|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zbog gusenja beba povuceno 2miliona krevetaca
26.11.2009 9:59:28   
Ellenica
user posted image Zbog gušenja beba povučeno 2 miliona krevetacaAmerička komisija za bezbednost proizvoda u saradnji sa kompanijom „Stork Craft Manufacturing“ iz Kanade objavila je da se dobrovoljno povlači više od 2.1 miliona krevetaca ove kompanije, uključujući i oko 147 000 krevetaca sa logoom kompanije Fisher Price. Ovim povlačenjem proizvoda obuhvaćeno je oko 1 213 000 krevetaca koji su distribuirani u Americi i 968 000 krevetaca distribuiranih u Kanadi.

Odmah prestati sa korišćenjem krevetića
Američka komisija za bezbednost proizvoda pozvala je sve roditelje da odmah prestanu da koriste povučeni proizvod i da sačekaju besplatnu zaštitnu opremu za opravku, a da ne pokušavaju sami da popravljaju krevetac bez odgovarajuće opreme za opravku.

Kompanija Stork Craft pozvala je sve kupce da ih kontaktiraju, kako bi im poslali besplatnu opremu uz pomoć koje mogu da poprave kliznu ogradu. Sporni krevetići sa kliznom ogradom
Kreveci sa plastičnim graničnicima mogu se polomiti, deformisati ili se deo može izgubiti. Takođe, strana koja se spušta može se namestiti naopako, pa se plastični deo može slomiti ili rastaviti. Sve ovo može da dovede do toga da se graničnik odvoji od šina, a kada bi se klizna ograda sa jedne strane kreveca odvojila stvorio bi se razmak između ograde i dušeka. Na taj način se dete može zaglaviti u tom razmaku, što može da dovede do gušenja. Ukoliko bi se klizna ograda potpuno odvojila, rezultat bi bio ispadanje iz krevetića.

user posted image Zabeležena četiri smrtna slučaja
Američka komisija za bezbednost proizvoda (CPSC), Zdravstveni centar Kanade i kompanija Stork Kraft imaju zabeleženo 110 incidenata koji su u vezi sa ovim krevetićima, od toga 67 slučajeva u Americi i 43 u Kanadi.  Do sada je zabeleženo 4 slučaja gušenja beba (uzrasta od 6 do 9 meseci), 15 zaglavljivanja (12 u Americi i 3 u Kanadi) i 20 padova iz kreveca (12 u Americi i 8 u Kanadi). Najčešće povrede bile su prelomi, čvoruge i masnice.

Kreveci koji su u vezi sa ovim incidentima imaju plastične graničnike koji se mogu polomiti, deformisati ili su izgubljeni; nedostaje im metalna spojnica; labavo su zavrnuti šrafovi ili je ograda nameštena naopako.

Opozvani samo krevetići sa kliznim mehanizmom
Opoziv obuhvata krevece sa kliznom ogradom Stork Craft kompanije, kao i krevetiće sa logom kompanije Fisher Price. Povlačenje ne uključuje krevece koji nemaju mehanizam za spuštanje kao i one koji imaju metalne graničnike, već se samo odnosi na one sa mehanizmom za spuštanje koji imaju plastične graničnike.

Iz prodaje su povučeni kreveci kanadske kompanije StorkKraft koji su proizvedeni u periodu od januara 1993. godine i oktobra 2009. godine. Povlačenje obuhvata i krevece istog proizvođača sa logoom kompanije Fisher Price proizvedenih u periodu oktobra 1997. godine i decembra 2004. godine. Prvi krevetac StorkKraft kompanije sa logoom Fisher Price prodat je u Americi u julu 1998. godine, a u Kanadi u decembru iste godine.

Krevetići proizvedeni u Kini, Kanadi i Indoneziji
Kreveci su prodavani u više modela, po ceni od 100 do 400 dolara. Podaci poput datuma proizvodnje, broj modela, naziv kreveca, zemlje porekla, imena proizvođača sa adresom i kontaktom nalazili su se pričvrćeni za ploču koja drži dušek. Na nekim krevecima oznaka kompanije „storkcraft baby“ ili „storkling“ ispisana je duž šina klizne ograde.

Kod krevetaca sa logoom Fisher Price, postoji mogućnost da je logo vidljiv duž šine klizne ograde, u uputstvu proizvođača, u uputstvu za sklapanje i na pločama nekih modela krevetaca, kao što su Twinkle-Twinkle i Crystal.

Kreveci su proizvedeni u Kanadi, Kini i Indoneziji.

_____________________________

Veliki sam mamin dečak
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Zbog gusenja beba povuceno 2miliona kreve...
26.11.2009 10:19:07   
*Alexx*
Joj, najezila sam se. Odmah sam zamislila... uh!

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Zbog gusenja beba povuceno 2miliona kreve...
26.11.2009 10:23:29   
guppy RR
user posted image  user posted image  user posted image


user posted image vam jeftinu proizvodnju!!!!!!!!!! TO SU NAŠA DECA!!!!!!!!!!



(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Zbog gusenja beba povuceno 2miliona kreve...
26.11.2009 10:27:05   
Anoniman
Strašno!

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Zbog gusenja beba povuceno 2miliona kreve...
26.11.2009 13:04:06   
oliveradj
Strašno sva sam se naježila user posted image .

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Zbog gusenja beba povuceno 2miliona kreve...
14.3.2010 0:10:21   
majdule
užas !!!

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ide zmija - VIDEO!!!
video
Malo zabave za najmlađe
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here