|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Alergija ili prehlada?
9.11.2009 11:13:12   
Anoniman
Od juce popodne moja beba kise. Zna se desiti i po 5 puta zaredom da kihne. I tako stalno. Nosic malkice curi, kao vodica. medjutim ono sto mene brine je crvenilo na lijevoj strani cela, i na donji i gornji kapak. Na celu su crvene fleke.
Ne znam sta je, ali jutros je bas nervozan i razdrazljiv. I dalje kise. user posted image user posted image user posted image user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Alergija ili prehlada?
9.11.2009 11:37:10   
Anoniman
Draga, da nije slucajno bio na perjanom jastuku?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Alergija ili prehlada?
9.11.2009 12:06:59   
Anoniman
Ili promaji? Okice hoće i od promaje (konkretno kapci). Kija verovatno jer ga golica ta vodica iz nosa.


< Poruku je uredio Tasha RR -- 9.11.2009 12:07:33 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Alergija ili prehlada?
9.11.2009 13:20:50   
Anoniman
Nemamo perjane jastuke, a nije bio na promaji, nismo dva dana izlazili zbog kise. Tj bili smo do mame ali iz auta u stan.
Cudne su mi te crvene fleke po celu na lijevoj strani, a oko mu nije crveno, neko gornji i donji kapci. Bas mi izgleda kao alergija. medjutim, spavao je u mojoj sobi kod mame, na mom krevetu, ne znam da nije alergican na grinje koje se uvuku u dusek? Jer opet tu nisam spavala mjesecima, a bilo je sve pokriveno, ali prasina uvijek nadje put.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Alergija ili prehlada?
9.11.2009 14:17:49   
Anoniman
i meni zvuci kao alergija, pitala sam te za jastuke jer je Nesa to nedavno imao, osulo mu se samo lice sa leve strane, meni je tada dr rekla da se to kod manjih beba moze desiti i ako nasloni glavu na nekoga ko nosi grub dzemper, ili slicno tome.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Alergija ili prehlada?
9.11.2009 14:23:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja

i meni zvuci kao alergija, pitala sam te za jastuke jer je Nesa to nedavno imao, osulo mu se samo lice sa leve strane, meni je tada dr rekla da se to kod manjih beba moze desiti i ako nasloni glavu na nekoga ko nosi grub dzemper, ili slicno tome.


Ja sam alergicna na perije, zato nemamo tih jastuka.
Inace ga ninam na moju lijevu ruku, a to dodje njegova desna strana lica, tako da sam vec dzemper iskljucila. Ali kada spava, spava na lijevu stranu. Ne zna sta ima na moj krevet kod mame, plus sam uzela neko cebence od mame koje je bilo moje, a ono mirise od omeksivaca, i sinoc sam ga umotala u to cebence dok smo ulazili u kola, i na njemu je spavao. Ali kaze mama da je poceo da kise od kada se probudio tada u mojoj sobi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Alergija ili prehlada?
5.1.2015 14:51:22   
Mariya
Mame alergicne dece,treba mi vas savet.
Moja Helena ima skoro 3,5 meseca. Od toga je mesec ipo slinava,tj curi joj nos. (Pisacu opsirno sta se desavalo.) Kad je imala 2 meseca, svi smo se prehladili, pa je i verovatno to dobila od nas. Prvo joj je nedelju dana samo curio nos. Onda je dobila T, crveno grlo, usi ok, ali dobili smo sinacilin nedelju dana. To je popila,ali nos i dalje curi. Opet je vodim kod dr, onda smo dobili neodeksacin kapi u nos, 5 dana. Nakon toga, nos i dalje curi. Onda pocinje da odbija da sisa i nece da leyi na desnoj strani. Vodim je kod dr, upala usiju, crveno grlo, hemomicin nedelju dana, posto ima sekreta u nosu, neodeksacin kapi u nos, 3x2 kapi 10 dana. Usi su joj prosle, ona sisa lepo, terapija zavrsena, a ona je i dalje slinava!!!!! Evo 7 nedelja. Njoj ne curi nos u smislu da joj curi kada je podignem uspravno ili kada lezi na stomaku da joj curi i nosa vec se cuje zvuk iz nosa da ima sekreta u njemu, a cesto se i zapusi, sto je naravno nervira i ne moze da sisa. Nos joj cistim marisolom i Noskom *usisivacem po potrebi, najcesce 3-4-5- puta dnevno. I ima sekreta koji bistar/belicast. ono ybog cega se brinem je da ona otad ima sluzave stolice. One su zlatno zute, imaju komadice nesvarenog mleka, ne smrde, ali imaju sluzi, tecnije su i najcesce se bas cuje kada kaki, onako bas jako prdne kad kaki, ne znam da li su to te praskave stolice? Bude joj nekad i penasta, pa se ta pena pretvori u sluz. Kada treba da posumnjam da li je to alergija, ili je samo prehlada?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Alergija ili prehlada?
5.1.2015 15:04:57   
Mariya
Zaboravila sam da napisem, ona samo sisa sve vreme. Isto tako, otkako je ona dobila onu prvu prehladu, otad je skoro neprestano neko kod nas bolestan, ili mm ilil Lu ili ja. Da li je moguce da je iynova i iznova zarazimo? Buni me to sto su joj stolice takve, pogotovo kad sam videla sliku koju je LO postavila na temi o alergiji na pkm. Njene stolice nisu bas toliko sluyave ali rayvlace se po peleni i nema krvi. Pa ne ynam, da li je moguce da joj se alergija manifestuje i slinavim nosem?

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Alergija ili prehlada?
5.1.2015 18:09:52   
milicicak
Mariya, ja bih rekla da se vi stalno medjusobno zarazavate u krug.
Alergija moze da bude povezana sa kijanjem i respiratornim problemima ali onda najcesce nije povezana sa hranom nego nekim inhalatornim alergenom. A te sluzave, tegljive stolice su normalne ako joj je nos pun sekreta, tako ga izbacuje.
Mislim da brines bez razloga ali isprati bebu jos malo pa ako se nastavi potrazi misljenje dr.
Pozdrav :)

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Alergija ili prehlada?
5.1.2015 18:16:35   
mama krava
Mariya, a da te pitam...da li je dobila neku vakcinu neposredno pre prehlade?

Moj sin koji je alergičan na PKM ima takve slinice stalnouser posted image , a sa prehladama i slinama koje bi trajale i po 2 meseca je počeo posle Pentaxim vakcine.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Alergija ili prehlada?
6.1.2015 15:38:11   
Mariya
Ona je raspolozena, ako nije u strajku i nije bolesna lepo sisauser posted image , napreduje kako treba, nema grceve niti ih je imala, ali eto te njene stolice me sad vec brinu. Mada pokusavam da se setim kada su tacno te slinave stolice pocele, da li su nekoliko dana nakon prehlada ili kasnije. Znam da je zadnjih 3-4 nedelje stalno tako. U medjuvremenu je ona pocela i da balavi strasno, pelena i portikla budu skroz mokre za nekoliko minuta. a nekad kad bljucne, bljucne mleko sa gomilom pljuvacke, jel'moze i od toga da joj se razvlaci stolica, od pljuvacke?
MK, Ona je dobila Hep b. vakcinu 30.10. a razbolela se 22.11., tako da jos uvek nije primila pentaxim. Dr je rekla da malo slina nije razlog da je ne primi, ali ja sam rekla da nema sanse da joj dam vakcinu sa 5 virusa/bakterija kad je iovako naceta. Pa nesto se desava u njenom organizmu kad je svako malo bolesna? Ovu nedelju cekam, pa je sledece nosim kod dr, nek joj uradi ks, bris nosa, stagod, samo da vidimo sta je ovo.
Posto nemam bas vremena da citam temu, recite mi molim vas kako ste utvrdile alergije kod vasih beba?

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Alergija ili prehlada?
29.10.2017 12:19:41   
Cvetic17
Posebno kad su jako mali tesko je odrediti jel kija kad je preghladjena ili zbog alergije, ali opet treba pratiti i druge znake, da li ima temperaturu ili ne, da li teze guta...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Alergija ili prehlada?
30.10.2017 12:23:51   
MamaNecaVo
Za alergiju je makar lako jer se odradi test.
Ist otako i za prehladu.
Jasni su simptomi.Samo je neophodno pronaci pravog pedijatra,basnu tom smislu reci.

(odgovor članu Cvetic17)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Alergija ili prehlada?
3.3.2018 14:07:35   
Bunnyca
Kada je moja beba navrsila 6 meseci, pitala sam doktorku da li mozemo da krenemo sa glutenom.Rekla je ne, nikako pre 9 meseca.Kaze,jako je tesko utvrditi alergiju,odnosno intoleranciju na gluten.Ona nije ista kao i ostale aergije na hranu i razvija se sporije.odnosno sporije se pokazuje.Uglavnom, kaze, prvo krecu laganiji grcevi u stomaku, tecnije stolice pa onda polako vremenom sve jaci simptomi,ali to moze trajati par meseci.
Zbunila me skroz, a pomalo i uplasilauser posted image

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Alergija ili prehlada?
3.3.2018 14:19:22   
Mala Elena
Mislim da gluten mozes vec sa 8 m.

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Alergija ili prehlada?
3.3.2018 15:11:05   
mama Jo
Nama je isto savetovala sto kasnije sa glutenom, posle 9 meseci... ali mi smo imali kijavicu vrlo cesto kad smo kretali sa novim namirnicama, cak i kad smo prvi put probali kukuruznu kasu u kojoj ima adaptiranog mleka izasao joj osip po licu... posle god.dana vise nikakvih reakcija nije bilo

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Alergija ili prehlada?
5.3.2018 13:58:15   
Bunnyca
Mislim da je najveci problem za decu koja su kao moje rodjena na prolece ili leto.Onda u sred zime krecete sa cvrstom hranom, a tada malo,malo pa neki virus.Onda sa 9 krecete sa glutenom u vreme kada izbijaju i zubici, pa vise ne znam da li je od prehlade, virusa ,zuba ili alergije.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Alergija ili prehlada?
5.3.2018 22:38:46   
mama Jo
To si u pravu... ali definitivno postoji situacija da ne znas da li je alergija na hranu ili prehlada... mi smo prvi imali takve simptome, sve dok mi dr nije rekla - to je najverovatnije od prehlade ili virusa, viss nekih faktora povezano... ja sam mislila da je alergija na hranu...

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Alergija ili prehlada?
6.3.2018 0:39:51   
Mala Elena
Moje ,da kucnem u drvo, nisu imale alergije.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Alergija ili prehlada?
28.4.2018 2:04:31   
jagodp
Ja u zadnje vreme imam iati problem, pojavi se i povuce u jednom danu, a simptomi isti kao da je virus, kija kaslje, uzas!

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here