|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dete odbija da jede
30.10.2012 13:27:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun
Zato meso nema sanse, pojede nekad slaninu il dimljenji vrat il pecenicu sto najvise kupujemo da bi ona pojela bar nesto....



isto, meso iz rucka nece da pogleda. ali zato pecenicu moze uvek.
danas sam joj izdinstala dzigericu, videcemo kako ce proci.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 226
   RE: Dete odbija da jede
30.10.2012 19:14:35   
Anoniman
moram da pohvalim moje dete! user posted image
spavala je preko 3,5 sata. kada se probudila, pojela je svu dzigericu koju sam spremila, malo krompira i pola sredine hleba. na paradajz je navalila, morala sam da joj secem jos. pojela je sigurno ceo veci paradajz. posle smo izasli u setnju, usput kupili hleb.. pa je trazila da joj dajem da jede. i pojela je celu sredinu od krajke.
lebara user posted image i mesara. user posted image tu je na babu! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 227
   RE: Dete odbija da jede
30.10.2012 20:55:59   
branki*
odlicno,macakiuser posted image
nas danasnji bilans-ocajan.za rucak par kasicica corbe sa mesom,malo hleba,za veceru par zalogaja kifle.grickao cips.popio mleko pred spavanje.videcemo kako ce biti sutra.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 228
   RE: Dete odbija da jede
30.10.2012 21:48:52   
Anoniman
branki, bice bolje. ja znam da cim je pohvalim, ona se pokvari. to je nepisano pravilo!
ona je danas pojela pahuljice za dorucak, za uzinu sam joj izblendala krusku, ali je pojela svega par kasicica.. jela je keks. za rucak dinstanu dzigericu sa mladim lukom i krompiricima i paradajz. popodne pijuckala sokic koji sam joj ja spremila. za veceru jela pecenicu, secerac, malo ajvara i malo hleba. posto je izmrljavila veceru ubacila sam joj malo pahuljica u mleko pred spavanje.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 229
   RE: Dete odbija da jede
30.10.2012 21:55:50   
branki*
macakiuser posted image stvarno nisam znala,dok nisam dobila bozu,da je toliko frustrirajuce kad dete nece da jede.uvek sam govorila kad vidim kako jure decu i mole-pa,daj,pusti ga,jesce kad ogladni,nece mu nista biti!eto mi ga sad.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 230
   RE: Dete odbija da jede
30.10.2012 22:02:55   
Anoniman
stvarno je frustrirajuce. user posted image meni se desavalo da je hranim po sat i 15 minuta. hocu da iskocim iz koze, ali moram pred njoj da ostanem stalozena. nekad mi je dolazilo da je istreskam user posted image koliko sam ljuta bila. posle se set_im kako je inace dobra devojcica, poslusna, umiljata.. ma prava je dusica. pa me onda grize savest, hocu da se pojedem ziva.

kod nas je sutra suljpa user posted image za rucak. videcemo kako ce prodje.. user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 30.10.2012 22:03:31 >

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 231
   RE: Dete odbija da jede
31.10.2012 8:05:55   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Macaki

stvarno je frustrirajuce. user posted image meni se desavalo da je hranim po sat i 15 minuta. hocu da iskocim iz koze, ali moram pred njoj da ostanem stalozena.....

A zamisli kad obe moram da hranim , a uvek prvo nahranim mladju jer ona bolje jede, a starija ceka, mada da se ona pita ne mora ni da jede...
Pa im stavim decicji stocic sa stolicama i da njih dve ruckaju zajedno, to je malo primami, ali dzaba ako nece da jedo to sto je u tanjiru....mogu i da dubim na trepavicama.

Kod nje neznam sta je problem, u vrticu kazu jede sve, nesto vise , nesto manje ali jede.
Kuci bira, ali nije to da ona ne voli, jele npr grasak, onda narednih 10 puta nece , tako i pasulj, boranija, kupus..... njoj izgleda kakav je dan . Al najgore mi to kad ona kaze necu a nije ni videla sta je za rucak user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: Dete odbija da jede
31.10.2012 8:23:04   
branki*
e,ovo se i nama desava-npr.jedan dan jede pasulj odlicno,pojede maltene kao i ja,taman se obradujem,ali zato narednih desetak dana ni da ga pomiriseuser posted image jedno vreme je cajnu kobasicu i onu budimsku mogao uvek da jede,u poslednjih mesec dana ni ona ne pali.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: Dete odbija da jede
31.10.2012 8:43:24   
Anck Su Nmaun
Po ceo dan samo mislim sta ce ko pojesti.... jaaoooooo user posted image user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 234
   RE: Dete odbija da jede
31.10.2012 8:51:00   
Anoniman
ASN ima li nešto sa čime bi je mogla "kupiti", da ne kažem uceniti user posted image , da jede? Nešto što jako mnogo voli da radi ili negde gde voli da ide??? Ili nekim crtanim junakom da je porediš?

Mi kad smo u krizama, ja posežem za slabim tačkama mog sina-od ovoga će ti porasti mišići, pa ako ovo pojedeš idemo na plivanje (sad ako zaškripi na zimu, biće sankanje ili klizanje), Miki Maus je sve ovo pojeo i vidiš kako on vozi voz user posted image , ići ćemo u ZOO vrt i sl... I na ubeđivanje ovog tipa uvek bar pola pojede, što je u ovakvim krizama extra!!!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 235
   RE: Dete odbija da jede
31.10.2012 15:27:03   
Anck Su Nmaun
Ma jesam kako ne.... nekad upali nekad ne. Ali vise ne, kad nije raspolozena da jede mogu da se pretvorim u klovna nece delovati user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 236
   RE: Dete odbija da jede
31.10.2012 16:10:08   
Anoniman
najelo mi se dete kao zmajic pasulja nadrbljenog hlebom i paradajza. user posted image
ja ne znam ljudi sta je ovo od jednom. od kada sam pocela da je kudim ovde na temi, iznenada se popravila. sto znaci da mi ne gine da se pokvari, cim je vec dva dana hvalim.
zapravo, znam sta se desilo... user posted image
juce nam dolazio svestenik da sveti vodicu za slavu i ja mu jos sa vrata kazem: postoji li neka molitva da dete bolje jede, da je procitate ovoj maloj? gotovo je, hoce da me dokusuri.. a on se smeje pa kaze: ma super je ona, nista joj ne fali. sto posto je ipak procitao, cim su se stvari od juce promenile na bolje! user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 237
   RE: Dete odbija da jede
12.11.2012 0:39:24   
ikacc
I moja mala odbija zadnjih par dana, posle rodjendana joj se povecao apetit, a onda ubrzo i smanjio. Taman smo se obradovali da lepo rucka jer smo se uvek molili i jurili, zamajavali za svaki gutljalj, kad ono sad opet isto. Ali primecujem da jemuce zubici, da li to moze biti razlog ili ipak da pitamo dr?

_____________________________

Lana moja sreca najveca!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 238
   RE: Dete odbija da jede
12.11.2012 0:47:57   
Ivanka 75
Iva periodično jede - selektivno - jedan dan je ko provaljena, drugi samo govori neću to. Prošle nedelje je tamanila torte, večeras da joj dam tortu ona ladno pogleda (nema oduševljenja) i kaže "ne mama". Imaju i oni svoje periode....
A da neće da jedu kad ih muče zubi, neće....

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 12.11.2012 0:48:37 >

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 239
   RE: Dete odbija da jede
31.1.2013 15:41:22   
jovicaa
aleksandar je do pre par dana jeo normalno, nekad puno, nekad malo, kako kad... ali zadnjih nedelju dana bukvalno skoro nista ne jede... smrsao je i ubledeo, bas pocinjem da brinem, jede bukvalno tri zalogaaja za dorucak, tri za rucak i tri za veceru, jedino tecnost normalno unosi.
uopste ne znam sta da radimuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 240
   RE: Dete odbija da jede
31.1.2013 16:21:38   
madre
isto nam se desilo pre mesec dana, odjednom je prestao da jede i to je trajalo dobrih dve nedelje, a onda sam primetila da mu je izbila donja leva petica i sve mi je bilo jasno... tako da proveri i touser posted image ali u svakom slucaju, je ne bih brinula, nisu oni vise mali, znaju kada su gladniuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 241
   RE: Dete odbija da jede
4.2.2013 14:16:16   
smokily
Ne znam ni zasto vam se zalim, valjda da olaksam dusu svoju!
Moj Stevan jede kako kad, a ja vise nemam ni orijentaciju koliko bi on to trebalo da jede sa 18 meseci. Uglavnom, on je visok i mrsav, a zgranula sam se kad mi je doktorka rekla da njemu za visinu od 86cm fali 20 posto tezine (ima oko 10,5 kg), do tad sam se kao i tesila da nije strasno.
Nas raspored je otprilike ovakav:
/ mleko 250 ml oko 7.30
/dorucak przeno jaje ili pahuljice sa jogurtom ili palenta ili raz&ovas sa mlekom oko 200g (nece nista namazano na hleb, pa ja stvarno nemam ideju sta bih mu jos dala)
vockica
rucak posle spavanja povrce i meso - povrca pojede malo preko 100g, a mesa voli, pa cepi i 80,90g, ne jede hleb uz rucak, eventualno posle obroka malo gricne
vockica, nekad plazma kekesic
vecera manje vise slicna dorucku, eventualno keks i mleko, ili voce sa plazmom, retko hoce ono sto je ostalo od rucka i uopste slano da jede uvece
pre spavanja mleko / oko 150g

Jel negde gresim? Slatkise skoro da i ne vidja, eventualno dobije grisine da gricka. Uopste nije zainteresovan za klopu, retko se desi da sam trazi da jede. Trudim se da se ponasam normalno u vezi sa njegovom hranom, ali me muka tera da mu dozvoljavam da se igra hranom, da mu idem po volji dok je u stolici za hranjenje jer inace zatvori usta i samo odmahne glavom. Svesna sam da me ucenjuje da i da vec zna da manipulise, ali strah da iz inata nece nista staviti u usta je jaci od mene. Pomagajte!

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 242
   RE: Dete odbija da jede
18.2.2013 14:08:12   
Modessty
smokily ovo tvoje kao da sam ja pisala! user posted image I mi imamo problem sa hranom. Kad je počeo da jede pite, kifle sa sirom i slično bili smo presrećni! A hrana ga uopšte ne interesuje. I tako se i mi sa evo pune tri godine igramo dok ručamo. Počeo ja jede sam doručak i večeru od kako ide u vrtić, ali ručak nikako neće. Onda ga ja hranim, smao da jede, da ne preskače obrok.
Mislim da su probirljivi i da jednostavno na silu kod njih ništa neće proći. Zato samo bez nervoze i natenane. user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu smokily)
Direktna veza do poruke: 243
   RE: Dete odbija da jede
18.2.2013 14:16:31   
isidora88
i moje dete je kao kod smokily, samo sto mateja ne pije mleko uopste, ponekad popije 20 ml max jednom u 5 dana i to sa neskvikom i to je to, dajem mu mlecne kasice ujutru ili uvece ili puding da bi uneo makar nesto mlecno jer sir,kajmak,jogurt ne jede, tj. nece nista belo da jedeuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 244
   RE: Dete odbija da jede
18.2.2013 23:04:03   
jovicaa
uf kad bi moje dete pojelo barem pola gore navedenog..

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 245
   RE: Dete odbija da jede
18.2.2013 23:07:24   
jovicaa
aleksandar je danas pojeo:
dorucak tri zalogaja rol virsle, domace i oko 150 ml jogurta, znaci bukvalno tri zalogaja ne preterujem
uzina malo pomorandze
rucak nista posle je predvece kod babe pojeo dosta pomorandze tri zalogaja vocne salate, dva keksica, i tri zalogaja musake, i opet ne preterujem to je bukvalno tri zalogaja
vecera jogurt i to je to za ceo dan, pa vi vidite

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 246
   RE: Dete odbija da jede
24.2.2013 21:40:56   
smokily
Situacija je jos slozenija.
Zaglavio je u Tirsovoj zbog stomacnog virusa. Tamo ga gastroenterolozi docepali, cim su skontali da nema dovoljnu tezinu sumnjaju na celijakiju. Radili testove krvi i sve je ok, bogu hvala. U medjuvremenu on je dodao 700g, tako da sad ima 11.300, sto po meni i nije lose. Nego, oni to i ne zapazise, nego odmah rekose da se testovi moraju ponoviti kad napuni 2 godine ako ne bude imao dovoljnu kilazu (a koliko je to, bog zna). Pa ja sad treba da ostanem mirna i stalozena...
Citala sam i citala o tome, ali ne vidim da on ima neke simptome, al opet, kako covek da bude miran. Uh!
Sad ima periode kad malo bolje jede, ali je jelovnik jos uvek prilicno skucen, narocito dorucak, al dobro.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 247
   RE: Dete odbija da jede :-)
11.7.2013 17:44:24   
Ivanka 75
Da se podsetimo i ove teme... svima preko potrebne kad smo na izmaku snaga a oni samo viču "neću to" user posted image

Sanjice, naoružaj se strpljenjem user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 248
   RE: Dete odbija da jede :-)
11.7.2013 17:52:04   
Sanjica26 RR
I ja njoj dajem izmedju neku salaticu, ali ona odmah stane sa jelom I sat vremena onda taj zalogaj drzi u ustima. Samo da joj nesto klizi to ce da jede. Slafoled koji deca obozavaju ona ne voli. Svaki kolac koji napravim ona ne jede. Voce I povrce nikako.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 11.7.2013 17:53:04 >

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 249
   RE: Dete odbija da jede :-)
11.7.2013 17:55:22   
Trcosava
Sanja, tako sam se ja kidala - da vidiš sad. Nećeš da jedeš? Ok, kažem joj da ću da bacim u wc šolju i daneće dobiti ništa do večere. Ako baš neće da jede, ja lepo prospem, ako počne tad da jede ok.
Naravno, ukinem joj sve nagrade ako neće da jede.
Što se tiče izbirljivosti - ovo moje ne jede ništa osim jabuka, nekad jagode i banane jako retko.
MEso voli, bilo koje i supe/čorbe. Supe voli one bistre, ali joj uvaljujem od šargarepice čorbicu i od brokolija... Ja se ne tangiram više uopšte - kad poraste počeće raznovrsnije da jede. Ni ja nisam jela pola stvari pa mi ništa ne fali.
Mnogo se diže fama danas oko svega.

Da ne pomisli Sanjica da je ovo njoj upućeno... generalno danas je sve ''nemoj na silu''.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Neka ovo leto bude najsrećnije do sada!
Deca zaslužuju da imaju zamršenu kosu, stopala od peska, kolena zelena od trave, prljave ručice od igre. Ove stvari pune...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here