|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
24.2.2011 3:55:17   
Iwana87
rakijauser posted image ja moje stanje jos nisam resila,evo punih 9 meseci.Cini mi se da ce druga beba samo preuzeti od njega sisu,tipa ajd sad malo jauser posted image
Pre dva dana,probudio se ujutru,ja dremam on se igra,kad osecam pipa me,ja otvaram oci on sedi pored mene,vuce me za sisu,nabija bradavicu u ustauser posted image Kad se tad nisam slogiralauser posted image Ladno ce kako vreme prolazi ustati,sisati i ici napolje da se igra,a mama mirno da spavauser posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 251
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
24.2.2011 8:52:58   
Ana007
Jao ja sam imala ogroman problem sa njenim nocnim sisanjem i spavanjem.budila se i po 10 x nocu,a mene je mrzelo svaki put da ustajem,pa je spavala kod nas u krevetu.Kad god se zamigoljila i krenula da place,ja sta cu,dam siku,bilo mi je lakse to nego da nunam i nosim.Dudu kad sam joj davala samo ju je pljuvala,jos se i naljuti kad shvati da to nije sika user posted image Navikla je da se uspaljuje na siki,sto je najgore,ona tada par puta srkne i zaspe,pa posle nekog vremena opet i tako sve u krug,po celu noc.
Elem,onda sam ja krenula da pucam po savovima,jer sam neispavana,ukucena jer je ona u krevetu,ujutro sam se budila umornija nego kada sam to vece legla.Shvatila sam da nesto moram da menjam.Prvo sam je liferovala iz kreveta nocu,sada spava u krevecu.Zaspe najkasnije do 22h,probudi se oko 1h,smutim joj mleko(posto mi je nestalo nedavno moje user posted image ),popije u polu snu i zaspe.Potom se probudi oko 4h,tada joj dam malo caja,opet zaspe.Onda je naprosto pocela da gotivi cuclu,tako da kad joj ispadne u toku noci ja joj samo vratim,i nastavi da spava.
Evo sad vec nekih nedelju dana,spava u krevecu,budi se oko 1h,flasica,spavanje do 4h,malo caja i spavanje do ujutro do pola 8h.Vremenom cu da joj prvo izbacim i taj caj oko 4h,a potom i taj obrok oko 1h,ali postepeno.
I sa ova dva budjenja,ja sam se preporodilauser posted image


_____________________________

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 252
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
5.3.2011 1:03:54   
choopa choops
Evo Snelle
Njen prijedlog za "akciju": prije spavanja dijete mora bar 4 sata biti budno. Neposredno prije spavanja osigurati djetetu posebno intenzivan period s roditeljima (igranje ili sl). Dijete staviti u svoj krevetic (ili gdje vec spava) dok je jos budno, poljubiti ga pozdraviti i otici iz sobe. Ono ce naravno plakati ako nije naviklo na to. Nakon tri minute roditelj(i) ponovo idu k djetetu i provode s njim jednu minutu, govoreci mu stvari poput "ne brini, ne boj se, ja sam tu za tebe". Autorica misli da su te fraze najbolji izbor, cak i ako je dijete premalo da ih razumije. Nakon te minute roditelj ponovno odlazi, ovaj put pusta dijete 4 minute samo, pa opet jednu minutu provodi s njim. Slijedeci put 5 minuta, pa 6 itd. do 10, nakon toga se period dalje ne produzuje. Period placa do 10 minuta ne ostavlja nikakve psihicke posljedice po dijete (kaze autorica). Najvaznije od svega je biti dosljedan: ako se pocne s "tretmanom" onda ga se mora i provesti. Nedosljednost roditelja ce pokazati djetetu da se stvari postizu placom.



_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 253
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
5.3.2011 1:06:28   
Nensi*
1 dan.
1 put-3 minuta
2 put-5 minuta
3 put-7 minuta
4 put-7 minuta
svaki sledeci put -9 minuta

2 dan.
1 put-5 minuta
2 put-7 minuta
3 put-7 minuta
4 put-9 minuta
svaki sledeci put-12 minuta

3 dan.
1 put-7 minuta
2 put-9 minuta
3 put-12 minuta
4 put-12 minuta
svaki sledeci put 15 minuta

4 dan.
1 put-9 minuta
2 put-12 minuta
svaki sledeci put 12 minuta

Od 5-og dana svaki put po 15 minuta


Gledajte na sat.Ako to ne radite vec se rukovodite osecajem,3 minute vam mogu delovati mnogo duze.
Ako dete place,po isteku predvidjena 3 minuta udjite kod deteta,utesite ga,pomilujte ga.Mozete mu reci nesto kao "Mama je tu,sve je u redu,spavaj." Obracajte mu se mirnim i sigurnim glasom.Budite stalozeni.Nikako ga ne uzimajte u narucje i ne pruzajte mu pomoc na koju je naviklo.Takodje,dete ne treba da zaspi u vasem prisustvu.Cilj vaseg ulaska kod deteta je da ga umirite,da mu kazete da je sve u redu i da ste vi tu za njega,ali da treba da spava u svom kreveticu.Treba da oset_i vasu sigurnost,mir,toplinu,blagonaklonost,ali i odlucnost,cak iako je suvise malo da razume smisao reci. Ni slucajno ga nemojte grditi ili vikati,morate razumeti da je dete uznemireno jer je suoceno sa novom situacijom,te ga nikako ne treba dodatno uznemiriti i otezati stvari.Ako je ustalo u kreveticu,spustite ga ali ne bezbroj puta.
po isteku oko 2 minuta izadjite iz sobe,bez obzira da li se dete smirilo ili ne.Sad sacekajte 5 minuta,potom jos jednom 7 minuta,prema prikazanom rasporedu.I tako dok vase dete ne zaspi.

Ovo je jedan deo,nadam se da ce ti pomoci...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
5.3.2011 1:08:29   
madre
a sta ako beba za to vreme ne zaspi?
sad sam videla post od nensi...


< Poruku je uredio madre -- 5.3.2011 1:09:10 >


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 255
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
5.3.2011 1:12:48   
Snelle
Hvala vam user posted image
Btw, još uvek nije zaspala user posted image


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 256
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
5.3.2011 1:17:32   
Nensi*
Snelle,uspavaj je na sisi veceras,a ako si resila ovu metodu pocni od sutra,sad je vec kasno...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
24.3.2011 16:21:28   
minavb

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Verus RR

mina moja, ma ne ljutim se ja, nego sam pomislila na to da je dete gladno pa me odmah uhvatilo neko ludilo ja za to stvarno nisam nikad cula, niti sam cula pedijatra da je ikad nesto tako rekao....moram bas naci literature ili neke pouzdane izvore da iscitam o tome sto si napisala nisam znala....bez obzira-ici cu ritmom deteta, nemam srca da tako nesto radim, a i logicki gledano mi nema smisla.  Hajde ako mozes da objasnis sta tacno i zasto-u odgovarajucoj temi naravno....ne kazem da nema smisla sa redovnom hranom, ali ne vidim kako majcinsko mleko moze tako nesto stetno da uradi?

Krivo si shvatila, ne moze majcino mleko nista lose da uradi i ne radi se o stetnosti majcinog mleka koje je za dete najbolje hrana. Radi se o izbacivanju nocnog obroka, bilo da su bebe dojene ili dohranjivane. Prvo da objasnim-postoje dve vrste lipida u ćelijama: strukturni lipidi, koji su nasledni deo ćelijskih opni i drugih delova ćelija, i rezervne masti. Rezervna mast koja se sastoj i od neutralnih masti ili triglicerida, pohranjena je u masnim,t.zv. adipoznim ćelijama depoa masti. Ova rezervna mast se mobiliše za vreme gladovanja, dok su strukturni lipidi očuvani. Rezervna mast nastaje od viška unetih kalorija, a po različitom izgledu, sastavu i metabolizmu, razlikuju se dve vrste masti: bela i smeđa mast. Smeđa mast kod negojaznih ljudi sačinjava mali deo ukupne masti u organizmu. Ona je nešto rasprostranjenija u male dece. Ove dve vrste masnog tkiva pokazuju velike razlike u pogledu metaboličke aktivnosti. Da ne sirim pricu, ali ogromna je razlika u ulogama i koristi ove dve vrste masnog tkiva, kako u oksidativnoj fosforilaciji i SDD-u, tako i u tome da belo masno tkivo, nastalo zbog konstantnog viska unetih kalorija,  jednog dana luci inflamatorne faktore i ima veliku ulogu u nastanku kardiovaskularnih oboljenja i secerne bolesti. Ne kaze se bez razloga da jos tokom intrauterinog razvoje, uticete a to od cega ce vam dete bolovati kad odraste.
E sad, ukoliko beba normalno napreduje i sasvim lepo uvecava svoju telesnu masu, preporucuje se da se izmedju prvog i treceg meseca ukine nocni podoj. Neke bebe ce ga same izbaciti i prestati da se bude, a negde majka mora da prekine tu rutinu. Neke majke mogu i da primete da bebe nocu ne sisaju aktivno i jako, vec prosto dremaju sa dojkom u ustima jer su tako navikle, a ne zato sto im je nocni podoj zaista potreban.
Zasto su retki pedijatri koji ce vam ovo savetovati? Oni se bave kurativom, tj lecenjem, i njima nije preterano bitno sta ce se sa njihovim pacijentom desiti jednog dana. Nas posao je preventiva, posebno u danasnje vreme epidemije gojaznosti, secerne i kardiovaskularnih bolesti. Vas izbor je da odlucite kako cete raditi, niko vas ne moze primorati na nesto sto ne zelite. Dodala bih na kraju samo jos nesto-pravilnom ishranom  mozete nesto leciti, ali jos mnogo vise problema mozete spreciti. user posted image



_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 258
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
24.3.2011 17:08:59   
Verus
Procitala opetuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 259
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
25.3.2011 10:07:29   
Anoniman
A da li treba prekinuti sa nocnim podojem ukoliko beba jede normalno , kao i danju ?
Primetila sam da posle podoja u 04 nece da jede skroz do 08 ujutru i tek tada jede , ukoliko se odlucim za ukidanje tog podoja , kada ce joj biti vreme prvog podoja ? Kako se to pomera , jel treba da odredim vreme user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 260
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
27.3.2011 8:44:49   
Anoniman
I tako user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 261
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
27.3.2011 8:51:01   
LillyT
Ribizla, pusti je da spava koliko hoće, za početak će se buditi, ali će kasnije odustati

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 262
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
27.3.2011 10:15:41   
Anoniman
Pa ne budim je ja user posted image
Mozda ce sa ovom promenom vremena da produzi spavanje sama .. Danas umesto u 04 se probudila u 05, i spavala do 07user posted image To je vec u redu , i ne menjam nista user posted image

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 263
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
27.4.2011 13:12:04   
Shishica
Sinoc sam odlepila.. do 2 me je stalno budila i sisala.. onda sam je stavila pored sebe i nisam joj dala (verujte mi n i j e m i d o b r o) i toliko je plakala zalosno.. zmuri i legla na mene i plaaaaceeeeee user posted image user posted image i sta sam mogla nego da joj dam... i tako je ostala tu sa nama... i otkrivala nas sve...

Neverovatno kako jos hodam... user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 264
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 13:14:05   
Shishica
Sta mislite o tome da jedno dve tri noci probam da joj ne dam da sisa kad se probudi i da me ne vidi nego da je tata uzme (znam da ce vristati) i da ne popustim....?
Sta ce joj biti od tog soka? Sem sto ce se odrati od placa?

Mislim da izdrzimo malo pa mozda i bolje tako nego da joj se i zubici kvare i da ja uuuumrem od umora....user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 265
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 13:21:21   
Pešin mali
A šta ja da radim kad se moje dete budi noću i povule dva puta i zaspi?!user posted image I tako po celu noć, na svakih sat i po, dva. Neće ni cuclu, ni čaj, ni vodu... samo hoće siku, i tako povuče par puta i zaspi.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 266
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 13:25:43   
snješka
Proći će i ot kad prestane skroz noću da doji. Ja sam ćerku odvikla od noćnog dojenja tako što joj jednostavno nisam davala. Bilo je teško nekih skoro dvije sedmice, ali .... bolje i to nego da ustaje u nedogled.

_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu Pešin mali)
Direktna veza do poruke: 267
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 13:44:01   
pepeljuga
Nemojte da se ljutite, postujem pravo svakog da radi kako zeli sa svojim detetom, ali ja sam ljuti protivnik toga da se detetu gura sisa u usta svaki put kad kmekne. Ne, nece misliti da ga mama ne voli, dovoljno je zagrliti ga i utesiti. Ne racunam onih prvih par meseci kad je bebica bas mala, ali za kasnije mislim da je stvarno bitno da pravi razliku izmedju hranjenja i uspavljivanja. Znaci, nece se odviknuti sama beba, odviknemo je mi. Ne vidim smisao u tome da jede u toku noci user posted image


_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 268
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 15:28:14   
Pešin mali
Sve sam pokušavala n oću. Rekoh da sam mu davala i vodicu i čaj i dudu i ljuškala ga, i ništa... Samo se umiri kad mu dam da siki. I to bar da jede...

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 269
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 15:40:38   
Anoniman
Žene, imate i ovu temu KLIK
Možda će vam biti korisnija, jer ovo što sam pročitala meni ne deluje da su deca gladna, nego da je to sve stvar navikeuser posted image

(odgovor članu Pešin mali)
  Direktna veza do poruke: 270
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 16:06:26   
marince1
Moj se mali do godine i po budio uredno svaku noc,popije flasicu i nastavi.
Pokusavala sam sve i caj i vodu i ljuskanje i pustala ga da place,ali nije u palio,dok gospodin jedne noci nije resio da sam prestane.
Inace,i sad zna nekad kad slabo vecera da se probudi i place,ali ja ga kuliram user posted image


_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Pešin mali)
Direktna veza do poruke: 271
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 16:09:36   
Shishica

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Nemojte da se ljutite, postujem pravo svakog da radi kako zeli sa svojim detetom, ali ja sam ljuti protivnik toga da se detetu gura sisa u usta svaki put kad kmekne. Ne, nece misliti da ga mama ne voli, dovoljno je zagrliti ga i utesiti. Ne racunam onih prvih par meseci kad je bebica bas mala, ali za kasnije mislim da je stvarno bitno da pravi razliku izmedju hranjenja i uspavljivanja. Znaci, nece se odviknuti sama beba, odviknemo je mi. Ne vidim smisao u tome da jede u toku noci user posted image



Ako nisi bila u situaciji ovakvoj... verujem da ne mozes da razumes u potpunosti, ali slazem se ja sa tobom.. samo vidi.. Toliko sam umorna od cele godine ne spavanja da mi je lakse uvek bilo da joj i dam da sisa.. toliko sam umorna da zaspim i nisam se obicno ni secala kad i koliko puta se budila... e tu mi jeste bila greska, ali ... hajde da pustim to sad nego da krenem da ispravljam krive drine...

Probacu pa videcemo sta ce ispasti....i kako ona reaguje.. ne znam ni koliko dugo smem da je pustim da se kida od placa.. mislim bice tu tata da je nuna, ali ona slabo to ferma, a ako je ja uzmem i dam vode pa ovako pa onako.. bojim se da ce joj to prerasti u naviku.. prosto nisam pametna....

Ovo je jednostavno strasno.. glava me boli drugi dan vec, a to tako bude kad trebam da dobijem, a sad je raaano za to.. tako da sam poremecena u svakom smislu...

Javljacu kako ide i uspeva li ista...

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 272
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 17:28:34   
pepeljuga
Shvatam,  ma ja sam samo rekla svoje misljenje user posted image I ja sam dojila osam meseci, ali rano sam izbacila nocni podoj. Uvece lepo siki, zaspi, a ako se eventualno probudi, malo ga nunam i vratim da spava. Ja sve nesto mislim da je to cista rutina, oni rade kako ih naviknes. Zna da ces joj dati pa zato i place.

A da li pomaze duda? Znam da to nije bas najmudrije, ali mozda da probas pomocu dude da je odviknes, da bude neko prelazno resenje user posted image


_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 273
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 21:15:58   
briseljancica
Shishice i ja sam imala takav problem. i nista nije pomagalo dok nije sama malo proredila. kada je smanjila na 3x u toku noci onda je tata preuzeo da spava sa njim i nije je donosio do 6 ujutro-tako smo se dogovorili. plakala je malo, malo se igrala, vise su se nunali i uspelo je! jos uvek se budi nocu, ali ne ocekuje da ce dobiti bilo sta da pije, ali samo zato sto uvek tata ide kod nje u sobu.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 274
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.5.2011 21:27:19   
Diabla
Shishi, znam kako ti je. Stegne mi se u stomaku kad se samo sjetimuser posted image Isla sam na posao kao zombi. Ne znam kako sam ista uspjevala da radim. Ali sve prodje... Treba s naci nacina kako da je odviknes. Meni je D. pio iz flasice, ali se isto budio na svaka 2 sata, pa sam umjesto mlijeka davala sok. Boze, kako smo bili umorni. I onda sam krenula od odvikavanja. Pustila sam ga da place... Bilo je tesko slusati ali stpis se 7 dana i zaista upali. Napominjem, nikada nisam pustila dijete da se zaceni, ali ako je plakao na silu, derao sve, pustila bih ga. Prvi dan je plakao 30 min, pa je smanjivao postepeno. I napokon, 08.02, jer prvi put prespavao noc, sa 8 mjeseci.


_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Ćelije fetusa su u mozgu majke 18 godina n...
Ako ste mama, znate kako možete intuitivno da osetite svoje dete čak i kada ga nema… Pa, sada postoji naučni dokaz da ga...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

вртић.
пеперутка16

Који вртић похађа ваше дете?

Click Here