|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
5.6.2015 16:29:02   
mila83
Njica,ja nemam iskustva sa tim,, jer moja deca nisu nikad bila iskljucivo na ad mleku, na mom mleku su. ALi ako na kutiji pise tako,verovatno se podrazumeva da je beba zamenila dva obroka mleka sa kasicama.Mozda se tvoja beba ne najede dovoljno kasica, pa zato trazi jos mleka .

Konsultuj se sa dr, ja bih do te kontrole (za nedelju dana je,jel) dala bebi jos mleka koliko trazi,nece mu nista biti, pa ces cuti sta ti dr savetuje. Beba je i krupna, treba joj. Ako bas bude dobijao mnogo u tezini,korigovaces ishranu Uostalom, beba ce sama to, kako bude prelazila sve vise na cvrstu hranu... Najbitnije da je beba zdrava , i da ima dobru krvnu sliku.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
5.6.2015 17:53:18   
ivaMark
Zemljakinjo user posted image jooo, J sam ljustila kuvanu pariku, cak sam joj jednom i grasak ljustila jer mi se cinilo da je opna cvrsta user posted image koliko sam sada opustenija sa L, dajem mu vec po malo i sam da klopa.


Zanima me kada sme da se daje bebi paprika? Pretpostavljam da se mora oljustiti i naravno obariti...?


Njica, a da nije 2 slabija od 1, meni je tako logicnije nekako... Ja bih mu davala i 4*... to je moje misljenje, ne bih se bas vodila tom tabelom user posted image

i da se pozdravimo zvanicno, odosmo u sledecu temu user posted image

< Poruku je uredio ivaMark -- 5.6.2015 17:54:09 >


_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Ninnochka)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
5.6.2015 22:14:05   
plačljiva
Drage moje,evo i mene posle dužeg vremena.Beba mi za desetak dana puni 6 meseci.Meni je pedijatar rekao da krenem sa uvođenjem čvrste hrane od sada...Molim Vas recite mi kojim redosledom???Prvo pirinčane kaše koliko i kada a posle koje voće,povrće...Izvinite,možda mi je glupo pitanje,ali mrzi me da vadim knjigu iz pedijatrije i čitam,recite mi iz iskustva user posted image

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
5.6.2015 22:58:15   
wivern
Mi smo prvo poceli sa pirincanim kasama predvece, pa kukuruz.. Svaku po tri dana.
Pa sam posle 10-ak dana krenula da mu uvodim kasice od povrca krompir, sargarepa, bundeva, tikvica...posto nista od toga nije hteo dr mi rekla da odmah krenemo na tri obroka i meso. I na tome smo i dalje vec 15 dana. Ni da okusi kasice koje mu spremim.
Napravis malo za pocetak, dok nauce prvo i da gutaju i jedu kasicicom..

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
9.6.2015 13:44:42   
Mariya
IZVORNA PORUKA: plačljiva

Drage moje,evo i mene posle dužeg vremena.Beba mi za deset__ak dana puni 6 meseci.Meni je pedijatar rekao da krenem sa uvođenjem čvrste hrane od sada...Molim Vas recite mi kojim redosledom???Prvo pirinčane kaše koliko i kada a posle koje voće,povrće...Izvinite,možda mi je glupo pitanje,ali mrzi me da vadim knjigu iz pedijatrije i čitam,recite mi iz iskustva user posted image


Po pravilu, trebalo bi da uvodiš svaku namirnicu po 3 dana prepodne, da bi mogla da prepoznaš reakcije i na vreme reaguješ ukoliko je potrebno). Daješ prvi dan malo, pa postepeno povećavaš količinu nove namirnice. (npr. prvi dan kašikicu, 2.dan 2-3 kašike, 3 dan 3-4 kašike)
Redosled namirnica- pa zavisi, neko će ti reći prvo bezglutenske žitarice, povrće pa voće, a neko obrnuto. Ja sam prvo dala jabuku, pa pirinčanu kašicu, pa kukuruz-pirinač, šargarepu, krompir, i onda počela voće.
I kad budeš imala uvedenih dovoljno namirnica da iskombinuješ obrok (doručak-ručak-večeru), tada postepeno menjaš podoje za obrok.

Najbolje je da malo pročitaš temu (virni tamo na ishranu beba od 3-6 meseci, tu se više piše o uvođenju i redosledu namirnica) pa proceniš kako ćeš. Možeš da se vodiš sa tim da ono što može beba od 4. meseca ti daješ od 6.og, što može od 5. ti daješ od 7.og meseca. Ono što ne treba da daješ sad u prva 2 meseca je kravlje mleko, gluten, crveno voće, jaje. to ćeš moći posle 7-8 meseci i posle 1. rođendana.

Wiv, pa probaj da mu ponudiš kašice pre podoja, možda će hteti ako je gladan?

Mi smo u međuvremenu počeli sa žumancetom, sladeća je 1/2. I dalje smo na 3 čvrsta obroka, nemamo užine nego podoje između. Jedino što sam provalila da moje dete i dalje jede na 2 sata, kao što je i sisalauser posted image Kaže patronažna, izgleda da joj je toliki želudac i gotovo. doručak pojede između 120-150g, ručak 180g ali iz 2puta i večeru nepunu mericu pahuljica - spremam joj sa oko 120-140 ml vode a 160 je mera.
meni za danas:
Doručak - jabuka, kajsija, trešnja - sve sveže i 8 corn.
Ručak - Pileći batak i guščije grudi sa krompirom, kelerabom i bundevom
Večera - milupa- rice&banana.

< Poruku je uredio Mariya -- 9.6.2015 13:48:56 >

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
9.6.2015 14:15:01   
mila83
Maryia , u potpunosti se slazem sa tobom i isto radim.prilikom uvodjenja novih namirnica..I mi smo na 1/2 zumanceta. I identican raspored obroka imamo, i moja T uglavnom jede na 2h ,retko kad na duzeuser posted image dom su mi stariji klinci bili kao Svajcarci tacni na 3h...sve zavisi od bebe...

Jesi li uvela gluten ? Ja jos nisam,planiram kada zavrsim zumance.

nas meni :
D banana,visnje i proso
R teletina,keleraba,sargarepa,tikvica
V Milupa riza i kukuruz

< Poruku je uredio mila83 -- 9.6.2015 14:18:27 >


_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
9.6.2015 14:43:34   
wivern

IZVORNA PORUKA: Mariya
Wiv, pa probaj da mu ponudiš kašice pre podoja, možda će hteti ako je gladan?


Tako mu i dajem od pocetka i nece.
Osim onih vecernjih zitarica koje tamani, sve do jedne.
Pretpostavljam da su mu ove bezukusne i zato nece, jer sam mu juce blendala pilence,krompir i sargarepu iz blage supice i to je pojeo sve, razvalio se. Ali kad skuvam ovako klot nece ni usta da otvori.
Za voce smo se nekako snasli jabuku hoce pecenu a ostalo voce izmiksano sa bananom. user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
9.6.2015 21:50:19   
vonavoj
I moja sisa izmedju obroka,za dorucak je danas jela breskvu i jos nesto (kasica),jer sam bila na poslu..a inace sam joj juce davala breskvu i mladi sir,3 breskvice i sir..moja tamani sve sto smuckam!
A tek za rucak sta joj ubacim,ijaoj,batak,krompir,sargarepa,persun,celer,paskanat,..a napravim skoro 500ml i pojede u dva danauser posted image
Vecera je Milupa!
A kako cete gluten uvesti,zaboravila kako se uvodiuser posted image

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
9.6.2015 23:30:39   
Mariya
Mila, uvela sam joj gluten sa 7,5 meseci, pa skoro sve mlečne proizvode (nisam joj još dala trapist, to nameravam) i sad smo na jajetu tj. žumancetu.
Von, pa ujutro joj u voće npr. umućkaš kašiku nekih pahuljica sa glutenom (ja sam frutolino), pa sledeći dan 2 kašike i tako. Ili joj daj keks, posni. Ili hleb.
Wiv, pa ja sam mislila da neće ništa da jede, a on klopa, ali samo ako je ukusno. Šta ćeš, takvo ti je dete, daj mu onda to što hoće da klopauser posted image
Mame dajte ideje, šta da joj uvodim još. Na redu su brokoli i cvekla. Paradajz čekam da bude domaći iz naše bašte, paprika će da sačeka još jedno mesec dana. Šta bih još mogla u međuvremenu da joj dam?


< Poruku je uredio Mariya -- 9.6.2015 23:32:24 >

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
9.6.2015 23:40:12   
Jole84
Mariya tikvice ste pretpostavljam probali već? Cveklu sam ja nešto baš na početku čini mi se, odmah posle tikvica, paškanata, brokolija. Onda karfiol, prokelj, blitva, spanać....Nadam se da sam pomogla, a ustvari sam i ja u potrazi za idejama, pa listam "mlađe" uzraste user posted image
Von gluten je najbolje da uvedeš kroz griz user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 9.6.2015 23:41:29 >


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
9.6.2015 23:44:41   
mila83
Da,tako sam i ja uvodila gluten,ujutro za dorucak kroz pahuljice,postepeno.Samo sad sam malo odlozila sa Teodorom, zbog toga sto je njen organizam zbog operacije bio dosta stresiran, i pod raznim lekovima,pa da ne bi reaogvala na gluten.Od mlecnih proizvoda nisam jedino dala jos sir, i kravlje mleko,naravno.Koliko znam, bebama se pre godine ne daje tvrdi sir.
Ja sam uvela brokulu i karfiol.Po tablici koju ja pratim, cvekla moze sa 6 meseci ako je domaca, a kupovna sa 8+,tako da sam i nju uvela.
Paradajz i papriku nameravam kada napuni 10 meseci, bice i domace tada. Nisam jos grasak,pasulj,boraniju..to sam i sa starijim klincima sve krajem prve godine uvela...
Cekam kajsiju domacu,iako ona moze ranije, breskvu sam kupovnu kasicu dala..
Da,nisam ni kupus,kelj,prokelj...ostalo povrce jesam.
Ne mogu sada da se set_im, sta jos preostaje ....a da moze pre bebinog prvog rodjendana.

< Poruku je uredio mila83 -- 9.6.2015 23:46:48 >


_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
10.6.2015 5:23:25   
vonavoj
Mila,mladi sir mozes.
Uvescu joj i gluten,u suboty ce 8 meseci!

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
10.6.2015 9:42:52   
wivern
Zene sta smem od voca jos da mu dajem jeli smo jabuku, bananu,kajsiju, breskvu.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
10.6.2015 10:08:02   
Ana RR
Wiv, kruška, mango, avokado...

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
10.6.2015 10:26:00   
mila83

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Mila,mladi sir mozes.
Uvescu joj i gluten,u suboty ce 8 meseci!


Znam Von, da moze mladi, ali ne i tvrdi poput trapista,kackavalja..na to sam mislila. Ja nameravam da joj sama pravim,posto nabavljamo domacemleko.

Ma i ja jedva cekam da zavrsim sa zumancetom, onda krecem sa glutenom,sutra ima jos 1/2 zumanceta, od nedelje krece celo, pa onda planiram gluten.

Wiw, mozes visnje i i tresnje slobodno

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
10.6.2015 10:32:05   
wivern
Superiska zene. Mada ja to sve moram da mesam sa bananom, nece drugacije user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
10.6.2015 10:35:50   
mila83
Pa ti probaj tako, pa postepeno smanjj bananu a povecavaj to drugo voce dok se ne navikne.Kombinacija visnja i banana je idealna,odusevices se, a i bebac ! user posted image

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
12.6.2015 22:08:02   
Mariya
Dale ste mi ideju za višnja&bananu i stvarno je super, to smo doručkovale juče.
Mislim da se tvrdi sirevi ne daju zbog soli, ali ja ću joj davati mrvicu, tamo kad bude jela paradajz i papriku, napravim joj špagete i narendam mrvu sira, od toga joj neće biti ništa a preukusno je. Ja Luciji i dan-danas mogu da podvalim bilo šta da pojede ako premažem pavlakom ili narendam siruser posted image
Danas je slučajno probala čokoladu! Nas troje jeli sladoled i Luciji je otpao komad čokolade na pod, a Helena stala rukom dok je puzala, a mi to nismo primetili, tak kada je lizala ruku smo primetiliuser posted image U međuvremenu je i sela u sladoled pa joj je ceo bodi bio od čokolade na guzici, prvo smo mislili da je probila pelenauser posted image
Setih se cvekle, to smo počeli danas. pa posle nastavljamo sa jajetom.
Wiw, možeš višnje, trešnje, krušku, šljivu.

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
12.6.2015 22:49:14   
wivern
Opet ja sa pitanjima, a kad može paradajz da jede? I kako im ga dajete?

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
13.6.2015 9:56:27   
Mariya
U nekim gotovim kasicama ga ima vec od +6 meseci, koliko ja znam daje se posle 8. meseca kuvan, posle 1.rodjendana sirov.
jednostavno ga skuvas sa ostalim povrcem. I naravno oljustis.
Luciji sam spremala spagete sa paradajzom - skuvam meso, paradajz, papriku, sargarepu i testeninu, dodam malo bosiljka i origana, izblendam i narandam malo sira. Bolonjeze za bebeuser posted image Mljac To cu i Heleni praviti, samo da paradajz u basti sazri, necu joj davati ove uvozne ili iz plastenika.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
13.6.2015 10:13:43   
mila83
Po smernicama koje ja pratim,paradajz je 10+...ali svako bira za svoje dete kako uvodi hranu.
Drago mi je da smo vam dale ideju za dorucak i da vam se svidela ! user posted image

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
14.6.2015 10:37:17   
daca77
Evo i nas ovdeuser posted image
Za sada samo jabuku ne volimo...jedva je sa palentom nekako pojedemo...

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
14.6.2015 16:35:08   
Mariya
Jole, od svega što si navela nismo uveli samo prokelj ali on će da sačeka punih 10 meseci. Mi danas 3 dan cvekle, sutra 1/2 žumanceta i onda ćemo probati brokoli. Setih se u međuvremenu da bih mogla i ćuretinu, samo da nabavim domaću, a i boraniju, ali nemam ideju uz šta da je kombinujem. Nauka je ovo hranjenje bebeuser posted image
Mila, onda je od 10+ kuvano a od 12+ presno paradajz, nisam bila sigurna. Znam da ga je moja bivša kuma davala od 6 mes. među prvim namirnicamauser posted image Ti i ja još nedelju dana ovde i menjamo temu! Kad pre?!user posted image

Danas jedemo:
D - breskva, kajsija, jabuka i 8 corn;
R - pil. džigerica, pirinač, cvekla i tikvica;
V - humana kašica sa keksom.

Mame kako pripremate integralni pirinač. Ja sam ga pokušala kuvati u vodi i u mikrotalasnoj ali mi uvek ostane onako žvakav, kao pšenica, ne omekša skroz kao beli pirinač. Kad ga potopim, skuva se bolje ali nije kao beli. Gde grešim?

< Poruku je uredio Mariya -- 14.6.2015 16:42:01 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
15.6.2015 8:21:18   
mila83
I ja cekam sa prokeljom 10 meseci. Ja tek nedavno uvela kelerabu i izgleda da joj je smetala, imala je i gasove a i tvrdu stolicu.A bas sam je malo stavljala u kasice. Mi danas(ili sutra,zavisi kad mi komsinica donese domaca sveza jaja,nisam je jos zvala) jedemo prvi put celo zumance.Planiram onda kajsiju prvi put, cekala domace neprskane, kod mojih roditelja rodile dve kajsije divno.

e onda konacno gluten,ako ovo celo zumance prodje kako treba, a mislim da hoce.

Maryia, stvarno prodje vreme, ne mogu ni ja da verujem.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
15.6.2015 8:22:31   
mila83
E da, i ja potopim integralni, kuvam duze nego obicni pirinac,bude mooozda malo zilaviji u odnosu na beli ali nama ne smeta.Mozda to tako i treba user posted image

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu k...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i v...
Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here