|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Maltretira me noću :-(
4.2.2009 9:42:01   
Anoniman
Već sam pisala u temi Navika noćnog pijenja soka KLIK o našem problemu. I jesmo - rešili smo ga. I onda je dobio temperaturu (upala grla, bronhitis), ništa nije jeo 5 dana, pa kada god je tražio da pije ja sam mu dala: u pola noći - nije frka. E, sada je ozdravio, i on mene jednostavno maltertira. Noćas sam sedela na ivici kreveta i plakala od muke. user posted image
"Daj mi mama soka!", i više ne pali ni ono da nema sunca, pa se ne pije soka. I mm me cima, kao "Daj mu soka pa da spavam!", pa i ja bih da spavam, hvala na pitanju, a to ne radim jer ustajem 1000 puta. Te hoće u svoj krevet, te hoće u naš krevet, te daj soka, te skloni flašicu, te naspi još soka... JA NE MOGU TO VIŠE!!!
Totalno sam očajna. I dok mu ne dam soka on njače. Surovo je reći, ali povraća mi se kada izgovori "mama"... ja to toliko puta čujem tokom noći, da više ne znam ni šta bih vam rekla.
U besu sam noćas rekla "E sada ću da bacim flašicu!" i digla sam ga iz kreveta, i ponela ga da vidi,a onda sam pomislila, ako je sada bacim, za pola sata ću još i flašicu da iskuvavam, pa sam odlučila da samo upalim neonku i iz čaše mu dam soka. Plakao je kao kiša, ali me uopšte nije zanimalo, dal onda znate koliko mi je dosta svega? user posted image  
Razmišljam o nekoliko opcija:
1. da zaista bacim flašicu u đubre, ili
2. da mu ukinem dnevno spavanje, možda onda noću bude preumoran da bi se budio i tražio soka.

  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Maltretira me noću :-(
4.2.2009 10:04:22   
Jeca*
Evo jedne priče. Ja sam sisala godinu dana. A onda sam do 4. godine povlačila flašicu. I to jednu te istu, staklenu. Mojoj mami je bila već gadna od silnog iskuvavanja, ali nije bilo šanse da mi je oduzmu. Čak sam odgrizla vrh cucle, pa legnem na krevet, jednu ruku ispod glave, a drugom držim flašicu, a sokić, mlekce...šta god, više ne znam ni je šta sam pila, lepo teče jer je otvor veliki user posted image  Moji su već bili očajni. A bila sam divno dete, to stalno pričaju, sama jela čim sam naučila da držim kašičicu (a to je bilo nešto vrlo rano), poslušna, ma sve super...ali ta cucla je morala da mi bude nadohvat ruke. I jednog dana u sred dana, moji popričaju sa mnom i kažu nema više cucle i kao bacili je Hanu, to je bio komšijin vučjak. A u dogovoru sa komšijom stave cuclu pored kućice sa psom. Ja pogledam kroz prozor, a cucla dole user posted image  A psu nisam smela prići nikako. I ko od šale ja odustanem od cucle user posted image  Pre nekoliko godina je nađem, mama je čuva u ormanu....Zamislite, sve vreme sam živela u uverenju da ju je Han pojeo, nisam uopšte razmišljala, ni kad sam porasla, da su me prevarili user posted image
Ne mogu i tebi savetovati da baciš cuclu, ali uradi ono kako ti misliš da je najbolje. U krajnjoj liniji možda da pokušaš nekoliko varijanti pa ćeš videti. Jedino mislim da mu je rano da izbaci dnevno spavanje, ali i to je opet individualno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Maltretira me noću :-(
4.2.2009 10:10:28   
Anoniman
A to dnevno spavanje je priča za sebe, on draga moja danju NEĆE da zaspe pre 14h, i onda mi noću vileni do 23h... to je cimanje za sebe... no ajde nema veze, kada bi bar onda spavao u cugu do ujutru. Ja više nemam snage. Shvatite, on plače, a ja spavam pored njega kao da se ništa ne dešava. Kada bih muža iselila iz stana na 7 dana, sve bi bilo super, sve bih dovela u red, jer sam toliko umorna da sam imuna na njegove suze. Za 7 dana bih uvela da sam spava a ne da ga uspavljujem (jer onda i ja zaspem u 22-23h, a to mi ne odgovara, jer uglavnom još imam posla), i da se ne budi noću. Ma ta grozna flašica! Ona je kriva za sve! Moram nekako da izguram lepo vreme, i onda dobija sokiće na slamčicu. (po principu, ako se zalije, nema veze, nije hladno)... Ma ne znam, morala sam da se požalim! Baš sam tužna!

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Maltretira me noću :-(
4.2.2009 15:07:17   
Lu
Tasha shvaćam tvoju muku,
moraš baciti bočicu odmah ili će ti to ostati još duuugo tako,pobogu ako znaš da nemože biti toliko puta žedan pa pusti ga nek otplače malo,znam da misliš lako je meni reći ali imala sam isti problem kada se nedavno odvikao od dude,svaka druga rečenica je bila mama daj vode iako neznam zašto,ma ludila samuser posted image
Sad kad je krenuo u vrtić,učinak odvajanja,prvo ga moram uspavati ali neće s tatom nego samo samnom i zove me po noći iz sobe,oću mami,al to ponavlja sve dok nedođem po njega i onda zaspi kod nas pa ga vratim,a nekad ga pustim i zaspi.
Kao što znaš mm onda psuje i kaže daj donesi gaa on se onda nama penje po glavi i pada s kreveta ma katastrofa.
Nikad ga nisam uspavljivala i nikada nije s nama spavao a saduser posted image ali dovešću ja to ured samo da mm ode na put,jer on njega nemože slušati secunde da plače a ja sam više kao što kažeš ogluvila,ali znam kad plače bezveze i svaka majka to zna.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Maltretira me noću :-(
4.2.2009 15:10:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

ali dovešću ja to ured samo da mm ode na put,jer on njega nemože slušati secunde da plače a ja sam više kao što kažeš ogluvila,ali znam kad plače bezveze i svaka majka to zna.


Ma pustila bih ga ja da se dere, ja sam toliko umorna da spavam i kada topovi pucaju, ali ima i onih koji spavaju i popodne, i uveče već u 22h, i ujutru sat vremena duže od mene, i nedeljom do podne... pa njih i muva budi. user posted image  Blago tebi kada će muž da ti otputuje!

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Maltretira me noću :-(
4.2.2009 15:13:51   
Lu
Sama znaš da je to odugovlačenje,neznam što da ti kažem...
a da mu staviš pored krevetića bočicu sa vodom ili sokom da on sam može dohvatiti tako će mu prije dosaditiuser posted image
I da nemoj mu davati sok nego vodu pa ako nepopije znači da nije žedanuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Maltretira me noću :-(
4.2.2009 15:14:13   
Anoniman
draga tasha mogu ti jedino preporuciti da mu spavanje ukines i to definitivno pa da vidis ljepote kad padne u bandak u 8 navece, al bukvalno se onesvijesti! Prosla sam to sa starijom cerkom pa ti iz iskustva govorim. Al ona i ako će joj skoro 4 godine jos uvijek i flasicu i dudu melja po ustima, doduse samo kad ide spavati, al valjda ce je proci do skole user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Maltretira me noću :-(
4.2.2009 15:24:05   
Anoniman
Ma znam ja on nije žedan. Čista navika.

A spavanje mi niko ne da da mu ukinem, kao mali je. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Maltretira me noću :-(
4.2.2009 21:38:10   
Suncica
Draga Tasha,
jako mi je zao zbog tebe, ali ja sam za to da dete treba disciplinovati dok je jos malo..Ja iskrena da budem nisam imala nikada problema sa pijenjem soka uvece, moze da dobije vode i to sve zbog zubica. Sok jako steti zubima, takodje i mleko, pa zadnjih meseci popijemo uz crtace, pranje zuba i na lalanje..
Moj ti je savet da mu ponudis vodu, odnosno da ostavis flasicu na vidnom mestu, gde moze sam da se posluzi. Ukoliko se budi kasnije ujutro, izbaci dnevno spavanje. Moja Lorena se budi oko 9.30h, nema dnevnog spavanja i vec u 20.30h je u krevetu..Mani se sta pricaju drugi, inace svi su puni dobronamernih saveta kada je tudje dete u pitanju. Uradi onako kako ti mislis da trebas, ipak si ti njegova majka..
Pozdrav za tebe i pusica za slatkisa..:)


_____________________________

Lorena, 26.07.2006.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:11:49   
Anoniman
Sunčice!!!! user posted image  Brinula sam za tebe! Mislila sam da nas više ne voliš! user posted image

Moje dete od rođenja neće da pije vodu. Znam, jednostavno ne dam soka, pa će da pije vode posle nekoliko dana, ali i taj sok koji mu dajem... ma to nije sok. Tu ima 50ml soka, i 200ml vode. BLJAK! Ne znam kako to uopšte može da pije.
A što se tiče noćnog spavanja... kada bih imala podršku muža, baš bi me brigalo šta drugi kažu. Ali mm takođe tvrdi da je Luka još mali da bi mu se izbacilo dnevno spavanje. user posted image

(odgovor članu Suncica)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:19:25   
Anoniman
ej draga tasha... ma kad nisu mali za mltretiranje i da prosti zauser posted image vanje nije vise mali ni da mu ukines spavanje... mani se shuplje price jer obicno je sve po majci!
evo ti cist primjer... moj mm kad cerka ne slusa ili pravi neku glupost zove mene da intervenisem ko da sam NATO jer ne daj Boze da joj se on zamjeri, zato ti po svom radi!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:21:27   
Anoniman
Ej da, to i moj mm radi, kaže "Zvaću mamu ako ne budeš dobar! Maaaaamaaaaaaa, Luka nije dobar!" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:29:32   
Anoniman
pretpostavka je da se 99% muskaraca/očeva tako ponaša al zato se ubiše filozofirajući šta valja a šta ne valja ... "mali/a je za ovo", ili "a zašto mu daješ to" a nedaj Boze kad treba bilo šta konkretno uraditi... "joj, ma ti to znaš bolje"... e pa kad znam onda ne filozofiraj nego me pusti da radim  i zato ti kazem ukini ti njemu to dnevno spavanje pa da mozes ko covjek navece sjesti, jer nije on bas tako mali! jos ako radis pa moras ujutru rano ustati da vidis kako ce ti to dobro doci, da imas satak navece da smirom popijes kafu

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:36:28   
Anoniman
Draga moja, evo kako izgleda moj dan:
Ustanem u 6.45, od 8h radim, do 16h. Na poslu evo imam ovu razbibrigu (RR), i pošto mi je posao opušten za sada, posebno dolaskom ove Svetske finansijske krize, imam vreman na poslu da radim seminarske i da učim za fakultet (koji sam ove godine upisala... imam 4-oro godišnji fax, pa sam upisala 5-tu godinu da postanem master). Onda u 16.30h stignem kući, brzo jedem (pa se za malo udavim, ima tema o tome user posted image ), muž radi dvokratno, pa je već od 17h na poslu opet, a ja sam sama sa detetom. Uspem da ga uspavam oko 22.30h, uglavnom i ja zaspem, pa mm probudi (to je na moj zahtev) pošto ne stignem ni da se skinem, pa onda ustanem, razbudim se, dok operem flašicu, tamo - vamo po stanu, pa sam sada počela još nešto honorarno da pišem, pa sednem to da radim... i legnem oko 1h najranije. nemam ni vikend slobodan, petkom posle posla idem direktno na fax, subotom prepodne sam isto na faxu. Ostane mi samo subota popodne i nedelja. Ali šta da se radi, sada je tako... u junu će i fax da se završi, tešim se da sada radim nešto bitno što će mi značiti u životu, pa mi to daje snagu! Ali sam mrtva umorna!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:40:07   
Lu
IZVORNA PORUKA: lenka sarajevo

pretpostavka je da se 99% muskaraca/očeva tako ponaša al zato se ubiše filozofirajući šta valja a šta ne valja ... "mali/a je za ovo", ili "a zašto mu daješ to" a nedaj Boze kad treba bilo šta konkretno uraditi... "joj, ma ti to znaš bolje"... e pa kad znam onda ne filozofiraj nego me pusti da radim 


user posted image user posted image user posted image

To su ti muška posla nedajbože da je mm morao nekad provesti 24 sata sam s malim kad je imao recimo par mjeseci i još da mu dobije temperaturu...ja mislim da bi ga to dokrajčilo,
pa nije se priroda bez razloga pobrinula da žene rađaju djecu oni bi izumrli da se moraju porađati i brinuti 100% o djeci a da nepričamo koliko su emotivno slabi,sjetite se jabuke iz rajauser posted image  
A kad smo kod dnevnog spavanja,kad vi mislite da to treba ukinutiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:43:06   
Anoniman
ista sam ti... samo sto jos nemam fax na grbaci jer sam ga zavrsila, al od septembra me ceka il postdiplomski ili pravosudni... grrrrrr
ustanem u 5 i 50 jer radim od 7 i 30 do 16h, dok dodjem kuci haman 5, nesto calabrcnem (trenutno bez davljenja user posted image ), teta koja cuva dva indijanca razguli kuci, onda meni zajasu na vrat, a mm ima svoju firmu pa ga nema od 0 do 24h tako da mi je pravo veselo... ali bar klinci idu na spavanje do 20 i 30 najkasnije, onda ja sjednem popijem kafu s mirom i obandacim se, najcesce tuto kompletno obucena, i jos da nije rr-a mislim da bih pukla

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:46:41   
Anoniman
lu pozdrav i kofein za tebe user posted image
ja sam svojoj cerki upravo iz pomenutih razloga ukinula kad je imala 2 godien i par mjeseci, i ako ne zaspe najkasnije do 13h-14h posliej nije dolazilo u obzir koliko god to surovo zvučalo!!!


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:47:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lenka sarajevo

ista sam ti... samo sto jos nemam fax na grbaci jer sam ga zavrsila, al od septembra me ceka il postdiplomski ili pravosudni... grrrrrr


Završila sam i ja fakultet, ali sada više ne postoje postidplomske, nego, ako imaš 4-orogodišnji fakultet, onda imaš oko 6 razlikovnih ispita i postaješ master. Posle mastera ide doktorat.

Nemam pojma lu. Kada tvoj Roko ustaje ujutru? Ajde da otvorim temu. Ili već ima tema? Ček da čačnem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:52:32   
Anoniman
a moj dragi mm odveo sam jedan put cerku na planinu, i posto je malo problematicna sto se tice jela... nije nista jela sem dorucka koji je jos u kuci smazala, a njegova je izvlakusa bila "joj, pa znas da je ja ne znam nahraniti, ja je pitao hoce li ona rekla nece"- ej koji je to mozak, cuj rekla nece!!! pa od kad se rodila govori nece i nije gladna!!! uzas!!! I sad oni kao trebaju misliti i govoriti  kad mu je vakat spavati a kad nije!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 10:54:53   
Anoniman


Završila sam i ja fakultet, ali sada više ne postoje postidplomske, nego, ako imaš 4-orogodišnji fakultet, onda imaš oko 6 razlikovnih ispita i postaješ master. Posle mastera ide doktorat.

Nemam pojma lu. Kada tvoj Roko ustaje ujutru? Ajde da otvorim temu. Ili već ima tema? Ček da čačnem.

_____________________________

MANJE SPAVAJ - VIŠE SANJAJ!



nisam nista pogresno mislila tasha ali kod nas su to nesto zesce zakomlikovali, ako si po starom sistemu onda ti je nesto 2 godine, ako je po novom (bolonja) onda pojma nemam kako je ... inace vise nista ne kontam

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Maltretira me noću :-(
5.2.2009 11:02:03   
Anoniman
user posted image  Ma znam da nisi ništa loše mislila. Kod nas je to sada već prihvaćeno svuda. Ako imaš 4 godine faxa, imaš ustvari još 1 god mastera, postiplomske su UKINULI! Meni je to sve imbecilno, jer mislim da smo mi na naše 4god imali mnogo više muka nego sada ovo školovanje po bolonji. Vidi temu Master studije KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ide zmija - VIDEO!!!
video
Malo zabave za najmlađe
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here