|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pectucs carinatum(kokošije grudi)
26.11.2014 13:36:31   
big mum
Pectus carinatum
"Kokošije grudi" i kako se leče?
To je deformitet grudnog koša koji se javlja relativno često u dečjem uzrastu. Grudna kost je izbočena, najčešće u srednjem i donjem delu, što utiče na nepovoljan položaj rebara, pa je čitav prednji deo grudnog koša nepravilnog oblika.

Najčešće se radi o simetričnom deformitetu, ali se može javiti i u asimetričnom obliku. Uzrok nastanka nije poznat u potpunosti, ali kako se često javlja u istim porodicama pretpostavlja se da je naslednog karaktera. Češće se javlja kod muške dece, pa to treba imati u vidu kada neko u porodici ima ovu vrstu deformiteta.

Do nepravilnosti u rastu grudne kosti dolazi kada njenih deset_ centara okoštavanja ne sazrevaju istovremeno. Deformitet će biti izraženiji srazmerno broju centara sazrevanja koji su zahvaćeni ovom nepravilnošću. Na ovaj proces sazrevanja na možemo da utičemo ni na koji način spolja, pa samim tim ni preventivno da delujemo i sprečimo pojavu deformiteta. On se može uočiti već u prvoj godini života, najkasnije u trećoj ili četvrtoj. Ne ugrožava vitalne funkcije srca i pluća, ali zbog ograničene pokretljivosti grudnog koša i nepravilnog položaja rebara, dolazi do smanjenja ventilacije pluća, pa su ova deca podložna čestim infekcijama disajnih organa.

Teški oblici deformiteta su veoma retki i oni se rešavaju operativnim putem. Kokošije grudi srednjeg i lakšeg oblika se leče kineziterapijskim tretmanima i plivanjem.
Ciljanim vežbama jačaju se mišići grudnog koša, ramenog pojasa i leđa. Mišićnom snagom može bitno da se ublaži deformitet, a povećanjem mase mišića smanjuje se estetski problem.

U programu vežbi značajnu ulogu imaju vežbe disanja koje utiču na povećanje ventilacije pluća i jačanje pomoćne disajne muskulature. Kako ovaj deformitet ima progresiju u određenom stepenu, dete mora da bude pod redovnom lekarskom kontrolom sve do kraja rasta.


Snežana Milanović, visoki strukovni fizioterapeut


Prije par dana sam zapazila kod svog dječaka (2g 10mj)ispupčenje na sredini prsnog koša.Muž mi kaže da je i on to imao kao dječak i da su to tzv kokošije grudi.
on je redovno išao na vježbe i bavio se plivanjem i to se ispravilo.
Planiram ga voditi ljekaru na pregled da bi se utvrdila tačna dijagnoza.

Da li se iko od vas susretao sa tim problemom i kako ste ga riješiliuser posted image

< Poruku je uredio big mum -- 26.11.2014 13:37:22 >


_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pectucs carinatum(kokošije grudi)
26.11.2014 15:55:01   
big mum
Ikouser posted image

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pectucs carinatum(kokošije grudi)
26.11.2014 22:08:37   
mama krava
Moj kumic to ima i ide na plivanje! Njegov tata je isto to imao i plivanjem je ojacao grudni kos, tako da sada nema, ali ne znam do kada mu je bilo izrazeno.

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pectucs carinatum(kokošije grudi)
26.11.2014 22:55:24   
Klarita
1. Moras ga odvesti lekaruuser posted image
2. Ispravlja se vezbama, nema da brines
3. Ima da pliva kod mene na Vlasinuuser posted image samo tako, srce moje malo lepouser posted image

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Pectucs carinatum(kokošije grudi)
26.11.2014 22:59:53   
dijana1*
BM prvo kod dr. i verujem da ce sve biti okuser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Pectucs carinatum(kokošije grudi)
27.11.2014 10:53:55   
big mum
Evo idem od ljekara.
Potvrdila je dg ,jesu u pitanju kokošije grudi.Kaže da je to genetski jer je mm to imao.Posmatraće ga i dalje.Sad je isuviše mali da ide na vježbe i nosi kaiščice.
U principu ništa strašno ispraviće se vježbicama.Sad mi je lakše,baš sam bila zabrinuta.

Klarita a to za plivanje kod vas u Vlasotinci-MOŽEEEEEEEEEEEEEEE nećeš nas se moći rješitiuser posted image

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here