|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Starački domovi
4.6.2009 13:24:22   
Sneža
Znate sta,ja gledam svog vencanog kuma(znaci momak od 32 god)kako se muci sa svojom majkom koja je slogirana vec godinama,jako tesko prica,ne moze da hoda vec puzi,ne moze na wc vec koriste pelene,a jos imaju ogroman stan(90 kvadrata)koji treba spremiti,on i kuva,sve to je radila sestra koja se prosle godine porodila i dobila bliznakinje,radi u firmi(do 17 h)znaci jako malo moze pomoci.On za dom nece ni da cuje,kaze moja majka to nije zasluzila to od meneuser posted image i svaki put kada pricamo o tome posvadamo se,ja da sam na mestu njegove majke prosto ne bih mogla gledati da se moje dete toliko muci!!!A jos i radi jako tezak posao u tri smene! 

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Starački domovi
4.6.2009 13:27:39   
mamanp
Citam i razmisljam - definitivno NE. Pa to su moji roditelji. Sve to bude i prodje i ono sto kazu "nece se okovat" - kad umru ne zelim da zazalim da sam mogla bolje da ih pogledam i da sam mogla vise da ucinim... Razmisljam ja tako o mojoj svekrvi, teska je i sad, a kako ce biti kad bude jos starija - da mi Bog pomogne.  Treba samo imati strpljenja i hrabrosti za ono sto ceka.


_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Starački domovi
4.6.2009 13:28:30   
Anoniman
Ni ja ne mogu da zamisliti moje roditelje stare i bolesne....user posted image Jer i mama i tata su mi relativno mladi ( mama 45, a tata 50 ) i sve mi se chini kao da nikad nece biti kao baka i deda stari....ali znam da tje dotji i to vreme....i radije bih sada prichala sa mamom o tome, pa da znam njeno mishljenje o svemu dok je josh pri svesti....user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: Starački domovi
4.6.2009 13:31:48   
Lu
IZVORNA PORUKA: božana

Moj otac je pokretan, ali je bubrežni bolesnik ide dva puta nedeljno na dijalizu.Kod nas u stanu nema mesta i za njega, a u selu gde on živi imam ženu od poverenja koja bi mogla povremeno da se brine o njemu.Ona ima dosta svojih obaveza, a i radi.Sve bi bilo drugačije kad bi pristao da se preseli u S.Mitrovicu, ali neće.Kad bi se preselio onda bih mogla da angažujem i medicinsku sestru, a i ja bi vodila računa o njemu.Samo se nadam da će na to pristati ako se baš teško razboli i padne u krevet.

Mislim da bi bilo teško i njemu i vama da ste svi zajedno,to je prevelika a bespotrebna žrtva,svi bi se žrtvovali i vi i on i djeca a sve može biti jednostavnije.
Polako razgovarajte s njim o toj mogućnosti,da ako se teško razboli da mu nađete pomoć ili da se preseli u dom.
Teško je starijim osobama promijeniti mjesto življenja ali ako budete strpljivi i uporni shvatiće da je to za dobrobit svih.
Ne znam zašto se neki ljudi jeze od staračkih domova ako su prihvatljivi,u dobrom stanju i sa stručnim osobljem.
Ja sam uvijek ZA tu soluciju i da je u pitanju moja mama ili roditelji od mm,na kraju krajeva što reče prase i JA.
Svaka normalana osoba ne želi pasti na teret svojoj djeci i kad se bolest desi treba naći najbolje rješenje za sve,pobrinuti se za roditelje i napraviti im da što je moguće udobnije provedu ostatak života,
a druženej sa svojom generacijom,medicinskim osobljem koje je uvijek pri ruci i naravno djecom i unučadima koja će ih posjećivati,mislim da to nije loš izbor.

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Starački domovi
4.6.2009 15:15:44   
afrodita
Znate onu: "Bices moja makar i u starackom domu"
Ja sam razmisljala o starackom domu ali za sebe.
Salu na stranu...
O mami bih se brinula koliko god bih mogla i nikad
ne bi dozvolila da ode u staracki dom pored mene zive.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Starački domovi
4.6.2009 15:19:22   
oliveradj
Ako su uslovi ok,  ja sam za dom. Ako je pokretna treba joj pomoć od par sati možda da se angažuje žena koja će pomoći par sati. Najgore je što neke starije osobe neće da idu u dom nego hoće da svojim bližnjima krv piju. Kad pomislim na svekrvu nju bi prvu strpala u dom jer stalno nešto gunđa u poslednje vreme nije uopšte stara ali je zatucana i bože moj najpametnija kako ona misli. Neću ni da mislim kakva će biti kasnije. MM ima sestru i ako ona neće majci da pomogne ja nemam nameru da se mučim sa takvom osobom. Znam i neke žene koje su imale muku sa svojim roditeljima kad su ostarili i nisu više mogli sami to je bio pakao za mnoge, jer su starci bili ne prepoznatljivi. Moja drugarica ima problema sa svojom babom, njena mama je jako loše ona se čak boji da bi mama sebi mogla da uradi nešto jer je ova urniše sa glupostima a njeno je dete u pitanju.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Starački domovi
4.6.2009 15:23:11   
Ana RR
Kada smo se mm i ja dotakli te teme kako ćemo mi morati da brinemo o njegovim roditeljima, on je rekao " To su moji roditelji i ja ću raditi sve oko njih, ti ne treba da se mučiš."
Ali i pored toga naravno da ću mu pomoći, i šta god on bude rešio ja ću ga podržati.
Moji roditelji su relativno mladi, mama 49 a tata 51, i samo se nadam da će ih poslužiti zdravlje još puno godina.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Starački domovi
4.6.2009 15:24:14   
božana
Kada sam u pitanju ja prihvatam starački dom za sebe, jer ne bih dozvolila da se moja deca pate.Verovatno tako razmišlja i moj otac, pošto ne želi da se ja brinem o njemu.Ne znam, nekako mi je teško da smestim oca u dom, šta da radim kada se tako osećam.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Starački domovi
4.6.2009 15:27:50   
Anoniman
Pa moja baka je ta koja voli da pije krv svojim bliznjima...i to doslovno....

Mene milion puta iznervira, jer u jednom trenutku kuka...kako ne moze sama ustati sa kaucha...i toboze se jedva pridize....a kad je sama da vidish kako ustaje....ko zmaj..... isto tako utrchi pre mene da opere sude....i onda ih samo izmrlja...ja posle kad uzmem kashiku u ruku a na njoj okorelo jer nije u stanju to da uradi kako treba...nije mi jasno shto se trpa kad ne mora...a do pre par godina kad je kuhinja bila njena nadleznost onda je kukala kada tje u penziju....
U stanju je da se sama okupa...ali to radi samo ako tje je mama okupati...to je ljubomorna jer je mama dedu kupala (morala je jer je deda bio potpuno nepokretan)....

A da ne govorim o tome da kad ja dodjem kutji s nekim lepim dozivljajem...onda odgovori ovako user posted image jer ona nigde ne ide.... a s obzirom da je bolesna na noge...ja joj predlazem da je stavim u kolica (imamo ih) a ja tju na rolere ..pa tjemo se vozati....al ni to ne valja jer "pravim od bake komediju" i "videtje je svi da ide u kolicima" i ja stvarno nemam vishe zivaca za nju....a mogu zamisliti kako je mojoj mami user posted image

(odgovor članu oliveradj)
  Direktna veza do poruke: 34
   RE: Starački domovi
18.8.2010 22:37:13   
Lu
IZVORNA PORUKA: anuksunamun


IZVORNA PORUKA: BubaMira

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

to je teska tema -sto se roditelja tice...moja mama je u fazonu isto-da ne zeli da bude na teretu...ja to razumem..ali ne mogu da kazem da bih se odlucila za to da mama ide u dom...ne znam...mozda zato sto jos uvek nemam decu razmisljam kako bih radije ja vodila brigu o njoj....jedino ako je njoj lepse u domu ...ja bih bila srecnauser posted image user posted image user posted image



Anuk , naravno , ni jedna od nas se ne bi hladna srca odlučila na tako nešto , taj primer sam navela kao paralelu - kakvih nesebičnih roditelja ,s jedne , i kakvih sebičnih metuzalema , s druge strane , ima .

ma jasno....zato rekoh ima svega....znas sta je u tim domovima dobro...sto se tamo ti matorci druze....imaju zajednicki svet....nego kod mene malo crnogorski gen...proradio...pa sam ja odmah pomislila na moju majku dragu user posted image user posted image user posted image ...ali isto ponavljam ne bih imala nista protiv ako je to njen izboruser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Starački domovi
30.8.2010 23:32:12   
Iwana87
Staracki dom iz milion razloga.Narocito jer nisu bedni kao sto su nekad bili.I ja cu nadam se tamo jednog dana,pa da dodjem lepo nedeljom kod dece na rucak i svi srecni i zadovoljni.Prvo bih poslala babu i dedu koji su jos sposobni da brinuo o sebi ali baba ima zdrastvene probleme i bolje da je u nekoj takvoj ustanovi nego da cima caleta u 3 ujutru npr.Niko ne zivi sa njima,a sa mojima zivi majkina majka,i sad gde ce moja majka pre kod svoje majke ili svekrve jer nema ko drugi da ih cuva osim nje.A kad ih isprati tamo gde cemo svi jednog dana dolazi red da nju neko cuva a ja 300 km daleko?i?Ja sam za dom i rekla sam im to,majka bi i nebi a za ostale neznam.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Starački domovi
9.3.2011 22:06:05   
jeca.vestica
Imam jako puno iskustva sa tim. Zavisi kakva je osoba u pitanju (ako vam je neko drag, a jako se protivi starackim domovima, opet ne mozete ih strpati tamo), onda da li su ljudi pri "zdravoj svesti i pameti", da li su sposobni sami do toaleta ili su totalno nepokretni i u oelenama (sa tim idu i rane po kozi)...
Ja moju mamu nikad ne bih mogla staviti u staracki dom jer ona to ne bi zelela, ali bih nasla nekoga ko ce ziveti sa njom ili biti sa njom preko dana, ili dolaziti povremeno da joj sredi kucu i skuva u zavisnosti koliko ona moze tj ne moze. Sve ostale bih stavila u staracki dom :-) Salim se...
Posle puno kontakta sa porodicama starih i nepokretnih, mogu vam reci da oni sto su svoj zivot posvetili menjanju pelena, hranjenju, lecenju (a tu ima mnogo posla) neki cak i ostavili posao, a drugi multitaskuju na vise strana, svi do jednih su jako nesrecni. Kad prelome i takve teske bolesnike (ko moze finansijski naravno) smeste u DOBAR (a i to je teeeesko naci) privatni staracki dom, podmlade se 10 god. Neki nadju pomoc, ali sustina svega toga je da ti trebaju dooobre pare i onda je dosta toga reseno.

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Starački domovi
1.5.2011 12:50:04   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: BubaMira


IZVORNA PORUKA: jabudic

IZVORNA PORUKA: AndreaK

nikada ne bih dozvolila sebi da nekome budem na teretu, da me neguju, paze.... radije bih onda da me ne bude nego da moja deca moraju da me dozivljavaju kao obavezu.


Ili ja nisam normalna, ili ne mogu da se nacudim? Da mi moja majka bude na teretu ako jednog dana, ne daj Boze, bude trebala da se njeguje? Pa bilo bi mi zadovoljstvo da joj bar nekako vratim sve sto je ucinila za mene, koliko je ona imala neprospavanih noci, koliko brige oko raznih stvari, dok ja nisam postala ovo sto jesam? Znamo sve mi kroz svoju djecu koliko brinemo za njh... I ja treba da je sutnem, ili se napravim luda u trenutku kad dodje vrijeme da joj vratim ono sto je prirodno...
Meni je najlogicnije moguce da ja pazim svoju mamu kad ne mogne sama, a isto kako je meni drago da mojoj mami bude dobro, tako shvatam da i mm njegova mama znaci isto... Nikad je ne bih gledala kao teret, ni jednu od njih, kao sto rekoh, bila bih srecna da mogu da joj pomognem...
A dom... Mislim da staroj osobi najvise prija ljubav svoje djece...


Moram da vam kažem nešto. I jedna i druga ste u pravu, ali...
Još uvek ste mlade pa ne znate i drugu stranu medalje. Svaka od vas gleda na situaciju iz svog ugla, i oba sagledavanja su, verujte, ispravna. A ono što ja želim reći je - istina je da svako dete ima potrebu i želju da svom roditelju pruži spokojnu i što prijatniju starost, da mu se nađe u muci, u bolesti, u problemu. Ali...
Devojke drage, treba da znate nešto - vaši će se roditelji promeniti. Jako, jako će se promeniti , izmodelovaće ih godine kao da su od plastelina, pa ćete se ponekad zapitati ko su ti ljudi pred vama. Verujte, ovo vam govorim iz iskustva zdravstvenog radnika, koji je do sada video stotine požrtvovane "dece" kako u suzama bdiju nad svojim roditeljima, ali i dalje u konfuziji šta da rade sa tom velikom malom decom. Nekima se posreći pa se roditelji vrlo malo promene, a kod nekih godine i narušeno zdravlje uzmu svoj danak, pa potpuno deformišu karakter osobe. Naše mile i nežne majke postanu zahtevne, sebične bakice, a naši očevi hipohondrična čangrizala. I verujte, u takvim konstantnim situacijama, ma koliko vaša ljubav bila jaka, doći će u iskušenje. Naravno, nije pravilo da će svaki roditelj da se promeni, ali kod većine se desi tako nešto, i deca, ma koliko volela svoje roditelje, vremenom pokleknu. Kroz svoj posao upoznala sam divne kćerke i sinove, osetila ogromne količine ljubavi koju su pružali svojim očevima ili majkama, ali, i umor, razočarenje i tugu zbog sopstvene nemoći da podjednako uspešno budu i roditelji svojoj deci, i deca svojim roditeljima.
Naše majke i očevi, tj nekolicina njih znaju koliko su ti momenti teški, pa zbog toga svojevoljno biraju staračke domove kao najbolje opcije i za sebe i za svoju decu. Ne treba zameriti njima na takvoj odluci,a ni deci koja takvu odluku poštuju i priželjkuju. Verujte, sa ove tačke gledišta svako od nas bi poslednju kap krvi dao za svoga oca ili majku, a kada bolest i godine okrnje njihov duh i telo - sva pravila humanosti i ljubavi postaju diksutabilna i jednostavno pokleknu pred tim teretom. Nemojte se stideti i ako vi jednoga dana pokleknete, jer je u tim momentima srce nagriženo i nemoćno.
Zato,ljubite i mazite svoje mame kad god možete, možda već za par godina postanu jedni od onih što agresivno jurišaju na prazno sedište u autobusu, a vi se svakodnevno pitate "čiji li su to roditelji". Ljub.


(odgovor članu jeca.vestica)
  Direktna veza do poruke: 38
   RE: Starački domovi
1.5.2011 17:52:52   
Lu
Moja mam je već par puta onako kroz priču izjavila da kad potpuno ostari i ne mogne se brinuti o sebi, želi da ide u starački dom.
Ja još ne znam kad bi taj peiod mogao da nastupi...ona je jako društvena žena i želi da bude 
okružena društvom, zamišlja da bi joj tamo bio lijepo,da bi šetala u prirodi, igrala karti, zabavljala se sa drugim bakicama.

Ne znam, možda se još predosmisli, ko zna šta život nosi, ali ima divnih staračkih domova (o onim groznim neću ni da razmišljam), a moja mama je finansijski sposobna da sebi to priušti a i da nije ja bi joj ispunila želju ukoliko bi ona tada kada dođe vrijeme to željela, jer ona starački dom ne zamišlja kao nužnu ustanovu za smještaj starih nemoćnih ljudi nego kao neki izlet, i na kraju krajeva niko nikoga ne prisiljava da ostane ako mu se ne svidiuser posted image

Malo mi je glupo još razmišljati o tome jer se čini tako daleko, a i nešto mislim da se to neće dogoditi, ne znam zašto...

...i ne mislim da je smještanje roditelja u dom odricanje od njih, naprotiv to je najblja namjera djece da svojim roditeljima pruže najbolju moguću skrb, jer ako se o nekome treba brinuti 24 sata, kako se onda brinuti i o svojoj djeci, obitelji, mislim da je to nemogućeuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 1.5.2011 17:55:52 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Starački domovi
1.5.2011 18:00:41   
nencydrew
Gledala sam skoro onaj spot Borisa Režaka, i baš mi izgledalo nekako...

Ja lično ne bih...

A za moje roditelje -ne nikako.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Starački domovi
2.9.2011 22:31:09   
Suncicabg
Danas sam baki sa stapom pomogla da predje ulicu.Posto je imala i relativno tesku (za nju sigurno tesku) torbu, rekla sam joj da mogu da je ispratim i do kuce. Odusevila se. I tako ja baku ispod ruke, a u drugu torbu. Bila mi je jako zahvalna, bas bas jako videlo se,a i da joj nisam pomogla stvarno  ne znam kako bi uspela.user posted image
Sta mislite kako mozemo da pomognemo starima? Za nas je to bukvalno par minuta, a njima mnogo znaci.
Nisam nasla temu o tome, pa ako ima nek moderatori prebace post

(odgovor članu nencydrew)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Starački domovi
3.9.2011 8:31:30   
Anoniman
Evo teme sunči, kopiraću tvoj post KLIK

(odgovor članu Suncicabg)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: Starački domovi
3.9.2011 8:43:42   
Anoniman
Ja kad ostarim ako postanem takav teret, sama ću otići u dom, a ne da nekom uništim život. Jer to jeste teret i jeste da su to naši roditelji, babe, dede ali njima bi bilo lakše da ne gledaju svoje najmilije kako se pate i propadaju pored nas. Naravno poštujem i tudje mišljenje da ne treba otići u dom ako će neko patiti zbog toga.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 43
   RE: Starački domovi
3.9.2011 8:50:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Pa moja baka je ta koja voli da pije krv svojim bliznjima...i to doslovno....



I moja je bila istauser posted image General....
Ipak, umrla je u svojoj kuci...Nismo je dali u dom...
Ja cu, pak, kao sto Pcelica kaze, verovatno sama otici jednog dana, ako to docekam.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: Starački domovi
25.3.2018 12:20:27   
Iskra69
Vec duze vreme muku mucimo sa mojom majkom rastrzani izmedju posla, dece i nje i njenih zdravstvenih problema, pa sam u zadnje vreme razmišljala da potražim neki starački dom. Pošto zivimo na Vozdovcu gledala sam na internetu neke domove u okolini. Jedan od starackih domova koji me intersuje je i Avalska oaza - koji mi odgovara i zbog placa koji imamo na Avali pa možemo češće da svraćamo u poset_u kad već idemo tamo. Ako neko ima neka iskustva sa ovim domom ili nekim u mojoj blizini molim da mi da neki savet.
Unapred hvala!

Edit: Nije dozvoljeno reklamiranje!

< Poruku je uredio Ana RR -- 25.3.2018 12:51:08 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 45
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here