|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 9:38:12   
Torbica
Nista, tu smo da im pruzimo podrsku. Moji jedno vreme nisu hteli bez onog nocnog svetla da zaspu, ali bih ga ja gasila kasnije jer je bitno da se spava u potpunom mraku, zbog hormona... A i to je proslo. Cerka je govorila, ima nesto na zidu, bojim se zida!! user posted image Ali opet, to nije bilo povezano sa vrticem, ja mislim... Niko nije pravio nocni program prilikom adaptacije na vrtic....
Necu nikad zaboraviti, kako sam bila down.... Ona 11 meseci, ja na posao.. I upisala sam je u privatni vrtic, bio je april. Tokom marta smo otisli da se dogovorimo sta i kako, i vlasnica kad je videla da ona ode i ne okrece se za nama, rece, ne treba adaptacija, samo vi nju dovedite odmah na ceo dan! user posted image Nisam bila odusevljena a sa druge strane - valjda zna zena sta prica... Uglavnom, poslusala sam je. Posto sam isla za Bg, dovela sam je prvu, joj sto mi je to bilo tesko, polumracak, ona sama, medjutim, ode ona i ne okrenu se za mnom.. Bila sam na iglama... A dete mi je najnormalnije jelo/spavalo, pritom jos uvek je imala dnevni/vecernji podoj, do skoro 15 meseci.. I nikad bukvalno nikad nije plakala ili bilo sta. U septembru smo je prebacili u drzavni. I eto bez adaptacije! Tako da stvarno mislim da je sve individualno.
Djole je krenuo u aprilu, u decembru napunio godinu ali zbog tog povremenog herpesa koji mu je izlazio, cekali smo prolece, tako da je bila druga polovina aprila, posle prolecnog raspusta, negde 17-18.4. Imao je dva dana adaptaciju, do uzine i treci dan je spavao. On je i dan danas moje najprivrzenije dete i najsenzitivnije i njemu je znala poteci suza i znala sam da sedim sa njim ispred vrata dok ne bude spreman.
A ovaj treci, regularno od septembra isao sve po redu, tako da sam videla kako to kao treba da izgleda, ali on je takav dzambas da sa njim je to sve bilo lako, sa 14 meseci je krenuo..

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 9:41:50   
Peace*
Moji jedno vreme nisu hteli bez onog nocnog svetla da zaspu, ali bih ga ja gasila kasnije jer je bitno da se spava u potpunom mraku, zbog hormona...


Mojima i dalje gori svetlo dok ne zaspu. Stariji pravi problem od mraka. Gasim posle, ali ostavim u kuhinji malo svetlo, da lakše nabodu do spavaće ako se probude.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 11:40:26   
Misha i Ljisha
Torbice nije sigurno cera to govorila zbog vrtica davno je vec tad bila adaptiranauser posted image . Ja sam htela samo reci i kao utehu drugim roditeljima da znam sta znaci kad se dete budi u bunilu, tj dreci najstrasnije kao da ga kolju a ne mozes pomoci svojim prisustvom odnosno izgleda kao da ne pomazes time sto govoris "tu je mama tu je mama" jer se kao sto rekoh to hipersenzitivnoj deci prosto desava, a oni svega toga nisu svesni, ne znaju gde su, nisu u budnom stanju, ne mozes da ih razbudis, ne znas sta ti je ciniti. Ti ne mozes da zamislis jer nisi nikad dozivela tako nesto. Eto Adulence se to desilo jednom sa Ivom pa se zena sva izbezumila, zamisli da se to desava svaku noc (a nama se dosta dugo desavalo to bukvalno svaku noc). Srecom nije nikakav poremecaj ali se to desava deci u malom procentu ajd tako da kazem, izmedju 3-5% dece se budi tako vrlo brzo nakon zaspivanja. Ne cine roditelji nista pogresno, postoji rutina vecernja, uvod u spavanje i sve ostalo ali neki malci tako ispoljavaju svoj dan i ponovo ga prezivljavaju a mozak intenzivno radi. Kako se produzava sa rastom i REM faza tako sve to i nestaje. Odnosno bebama se smenjuje cvrst i lak san u toku noci nekoliko puta. Kako centralni nervni sistem sazreva sve manje i manje bi trebalo da bude takvih situacija, kao sto i jeste slucaj kod nas. Ali kad su takve promene u zivotu i kad dozivljavaju neki stres kod takve dece je za ocekivati da ce biti "nocnih epizoda". I ne mozes mi reci ni ti ni bilo ko drugi da ti dete place najstrasnije, da bi samo rekla šššš i ne bi dete uzela u narucjeuser posted image .

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 12:13:11   
Rosita
Prijo, e pa sad ja tebe moram da hvalim Izuzetno objasnjenje, psiholosko. A kako smo soulmateovi, sve isto. Hipersenzitivan, budjenje u najstrasnijem bunilu dva sata po zaspivanju, nesvestan svega okolo, trazi puno da bi se smirio i dosao k sebi.... proredjivalo se i proredjuje se... A sto kazes, ko nije doziveo ne moze da razume. Jedno vreme apsolutno svako vece. Ehhh... Sve to prodje...

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 13:13:05   
Modessty
Nama se to dešavalo sa Danilom nekoliko puta. Ali ne odmah nakon uspavljivanja, već negde oko 2-3h ujutru. Odjednom dete krene da plače i da se šutira najstrašnije, ko damu život od toga zavisi. Uzmemo ga u naručje, govorimo da su tu i mama i tata ali ne možemo da ga rasvestimo! Strašno izgleda, naročito kad tako nešto doživiš prvi put. I dok ga sasvim ne probudimo i ne rasvestimo on vrišti i plače i mlatara rukama i nogama. Onda kad je budan smiri se i pojm anema šta se desilo. Samo kaže da je nešto ružno sanjao. Obično se dešavalo zbog zapušenog nosa, jednom zbog temperature i dva puta zbog previše uzbudljivog dana.

Elem, ovo je tema o jaslicama. Moram da napišem - ako ne morate da vodite decu u vrtić do treće godine onda i nemojte! Mojoj drugarici koja je vaspitačica rekla je žena koja je dečiji psiholog u predškolskoj ustanovi da svoje dete ne vodi u vrtić pre treće godine kad već ima ko da ga čuva. Do tada im treba pažnja i ljubav roditelja i baba i deda, a od treće godine spremni su za društvo i ostali svet.
Ako nemate drugi izbor, onda šta je tu je. Sve što se mora, nije teško.
Sad me slobdno pljujte koliko hoćete.user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 13:15:57   
Modessty
Evo nađoh temu o plakanju u snu pa vas molim da dalje pišete tamo : Plakanje u snu

< Poruku je uredio Modessty RR -- 8.9.2014 13:16:22 >


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 13:16:10   
Mala Elena
Citam ovo i bude mi zao tako male dece, ma to nisu mala deca nego bih pre rekla velike bebe ! Ja sam inace hipersenzitivna osoba, dosta me stvari potrese i pogodi a kako E lici fizicki na mm vise , dogovorili smo se da bude moje naravi (ako to ikako moze da se dogovori) user posted image
Kad bude krenula u jaslice , ima srce da mi se iscepa na komadice. ...koja majka ne voli svoje dete ?Koja majka voli da joj dete place i da se tako zacenjuje ? Svaka hoce najsrecniju decu, ali sama ta adaptacija ima neke druge efekte. Nazalost .Tako da me po svoj prilici tek cekaju besane noci user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 13:30:04   
Rosita
Ma Elena ne brini se, ovo su moje i M i Lj stare boljke, nama su klinci takvi od pocetka, da nije uzrasno specificno moglo bi se okarakterisati kao poremecaj spavanja ali eto sve to se proredjuje i iscezava... Mod, sto da te neko pljuje, svi pisemo svoja saznanja i iskustva.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 14:19:49   
Mala Elena
Modessty , znas ono od pre neki dan : ako biram izmedju baba i deda i jaslica , biram jaslice ! Hahahaha .user posted image
Treba im ljubav roditelja to stoji, u tom periodu mozda najvise ..moju planiram sa 11 meseci , sto bi bio februar ali ne znam kada se vrse prijave ? Znam samo da u julu neka gospodja isla u privatni vrtic tu blizu nas, ali rekli joj da su mesta popunjena za septembarski rok. Posle saznam od komsinice da je predavanje papira bilo jos u maju. user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 14:21:24   
Mala Elena
Ma Rosita , ne bih ja brinula da ova moja prica ne lici na vasu , zato i poredim.user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Jaslice ili ne!?
8.9.2014 15:03:20   
Peace*
Posle saznam od komsinice da je predavanje papira bilo jos u maju. user posted image


A što se čudiš? Tad je konkurs.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Jaslice ili ne!?
10.9.2014 12:21:18   
Meisje
Torbice to se zove sreca! user posted image

Meni je inace L onaj tip bebe koji nece ni kod koga, ma nema sanse da je pipnes a kamoli uzmes, tako je od nekog 5-6m I do skoro je I plakala cim joj se neko unese u lice.. To je isto jedan od razloga zbog koga sam resila da je upisem u jaslice, da se malo odvoji od mene.

Inace, juce je bila 6h I nije htela nista da jede I spavala 2 puta po 15min, ono kad je obori umor.

Sredom u jednom drugom vrticu su otvorena vrata 2h pa idem sa njom da se malo opusti...

_____________________________

Kakve su ti misli,takav ti je zivot

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Jaslice ili ne!?
10.9.2014 13:16:06   
Torbica
Mei, to je opet do temperamenta. Kaze psiholog da ima dece koje nemaju potrebu za vise socijalnih kontakata. Npr, imaju jednog najboljeg drugara/drugaricu tokom detinjstva i osnovne skole i jednostavno im ne treba vise. I sa njima je sve u redu, savrseno.
I onih slucajeve gde se dete forsira na neku aktivnost, najcesce sportsku a njemu/njoj nije do toga jednostavno im ne prija. I ne mozemo mi tu nista osim prihvatiti da ima i toga. Ne kazem da je L takva ali i ako jeste, sve je to normalno!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Jaslice ili ne!?
10.9.2014 17:50:35   
Meisje
Da, slazem se, samo ona nema problem sa decom nego sa odraslima. Decu bas voli I uvek trci kad ih vidi, prilazi im bez problema, pipka I sl. Evo danas u ovom vrticu kad smo seli svi za sto ona je sama sedela bez problema sa drugima dok par njih nije htelo nego kod mama u krilo ili cak neki su bezali od stola...
Nadam se da ce ova nasa agonija uskoro da se zavrsi...

_____________________________

Kakve su ti misli,takav ti je zivot

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Jaslice ili ne!?
10.9.2014 19:36:12   
Mala Elena
Moja E se malo pre zacenula opet zbog kume, a devojka normalna, nista joj ne radi samo seta pored kolica. Vidim sa sve vise zeli da provodi vreme samo samnom i mm...za divno cudo na kontroli je bila dobra , samo je zevala u doktorku ali zena tako blag glas ima, necuveno '! user posted image Bojim se kad krene u jaslice da nece dati da joj pridje nijedna vaspitacica .
Peace , cudim se za upisni rok jer nisam znala da je to tako rano. ..nije me interesovalo pa se nisam raspitivala ...

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Jaslice ili ne!?
10.9.2014 21:22:22   
Torbica
Mei, mora da prodje i adaptacija, samo bez tenzije, koliko god mozes.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Jaslice ili ne!?
10.9.2014 21:45:26   
Meisje
Torbiuser posted image user posted image

_____________________________

Kakve su ti misli,takav ti je zivot

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Jaslice ili ne!?
17.9.2014 11:38:03   
anci kv


IZVORNA PORUKA: Rosita

Viki, milicicak, grlim, ne mogu da ubodem grlisu :).
Anci, kako trazi nosu? Bas sam radoznala posto ima godinu dana.
Moj je po mojoj proceni spreman za nosu od pre jedno dva meseca, cuceci kaki i zna rec kaki i da kaze da kad ga pitas, al je imao proliv, pa putovanje, a sad je na adaptaciji pa mu ne nudih, ali moram uskoro, stvarno je red :). Mada ja sam onako a priori pobornik nudjenja nose a ne stavljanja, sto znaci da dete mora biti malko starije. Sad oko godinu i po. Odoh u off. Ova moja crazy prija naucila curu kad sebe :). Bez problema.



Ja sam je stavljala od 9.meseca,počeli smo intenzivnije na moru,na plaži. Igrala se sa nonom, nekad ubode,nekad ne. Ali već od 11.meseca, kad hoće da kaki dogura nonu ili pokazuje na nju. Mogla bi da sedi na njoj,satima. Nije mi jasno kako je d*pe ne zaboli. Al uvrtiću čim završi traži da ustane. Sve kontra od onoga što radi kući.
Ovo joj je treća nedelja uvrtiću,juče je svega njih petoro ostalo da spava, dunda je dremnula sat ipo. I to smo pregrmeli.
Voli da ide,maše im,šalje poljupce..
Nekako me rastuži kad odem po nju,sva deca trče roditeljima u naručje a dunda čeka da je donesu. Prva stigne a poslednja izlazi. Al zato je mezimica


_____________________________

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Jaslice ili ne!?
17.9.2014 12:31:07   
Rosita
Stvarno je dooobra! Super ste! Ja stara skola, analna faza- druga godina, a valjda i malo lenja po tom pitanju, a valjda i to sto letos imadijasmo stomacnih problema pa ne nudih jos, ah ah, al ocu Bogme evo uskoro, evo vala mogla bih od naredne nedelje da unesem nosu u domacinstvo i da kazivam sta se tu radi, pa cu da vidim koliko se kapiramo :)



_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Jaslice ili ne!?
10.3.2015 23:31:52   
mila83
Moji klinci,oboje,su krenuli sa dve godine i dva meseca u vrtic,iako ih je mogla baba cuvati. Ne pokajem se zbog svog izbora. Dosta su se osamostalil i naucili, nisu se ni tesko prilagodili.Kad su mladji,lakse i prihvate drustvo.Naravno,zavisi sve i od zrelosti deteta i njegove vezanosti za roditelje.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Jaslice ili ne!?
10.3.2015 23:36:13   
Bibilib
I M je bio u jaslama i to je lepo prihvatio,nije se bunio,bilo mu je zanimljivo....

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Jaslice ili ne!?
11.3.2015 6:37:39   
serpica

IZVORNA PORUKA: serpica

I od mene veliko da user posted image za jaslice..
Starija krenula sa 18 meseci, mladja sa 14 i ja sam prezadovoljna,ako bog da i Toma ce jesenas da krene,samo da prohodamo i eto nas user posted image




Da se samocitiram user posted image
krenuo i Toma u jasle evo druga nedelja i prezadovoljna sam,place vrlo malo na prijemu ali bez problema ide kod vaspitacice,nije jeo prva dva dana sad vec sedi za stolom sa ostalom decom. Jos uvek smo na adaptaciji,svaki dan produzavamo za pola sata,sledecg ponedeljka ostaje na spavanju..imali smo srecu da ga cuva ista vaspitacica koja je cuvala i Taru.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Jaslice ili ne!?
11.3.2015 8:45:37   
Rosita
Bila sam skeptik, ali apsolutno da! Sjajno, stimulativno, sve, sve pozitivno !!! Svasta je naucio mnoge lepe navike stekao, divne su mu vaspitacice i drugari. Kad je bolestan prosto mi zao zbog njega sto ne ide .

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Jaslice ili ne!?
11.3.2015 9:24:45   
serpica
I evo da dodam..jutros otisao bez problema,nije plakao uopste,sam usao u sobu,okrenuo se i mahnuo mi...nisam mogla da verujem user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Jaslice ili ne!?
11.3.2015 12:42:03   
Klarita
user posted image
Ja jedva cekam da osvane 06.04.user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here