|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dete kod psihologa
10.2.2012 21:32:32   
*Alexx*
Eh, draga Vukosava.... Ja imam RR i Babycenter :) Prva sam se pd mojih porodila, a mm je 13 godina stariji, njegovi svi odavno izradjase.
IZVORNA PORUKA: vukosava

Vama verovatno sve to moze da deluje na glupost ali sigruno oko sebe imate jos zena sa decom. Ja licno ovde ne poznajem nikoga sa detetom tako da su meni ovakve stvari jako bitne i korisne. Jer blage veze nemam kad sta se moze ocekivati kod dece. Blage veze. Ovo mi je prvo dete.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: dete kod psihologa
10.2.2012 21:42:00   
minavb
Mi smo već bili kod psihologa, zbog averzije prema hrani. Planiram na proleće ponovo da ga vodim.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: dete kod psihologa
10.2.2012 21:43:39   
branki*
vuko,isto.ja stalno analiziram bozu,posmatram,sad malo manje,a ranijeuser posted image ,stalno sam cackala po netu sta bi beba trebalo da radi sa koliko meseci,ispitivala neke druge mame,pojma nisam imala sta je normalno ponasanje,a sta ne,koji su normalni pokreti i trzajevi,a koji ne.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: dete kod psihologa
10.2.2012 21:46:39   
vukosava
Ma da. Recimo kad je pocela da krechi i da skichi, ja pogledam onda da je to normalno za tu razvojnu fazu i mirna Backa. user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: dete kod psihologa
10.2.2012 22:14:34   
Jeca*
Luka je krenuo u vrtic sa 13 meseci i od tad je kao i sva deca u svojoj grupi i uopste u vrticu pod nadzorom psihologa, logopeda...rade sa njima, alarmiraju roditelje ako zatreba. Imali smo i radionice za roditelje sa logopedom, u prostorijama vrtica, pisala sam o tome.

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: dete kod psihologa
10.2.2012 22:48:56   
vukosava
Moje ne ide u vrtic pa moram sama da pratim.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: dete kod psihologa
23.5.2012 12:52:12   
majathegreat
Mi smo jutros bili u razvojnom savetovalistu u zmaj ognjena vuka u NS, sve preporuke za tim lekara, njihov odnos, a sad da li će saveti upaliti, nadam se da hoće.
Naime, što bih ja rekla dete nas ne ferma. Slabo je zainteresovana za ljude oko sebe, nekako se sama zabavlja, ne reaguje na drugu decu baš sa oduševljenjem, ne priča, ne odaziva se, ne razume jednostavne naredbe i slično. Sad ja baš pretera - u svemu ovome ima izuzetaka, da nije tako radilo bi se o nekom težem poremećaju, a ne samo u nedostatku koncetracije i pažnje.
Kad je bila manja nije volela nigde da ide u gužve i gde ima puno ljudi, decu nikako nije htela da gleda, a ni odrasle. Svaki naš odlazak bilo kod koga je bio onako sa kamenom u stomaku i završavao se sa drekom i vraćanjem kući ubrzo. Sad se to popravilo itekako, obraduje se novom prostoru, ljudima onako, sa decom se igra u društvu je, ali im ne prilazi mnogo tipa da ih nešto nudi, daje, mazi i slično, mada je napredak što ih uopšte na trenutke i konta.
Što se tiče njenog govora, ne priča ništa, osim što ne zatvara usta, ali to je neki svahili koji mi ne razumemo. Do sada je rekla mnogo reči razumnih koje označavaju baš to i to, ovih dana uporno broji na engleskom do četiri, ali mene još uvek ne zove mama. Sve zna šta hoće naravno, pa samo dođe do toga i dok ne dobije me vuče za ruku i tako.
Kad je vičem ne okreće se, ne konstatuje me. Nekad posle stotog puta ili u pauzi kad se baš ničim ne zanima, ali recimo uvek kad dođem sa posla pa dotrči iz druge sobe. Tad me se baš izgleda zaželi.
Sve u svemu, moramo po savetima ovog gore pomenutog tima prvo da ostvarimo taj kontakt oči u oči i da budemo sigurni da nas sluša i razume šta joj se govori. Recimo kad je dozivam, a ona se ne okreće da joj priđem i rukom joj okrenem glavu prema meni sve dok me i na sekund ne pogleda sa pažnjom. Isto tako i kad je neko drugi doziva da je okrenemo celim telom prema tom nekom sve dok ne pogleda u oči da je držimo.
Kada joj nešto tražim na zahtev da je vodim do tog predmeta i mojom rukom uzmem njenu ruku da uzme to i to i da mi da ili šta već. Uglavnom da zajedno sa njom radimo sve dok ne usavršimo taj odnos. Tek onda kad počne da shvati da mi od nje tražimo pažnju možemo raditi na razvoju drugih sposobnosti, govora i slično, mada to uopšte ne navode kao problem, jer kažu do treće godine može da ne kaže ni reč...
Takođe savet da ugasimo tv, ali ne samo baby tv nego uopšte tv da joj ne skreće pažnju, jer ona zna da se koncetriše itekako na tv.
Inače je vrlo fizički aktivno dete, sama se penje, silazi sa stepenica, trči, skače, pravi kolut unapred, pentra u krevetić i izlazi iz njega i slično.
Vodu obožava, to me je isto pitao psiholog da li voli vodu, mada ne znam zašto, da li to povezuju sa nekim osećajem bebeće sigurnosti, pa slabije konta spoljni svet nemam pojma, ali recimo prošle je godine na moru uživala u vodi, sama je puzala u more, obožava da se kupa, pa svako veče joj i punimo kadu do vrha, a u Dunav uvek moramo bar malo da ugazimo. 

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: dete kod psihologa
23.5.2012 12:57:18   
Anoniman
maja , skoro sam te na nekoj temi pitala zasto nam ne dolazis cesce , meni bas nedostajes user posted image
Drago mi je sto si podelila vase iskustvo sa nama , znacice nam svima i javljaj nam kako napredujete , sigurno ce sve biti u redu user posted image

(odgovor članu majathegreat)
  Direktna veza do poruke: 33
   RE: dete kod psihologa
23.5.2012 13:11:07   
majathegreat
Evo me na poslu, ne znam gde udaram, a ovu poruku sam počela da pišem još u 10h. Za mesec dana mi je termin, dobićemo batu, a ova mala nas rastura. Još neću imati ni porodiljsko (mislim hoću novčano, ali radim privatno pa nema šanse da ću sedeti kući) kao svi, pa sam se ufrkisala da porazgovaramo ipak sa nekim stručnim. Svi mi kažu kao to je temperament, i jeste na neki način, ali treba se izboriti sa tim temperamentom i raditi baš baš sa njom.
Čitam često, ali nekako me uvek neko iznervira na nekoj temi, pa se jednostavno ne javljam, a sada baš iz tog razloga da možda nekome pomognem i ja pišem. Vidim da su i drugi imali problema, pa eto čisto da kažem da su mene jutros malo oraspoložili i da nije nikakav bauk otići kod psihologa.
A Petru sam videla na fotkici kako iskače iz krevetića, pa me podsetila na moju Mašu, čoveče ne staje sa tim extreme aktivnostima.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: dete kod psihologa
23.5.2012 13:16:59   
boba 11
Na primer, dete oko 7. godine sazreva za učenje slova i brojeva i učenje pre tog uzrasta treba da počne samo ukoliko dete pokaže posebno interesovanje. Učenje koji prevazilazi stepen dečje sposobnosti deluje veoma nepovoljno na njegovo mentalno zdravlje – kaže Nataša.
Kopirala sam iz prvog posta na klik
Evo kako kaze ova "teta"deca nisu spremna da uce slova pre 7-me godine osim ako to sami ne zeleuser posted image
Sad mi kazite sta ja da radim moj sin ima 6 godina napunio 20.01.2012. i vec od septembra prosle godine uci slova.Sad su vec sva presli ali je on usput zbog igrica naucio i neka latinicna pa sad ume i da zabrlja.Inace uvek kad je vreme da se radi domaci(5 redova jednog slova petkom ili vikendom + nacrtati neke slike na slovo koje uci + naci u novinama neke slike na to slovo) bilo je plakanje njarenje svadja...Dakle nije spreman za takve obaveze i uglavnom se svodilo na to da ja kopam po novinama i vrlo cesto seckam ,a on zalepi.Sta da radimo sa tim sto im je to nastavni plan jos pre skole i sto im bukvalno otimaju detinjstvo koje ce svakako brzo proleteti.Inace je jako pametan to kaze i vaspitacica ali sve hvata u letu ,nema dovoljno koncentracije i nece da slusa nju 40 minuta kako prica o necemu tj kako ih privikava na skolsku nastavu.Ona predlaze psihologa a na testiranju u skoli kazu ne treba dok ne krene pa ce videti posle mesec dana kako se uklopio.Kome da verujem vaspitacici (koja je jako zahtevna cak i malo preterano ali ih je naucila svasta sto druge nisu ni pomislile) ili psihologu koji su ga tad videli prvi put.Znam da je smesno pitanje ali posto smo bili kod psihologa i prosli sve to ,smatram da mi nemoze pomoci jer je on dete 100 na sat i slabo se koncentrise na jednu stvar,a uz to punooooooooo prica i to je glavni problemuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: dete kod psihologa
23.5.2012 13:34:12   
JMPM
Ja sam dete vodila kod psihologa zbog odbijanja hrane. U svakom slucaju sam za svaki razgovor i "pomoc" strucnih lica.

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: dete kod psihologa
23.5.2012 16:42:16   
mejvis
Majo, ti kao moje dete da si opisala!user posted image
Isto tako se Jakša ponaša! Idemo sutra kod psihologa pa ćemo videtei šta će nama reći.

Inače mi smo dobili seku pre mesec i po i mogu ti reći da je potpuno ignoriše. Pogleda je ponekad krajičkom oka, onako ljubomorno, ali ne prilazi. Mene samo vuče za ruku kada je držim da idem sa njim.

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 9:13:32   
majathegreat
Mejvis, nisi javila kako ste prošli.
Ja mogu da se pohvalim da je vidljiv napredak, ali smo baš baš uporni. Počela je da nas gleda u oči kad joj se obraćamo, neće još baš uvek da se okrene kad je zovemo, ali ima više strpljenja i pažnje prema nama.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 9:33:42   
minavb
Majo, moje dete je vrlo slično tvom, s tim što se odaziva i sve češće posluša. Nismo išli kod psihologa, ali sam ga, sećajući se mojih predavanja na studijama, vazda okretala i gledala u oči kad nešto hoću da mu kažem. Tv i ja sve češće gasim a počela su i deca da ga zanimaju. Počeo je čak da obraća i pažnju na hranu i jelo, pa čak uzeo kašiku i sam brljao po nekom kremu da jede. Kod psihologa mislim da moramo što pre, jer se spremamo za vrtić, a on baš ima specifičan problem sa averzijom prema hrani.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 9:38:06   
boba 11
maja vidim da si pisala kako se ne odaziva kad je zovete.Samo bih te upozorila da sam ja imala isti problem sa sinom ali kasnije sa nekih dve godine nije se odazivao i nije nas cuo dok se ne deremo-iliti primecivao.Kad sam skontala da se penje na bas dovoljno glasan tv i naslanja uho na zvucnik odvela ga kod orl gde je ustanovljeno da slabije cuje na jedno uho ,kao posledica cestim upalama krajnika.Sa 4 su mu izvadjeni krajnici i plasirana cevcica u uho da se cedi ta skupljena tecnost zbog koje nas je cuo kao kroz vodu.Nadam se da je kod vas sve ok ali proveri i druge opcije ako primetis neke od ovih simptoma.

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 9:40:30   
boba 11
Mina to me podseca na onaj slucaj da su kod vaspitaca i ucitelja deca nesnosna i cesto nevaspitana(kod moje komsinice profesorice cerka je ujedala decu kad smo bili klinci-a mama se smeskala).Kod tebe -nutricioniste dete nece da jedeuser posted image

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 9:51:14   
minavb
Smešno, da, ali me već hvata panika.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 10:31:25   
boba 11
Mozda se u vrticu promeni kad bude jeo u drustvu.Mozes i kod nekog ili kod tebe probati da napravis rucak za klince da vidis kako ce se ponasati u drustvu.Ja sam isla kod komsinice da jedem sa "komsijom" koji je stariji godinu od meneuser posted image .Moja baba nije znala da kuva kao tetka Bobauser posted image .To sam ja pricala a ustvari samo nisam htela da jedem samauser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 10:33:09   
minavb
Probala ali je potpuno nezainteresovan za ono što druga deca jedu. Zanima ga samo šta mu jede tata.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 11:25:15   
majathegreat
IZVORNA PORUKA: boba 11

maja vidim da si pisala kako se ne odaziva kad je zovete.Samo bih te upozorila da sam ja imala isti problem sa sinom ali kasnije sa nekih dve godine nije se odazivao i nije nas cuo dok se ne deremo-iliti primecivao.Kad sam skontala da se penje na bas dovoljno glasan tv i naslanja uho na zvucnik odvela ga kod orl gde je ustanovljeno da slabije cuje na jedno uho ,kao posledica cestim upalama krajnika.Sa 4 su mu izvadjeni krajnici i plasirana cevcica u uho da se cedi ta skupljena tecnost zbog koje nas je cuo kao kroz vodu.Nadam se da je kod vas sve ok ali proveri i druge opcije ako primetis neke od ovih simptoma.


To smo prvo proverili, na sreću odlično čuje, mada smo to i sami skontali jer dotrči iz drugog kraja stana čim čuje omiljenu pesmu da đuska.user posted image  

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 12:52:25   
boba 11
Uh Mina onda ce tata da se zrtvuje pa da jede sa njim istu hranuuser posted image .Ja nisam jela boraniju jer to moj tata nije jeo-tako da znam kako ti jeuser posted image

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 12:58:08   
mejvis
IZVORNA PORUKA: majathegreat

Mejvis, nisi javila kako ste prošli.
Ja mogu da se pohvalim da je vidljiv napredak, ali smo baš baš uporni. Počela je da nas gleda u oči kad joj se obraćamo, neće još baš uvek da se okrene kad je zovemo, ali ima više strpljenja i pažnje prema nama.


Bili smo kod Selakovićke, dobili smo dijagnozu F80.1 i F80.2, tj poremećaj govora i poremećaj razumevanja. Rekla nam je da to ne liči na autizam ali da to što se ne odaziva i ne gleda u oči nije baš normalno. On se jako lepo igra, funkcionalno, ima komunikaciju i interakciju sa odraslima ali ne gleda drugu decu. Imitira, tj ponavlja radnje, npr stavio je veš u mašinu, zatvorio bubanj,otvorio pregradu za prašak,  uzeo mericu, zahvatio prašak, pakazivao gde da sipam, ondaje uzeo omekšivač...i sve redom ponovio kako je video da ja radim.
Rekla nam je da hitno proverimo sluh jer joj je to najsumljivije.user posted image Mi smo bili ubeđeni da odlično čuje jer trči iz druge sobe na zvuk TV-a ali nam je dr rekla da je moguće da ne čuje sve frekfencije zvuka. Trebamo i kod dečijeg neurologa (EEG nam je tražila) i kod logopeda. Sve nam je to sutra zakazano pa ćemo redom jednu po jednu stvar.
Ja bih rekla da je on od one dece koja zahtevaju da se sa njima više radi jer primećujem veliki napredak u poslednjih nedelju dana samo jer i mm i ja puno radimo sa njim. Neka deca uče sama od sebe jer su radoznala a druga su lenja i treba više rada sa njima. Ipak, nije sve jedno i jedva čekam da prođu ova ispitivanja i da dobijemo neko konkretno mišljenje.

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 13:19:47   
majathegreat
Nadam se da cemo svi brzo savladati te poteskoce, a i to sto sam rekla vec je vidljiv napredak kad se totalno tome posvetis. Ocigledno im treba mnogo vise nego sto smo im do sada pruzali paznje.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 14:11:13   
mejvis
I ja se nadam! Mislim da kada bi me sada neko pitao šta bih najviše na svetu volela- to je da on progovori.
A juče je ustao, seo mi u krilo i rekao 3 puta "mama".  To je bilo skroz drugačije rečeno nego što je on do tada pričao. Činilo mi se kao da će nastaviti da priča, jeza me prošla!user posted image

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: dete kod psihologa
29.5.2012 14:19:47   
New Mom
mejvisuser posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here