|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prerano sexy
17.12.2008 9:17:29   
Anoniman
 
Mala deca koja imitiraju odrasle često deluju slatko, ali danas neretko mogu da deluju i uznemirujuće, recimo, onda kada imitiraju pokrete koji bi trebalo da su seksi. Neko bi mogao da primeti da to dete ionako ne razume šta radi, ali to i jeste jedan deo problema.
Verovatno ste to bar u nekoj prilici videli i vi: petogodišnja devojčica u "seksi" odeći imitira pokrete neke igračice ili pevačice, pokrete za koje je vama savršeno jasno da imaju seksualnu konotaciju. Već i sam prizor malog deteta u garderobi koja bi na nekom starijem delovala seksi deluje uznemirujuće - zašto bi petogodišnjakinja nosila minić i ogolila stomak?
Dete tog uzrasta, pa i ono nešto starije, ne zna stvarno šta "seksi" znači. Međutim, putem medija, deca u sve ranijem uzrastu primaju poruku da treba biti seksi, i onda kopiraju ono što vide i što im se kao takvo predstavlja. Ne znaju šta to tačno znači, samo da takav treba biti, što dete u sebi prevede sa "ako sam takva, onda će me voleti". A svako želi da bude voljen i prihvaćen.
Neko bi mogao da primeti da su se male devojčice oduvek oblačile u maminu odeću i isprobavale maminu šminku. A u malo kasnijem uzrastu želele su da budu lepe dečacima i da budu lepše od drugih devojčica. Ono što je došlo u međuvremenu jeste da se od sve mlađih devojčica ne očekuje samo da budu lepe već i seksi, seksualno privlačne, često pre nego što postanu dovoljno stare da imaju ikakvu predstavu o tome šta je seks i šta znači biti seksualno privlačan. Danas nije nikakva retkost da devojčica od šest ili sedam godina smatra da treba da bude lepa i seksi dečacima, a dečaci onda primaju poruku da na takav način treba da posmatraju devojčice - kao nekakve (privlačne ili neprivlačne) objekte, ne kao drugarice u igri.
IZVOR

Dozvolila sam sebi da neke stvari malo istaknem. Baš sam se skenjala na ovaj text, nikada nisam o ovome razmišljala... I sada sam baš zatečena. user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Prerano sexy
17.12.2008 10:40:16   
guppy RR
Meni se povraća kad vidim takvu temu... iz razloga, što znam da je takvo... isto kao što smo čitale u jednoj od tema kako je "slatko" kupiti bebi cipelice-štikle. GADI MI SE TO.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Prerano sexy
18.12.2008 7:08:17   
Lu
Ja volim da djete bude dijete,
možemo da ga  lijepo oblačimo pa čak i moderno ni to nesmatram grijehom ali da se zadržimo na dječijem izgledu a sa sexy stvarima ćemo se boriti u pubertetu,


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Prerano sexy
19.12.2008 11:36:31   
Anoniman
Evo ga i nastavak texta od gore, sa kao nekom poukom, ili možda bolje rečeno, savetom:


Zbog prevelike količine seksualnog u svim mogućim i nemogućim medijima, deca danas sve ranije usvajaju poruku da je poželjno biti seksualno privlačan, često znatno ranije nego što imaju ikakvu ideju šta to zapravo znači. A to se kasnije negativno odrazi na njihovo poimanje ljubavi i veza i prilično im oteža bilo kakav uspeh u ljubavi.
Nakon što prerano usvoje poruku da treba da budu seksualno privlačni, često se i s predseksualnim eksperimentisanjem i seksualnim odnosima počinje znatno ranije nego nekad, sa 12-13 godina, nekada i ranije. I to deci ugrožava ne samo fizičko zdravlje već dovede do toga da tinejdžeri potpuno lakonski posmatraju seks, kao nešto što je odvojeno od ljubavi, nešto što se usput radi, nešto "što svi rade". I odnosi sa suprotnim polom im se neretko svedu samo na seks, ili na mešavinu dopadanja i seksa, bez ikakvih dubljih emocija. Postane im jako teško da nauče da u ljubavnu vezu treba ulagati, da je to nešto na čemu se radi, da se oko toga vredi potruditi, neki veruju da je ljubav samo iluzija.
Šta vi tu možete? Dok su deca još mala, možete da ograničite koliko će biti izložena određenim medijima; recimo, ako se u kući ne gledaju emisije sa golišavim pevačicama, dete će imati manje prilike da vidi takve stvari. Kasnije, kada dete počne samostalno da sluša muziku i gleda različite emisije, dobro je ostati obavešten o tome šta sluša, šta ga interesuje, i pričati s njim o tome. Pitati ga šta mu se dopada u ovakvoj ili onakvoj muzici, odeći, stilu i onda razgovarati o tome. Važno je što pre početi sa razgovorom o međuljudskim odnosima, o ljubavnim odnosima, o seksualnosti, naravno, na način prikladan uzrastu deteta - bolje je da o tome čuje od vas nego da od medija i nedovoljno obaveštenih vršnjaka stekne iskrivljenu sliku stvari. Za vaše dete je potpuno normalna stvar da se prvo vama obrati sa svim pitanjima koje ima; ako od ranog detinjstva nauči da može da vas pita o bilo čemu, i da neće zbog toga biti ismejano, kažnjeno, poniženo, da se nećete zgroziti nad onim što vas je pitalo, nastaviće to da čini i u tinejdžerskim godinama, što će se pokazati dragocenim i za vas i za vaše dete.
 
IZVOR

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 0:42:44   
Anoniman
Ovo se vidi i na onima malo starijima! Danas deca 6,7 razred izgledaju kao da imaju po 20+. Secam se da smo mi u osnovnoj mi bili svi smesni,a sada...user posted image


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 8:22:42   
Trcosava
prosto i jednostavno - ukinuti pink i svi mirni user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 10:33:40   
Rivana
ma nije problem u Pinku i ostalim tv stanicama, nego i na ulicama prepun je grad teta koje setaju golih guza i izbacenih duda, dete to svuda moze videti ne samo na TV-u.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 10:37:56   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Trcosava

prosto i jednostavno - ukinuti pink i svi mirni user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zabraniti!!!!!!!!!!!!!!!!
U mojoj kuci je odavno izbrisan!


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 10:40:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rivana

ma nije problem u Pinku i ostalim tv stanicama, nego i na ulicama prepun je grad teta koje setaju golih guza i izbacenih duda, dete to svuda moze videti ne samo na TV-u.


Ja nisam na ulici nikada videla nikoga gole guze. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 10:42:02   
Rivana
Mislila sam na suknjice gde se pola guze vidi ja to redovno vidjam leti u knez mihajlovoj svaka druga je gole guze i izbacenih duda a izmedju duda uredno visi zlatan lancic sa krsticem user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 10:44:13   
Rivana
Pre neki dan u prodavnici vidim zenu (matoru sto je jos ruznije ) sa suknjom kao da je nema znaci napolju minus a ona paradira u tome po ulicama i prodavnicama, ne treba mi Pink ja to i u prodavnici nadjem user posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 10:45:36   
Anoniman
Ja to zaista ne viđam. Možda mi ne smeta pa ih ni ne vidim. user posted image

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 10:49:03   
Rivana
Verovatno user posted image svi bi da lice na grand pevacice pa tako setaju i po uliciuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 10:54:02   
Anoniman
Što je tužno, jer ne razumem zašto žele da liče na te nakaze??? user posted image Gledam pre koji dan VIP VB... pa ne znaju da jedu nožem i viljuškom! Lupaju po tanjiru, kao da lopatom kopaju rupu po bašti! user posted image

Mene recimo izbezumljuje što devojčice nose kratke majce. MRZIM kada se devojčicama vidi stomak, konkretno mislim na ove u pubertetu, a sve češće su te devojčice punije, pa im salo kipi između farki i majce. Zar im mame ne kažu da je to gadno a ne sexy?

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 10:57:50   
Rivana
Bilo je to pre mozda dve godine isla sam na posao jutro rano ja u BUSU i sedi devojcica u faci vidi se da ima mozda oko 12 godina, ne vise, na sebi kratku suknju mrezaste carape namazana usta inace prelepa devojcica duga crna kosa, i kao drema u busu, ne nosi torbu ne ide znaci u skolu gde li je posla ili se vraca tako rano od nekud tako obucena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 10:58:54   
Anoniman
Verovatno je išla kući. user posted image

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 11:00:52   
Rivana

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Verovatno je išla kući. user posted image

Da li verujes da sam ja posle razmisljala u toku dana o njoj o tome sta joj roditelji kazu sta bi ja da imam cerku i takvu da je vidim user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 11:02:53   
Rivana

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Što je tužno, jer ne razumem zašto žele da liče na te nakaze??? user posted image Gledam pre koji dan VIP VB... pa ne znaju da jedu nožem i viljuškom! Lupaju po tanjiru, kao da lopatom kopaju rupu po bašti! user posted image

Mene recimo izbezumljuje što devojčice nose kratke majce. MRZIM kada se devojčicama vidi stomak, konkretno mislim na ove u pubertetu, a sve češće su te devojčice punije, pa im salo kipi između farki i majce. Zar im mame ne kažu da je to gadno a ne sexy?


Ni meni nije jasno zast zele da lice na njih user posted image svi bi da budu Cece i Karleuse. Od nase prijateljice cerka ima 16 razmislja da stavi silikone user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Prerano sexy
15.2.2010 11:05:48   
Rivana
poremetio se sistem vrednosti user posted image u takvom vremenu zivimo.

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Prerano sexy
2.3.2010 0:52:59   
choopa choops
Uzas user posted image A gledam ovih dana na travel&living-u najavljuju emisiju todlers&tiaras (one djevojcice sto ih sminkaju i oblace da lice na nekoga tipa Merilyn Monroe). user posted image Ja bi ubila te roditelje bez griznje savjesti.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Prerano sexy
8.4.2011 10:53:44   
Anoniman
Ovako,nije laz,ne vidim razlog sto bih lagala.U autobusu,pre jedno 3 god,moja sestra,poznanica od 13-14god i ja.Prica se o gubljenju nevinosti.Kaze mala-ja MORAM da izgubim nevinost,pita je moja sestra zasto MORAS!ODG: Da li si ti normalna,da udjem u srednju skolu nevina pa da mi se svi smeju!
Ja sam,malo je reci,zgrozena!!!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Prerano sexy
8.4.2011 10:56:09   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: choopa choops

Uzas user posted image A gledam ovih dana na travel&living-u najavljuju emisiju todlers&tiaras (one djevojcice sto ih sminkaju i oblace da lice na nekoga tipa Merilyn Monroe). user posted image Ja bi ubila te roditelje bez griznje savjesti.


Uh mrzim tu emisiju...prave od njih klasicne kuuser posted image ...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Prerano sexy
8.4.2011 10:59:36   
Olga75
IZVORNA PORUKA: lanajelena
Tako sam cula a verujem da je tako bilo mislim ko bi se tako zezao ...ima jos jedna prica kad klinac(7g)pusti pornic toliko glasno da probudi mamu ona ulazi u sobu zgrozena sta zatice ,kad on kaze mama pusti me da gledam evo smanjicu ton


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Prerano sexy
8.4.2011 11:00:13   
Sanjica26 RR
Joj, kad vidim to prevrne mi se zeludac. Odvratna mi je ta emisija.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Prerano sexy
8.4.2011 11:02:59   
Olga75
IZVORNA PORUKA: lanajelena

Ana jel smem ...ti posle prebaci gde treba

I tako ja u autobusu  i cujem pricu od jednog nastavnika sto je vodio decu na ekskurziju(8 godina) upao im u sobu a oni goli i poslagani jedno na drugo devojcica,decak,devojcica i klate se tako(simuliraju) pored njih lezi jos jedna gola devojcica i decak koji to sve gleda a nije go...pita ih nastavnik sta to radite oni svi cute ustvari nemaju pojma sem, jedne devojcice koja je to videla na netu i objasnila im sta da rade pita nastavnik onu sto lezi pored sta ti radis a ona kaze cekam red ...to je strasno kakvii su danasnji klinci

IZVORNA PORUKA: verolino

Pa nisu deca kriva...Pogledaj sta se pusta na TV-u i cemu oni imaju pristup preko mas-medija...
Ali mogu da zamislim jadnog coveka u kakvom je soku bio. Posle treba to objasniti njihovim roditeljima.
P.S i ja sam jednom zatekla komsijske klince  (6 i 8 godina)kako simuliraju sex...Doduse bili su obuceni, ali su takodje bili brat i sestra...Ja sam bila u soku...Zanemela sam i nisam mogla da se pomerim...


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Slaba motorika, ravna stopala, loš govor -...
Veliki izazov današnjeg vremena su savremene tehnologije. Tu je, naravno, televizija, ali primat preuzimaju mobilni tele...
BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here