|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Golišava deca
23.7.2012 10:14:02   
Anoniman
Gledala sam neke slike i to me podstaklo da vas pitam za mišljenje.

Do kog uzrasta je po vama u redu da su deca različitog pola golišava na plaži zajedno? Ili, hajde i uopštenije, do kog uzrasta je uopšte ok da su deca golišava na plaži? Do kog uzrasta vam je ok da zajedno kupate decu?

Naime, gledala sam neke slike gde su dečak i devojčica (drugari, ne brat i sestra) golišavi na slikama na bazenu. Sede zagrljeni, njoj se vidi ribica, njemu kitica.
Poznavajući svog Luku, to apsolutno ne bi bila prihvatljiva opcija. Nema teorije da bi pristao da bude golišav u društvu devojčice, veoma dobro pravi razliku između ženskog i muškog tela, zna da jajašca iz muških jaja prelaze u žensko telo i tako nastaje beba (ne zna kako se to desi, to mu još nije palo na pamet da pita user posted image ).
S druge strane, zajedno kupam Luku i Marka, i tu za sada nema problema, ali da mi je drugo bilo devojčica, nisam sigurna da bih to ikada radila.

< Poruku je uredio Tash -- 23.7.2012 10:15:25 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Golišava deca
23.7.2012 10:34:04   
Anoniman
Baš sam to htela da ti kažem-nije mu prihvatljivo jer nije navikao user posted image
Postoje brojna istraživanja koja upućuju baš na to da decu drugog pola treba kupati zajedno, jer je to jako zdravo za njihov razvoj... Moj brat i ja smo se kupali zajedno mislim do negde mojih 9, njegovih 7. A Mihajlo se redovno igra golišav leti sa svojim drugarima-i devojčicama i dečacima. Nisam ni razmišljala da je to neprimereno user posted image I na plaži se redovno brčka golišav... Možda dogodine počnemo sa kupaćim...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Golišava deca
23.7.2012 10:42:02   
Anoniman
Ja moje nisam nikada držala gole na plaži jer se prosto ospu od peska, tako da od prve godine imaju kupaći obojica.

Nije navikao... možda, ali je stvar u tome da ja ni ne bih pokušala da ga naviknem na to jer mislim da nije prikladno nakon 5te godine.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Golišava deca
23.7.2012 10:42:47   
Anoniman
Ja Nešu nikad nisam puštala golišavog na plažu. Ne vidim poentu toga, kupim mu udobne kupaće gaće, i nek se igra u njima. Meni se ne dopada kad su deca golišava na plaži, ajde ok kad su baš mali, ono godinu, eventuakno do dve, ali posle zaista ne vidim problem sa kupaćim gaćama, a smatram to...pa ne nepristojnim, nego eto, ne dopada mi se, oni su mali ljudi i nije mi to lepo, kao što ne volim nudizam kod odraslih.
U kadi - samo dok su baš mali, takođe. Već tu sa 3-4 godine i deca treba da nauče da postoji neka privatnost i neka intima, nešto što se ne deli sa svakim, a po meni golotinja svakako tu spada.
To je moje viđenje, mi smo takvi, i uopšte ne želim da se natežem da li je ispravno ili ne, dakle - odgovor na Tašino pitanjeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Golišava deca
23.7.2012 10:43:57   
Anoniman
Pa nisam ni mislila kad porastu, već od starta user posted image Mićko je prvo kupanje u društvu imao sa svega 7 meseci i otada je to normalna pojava u njegovom životu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Golišava deca
23.7.2012 10:48:32   
Anoniman
Ma Nedjo, ni ja neću da se natežem, samo me zanima ko kako razmišlja i zašto, u nadi da ću razumeti potrebu za tako nečim jer meni je to kompletno neprihvatljivo.
Letos sam viđala decu veću od Luke golišavu na plaži i nije mi jasno!? user posted image

Ah da, dok se Marko nije rodio, Luka se nikada ni sa kim nije kupao u kadi (ne podržavam zajedničko kupanje dece i roditelja).

I mislim da i ovo zajedničko kupanje Mark a i Luke neće još dugo trajati, max godinu dana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Golišava deca
23.7.2012 10:53:39   
Olga75
nikada nisam M skidala na plazi , ne volim , sedne svugde ( mozda je neko tamo pljunuo ili neki pas piskio user posted image ) a i nisam nudista
nikad se sa nikim nije kupala u kadi ( pa ni samnom )
i tako , ima i kojekakvih maijaka , jednostavno ne volim da je gologuza

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Golišava deca
23.7.2012 10:55:08   
Anoniman
Neeee, znam da nećeš, nego se ja to odmah ograđujem za neke kasnije postove, a deluje kao tema u kojoj može da da dođe do ozbiljnijih sukoba mišljenja...a ja sam baš nešto dobro raspoložena, pa mi se to ne radi.
Razmišljam isto kao ti po tom pitanju. Ok je kad su bata i seka mali, pa je mami lakše da ih zajedno okupa, ili da se rashlade u kadi, ali čim porastu dovoljno da mogu da se igraju 10 minuta sami u sobi dok mama kupa ono drugo - meni bi to bila granica.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:00:07   
Maya21
moji se jos uvek kupaju zajedno ( oba decaka, ko ne zna ) ali vidim da je da je Makiju pomalo neprijatno kad Tale krene da ga ispituje ( a on je sad u fazi kako to zasto to ) kako je njegov misko veci i drugaciji od njegovog... jos ovih nekoliko letnjih meseci pa cu ih razdvajati.
Sis virni u negativnu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:07:51   
aleksandrova
meni se licno ne svidja kad su deca golisava na plazi,bazenu gde god...mi smo imali kod tate dok smo bile u srbiji postavljen bazen u dvoristu bas veliki da se i odrasli kupaju donela nam ga tetka iz fr(ja ovo napominjem jer mi bas sad fali taj bazeni user posted image ) nikad se ni sestra ni ja nismo kupale gole ko deca mama nam je uvek obacila kupaci a i deca iz komsiluka su dolazila taj bazen je tad u to vreme bio nesto wauuu i ne secam se da je bilo ko od nas bio go...cak se ni sestra ni ja u kadi nismo nikad kupale zajedno iako smo samo 2 god razlike...a negde od 8-9 godina smo pocele da se kupamo i tusiramo same bez mamine pomoci,dok je mm svekrva kupala do 13te sto meni nije ok...al svako ima svoja uvrenja nekom je to normalno nekom ne...nekom zdravo nekom ne...ne svidja mi se jednostavno mi se ne svidja mozda ni sama ne znam zasto mozda zato sto nas mama tako naucila,al i ja cu svoje dete tako uciti

_____________________________

mozak mi je otiso na odmor

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:13:00   
Anoniman
,dok je mm svekrva kupala do 13te sto meni nije ok.


I o ovome sam razmišljala.
Luka ni u ludilu neće sam da se kupa, a o pranju piše tek da ne govorim. Postaje mi neukusno da mu ja perem pišu. Nije mi teško, jednostavno mi je neprikladno, a opet ne bih da forsiram. Sada je upao u fazu "Sam ću da se brišem i obučem", pa valjda će doći i momenat da će sam da se kupa. Samo na moru UVEK želi sam da se tušira.

(odgovor članu aleksandrova)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:18:31   
aleksandrova
tash mozda sam taj deo trebala da pojasnim...ona ga je kupala ne zato sto je on hteo vec zato sto se ona plasila da se ne udavi u kadi ili ne oklizne ili nesto slicno...bas znam za ovo jer smo skoro razgovarale da je mala moje sestre pocela sama da se kupa a ima 9god a i stariji sin moje zaove a ima 11god pa je bila tema deca rastu i tako to pa mi je ona to rekla i negoduje sto se deca sama kupaju

_____________________________

mozak mi je otiso na odmor

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:21:42   
Anoniman
Odmah i ja da se ogradim kao Neđa da me ne linčujete user posted image Samo da dodam još to da je u svemu tome PRVENSTVENO bitan stav roditelja-dakle, ako je mami i tati neprijatno da im deca budu golišava ili da se kupaju zajedno sa drugom decom- i njima će biti neprijatno. Moj brat i ja nemamo nikakve "ožiljke" ili traume iz detinjstva, nismo promiskuitetni, nismo ni nesigurni u svoja tela... Hoću samo da kažem da ja sa svojim detinjstvom u ovom pogledu imam dobra iskustva, tako je odrastao i mm, pa je valjda zato i naše dete opušteno.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:24:14   
Anck Su Nmaun
Ne smeta mi da vidim golisavu decu po plazi, boze ne razumem, a sto bi to nekome smetalo, pa mali su!
Ja sam Tari kupila kupaci i dok je beba bila, al ove godine ga cesto skida, neznam sto, pa kad smo u pesku branim joj da skine, svuda se pesak zavuce, al na bazenu ako bas insistira user posted image , nek ide gola.

A sinoc se ja tusiram, a ona dosla otvorila kabinu i skida se ,oce i ona da se kupa. Pa smo se zajedno kupale.
A ona pita:'"A sta je ovo"""? I pokazuje na moju ....ja kazem pikica, imas je i ti tu.... a ona opet , a sta je ovo?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:25:26   
Anoniman
Da, baš ti roditeljski stavovi su me i zanimali.
MM i ja nismo stidljivi, ali ipak ne posećujemo nudističke plaže - ne znam dal me razumete.
Ja samo ne vidim razlog za to. Zašto je dobro da je dete golo na plaži sa ostalom golom decom? zašto je dobro da je dete golo? Da bi mu i guzica bila crna?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:26:30   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Tash

zašto je dobro da je dete golo? Da bi mu i guzica bila crna?


izvini al ovo je jace od mene user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:27:04   
maslackic
sestra i ja nikad nismo bile gole na plazi( ne racunajuci gornje delove) meni je to ruzne pre svega iz higijenskih razloga a i kulture.
sama sam pocelka da se kupam sa nekih 7-8 god , kupala sams e sa sestrom u kadi ponekad kad smo bile manje, jer smo mogle da stanemo pa nam zanimljivo...

mm ovu sestricinu su kupali do 11 god, tj evo baba (moja sveki) jos uvek ulazi u kupatilo daje kupa ,da proveri da li se lepo oprala user posted image doduse predma toj devojcici se pšonasaju kao da je nesposobna, do prosle godine su je i u skolu vodili..ali toliko o tome(dete sada ima 13 god)

kozicu smo vodili na bazen, aži kupali gologuzi iz jedinog razloga sto nismo planirali da idemo taj dan (vec nismo znali gde cemo u set_nji i samo otisli) i nismo kupili ni kupace pelene ni kupacke gacke , sad imamo kupacke gacke i treba da kupimo kupace pelene ako nadjemo manji broj user posted image

< Poruku je uredio maslackic -- 23.7.2012 11:29:35 >


_____________________________

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:27:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ne smeta mi da vidim golisavu decu po plazi, boze ne razumem, a sto bi to nekome smetalo, pa mali su!



Pa mali su do neke 5-6 godine, posle više nisu tako mali, zar ne? Na stranu to što ne razumem ni zašto bi mala deca bila gola, ipak, to mi ne smeta, ali mi je bzvz, mogla bih čak reći i neukusno, kada vidim decu od 5-6 god golu na plaži. Moja deca (oboje) imaju kupaće i kod mojih roditelja na bazenu.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:28:15   
Anoniman
Pa nisam ni ja nudista! user posted image U životu se nisam skinula u javnosti.
Ne znam da li je dobro ili loše na plaži user posted image ali sam skroz ZA da se klinci kupaju zajedno user posted image zašto da ne?!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:31:04   
Anoniman
sestra i ja nikad nismo bile gole na plazi( ne racunajuci gornje delove)


E sad i na ovo ću se nadovezati.
Koliko mi je bzvz da vidim gologuzu decu na plaži toliko mi je idiotski i da vidim devojčicu sa gornjim delom kupaćeg user posted image user posted image user posted image , ili u jednodelnom kupaćem.

ASN, ja sam iskerno radoznala, zašto je to dobro?

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:33:00   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ne smeta mi da vidim golisavu decu po plazi, boze ne razumem, a sto bi to nekome smetalo, pa mali su!



Pa mali su do neke 5-6 godine, posle više nisu tako mali, zar ne? Na stranu to što ne razumem ni zašto bi mala deca bila gola, ipak, to mi ne smeta, ali mi je bzvz, mogla bih čak reći i neukusno, kada vidim decu od 5-6 god golu na plaži. Moja deca (oboje) imaju kupaće i kod mojih roditelja na bazenu.


Pa to da, 5-6 god je vec nesto drugo, dosta su veliki.
Mada kazem, ja sam mojoj deci uzela kupaci, prvenstveno iz Higijenskih razloga, al eto kad T nekad hoce golisava ne smeta mi, ako nema peska, naravno, al one su jos malene.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:33:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: n i n a

Pa nisam ni ja nudista! user posted image U životu se nisam skinula u javnosti.
Ne znam da li je dobro ili loše na plaži user posted image ali sam skroz ZA da se klinci kupaju zajedno user posted image zašto da ne?!


Nina, imam sasvim drugačiji stav o kupanju u kadi, ali i tu sam podeljenog mišljenja.
OK mi je da se kupaju dva dečaka, ili dve devojčice, ali i to određenog uzrasta, recimo da starije ima max 7 god, ko zna, možda ću menjati mišljenje kako vreme bude odmicalo, trenutno je ovako. Ali kupanje dečaka i devojčice mi nije jasno. Eventualno mogu da razumem ako su blizanci, ili pak do preioda kada starije napuni 3-4 god, ali dalje ne.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:35:23   
Anoniman
ASN, ja sam i otvorila temu sa tim da dečak i devojčica sede zagrljeni golišavi na slici (na FB user posted image ), sada vidim da nisam napisala da imaju 6 godina. 

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:37:19   
Anoniman
Možda zvuči kao da se raspravljam sa vama, nije mi to cilj zaista, nego, volela bih da dobijem neki konkretan argument zašto roditelji ne obuku detetu kupaće gaće. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Golišava deca
23.7.2012 11:38:42   
Olga75
verovatno da mu se osunca gooza user posted image
ne znam
ja da se ponovim oblacim M kupaci

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Mamina mama je više vezana za unuke od tat...
Mamina mama obično ima jaču vezu sa svojim unucima, naučnici veruju zato što je ona rodila ćerku koja je rodila to unuče...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here