povrća.

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Jaslice i bolest
17.7.2014 13:06:11   
cuba juba
Hvala vam drage mame user posted image . Bili smo na kontroli sad u devetom mesecu i ne setih se da porazgovaram sa pedijatrom o tome pa sam ovde pitala.
MiLJ ja bih najradije njega od 2,3 godine kad ojaca ali... Kao sto si i sama rekla mora se na posao user posted image
Peace, hvala ti, raspitacu se o tim vitaminima user posted image
Ostaje mi da sacekam oktobar i da vidim.... user posted image i nadam se da cemo se kuckati na nekim drugim temama a ne ovde user posted image

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Jaslice i bolest
17.7.2014 13:39:12   
Peace*
Ja isto imam sasvim različita iskustva.
Obojica su krenula sa 3 g, stariji je i pored vitamina bio non stop bolestan (sa vitaminima maaaalo ređe), a mlađi ide već godinu dana, 1x je bio bolestan da je dobio ab (i to mislim da je dr dao preventivno jer smo trebali da putujemo za koji dan), a prethodna dva puta je bilo ono "Kašljuca a petak je, pa neka ostane produženi vikend kod kuće". Mlađi ne pije vitamine.
Tako da... sve ti je to kocka.
Da će biti bolesno - hoće. Ali ti svakako moraš dete socijalizovati, pa ako ćeš mu naći ekipu u parku, i od njih može pokupiti kao i u vrtiću...

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu cuba juba)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Jaslice i bolest
17.7.2014 13:44:52   
Misha i Ljisha
user posted image Peace moze da se pokupi i u parku ali malo sve to teze ide na vazduhu nego sto je to slucaj u zatvorenim prostorima. mi se druzimo i to mogu reci svaki dan i ne brinem da li je neko bolestan ili nije druzimo se pa se druzimo a eto zdrava je. Prosto kad su napolju nije velika koncentracija virusa pa i ne zakace mnogo toga. A mogu reci da je moja D svaki put kad je padala kisa bila i mokra i komplet mokre noge i sta ja znam.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here