|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
15.9.2009 10:27:08   
Anoniman
ehej Afro jel to opet ministarkin sin dira Dakija????

(odgovor članu afrodita)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
15.9.2009 10:45:43   
afrodita
Jao jeste, mali je bio kod uciteljice tri godine
predsednik razreda ponistavanjem glasova
svake godine, znaci iz drugog puta. Sad nema
uciteljice da ponisti glasanje, priznao je nastavnici
pred celim razredom da mu je zao sto on nije
predsednik. ( Boze! ta deca kao u Narodnoj skupstini)
Idirektno jeuser posted image mog Dkija u drustvu, jer ga ovaj
moj nesisa ni dva posto. Ne da mi se pisati ovde
sta je mali sve napravio, od nagovaranja druge dece
raznim smicalicama preko podrugljive pesmice za Dakija
sto je ovaj sastavio pa pevusi svima.
Ja znam da su to sve decija posla ali koliko god se moje
dete pretvara da ga to ne dotice znam da ga u dubini
duse pece.
I posle tri godine ne pricanja mogu da kazem da mu taj
decak nikad nece moci biti prijatelj, i isto ovo cu moci reci
i za deset godina.
Takvo ponasanje tog deteta izlazi iz kuce.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
15.9.2009 10:50:40   
Anoniman
baš mi je žao Afro, i mogu misliti kako je tebi kao majci, a pogotovo Dakiju koji to 100% prima srcu
naravno ne očekujem ni ja sutra kad krenu u školu da će svi voljeti moju djecu, ali znam definitivno da većina bezobrazluka potiče iz kuće, jer kao što sam već rekla dijete se ne rađa ni zlo ni bezobrazno nego ih mi izvajamo i postanu to što postanu

ne znam šta bih ti rekla al mislim da bi mu ja definitivno ili otišla materi na vrata (mada ne znam ni koliko će to pomoći)...zapravo ne znam šta da ti kažem zaista a tako bi voljela da ti mogu pomoći 

(odgovor članu afrodita)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
15.9.2009 11:08:00   
marince1
Afro jako mi je zao.
Ali nece uvek biti u skoli,mislim na tog malog,ne na Dakija,zamerice nekom njemu slicnom i sta ce onda?!?
To je jedna vrsta agrasije,decja koja ce kasnje prerasti u nesto gore.to je zalosno.
Meni nije jasno kako roditelji ne kapiuraju da cine deci medvedju uslugu kad ih uce i dozvoljavaju im takvo ponasanje.

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
15.9.2009 11:26:41   
afrodita
Ja bih mogla malog uhvatiti i ocitati mu
bukvicu, ali necu jer su oni tako postupili
prema mom detetu a ja necu da se spustam
tako nisko. Nema niko pravo tudjem detetu
da preti, neka njih bude sramota.
Smislicu vec nestouser posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.11.2010 17:44:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Luka ima u dvorištu ispred zgrade jednog drugara njegovo godište s kojim se igra. Taj dečak ima starijeg brata, i naravno, u dvorištu je još gomila dece, starije od Luka i njegovog drugara.
Mali drugar je malko povodljiv, i onda ga veliki nagovore da Luku naziva gadnim imenima, budala, retard, pa čak i pede*čina. Luka ne zna ni šta te reči znači, i onda ga oni čikaju i beže od njega, a on trči za njima.
Jako mi je tužno jer se on baš obraduje dugaru.
Pre neki dan su se tako jurili, i kada je meni već prekipelo, kažem mu da idmo, i on viče drugaru ćao, a ovaj će njemu "Ćao peder*ino!", Luka se mukica smeje viče "Ćao"... Duša me bolela!
I danas izlazimo iz ulaza i on sav srećan trči ka drugaru, i stoje, i Luka se okreće i kaže "Oni se mama ne ponašaju lepo!", pitam šta je bilo, tek će veliki dečak koji je stajao sa malim Lukinim drugarom "On nas naziva retardima!", ladno sam rekla "Nemoj lagati, on tu reč nikada nije čuo!" (i nije, ne koristmo je u kući)
Tužno mi je jer Luka ne kapira da ga vređaju, i inače se on i mali drugar super slažu kada nema velikih.

Šta da radim?



IZVORNA PORUKA: Nedja

Joj, živote, ovo sve i mene čeka
Iz ove perspektive, verovatno bih svom detetu objasnila da je to jako ružno ponašanje, poput...pa objasniš nešto za šta već zna da je ružno...recimo prdenje u javnosti (sećam se da si o tome negde pisala, ako te nisam pomešala sa nekim), pa možda dete samo poželi da promeni drugare. A u krajnjem slučaju, razgovarala bih sa roditeljima tih dečaka, iako pretpostavljam da to ništa ne bi promenilo. Grozna situacija, i znam da nisam pomogla



IZVORNA PORUKA: Tash

Ah, ne mogu sazvati skup 20 mama u dvorištu...

Rekla sam mu da je ružno, i da treba da ih ignoriše, jer dokle god ih bude jurio, oni će ga začikavati i tako zvati.



IZVORNA PORUKA: BubaMira

A da pitaš tog velikog fino , dobronamerno : zašto učiš mališane ružnim rečima , pa ti si veliki , treba da budeš pametniji i da ih naučiš lepim stvarima ... (ili tako nešto) Ciljam na buđenje svesti velikom dečaku da on može , osim što je "kvaran" , da bude i pametni bata - zaštitnik , koji ih pazi i uči lepim i korisnim stvarima ... Mislim , nadam se da zvuči "primenjivo" u praksi , mislim - nemam iskustva , pa ?


IZVORNA PORUKA: dijana1

to ceka i mene i mnoge majke 
Bas je ruzna i nezgodna situacija, mislim da nije resenje razgovarati sa roditeljima tog decaka zato sto takvo ponasanje prvo krece iz kuce. Zasto Luka ne zna za rec pder.ina, zato sto se to ne spominje u njegovoj kuci. Verovatno majka tog decaka kada jednom nedeljno razgovara sa svojim muzem obraca mu se sa gde si bio sinoc pder.cino jedna pijana i debela , verovatno to decak cuje i onda prica gluposti po ulici.
Po meni dete treba na vreme pripremiti za takve situacije jer ce ga to pratiti ceo zivot, uvek ce se naci neko da te bocka ( pa i mi zene se na rr-u bockamo ). Treba mu objasniti koliko je to ruzno i nauciti ga da se diplomatski odbrani od takvih mangupa, da ih na fin nacin posalje tamo gde im je i mesto.
Nije resenje samo reci to je ruzno i izolovati ga, vec napred i bori se za sebe. Nekada ce pasti i koja tuca ali to su decaci i toga moramo biti svesni iako me to najvise plasi (ako izvuce deblji kraj ok, ali ako izgubi ).
Bravo za Luku sto je prepoznao da je to jako ruzno



IZVORNA PORUKA: anajid

Tash,evo i sa privatnog i profesionalnog aspekta.postupila bih kao sto je BubaMira rekla!Aludiraj malo na savest,a i da ga malo pecnes i osramotis,mislim tog velikog brata!Ali opet na fin nacin,ne ynam koliko ima god ali pretpostavljam da je i on dete!Sve to ide iz kuce nazalost!


IZVORNA PORUKA: Dada81

Uh,deca su čudo i stvarno je nezgodno,ali svakim danom sve više tih psovki i ružnog ponašanja, redovno oko nas.Ja kad sam bila mala,kod nas se u kući nije psovalo,iako su ispred zgrade svi bili haos,po pitanju toga,sećam se da sam se jednom sam sakrila u neki ćošak i nešto opsovala da vidim kako zvuči i iako su svi psovali,ja ipak nisam,iako tako mala,šta ja znam,kućni odgoj -čudo.Sećam se i da je bila devojčica,koja se uz najgore psovke,volela batinati sa svima.Nisam je nikako mogla izbegavati pa se sećam,da sam ja to sa njom pokušala rečima,diplomatski,pitala čemu je to vodi,kakvo je to zadovoljstvo tuče..šta ja znam ili ona ako pita,hoćeš se tući(na šta ja zastrepim u sebi,nežno dete )ja okrenem priču na drugu temu i najčešće uspevalo.a,bili smo mali,baš.I što kaže Dijana i ja bih se obratila tom dečaku,nekom rečenicom'za razmišljanje',mada verujem da je to sve sada kratkog veka..


IZVORNA PORUKA: dijana1


IZVORNA PORUKA: Dada81

Dijana i ja bih se obratila tom dečaku,nekom rečenicom'za razmišljanje',mada verujem da je to sve sada kratkog veka..


Ne znam jel mislis na mene ili na anajid

Ako mislis na mene mozda nisam dobro napisla ili me nisi razumela, ne bi se ja uopste obracala tom decaku ne mozes ti njemu jednom recju probuditi svest kada on u kuci ima svinjac i haos.
Vec cu ja svoje dete da ucim kako da se brani, jer i ja dok sam bila mala uvek sam mucila muku sa jednom devojcicom koja se samo tukla i na kraju je ona morala otici jer je poceo rat, (drugacije se ne bi nje mogla ni resiti )
Samo prostim i laganim recima objasniti svom detetu da to nije lepo i na finjaka spustiti takve decake. Naucis svoje dete nekim diplomatskim recima i kada im to kaze oni ima da zastanu jer nece znati o cemu ovaj prica a dok oni skontaju tvoje dete vec ode dignute glave. I svaki put im kaze nesto novo u prolazu. I naravno sve kroz blagi smesak u faznu gde ste misevi



IZVORNA PORUKA: Tash

Ja bih o ovome rado otvorila temu, od jutros razmišljam kako je nazvati, i ne mogu da smislim! 

Apropo vaših postova...

- pričati sa dečakom --> toliko sam revoltirana da nisam sigurna da ću uspeti lepo da pričam sa njim, a ko sam ja da se izdr*avam na nečijem detetu? Možda kad me malo prođe trenutni bes...

- Nije meni problem da Luki objasnim da to nije lepo, shvata on to, ali šta da mu savetujem da radi? Rekla sam mu da ih ignoriše, ali šta onda, kad bolje razmislim? Šta će da radi u dvorištu? Da sedi u ćošku i gleda ih kako se igraju??? Da im objasni da to nije lepo? Zvaće ga filozofom. Ja sam uvek kao mala mrzela decu koja filozofiraju o tome kako ovo ili ono nije lepo, i sram me bilo. Nisam se družila sa takvima, nervirali su me.
Da ga ja branim od dece? Pa tek onda će ga zvati peder*inom. Pa ne može mi viriti ispod suknje, mora da se bori sam, problem je što ne kapira da ga vređaju, i problem je što ja ne znam šta da mu savetujem kako da se od toga brani.

Rekla sam mužu danas ovo, on je rekao "Pa kazao sam mu ja da se ne druži sa takvom decom!"... pa fino što si mu kazao, a šta ćemo sad?

Naime, pre neko veče je mm bio u dvorištu sa Lukom, i bilo je sve super dok su se on i njegov godišnjak igrali. Onda su veliki (1-2-3 razred OŠ) došli i počeli da ih nagovaraju da se pljuju. Luka je došao kući sav ispljuvan. Da se razumemo, nije moje dete nešto mnogo fino, i drugi mali je bio ispljuvan!

Mislim da je ustvari najveći problem taj što ja nisam u mogućnosti zbog bebe da sa njim provodim dovoljno vremena napolju, i on jednostavno nije deo te zajednice.



(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 31
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.11.2010 21:16:49   
choopa choops
Ne znam. Prvo sam u afektu pomislila da bi mu nasla  drugo drustvo kako znam i umijem, a bome bi ga i naucila i da kaze tom velikom klipanu Tata ti je peder*ina. Ali ne valja jer ce ga  mozda jos vise maltretirat i cekat negdje na kvarno user posted image
Hm...mislim da ti klinci uvijek imaju nekog svog idola...pa kad bi mogla da provalis ko je to...npr neko stariji iz naselja, pa da tog idola povezes sa Lukom i da im on kaze da ga ne diraju i sl??? kod nas je manji kraj i to obicno tako funkcionise.


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.11.2010 22:50:21   
Anoniman
Pričala sam sa mamom na ovu temu, ona tvrdi da treba da zaštitim dete jer se i ostala deca drugačije ponašaju ako znaju da dete koje "maltretiraju" ima zaštitu. Ona kaže da bih trebala reći nešto tipa "Ajde ako nemate šta pametno da kažete, ćutite. Ako nećete da se igrate sa njim, recite, a ne da ga nazivate takvim imenima!" user posted image

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 33
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.11.2010 22:53:59   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Tash

Pričala sam sa mamom na ovu temu, ona tvrdi da treba da zaštitim dete jer se i ostala deca drugačije ponašaju ako znaju da dete koje "maltretiraju" ima zaštitu. Ona kaže da bih trebala reći nešto tipa "Ajde ako nemate šta pametno da kažete, ćutite. Ako nećete da se igrate sa njim, recite, a ne da ga nazivate takvim imenima!" user posted image


Da, ali sta ako poslije bude mamina maza, ovo, ono?user posted image user posted image zastiti ga trebas sigurno, radi njegovog samopouzdanja, samo je pitanje na koji nacin?




_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.11.2010 23:18:57   
indy_25
Tashi imala sam isti problem kao i ti. Mog su Denijala dok smo bili u Bosni stalno zadirkivali i psovali mi sve ta nekulturna djeca a on jadan nikad nije ni cuo ruznu rijec i nije znao da se verbalno odbrani. Uvjek je bio miran i bas dobar. 100 puta mi je dosao kuci uplakan kako ga izazivaju i molio me da odem da im kazem. Ja nisam nikad htjela reko hajde djecija posla nema veze. I isto tako je bio jedan veliki klipan koji je bio mozda 3 razred os kopji je sve to zadirkivanje pokretao. jednom sam cak otisla na vrata roditeljima od tog klipana i rekla njegovim roditeljima ali oni nisu nista poduzeli po tom pitanju. Jednog dana mi je Denijal dosao kuci placuci i rekao mi je da ga je taj klipan vukao za usi i kad je Deni vozio biciklo da ga je gurnuo namjerno. Tolika me huja uhvatila da sam izasla u park i stisla ga za ruku jako koliko sam imala snage i onako vristuci na njega iz sveg glasa rekla mu ako mi jos jednom djete dodje kuci uplakano da ce zazaliti sto se rodio i da cu mu vrat slomiti. Ostala djeca su cutala a i on sam i svi su se prepali. Naredila sam mu da se deniju pred svima izvine sto je i uradio. kasnije sam da ne bi ispala mama vjestica izlazila s njim ponekad u park i igrala se s njima tako da su me djeca zavolila i bila sam im favorit. A njega su gledali skroz skroz drugacije.

< Poruku je uredio indy_25 -- 18.11.2010 23:20:15 >

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.11.2010 23:24:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: Tash

Pričala sam sa mamom na ovu temu, ona tvrdi da treba da zaštitim dete jer se i ostala deca drugačije ponašaju ako znaju da dete koje "maltretiraju" ima zaštitu. Ona kaže da bih trebala reći nešto tipa "Ajde ako nemate šta pametno da kažete, ćutite. Ako nećete da se igrate sa njim, recite, a ne da ga nazivate takvim imenima!" user posted image


Da, ali sta ako poslije bude mamina maza, ovo, ono?user posted image user posted image zastiti ga trebas sigurno, radi njegovog samopouzdanja, samo je pitanje na koji nacin?





O tome sam i ja razmišljala... ako se umešam, tek onda će ga zvati peder*ina. user posted image

Indy, i ja kontam da za početak pokušam nešto manje radiklno, a ako ne ide pokazaću zube. Pa neće mene zaebavati klinac.

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 36
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.11.2010 23:29:29   
Dada81
Napisah pa me izbaci..Prvo,svaka ti čast,Tash,ipak stižeš sve oko dva dečkauser posted image čovek ne može znati kako će reagovati dok se ne nađe u sl.situaciji.Poznavajući sebe,moguće da bih odreagovala,najpametnije(koliko je to moguće)u toj situaciji i obratila se tom detetu.Po meni,najvažnije da to ne uzrokuje njegovo 'zatvaranje'u sebe.Jer je duša mala dobrica,vidi da to što oni rade nije u redu.A,nije ni maza,zna se odbraniti,čim i on šalje upljuvanu decuuser posted image kući.Šalu na stranu,tu smo da iznesemo svoje mišljenje i podršku koliko je to moguće.Najgore što sa tim malim možda sam ne zna izaći na kraj,pa mu je potrebna mala pomoć.

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.11.2010 23:31:46   
indy_25
Ne znam i ja sam bas trpila dugo dok mi nije puko film pa nisam ja dijete rodila da mi ga neko ubija u pojam i to  on koji je 3 razred i Denijal koji je tada imao samo 5 godina. Meni je to upalilo. A sada je vec druga prica sada ima 8 godina i vec zna da se sam odbrani i fizicki i verbalno a to ga je sve mm naucio. Ja sam ga uvjek ucila da bude dobar i miran.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
18.11.2010 23:32:36   
Anoniman
Ma, mislim da se on uopšte ne bi opterećivao tim dečakom, i ne bi ni pokušavao da sa njim izađe na kraj, kada mu ne bi ovaj odvlačio vršnjaka sa kojim se inače lepo igra, i kom se ISKRENO raduje. To je ono što me boli! Ta iskrenost koju vidim kod njega, a ovaj ga zove peder*inom, pri tom garant ne zna ni šta ta reč znači.
Da, to ću uraditi, pitaću vršnjaka dal zna šta ta reč znači...

(odgovor članu Dada81)
  Direktna veza do poruke: 39
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
19.11.2010 7:37:16   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Tash

Pričala sam sa mamom na ovu temu, ona tvrdi da treba da zaštitim dete jer se i ostala deca drugačije ponašaju ako znaju da dete koje "maltretiraju" ima zaštitu. Ona kaže da bih trebala reći nešto tipa "Ajde ako nemate šta pametno da kažete, ćutite. Ako nećete da se igrate sa njim, recite, a ne da ga nazivate takvim imenima!" user posted image


Tasho mislim da ovo nije lose ali samo u slucaju da tvoj mm napravi jako ozbiljnu facu i ostrim glasom ovo kaze.
Ipak ovakve situacije treba resavati tata.

Provalila sam da takva deca uopste kuci nemaju autoritet i zato se tako ponasaju. Ali kada naidju na njega plase se i povuku se i traze novu zanimaciju.  Mi smo u zadnjih par dana imali problem u zgradi sa decom koja se vracaju iz skole, udju u zgradu i vozaju se liftom, tj. idu na  5 sprat i onda trce u prizemlje i tako u krug a sto prave neverovatnu buku to njih ne zanima, dok  ih nisam ja docekala user posted image
Oni su krenuli na 5 sprat a ja ih zaustavila na 4-tom ijaaooooo kako su se samo prepali da ste videli te face user posted image
-sta to radite
-kaze devojcica idem kod tetke
gde ti je tetke
- pa tu tu tu sva muca
gde tu, ne vidim je
-muuukk
- sram vas bilo, vi devojcice tako se ponasate, hocete li da vam pozovem roditelje ili uciteljicu da vide sta radite
e onda sam spistila lopticu i  objasnila im koliko je taj lift opasan i da se stalno neko u njemu zaglavi i da to nije za igru. Otisle su kuci i vise ih nisam videla user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
16.10.2016 20:31:39   
Anck Su Nmaun
Sta radite po ovom pitanju?
Nisam bas presrecna sa svim njihovim prijateljima ali nisam do sad nista rekla.. mislim da je rano ali opet...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
31.3.2017 9:45:02   
IvanaSK RR
U vrticu smo imali drugara koga je sin slusao u svakakvim glupostima. I reagovali smo u smislu da smo pricali sa sinom o svemu tome.
I sad ima neke dece koja mi se ne svidjaju i isto pricamo. Pokusavamo da ukazemo na greske tog deteta i da shvati da nisu svi super.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
31.3.2017 9:49:31   
Anck Su Nmaun
I moja komsinica se zali na ceru kaze da ke jako povodljiva pa onda joj ona bira prijatelje..hmm.. ne znam koliko je to bas izvodljivo. Mozda van skole.i vrtica ali ovako... Jedino pricom pokusati odvratiti ali deca su to, ne shvataju neke stvari.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
31.3.2017 10:56:33   
Sanjica26 RR
Jao Anck ovo mene jako muci pitanje. user posted image posevno sto je moja T naivko.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
31.3.2017 11:20:35   
IvanaSK RR
Sin je povodljiv kad nekog bas voli. Inače zna da bude i otresit. Ne shvataju oni, to je tacno, ali mislim da treba da im se prica.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
31.3.2017 11:28:48   
Sanjica26 RR
Upravo tog koga voli tako T radi. Na svoju stetu ide.

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 31.3.2017 13:57:06 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
31.3.2017 11:42:43   
Anck Su Nmaun
Ja sma imala u komsiluku drugaricu koju moji nisu volelli, ali dzaba...ja sam se ipak s njom druzila. O tome vam pricam user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
16.2.2018 10:28:20   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Dešava li vam se da vam se neko dete iz okruženja ne dopada, i ne biste voleli da se vaše dete družim s njim? Šta tada? Da li ipak pustiti dete da bira samo?

Evo ovako cu samo da dignem temu da se ne zagubi a posle cu da opletem po jednom malom.

I branim i ne branim. Objasnicu se kasnije

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
16.2.2018 13:18:55   
mama Jo
Joj bas ,,zeznuto".....
Kako zabraniti? A opet naravno da ima tih slucajeva da ne bih volela da se druze...
Ljisho- jedva cekam da cujem tvoje iskustvo, tj.reakciju 🙂

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
16.2.2018 13:53:06   
Sanjica26 RR
Ljiso, ja cekam da objasnisuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here