|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
7.5.2012 8:53:07   
Modessty
na žalost kao i svuda u Srbiji i u zdravstvu je sve čista politika. Mitić je naravno postavljen politički. Kažu da je Jasmina najbolja, tj najstručnija, ali do nje je jako teško doći. Najlakši put je da se ode kod MItića privatno na konsultacije i pregled. Onda on predloži da uradi inseminaciju, koja obično ne uspe. I onda bez problema upadneš na državni program za vto u niškom GAK-u. Naravno sve ono predhodno privtano se dobro plati. Ali ako vam se žuri to je odlično rešenje.
Sestre su grozne. Ponašaju se kao da su im pacijenti debili. Žene čekaju na inekciju koju treba da prime u odredjeno vreme, već naravno nervozne od svega i još im fali da im se sestre izdiru. Trebalo bi da ih sve sa prvog sprata pošalju na četvrti, na patologiju trudnoće, da vide kako se radi. Jer na prvom je i konzervativa - a sestre (sem dve starije) da ti se smuči od njih.
Laboranti su ok, mladi i stvarno se trude. Ali izgleda da nemaju od koga da uče ovde.
Obavezno pre početka procedure uradite testiranje na hormone štitne žlezde. Moju drugaricu je u januaru to izgleda zeznulo pa do trudnoće nije došlo. Rekli su joj da uradi TSH, T3 i T4, kad je već počela terapiju za VTO. Ispostavilo se da je TSH bio na donjoj granici a potrebno je da bude izmedju 1 i 3 da bi uopšte došlo do trudnoće i da bi trudnoća kasnije opstala. Njoj su naravno odmah dali lek koji je zbog neprilagodjene doze naglo podigo TSH na gornju granicu 4. Posle neuspeha kao složili se da je to bio problem i da će sledeći put sigurno uspeti jer je sada regulisala štitnu žlezdu. Iskreno rečeno ona sada razmišlja da li da opet proba u Nišu jer ima pravo na besplatnu vto ili da skupi pare i ode u Leskovac, gde neće niko da je maltretira.

Ako vam je jedini izbor NIška klinika - onda samo napred. Nikad se nezna, možda vam uspe iz prve. Ako imate izbor - onda bolje idite negde gde im je makar ljubaznost na većem nivou.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
7.5.2012 12:41:17   
nella77
na sajtu rzzo imate sta je potrebno od rezultata, verujte da su dr. u domovima zdravlja veoma neupuceni. vi skupite potrebne analize i predate na komisiji u domacoj filijali. ja sam na pr. sve nalaze radila u drzavnoj bolnici na uput, nista nisam placala sem jednog hormona koji sam morala u privatnoj da radim. sto se tice insemenacije ja sam radila samo jednu i ti pre 8 godina, neznam ko ti je rekao da je to uslov. prvu komisiju imas u lokalnom domu zdravlja a drugu u bolnici gde radis vto/

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
7.5.2012 12:49:28   
nella77
jbojana.... ne ceka se dugo i to nema veze sa odmorima, kreni sada! meni je jako nezgodno bilo zimus po onom nevremenu da idem da dajem rezultate po nisu non-stop. ako mi ne uspe pocecu sa pripremama u septembru da bi sto pre idradila da ne cekam zimu. ja sam dokumenta predala na prvu komisiju pocetko novembra, drugu komisiju u nisu sam prosla pocetkom decembra, posle dve nedelje zovu na konacan razgovor, mene su zvali 28.12 i rejli mi da postupak planiraju za april, tako da nije strasno, jos u to vreme komisija nije radila mesec dana.

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
7.5.2012 13:05:07   
nella77
Modessty nisi bas u pravu. to za dr. ne ulazim kako je dosao tu gde jeste. do Jasmine i Bate je LAKO doci jer nemaju mnogo pacijenata jer svi idu kod dr. Dejana, zasto je tako neznam tako da mogu vise vremena da ti posvete ali ti imas svakako opciju da biras kod koga ces, nema tu tesko lako, kaze kod koga ces i to je to. to je program koji drzava placa i odeljenje je oformljeno samo za to. od zimus ne moze da se bira gde hoces da ides nego kom zavodu pripadas. ali za sestre si potpuno u pravu!!! neljubazne su, drske i bezobrazne! samo je jedna najmladja fina. celu godinu sam ih gledala po hodnicima kako se izdiru. sto se tice dr. ja sam se pokajala sto nisam izabrala Jasminu jer bi mi se vise posvetila zbog manjeg broja pacijenata, jer ovaj samo juri negde i to me je strasno nerviralo. sto se tice broja pacijenata odnos je ovakav, ako u hodniku ima 30 zena 20 su jod Dejana, 7 kod Jasmine a 3 kod Bate.....to sam odprilike napisala a mozda je i vise jod Mitica, jer mi dok cekamo pun je hodnik, pa onda dolaze doktori i ti vidis jolijo udju kod koga, Dejan dolazi obicno zadnji o velika vecina ostane za jod njega, da ne poverujes, meni je to bilo mnogo cudno. Ja sam se odlucila za kod njega jer mi je on radilo laparaskopiju i da...nijednom nisam bila privatno kod njega.

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
7.5.2012 13:07:54   
nella77
izvinjavam se za greske pri kucanju, kuca lezeci jednom rukom user posted image user posted image

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
7.5.2012 15:17:52   
Meduzica
Nela, kako je organizovano primanje injekcija hormona, da li moram da uzimam bolovanje ili mogu da uklapam sa terminima u kojima se primaju bockice? Kako si podnela terapiju? Kako funcioniše ta aspiracija pa punkcija, kad dodjes, da li te uvode sestre u problematiku ili juris doktora po hodnicima.... Izvini mozda gnjavim, ali sve me interesuje, da bar znam sta me ceka


(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
7.5.2012 18:25:15   
jbojana1980
Nella i Modessty, hvala vam na odgovorima.user posted image
Meni je dr Jasmina rekla da su 2 inseminacije nepisano pravilo za VTO. Ona misli da bi meni IUI resio problem, mozda zato. Imam neko prosirenje kanala, ne znam ni da li sam je lepo razumela. sve u svemu, klomifenom uspem da regulisem O (zbog PCO) ali mi stvara problem to prosirenje i izuvijan jajovod, kao spermatozoidi mogu da se zbune pa da ne idu ka cilju.
Za seste nemam nista lepo da kazem. Za dr Jasminu, mislim da je strucna ali i ona je nenormalno zauzeta i ima mnogo pacijenata, bar kada sam ja isla bilo je tako. Ja od septembra idem kod nje i tek sada je nasla vremena da mi se posveti, da mi sve objasni. Rekla mi je da ne veruje da cu moci IUI da radim sada jer prvo ona ide na odmor, pa enbriolog, i tako je septembar najsigurniji.
ako u septembru i oktobru uradim te dve IUI znaci vec novembra mogu da krenem da skupljam dokumentaciju za VTO. Kad sam ovoliko cekala, nije ni to strasno.
Mada, i dalje se nadam da cu do tada bit iuser posted image

(odgovor članu Meduzica)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
7.5.2012 20:09:15   
nella77
pa ako probaj nikada se nezna...
Meduzice inekcije primas uvek u istom terminu meni je bilo od jedan do dva. ja sam izlazila sa posla da bih se bockala. radila sam svakog dana sem aspiracije, tj. punkcije jer to je jedno te isto, to nije nista strasno, ja sam bila uplasena bez razloga a najbolnije sto su mi radili je bilo stavljanje kanile. posle toga kada se probudis imas bolove najslicnije menstrualnim, znaci nista posebno, lezis malo i kuci. ja sam i sutradan radila jer je bio petak pa sam od ponedeljka otvorila bolovanje. sto se tice objasnjenja, niko ti nista ne objasnjava, ni doktor ni sestre, svi su neljubazni, najvise saznas od zena po hodniku. meni je i to bio problem jer sam se jedva opustila a sada se kuckam sa svimauser posted image meni su aspiraciju radili u cetvrtak a et u ponedeljak.

(odgovor članu jbojana1980)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
7.5.2012 22:10:52   
Meduzica
Nela, baš ti hvala na odgovorima!
Ako se setis jos necega piši, pratim temu.
I navijam za veeeliku betu user posted image

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
8.5.2012 10:08:46   
Modessty
jbojana i meni je jedan kanal izuvijan kao spirala, a ostala sam trudna s Danilom prirodno i sasvim neocekivano. I imala sam fenomenalnu trudnoću i porodjaj. Tako da to ne bi trebalo da je problem.
Do Jasmine jeste teško doći i mnogo je zauzeta. Mene je kod nje odveo Bojan Lukić (koji je fenomenalan) da bi se posavetovali šta dalje samnom. I kad sam ostala trudna otišla sam kod Bojana jer mi je to bilo lakše nego da jurim Jasminu po bolnici. I meni je rekla da preko leta ništa ne rade (što se tiče inseminacije i pripreme za vto). Tako da sam ja trebala da joj se javim u spetembru zbog inseminacije ali sva sreća pa sam odmah nakon hsg zatrudnela.
Svako treba da ide kod lekara u kog ima poverenja. Moja preporuka je samo da birate one koji nisu šefovi nekog odelenja jer su obično prezauzeti.

(odgovor članu Meduzica)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
8.5.2012 10:11:44   
Modessty
želim vam svima da ostanete u drugom stanju i da uživate u tome a zatim i u bebicama!

Ne dozvolite da vam tamo neki zdravstveni radnik koji živi od vaših para ubije volju za bebicom. Pregazite ih kao bube i idite samo napred!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
8.5.2012 12:14:32   
nella77
sto se tice zauzetosti lekara moram da ispravim odgovor jer pricam samo u vezi naciolnalnog progarama za besplatnu vto. svi pacijenti koji udju u program mogu birati kod kog ce lekara i veliki broj bira dr. Dejana. a neznam kako je ovako mimo programa. tako da verujem da je tako kako kaze Modessty

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
8.5.2012 13:09:43   
Meduzica
Nela jesi li bila u kraćem protokolu? Ja sam u čudu, danas zovem odelj.steriliteta da unesu da počinjem sa drugom kutijom kontraceptiva i sestra me obaveštava da nemaju lekove/hormone, cekaju iz Bgda, ali mozda se malo oduži postupak.  Koliko dana si primala injekcije, i koliko vremenski prolazi od kako se piju kontraceptivi? Ne znam šta da misli o ovom nedostatku lekova... 

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
8.5.2012 13:21:44   
branki*
ee,od njih tamo me nista ne cudi,totalna ludnica!jeste haos,ali i moja bebica je delo dr miticauser posted image zenske,samo napred!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Meduzica)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
8.5.2012 15:52:50   
nella77
ja sam pila kontrcepciju od desetog februara celu kutiju, mislim da ima22 pa pauza 7 dana, posle sam ispila skoro dve kutije do 9 aprla, 3 aprla sam krenula sa inekcijama, stop inekciju sam primila 24 aprila.
danas mi je 8. dan od transfera a sinoc mi je krenuo neki bledo braon iscdedak neznam sta je to, da li je pocetak ciklusa...bas sam zbunjena i iznervirana. da li neko zna nesto o tome?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
8.5.2012 16:15:20   
jbojana1980
Nella, koliko ja znam, to je dobar znak! user posted image

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
8.5.2012 16:20:59   
jbojana1980
Modessty, sad si mi dala nadu da je sve moguce. MM je spermogram odlican, ja uz pomoc klomifena imam ovulaciju, samo me brine taj glupi izuvijan jajovod. Ja sam sigurna da cemo sve mi doci do svoje user posted image ako smo UPORNE, pre ili kasnije user posted image
Inace, mene je kod Jasmine poslao dr Stefanovic tako da me je odmah primila. Najgore mi je zakazivanje konsultacija telefonom. Ja tako provedem ceo dan pored telefona dok se sestre ne smiluju da se jave. Mada, nekad odem i licno tamo, pa mi se posreci da mi zakazu termin ili da me dr odmah primi.

(odgovor članu jbojana1980)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
8.5.2012 21:57:24   
Meduzica
Nella, to se beba ugnezdila gde treba, ne brini! user posted image

(odgovor članu jbojana1980)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
9.5.2012 9:53:56   
nella77
jao bas brinem! i danas se nastavlja....u vidu sekreta, brainjasre boje, bas me smorilouser posted image jedva cekam subotu da radim betu i da bude kraj ovoj agoniji.

(odgovor članu Meduzica)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
9.5.2012 9:56:35   
Jole84
Nela trebalo bi da se beba gnezdi u matericu user posted image Nikako ne brini,opusti se i misli na lepe stvari user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
9.5.2012 10:29:08   
Modessty

IZVORNA PORUKA: jbojana1980

Modessty, sad si mi dala nadu da je sve moguce. MM je spermogram odlican, ja uz pomoc klomifena imam ovulaciju, samo me brine taj glupi izuvijan jajovod. Ja sam sigurna da cemo sve mi doci do svoje user posted image ako smo UPORNE, pre ili kasnije user posted image
Inace, mene je kod Jasmine poslao dr Stefanovic tako da me je odmah primila. Najgore mi je zakazivanje konsultacija telefonom. Ja tako provedem ceo dan pored telefona dok se sestre ne smiluju da se jave. Mada, nekad odem i licno tamo, pa mi se posreci da mi zakazu termin ili da me dr odmah primi.


Jao bojana to je stvarno nezgodno! I ja sam tako išla u bolnicu da bi zakazala kod Jasmine. Ali ona je samnom baš bila prijatna i super. Moja drugarica je krenula kod nje i u početku je bilo super a posle kaže odjednom imala previše posla i bilo teško doći do nje. Pa je uradila ono što sam gore napisala. Otišla kod MItića privatno juna meseca, a septembra već bila na listi za državnu vto. I to je neko rešenje

(odgovor članu jbojana1980)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
11.5.2012 12:00:14   
Meduzica
Nella draga, kako si? user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
14.5.2012 23:20:08   
nella77
draga, beta manja od dva user posted image sta da se radi, na jesen ponovo. jos uvek neznam gde cu. od dvadesetak zena samo za jednu nemam podatak, nije nijednoj uspelo, bas je los rezultat u ovoj grupi. sada.....Nis mi je najblizi ali nisu se nesto pokazali ovaj put.....i mnogo su neljubazni, katastrofa! razocarana sam bas!

(odgovor članu Meduzica)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
15.5.2012 15:31:15   
blesavko
Nella user posted image .
I ja imam neki glup osecaj da kod mene nista ne moze iz prve, tako da se vec pripremam psihicki da ce tek iz drugog puta stici moje user posted image user posted image

_____________________________

Sve bitke u zivotu sluze da nas necemu nauce, cak i one koje gubimo!

(odgovor članu nella77)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis-isku...
15.5.2012 17:50:16   
*Maki*
Nella jako mi je zao sto nije uspelo user posted image

Od dvadeset_ak zena ni jednoj nije uspelo? Pa to je zastrasujuc podatak user posted image

(odgovor članu blesavko)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tri znaka koji ukazuju na to da je žena pl...
Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepo...
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here