|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Postovi i posna jela
4.3.2009 12:34:34   
ru
Post bez molitve,ispovesti i pricesta nema nikakvu vaznost.Takodje  post podrazumeva da spavate odvojeno od supruga,u trudnoci posebno,pa sve do dana kada prestanete da dojite bebu. U post i odluku u postu se ulazi iskljucivo sopstvenom odlukom i radoscu i onda ne moze da se desi da vam tesko pada. SOJINO MLEKO,POSNI SIR I OSTALE ,NAZOVI,POSNE ZAMENE SU GLUPOST. Mogu vam reci da moj suprug i ja od kada se pridrzavamo posta u pravom znacenju,obogatili smo svoj brak,ojacali se,imamo bolju komunikaciju i mnogo vise se radujemo obicnim stvarima,manje smo nervozni zbog situaije u drzavi,a da e ricam koliko se obradujemo jedno drugom posle pricesta kadase nadjemo u istom krevetu. SVE TO IDE UZ BOZIJI BLAGOSLOV.

< Poruku je uredio Ana RR -- 31.3.2011 10:15:57 >

(odgovor članu ru)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Postovi i posna jela
4.3.2009 12:38:14   
ru
Post bez molitve,ispovesti i pricesta nema nikakvu vaznost.Takodje  post podrazumeva da spavate odvojeno od supruga,u trudnoci posebno,pa sve do dana kada prestanete da dojite bebu. U post i odluku u postu se ulazi iskljucivo sopstvenom odlukom i radoscu i onda ne moze da se desi da vam tesko pada. SOJINO MLEKO,POSNI SIR I OSTALE ,NAZOVI,POSNE ZAMENE SU GLUPOST. Mogu vam reci da moj suprug i ja od kada se pridrzavamo posta u pravom znacenju,obogatili smo svoj brak,ojacali se,imamo bolju komunikaciju i mnogo vise se radujemo obicnim stvarima,manje smo nervozni zbog situaije u drzavi,a da e ricam koliko se obradujemo jedno drugom posle pricesta kadase nadjemo u istom krevetu. SVE TO IDE UZ BOZIJI BLAGOSLOV

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Postovi i posna jela
4.3.2009 12:43:26   
Jeca*
Punjene paprike 
 
12 crvenih paprika 'šilje' ili 10 crvenih babura
1 manja glavica crnog luka
1 do 2 šargarepe, sitno narendane
nekoliko pečuraka, iseckanih na kockice
1 stabljika celera, sitno iseckana
2 šolje sojinih ljuspica ili 1 šolja opranog pirinča
2 paradajza
so, biber
ulje
sok od paradajza ili voda
Paprike oprati , iseći im stabljike i izvaditi seme, pa ih poređati u veći pleh. Na ulju propržiti iseckan crni luk, šargarepu, pečurke i celer, pa u to dodati 2 šolje sojinih ljuspica, prethodno potopljenih u vruću vodu i oceđenih. Umesto soje, može se dodati i pririnač. Posoliti, pobiberiti po ukusu, dobro sjediniti, pa dobijenim nadevom puniti paprike. Otvore zatvoriti 'kapicama' od paradajza, preliti sokom od paradajza ili vodom da ogreznu i peći na umerenoj vatri, oko ½ sata.
Ukoliko se posti na vodi, izostaviti ulje.

Prebranac

400 gr pasulja 'tetovca'
3 glavice luka
1 šargarepa
so, biber
ulje
Oprati i potopiti pasulj da stoji dva sata. Skuvati pasulj i sačuvati oko 2 šolje vode u kojoj se pasulj kuvao (najbolje voda sa dna posude, jer sadrži više taloga). Namazati pleh uljem. U tiganju propržiti na ulju luk isečen na tanka rebarca. dodati kuvan pasulj i sve dobro promešati. Ako se želi ljut prebranac, dodati sitno iseckanu ljutu papričicu. Zatim sve prebaciti u pleh, dodati oko 2 šolje tečnosti u kojoj se kuvao pasulj i peći na umerenoj vatri oko 30 minuta.Dodavati još vode ili tečnosti od pasulja u toku pečenja ako se pasulj mnogo suši. Peći poklopljeno.
Ovo jelo se ne može praviti bez ulja.

Ćufte od krompira

4 krompira
1 glavica crnog luka
1 šolja brašna
1/2 kašičice origana
1 kašičica praška za pecivo
ulje
biber, so
Krompir i luk izrendati i pomešati sa brašnom, origanom, solju, biberom i praškom za pecivo. Oblikovati ćufte i pržiti ih na vrelom ulju.  
Pečene sarmice od vinovog lista

300 gr vinovog lista 1 plavi patlidžan 1 šolja sitno iseckanog crnog luka 4 češnja belog luka 2 kašike origana 2 kašike mirođije ili nane malo bosiljka 3/4 šolje pirinča 1 šolja ulja 2 kašike soka od limuna 2 kašike kaše od paradjza so, biber Plavi patlidžan oljuštiti, odstraniti semenke i iseći ga na sitne kolutiće. Posoliti i ostaciti sat vremena da ispusti gorku tečnost, a potom ga dobro iscediti. Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk i plavi patlidžan. Kad potpuno upiju ulje, dodati limunov sok, origano, mirođiju, iseckan beli luk, so i biber i dobro promešati. Dosuti čašu vode i ostaviti da se povrće kuva na blagoj temperaturi sve dok se patlidžan ne skuva. Dodati pirinač i dinstati još pet minuta. Listove vinove loze staviti u vruću vodu da omekšaju, a potom na njih staviti pripremnjeni nadev. Dobro uvijene sarmice složiti u duboku tepsiju, posuti sitno iseckanim bosiljkom i preliti sa dve kašike ulja i pola šolje vode. Da se sarmice ne bi isušile, prekriti ih folijom i peći oko 50 minuta. Gotove sarmice preliti kašom od paradajza.

Pita s jabukama

16 tankih kora 6 kiselih jabuka sok od pola limuna 1 šolja mlevenih oraha ili prezli 3-4 kašike šećera ulje za podmazivanje Jabuke oljuštiti i izrendati, ocediti od vode, pa odmah preliti sokom od limuna. Sjediniti sa orasima i šećerom, pa poređati četiri kore jednu preko druge. Svaku namazati uljem, osim poslednje, na koju se stavlja fil od jabuka. Napraviti tako 4 jufke i peći na umerenoj vatri oko 40 minuta, ili dok kore ne porumene. Pre služenja posuti šećerom u prahu, u koji može da se umeša i jedna kašičica cimeta u prahu.

Pita sa pirinčem

16 tankih kora za pitu 2 do 3 šolje pirinča crni luk ulje so biber Podmazati pleh uljem ili margarinom. Obariti pirinač u slanoj vodi. Propržiti luk iseckan na tanke listiće na malo ulja, a zatim sjediniti ulje i pirinač i dobro promešati. Dodati još soli ako je potrebno, i bibera. Poređati četiri kore jedna na drugu i svaku pomazati sa kašičicom ulja. Četvrtu koru posuti pirinčem, zaviti kore u jufku i još malo pomazati uljem. Napraviti 4 jufke. Peći oko 30 minuta na umerenoj vatri, dok kore ne porumene. Umesto crnog luka možete koristiti i praziluk, a ova pita je veoma ukusna ako se zajedno sa lukom proprži i nekoliko sitno iseckanih pečurki.

Francuska salata

500 gr krompira
150 gr graška
1 veća ili 2 manje šargarepe
1 srednji koren od celera
4 kisela krastavca
2 kisele jabuke
2 kašike peršunovog lista, sitno iseckanog
sirće
malo šećera
malo senfa
2 kašike kečapa
malo posnog majoneza (vidi recept)
biber, so
Šargarepu i celer iseći na sitne komadiće, pa zajedno sa graškom obariti u slanoj vodi i paziti da se ne raskuva, već da sve ostane čvrsto. Ocediti i staviti u činiju. Dodati na kockice isečene kisele krastavce, jabuke i baren krompir, zatim ulje, majonez, so, biber, sirće i kečap, i na kraju sve dobro izmešati.

Paprike punjene pasuljom

Potrebno je:
- 12 babura, 250 g pasulja tetovca, veza zeleni
- 5 glavica crnog luka, 2 cena belog luka
- aleva paprika, persun, so, ulje
Pasulj natopiti pa kuvati i prvu vodu baciti. U drugu vodu dodati seckanu zelen i 2 glavice crnog luka, da se kuvaju sa pasuljem. Na ulju proprziti 3 glavice crnog luka, dodati alevu papriku, umesan pasulj i persunov list. Posoliti, pa ovim nadevom puniti paprike i poredjati ih u podmazanu vatrostalnu posudu. Naliti vodom u kojoj se pasulj kuvao i preko svake paprike preliti malo ulja. Staviti u zagrejanu renu i peci.

Posna torta

Potrebno je: - 250 g mlevenih oraha, 250 g secera - 250 ml belog vina, kasicica cimeta - kasicica sode bikarbone, 250 g brasna Pazljivo podmazati kalup bademovim uljem i posuti brasnom. Umutiti navedene sastojke i masu izruciti u kalup. Peci u rerni oko 25 minuta na 220 stepeni. Kada je gotova izvaditi i ohladiti i preliti je sa glazurom od 250 g secera u prahu i soka od jednog limuna. Na kraju tortu ukrasiti sa listicima badema i ukrasima od posnog marcipana.

< Poruku je uredio Tasha RR -- 4.3.2009 12:45:24 >


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu ru)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Postovi i posna jela
4.3.2009 12:48:26   
ru
Draga JECO,ovi su ti recepti super,a ukoliko se odlucis da postis zadnju nedelju na vodi zbog pricesta,javi, pa cu ti ja poslati recepte na vodi.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Postovi i posna jela
4.3.2009 12:50:56   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: ru

Draga JECO,ovi su ti recepti super,a ukoliko se odlucis da postis zadnju nedelju na vodi zbog pricesta,javi, pa cu ti ja poslati recepte na vodi.


Hvala draga. Ja kad postim na vodi jedem samo kuvano povrće, hleb na vodi, pijem sokove i sl.

(odgovor članu ru)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: posna jela
4.3.2009 14:20:49   
prase

IZVORNA PORUKA: ru

pozdrav od Ru. Ja postim sve postove,a trudna sam osamnaest nedelja. Od ponedeljka postim na vodi do sledece nedelje,kada cu se pricestiti,pa nastaviti na ulju. ZADNJU NEDELJU POSTA CU TAKODJE POSTITI NA VODI ZBOG PRICESTA NA USKRS. Krvna slika mi je super,a osecam se bolje jer radim nesto iskljucivo zbog svog mira i radosti.user posted image


Nadam se da me nećeš shvatiti pogrešno, ali nisu trudnice bez razloga razrešene od posta. Možeš da se pričestiš i bez dana posta ako to želiš. Dobro je da ti je krvna slika super i da se sjajno osećaš, ali ipak bi bilo dobro da se posavetuješ sa ginekologom u vezi posta, pogotovo na vodi - mi ne možemo da znamo da li će i kako to uticati na bebu. Meni je moj ginekolog rekao da mi ne savetuje da postim, skoro istim ovim rečima ("nisu trudnice bez razloga razrešene od posta")... Ako tvoj suprug želi da posti ceo post, ti možeš spremati posnu hranu i jesti je zajedno sa njim, a da imaš jedan ili dva obroka pored toga koji nisu posni. Znam da je savršeno malo moguće da će bebi nešto da se desi od toga što majka posti, uostalom beba uzima sve što joj je potrebno na račun majke, ali ja nisam želela da se kockam sa time i nisam postila.

(odgovor članu ru)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: posna jela
4.3.2009 16:33:50   
Jeca*
Ja se isto ne mešam ni u čije odluke. Samo ću reći ovo. Nakon poslednjeg posta koji sam postila ceo, nisam imala ciklus 3 meseca. Lekari su to povezali sa postom u smislu da sam puno radila na poslu, ispostila svoje telo hranom koju sam unosila i da sam napravila verovatno neki disbalans u organizmu. Rekla sam vec da sam veliki vernik i da volim da postim, ali mislim da trudnice ne smeju da poste, bezobzira na sve. A sad, svako nek cini po svom nahodjenju.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: posna jela
6.3.2009 9:33:21   
Lu
Oslić i krumpir
 
Očišćene filete oslića povegetiti(meni ljepše nego posoliti),uvaljati u kukuruzno brašno ili palentu i poredati u posudu za pečenje,
takođe u istu posudu poredati polutice krumpira koje smo predhodno oprali,očetkali četkicom pod vodom,ne guliti, i njih takođe povegetititi.
Ja volim uz ovo da jedem salatu od svježeg luka(ljubičastog) i malo maslina kao prilog.
Ovo je jednostavno jelo i brzo za napravit,ja kad postim ne volim da pravim gozbu i izmišljam zamjene za neka mrsna jela.

P.S. Jeca tvoji recepti su za 10user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: posna jela
6.3.2009 17:54:54   
ru
Malo kasnim,jer se jos uvek slabo snalazim,ali moram da objasnim da me neko ne shvati pogresno. POSTU pristupa svako na svoj nacin,uglavnom na pogresan. I JA SAM TAKO GODINAMA  dok nisam upoznala divne monahe,velike duhovnike i procitala dosta od  VLADIKE NIKOLAJA,te konacno zakljucila da sam dzabe sve te godine postila jer postovi u kojima se samo odricemo odredjene hrane nemaju ama bas nikakvu vrednost.  Takodje nema pricesta bez ispovesti i minimum sest dana posta na vodi. Onaj ko se odluci na post,ulazi u njega sa radoscu,ne pada mu tesko,suzdrzava se od psovanja,svadja,ocajanja pazi na svoje bliznje,pomaze nemocne.... Samim tim dobija povratnu ljubav i energiju jer je pozitivan. Bez obzira na sve ovo sto sam napisala,podrzavam svakoga ko posti kako god,jer to znaci da je dobar i zeli da bude jos bolji. Mene moj duhovnik nije razresio posta,samo me je posavetovao da se molim i jacam veru bas sada dok sam u BLAGOSLOVENOM STANJU. Pocetnik sam ja i ucim se,ali osetila sam vec blagodat posta i sada konacno razumem one koje sam godinama gledala sa nerazumevanjem. I tebe razumem,i treba da se ponasas u skladu sa svojim osecajem,jedino je tako ispravno i posteno,sve drugo bi bilo reda radi. LJUBI TE RU

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: posna jela
7.3.2009 6:39:01   
Lu
Špagete s kukuruzom
 
U tavici upržiti luk,dodati slatki kukuruz,paradaiz sos,bosliljak i posoliti
Dovoljno je da se krčka 5min i time preliti skuhane špagete.
Direktna veza do poruke: 35
   RE: posna jela
30.3.2009 16:11:34   
Lu
Salata od tune
 
1 veća konzerva tune
1 paprika
1 paradaiz
1 manja glavica ljubičastog luka
3-4 komada šampinjona
5-6 komada zečenih maslina
sol,
Paradaiz,papriku,luk isjeckati na kockice,
Šampinjone i masline na kolutiće
Sve pomiješati s tunom i posoliti,ne treba ulje jr ga već ima u tuni,a sirće možete dodati po ukusu.
Ovo sam ja napravila salatu od ostataka iz frižidera user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: posna jela
30.3.2009 19:50:02   
Verus
ru, hajde meni posalji recepte ako mozes? Hvala puno!!!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: posna jela
30.3.2009 19:51:31   
Verus
njam!  volim sve sa povrcem, mogla bih meso nikada da ne jedem, ali bih volelaribu da klopam....ru, kojim danima se sme jesti riba? Sredom i petkom ili samo petkom?  SEcam se da sam citala...i za crno vino da sme casa nekim danima?
IZVORNA PORUKA: lu

Špagete s kukuruzom
 
U tavici upržiti luk,dodati slatki kukuruz,paradaiz sos,bosliljak i posoliti
Dovoljno je da se krčka 5min i time preliti skuhane špagete.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: posna jela
10.4.2009 9:40:27   
Lu
Danas grah prebranac by guppy,
imate recept u rr receptimauser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: posna jela
14.4.2009 23:45:33   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: lu

Oslić i krumpir
 
Očišćene filete oslića povegetiti(meni ljepše nego posoliti),uvaljati u kukuruzno brašno ili palentu i poredati u posudu za pečenje,
takođe u istu posudu poredati polutice krumpira koje smo predhodno oprali,očetkali četkicom pod vodom,ne guliti, i njih takođe povegetititi.
Ja volim uz ovo da jedem salatu od svježeg luka(ljubičastog) i malo maslina kao prilog.
Ovo je jednostavno jelo i brzo za napravit,ja kad postim ne volim da pravim gozbu i izmišljam zamjene za neka mrsna jela.

P.S. Jeca tvoji recepti su za 10user posted image

Sada tek procitah temicu i recept.. Nije mi samo jasno da li se ovo pece u rerni ili na plotni user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: posna jela
14.4.2009 23:52:39   
Verus
sta pravite na sam dan Uskrsa?  Sunku, kuvana jaja, ren....sta jos?? Kakve kolace, jel ima i tu neki obicaj?

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: posna jela
14.4.2009 23:56:06   
dunja RR
za vreme
njam! volim sve sa povrcem, mogla bih meso nikada da ne jedem, ali bih volelaribu da klopam....ru, kojim danima se sme jesti riba? Sredom i petkom ili samo petkom? SEcam se da sam citala...i za crno vino da sme casa nekim danima

sredom i petkom za vreme posta bi trebalo postiti na vodi, a casa vina moze subotom i nedeljom.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: posna jela
14.4.2009 23:58:22   
dunja RR
veruskice izvini na zbrci; sredom i petkom bi trebalo na vodi, ostalim danima na ulju, vino moze subotom i nedeljom; naravno pred pricesce post na vodi...user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: posna jela
14.4.2009 23:59:28   
Verus
hvala dunja!  Nisam jela ribu nikako...pa dobro ispalo, znaci ne sme se uopste? NE znam sta sam utripovala da moze ponekada u odredjen dan.  Jedem tofu (soju) i pasulja pa bar tu dobijem proteina, a i pijem sojino mleko, nije tako lose.  Probala sam i ovo od rize ali mi se nije dopalo....a dan posle posta, sta ti pravis?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: posna jela
15.4.2009 0:02:52   
dunja RR
riba isto po kanonu moze subotom i nedeljom i odredjenim praznicima za vreme posta, ali ja sam je jela i nekim drugim danima;ima puno pravila ali ne znam bas sva, u svakom slucaju uzdrzavati se koliko moze, ne trebati muciti telo; moj svestenik kaze da je greh previse se izgladnjivati pa padati u nesvest u crkvi pred pricest, sto sam vidjala...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: posna jela
15.4.2009 10:13:15   
Lu
IZVORNA PORUKA: lilly.79

IZVORNA PORUKA: lu

Oslić i krumpir
 
Očišćene filete oslića povegetiti(meni ljepše nego posoliti),uvaljati u kukuruzno brašno ili palentu i poredati u posudu za pečenje,
takođe u istu posudu poredati polutice krumpira koje smo predhodno oprali,očetkali četkicom pod vodom,ne guliti, i njih takođe povegetititi.
Ja volim uz ovo da jedem salatu od svježeg luka(ljubičastog) i malo maslina kao prilog.
Ovo je jednostavno jelo i brzo za napravit,ja kad postim ne volim da pravim gozbu i izmišljam zamjene za neka mrsna jela.

P.S. Jeca tvoji recepti su za 10user posted image

Sada tek procitah temicu i recept.. Nije mi samo jasno da li se ovo pece u rerni ili na plotni user posted image


Sve zajedno poredaš na pleh lilly i pečeš u pećnici.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: posna jela
15.4.2009 10:20:50   
Modessty
Ček da ubacim i ja nešto u vezi sa ribom user posted image

Oslić je najbezukusnija riba koja postoji! Zato što više začina to bolje!

Inače svaku vrstu ribe možete spremiti najjednostavnije tako što ćete je posoliti, ja recimo više volim vegetu nego samo so, poredjati u neku tepsiju ili vatrostalnu posudu crni luk sečen na kolutove, staviti celu ribu odozgo, preliti belim vinom, odati peršun, mirodjiju, beli luk, alevu papriku, kriške limuna. Poklopiš i gurneš u rernu. Pred kraj odlopiti da se zapeče i da malo ispari vino. To je to!!!! user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: posna jela
15.4.2009 10:55:58   
Lilly*
Super Lu, hvala, znaci ne bude masno kao kada se przi u tiganju user posted image  Pravicu sigurno user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: posna jela
15.4.2009 15:46:12   
Lilly*
Kasno sam primetila temu, pa kasno i stavljam recepte, post skoro da je (svima) prosao, ali mogu se praviti i kada nije jer su bas ukusni- kolaci:
1.KOLAC OD JABUKA: Pomesati 4 soljice rendanih jabuka, 4 soljice secera, 4 soljice brasna, 2 soljice ulja, 1 prasak za pecivo i 100 g seckanih oraha (ako je previse suvo dodati 1 dl vode), sve izmesati i peci, peceno namazati pekmezom i posuti iseckanim orasima.
2. GRIZ KOLAC: 4 soljice brasna, 4 soljice griza, 2 soljice secera, 1 prasak za pecivo, 100 g mlevenih oraha, 4 soljice vode, 3 soljice ulja, 100 g suvog grozdja, sve izmesati i peci, peceno preliti sa: 6 soljica secera i 4 soljice vode mesati da se secer otopi.
3. COKOLADNI KOLAC: 3 solje (za caj) brasna, 2 solje secera, 1/2 solje kakaa,  1 prasak za pecivo, 2/3 solje ulja, 2 solje vode, malo soka i kora od limuna (ili 2 kasike sirceta), sve izmesati i peci
4. KOLAC SA MAKOM: 3 case brasna, 2 case secera, 2 case vode, 1 casa ulja, 200 g mlevenog maka,1 prasak za pecivo, sve izmesati, peci, peceno premazati pekmezom pa glazurom od (posne) cokolade.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: posna jela
15.4.2009 18:43:19   
mihi
Postim na vodi uz malo voća i posoljeni kukuruz jedem, nisam nervozna, ne svađam se ni sa kim i super se osećam, uopšte mi nije bitno šta ću da jedem, svakako neću umreti od gladi za nedelju dana!!!!!!!!

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki
Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here