|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 20:07:10   
vonavoj
I moj M u odnosu na njih dve ne prica..samo slogove,ali sve razume..i opasna je ljutica.

Za pranje ruku,ista prica,ali ista.Ali je motoricki mnooogo jak,on se na stepenice na sprat penje i silazi,bez da se drzi,spusta se u spust za garazu,vozi trotinet..Jos uvek me ne brine govor.Knjige ga uopste,ali uopste ne interesuju..autici su ga malo interesovali,sad ni to...samo da idem pa pa..i da vozi auto,trotinet.A za nosu i odvikavanje.da i ne pocinjem..zna da piski u kadi,ali na nosu nece da sedne.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 20:09:08   
Misha i Ljisha
Mene brine ta agresija. Izuzetno je tvrdoglav. I u stanju je sve da nas zaj.... i to onako na finjaka. Pravi se da nas ne slusa npr. Znaci tacno ga zoves i on okrene glavu na drugu STRANU! i nece da te cuje. Ima kontakt ocima razuman je nije on autistican ni po jednom ono "clanu" u temi sto je davno okacena. on je mali zezator kojeg ja licno ne mogu da savladam. Evo priznajem NE MOGU da ga savladam. Sa njim je sve na prevaru, moram uvek da mislim kako ja njega da zajebem da prostite da bi prvo usao u kadu a onda izasao iz kade a onda da nokte osecemo pa je muka kad se skidamo oblacimo presvlacimo. Kad se izuvamo obuvamo. Skida carape non stop. Bezi da ga ne obujem, onda opet smisljanje kako ja njega da z..da ga obujem i sve odradim. Stalno je to "nadmudrivanje" nikad nije "slusanje". Nece cova nikad iz prve da poslusa. Ne tucem ga jer ne verujem u batine. Ali me izvede iz takta uzmem ga za ruku i vicem nekad. Dovede me do ludila iskreno nekad.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 20:33:11   
emicaa
Ne mogu da vjerujem,kilometarski post napisem i on nestane 🤦‍♀️

Ponovo cu...Ljiso citajuci ovo u toliko situacija kao da pises o mom srecku.Njenu ce u julu 4 godine.On je velila maza,stalno dolazi da ga ljubim ili da se grlimo.Ali najvise se mnom mazi,mada i Doru cesto salijece.Sto se tice igranja,to najvise voli sam ili sa Dorom.Ne voli da mu citam,ponekad hoce da mu pjevam.Ako se igramo zajedno pocne se nervirati jer ne radim ono sto je zamislio.Nevjerovatno je pametan,zna dosta vise nego sto je Dora znala u ovoj dobi.Ako nesto nije po njegovom krece sa drekom ali dovoljno je da kazem "Davide dosta i prestaje".Stalno ali stalno testira dokle mu je granica,za sve moram ponoviti da ne radi to.Nemiran je katastrofa,pisala sam da je skoro zavrsio na usivanju glave i proveo noc u bolnici ali ni to ga nike smirilo.Prica je katastrofa uopste nije zainteresovan za dijaloge,na moja pitanja uglavnol odgovara sa da ili ne.Ali prije pola godine je bilo jos gore.Od januara ide logopedu,napredak je ogroman.Ife od avgusta i u zabaviste,kod njih u svemu ucestvuje.Uziva kad ima citaju ili kad nesto prave,a kod kuce to ne dolazi u obzir.Samo polako,budi strpljiva.Sve ce to doci na svoje vidjeces.On je samo malo komlikovano dijete,ali nista mu ne fali.Nebi bilo zanimljivo da je dobrica 😂

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 20:44:55   
Ivanka 75
Ljisho, ja prvo mogu samo da ti savetujem da budes dosledna u svim pravilima. Nema danas ovako, sutra onako. Mada verujem da je to kod tebe tako. Ako nu pripretis necim, to i ispuni. Crtani, omiljena igracka, ti znas. Doslednost.
Drugo, jeste zajebant ali je mali. Ocigledno je zreliji za svoj uzrast ali je emotivno nezreo. Ne shvata zato sto je jos uvek beba. 

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 20:51:25   
Misha i Ljisha
Ja verujem da ga odvedem kod  psihologa da ce oper biti da je ne znam ni ja na kom "nivou" a sto se mene tice to nije dovoljan nivo haha...ne znam da li me razumete. I kod njega kao da uvek ima samo dva osecanja. Dve face. Smeh do suza i dranje do suza. Izmedju ne postoji. Znate ono  nema sanse da zaboravite da imate dete 😂 znaci on je uvek cova u centru. I kad pozelim da ignorisem on naturi guzicu bar da se mazi. On slusa. I te kako slusa babe dedw vaspitacice. Ne mogu tu da se pozalim. Ali mene...ubi me. Kaze mi zena jedna pa to je jer tebe najvise voli. E bas mu fala. 


Motorika ko sto rece Emica vauu. Gruba motorika nema sta ne.moze da uradi. Sitna...polako napreduje ali bas polako. Evo makaze nema.pojma ni kako bi ih uzeo. Ja da pokazem on se dernja. Nista nece da mu pokazem. Sve mora sam da shvati. Ne dao Bog da ga hranim. A dodje baba i opusteno ga nahrani. Ma ne znam. Tezak je kao trepca(u svakom smislu pa i u smislu mase haha) 

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 21:18:07   
Ivanka 75
Ti si mu najvaznija. Ne zeli da te razocara. Zato ti i ne da da mu pokazujes.
Trazi od njega da on tebe nauci. Obrni situaciju. 

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 21:21:08   
emicaa
Kad je David isao kod logopeda na procjenu rekla je da je emocionalno nezreo i da je frustriran.Najvise zbog toga sto toliko zna ali ne zna kako da to sve kaze.Rekla je da je dijete kojem se stalno moraju postavljati granice i da se te granice moraju postovati.

Isto tako jakp mali je bio kad je poceo jesti sam,na wc ide sam.Skida se sam,ali zato kad kazem da se obuce nema teorije.I ne zna da koristi makaze,kao da ih drzi tudjim rukama 😂

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 21:54:00   
Misha i Ljisha
Ivanka on mene hrani redovno 😂 al redovno. 
Emice to je to zna a nema pojma da se izrazi ne prica. Frustriran.
Bili smo mi sa njegovih godinu dana napisah gore psiholog procenio da je napredno dete tad bio na nivou jednoipogodisnjaka. I tad nam je rekla on ce uvek hteti da probije granicu i kad bude tinwjdzer ako kazete da se vrati u 23 on ce pitati da se vrati u 23 i 15 ili ce se prosto vratiti u 23 i 15. Majke ti ga kako ga je ubola sa godinu dana??? 

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 21:57:26   
vonavoj
Uh,za makaze ste me iznenadile,M uspesno secka papir sa sestrama..i isekao mi je zavesu.hahah..krisom.Inace,zamena pelena,jutarnje oblacenje,uvece posle kypanja..pa to je sve uz urlanje...ja sam mislila da to samo on tako...Od sledece nedelje krece u vrtic,nadam se da ce biti dobar,druge vise slusa od mene..kao i devojke.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 22:06:04   
Misha i Ljisha
Nekako necim moram "ubrzati" njegov govor. On je samostalac. Znaci ako hoce nesto on to smisli kako ce dohvatiti i uzeti nece samo stajati pored upirati prstom i reci daj. To nije on. I to me nwrvira jer ne progovara i bas zato sto je snalazljiv. Znaci sa godinu dana bi se popeo na stolicu sa stolice na sto puzao po stolu do keksa uzeo keks i u rikverc guzicom bi nazad seo na stolicui pojeo keks. Ne bi upirao prstom da mu dodam. To radi samo kad je nesto previsoko i ne moze da napravi "kulu" da stigne do toga


(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 22:09:24   
branki*
Ljiso,koliko on ima?možda si pisala,ne znam. 



_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 22:16:47   
Ivanka 75


IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha
Ivanka on mene hrani redovno 😂 al redovno. 
Emice to je to zna a nema pojma da se izrazi ne prica. Frustriran.



Kazem ti ja mali a napredan i nista mu nije jasno. A neka te hrani, bices sita 😊

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 22:27:45   
Misha i Ljisha


IZVORNA PORUKA: branki*

Ljiso,koliko on ima?možda si pisala,ne znam. 


[/quote


2 napunio pre 2 nedelje

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 22:31:34   
Tiziana
Ljiso ja sam na ovu temu pisala i davno i skoro, to je negde i razlog zasto sam se i uclanila na Ringeraju.

Imam jednog takvog.. doduse od 10,5,ali i sa 2 je bio takav.. on je sa dve i pricao i skinuo pelenu i sve i svasta ali je vec sa 2 imao napafe besa da sam htela da ga zgromim. To na zalost nije proslo. i isli smo i idemo kod psihologa. I lako je reci budi dosledan, i to je ispravan savet, ali nekada je toooolikoo tesko! jednostavmo ne znas sa koje strane da mi pridjes. Uopste nije lako, a tek ne znam sta nas ceka za godinu dve kad udje u pubertet. I da, i nama od jasli govore koliko je pametan, sta sve zna, retko su imali takvu decu, bla bla, sad u skoli je fantastican, ali dzaaaba sve to kada ima tako tesku prirodu. Pedagog u ski mu je poslednji put rekla tvoja jedina sreca je sto si pametnjakovic i osvajas nagrade na takmicenjima i svi nastavnici vole da imaju takvog djaka inace bi leteo iz skole... ja sam obicno na ivici suza kad me pozovu. 
On je u biti dobro dete, nije zao, nece da se tuce ili da nekog maltretira, ali ima te burne reakcije kad place, pocrveni, izadju mu zile na vratu i na kraju pocne da kaslje kao lud.. sta da ti kazem kad ga je trener na kosarci hvatao za noge i izvrtao ga naopacke da ga dobro rastrese. 

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 22:38:24   
Misha i Ljisha
e to to Tiziana od dranja na kraju pocne da KASLJE neverovatno. Ne zna covek kako bi. Na kraju nekad bude ma pusti daj mu sve samo da se ne dernja. Mm je najcesce u tom fazonu kaze oslabili mu zivciuser posted image a ja sam u fazonu "retko konstatujem njegovo dranje" jer je dranje iz bezveze. Pazi hoce da vozi trotinet na dva tocka. Onaj veliki sto je atestiran na 100 kg ja ga vozim. Krene padne baca ga valja se po betonu ustane i opet krene padne baci ga valja se po betonu i u krug. Evo vozi cova sa dve godine TROTINET! neverovatno ali koliko besa grizao ga je od besa. Mm me stalno pita u tim situacijama Ljiljana jel on normalan. I kazem normalan je al je uzasnog karaktera. Uzasnog. Ja ne znam kako i sta da radim ali stvarno ne znam i ostaje mi tracak nade kad proprica da nece biti toliko frustriran. On je sa 7 meseci kad je puzao od besa znao da se baca po podu i udarao glavu al tad je bilo lakse samo ga prebacimo u ogradicu i bacakaj se do mile volje ne mozes se povrediti. Ja na njega tad uglavnom ne obracam paznju ili ga uzmem i nosim u kucu ili gde vec nebitno. Jer ne vredi mu nista govoriti niti ga smirivati kad je on u "tom stanju" on nikog ne vidi i ne cuje

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 22:47:23   
Ivanka 75
Ko da opisujes mog sestrica. 


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 22:48:58   
Tiziana
Treba ignorisati. Nama je psiholog rekla neka se bacaka, neka udara glavom o pod ako hoce, ne brinite, nece on sam sebe da povredi, budite sigurni. To je bilo jos kad je bio mali.


Tesko je ''savladati'' takvo dete..Ja ga cesto pitam odakle ta agresija, nemas jedan jedini razlog da budes besan ili agresivan, zasto? i on najcesce zna posle 2min da kaze ja znam da ne treba tako da reagujem, ali jednostavno ne umem da iskontrolisem to.. ili znam da to nisam trebao da uradim.. ali sad je kasno, uradio sam. Nekad mi ga bude zao, vidim da se trudi, nekad place i kaze ja hocu da budem dobar decak, ali ne znam kako.. 

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 22:52:36   
Mirko Svirko
Ljiso, mpj sin je to radio. Propricao je sa 2 godine. Do tada nije zeleo i sve je uzimao sam. Trcao je od kad je prohodao i nikad nije hodao. Izludjivalo me je to jedno vreme jer sam samo trcala za njim da ne padne i povredi se. 

U vrticu je imao taktiku da pisne u gace i onda vaspitacica sa njim mora da se popne do ormarica kako bi uzela stvari i tada ga je pitala zasto piski, na sta je on odgovorii "pa tako cemo do ormarica da vidimo da li je moja mama stigla"..Onda razgovori sa vaspitacicama pa psihologom. Meni vlaznim maramicama brise zidove kuci da bi mi pomogao. Makaze je koristio. Ja sam njemu pravila ogrlice od makarona i onda da ih on tankom cetkicom farba. Pa smo pravili meduce gde on provlavi konac ili vunicu kroz rupice. To ga je smirivalo. A imali smo i mi periode kad sam ga nosika kuci iz parka a on vristi. Cak je jedno vreme bila faza da legne na beton u parku i da takk place i zacrveni se. Vena mu na vraru postane izrazena. Ali to je bilo negde do 3-4 god. Sad ima 5. Sada manipulise. Tipa volim samo tatu ili volim samo mamu. Ili kada ja nesto krenem ds radim dodje i zezne nesto. Mm danas pise neki spisak za posao a on ode i izvrlja i kao "nisam izvrljao napisao sam ti spisak sta da kupis u Dis"..Sto se tice progovaranja,sad sam se set_ila, imala sam svesku sa nekim slicicama. Ali u pocetku mu je bilo interesantno kasnije nije zeleo da vezba.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: dete kod psihologa
3.5.2020 23:01:24   
Mirko Svirko


user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Ima tu jos dosta... ovo je pocetak sveske.Prve tri slike su mama,tata i ja (dete) 

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: dete kod psihologa
4.5.2020 1:38:50   
smeško
A sto ne bi isao kod logopeda? Uopste nije rano.


(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: dete kod psihologa
4.5.2020 6:50:31   
Misha i Ljisha


IZVORNA PORUKA: smeško

A sto ne bi isao kod logopeda? Uopste nije rano.





Zvala ja privatno logopeda pre recimo 5 meseci. Rekla da je rano ali ako hocemo mozemo doci eto tako. Mislim ja da je sve ok. Npr sad za rodj je oduvao svecice. Meni je to bilo vauuu... d je odyvala i za prvi rodj a on za prvi rodj nije znao gde je otprilike. Tako da je za drugi uspeo da napuci usta i duva. Znaci napredak. Znam da zvuci smesno ali sama cinjenica da je dobro namestio usta mi daje nadu da je sve ok.  Vodicu ga u svakom slucaju. Kazem moram nekako ubrzati to. Ali problem i jeste sto igre koje bi ubrzale govor njemu nisu ni najmanje zanimljive. 

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: dete kod psihologa
4.5.2020 7:27:03   
flamingos
Ljisho,pročitah sve.Strpljenje samo,napredak se vidi.Radiš na tome da bude sve kako treba i biće.Da te ne savutujem gde da ga vodiš.Bogu hvala nemam takva iskustva i ne znam.Ali,imam prijateljicu koja ima sina sa jako ozbiljnim problemom.Neki oblik autizma.Duša me zaboli na pomisao kroz kakve muke prolazi sa njim.Dugo i nije mogla da ostane u drugom stanju,nakon toga ove muke.Kasno je krenula da ga vodi,gde nisu sve išli.Ona navodi da je nakon vakcine koju je primio,e sad,ko bi ga znao.Napunio je 7 godina.Želim vam svu sreću i da to sve bude kako i treba.❤


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: dete kod psihologa
4.5.2020 8:33:33   
Misha i Ljisha
On je nervozan zbog stomaka koji ga cesto muci. Svi smo nervozni kad nas nesto boli. I eto nocas dranje haos. I onda sutira nogama haos. A spava ne mozes ga ni razbuditi da se smiri.  Najbolji je kad je napolju i to ako radi nesto wto njemu naravno odgovara. Ja kazem nikad on ne bi plakao da je po njegovom ali na sta bi to licilo?  Videle su ga nase ringerajke i na deki. Dobar je on u sustini. Voli decu voli da se igra voli da djuska. Skroz je on smeker ali zeznutog karaktera. Znaci ZNA da mora oprati ruke pre jela ali to ga ne sprecava svaki put da pravi dramu i svaki put ga VUCEM do kupatila. Kad udjemo u kucu s dvorista ZNA i kazem mu idemo da peremo ruke ali to je odmag dreka. Ja ne znam kako vise ne popusti? Razumete? Ok dranje ali svaki put  a zna da cu da ga istrljam 😂 i z a da necu popustiti ali drama totalna


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: dete kod psihologa
4.5.2020 8:57:25   
Mirko Svirko


user posted image

Ljiso, mi smo isli kod logopeda sa 6 mes, 9 mes, sa 12 mes,sa 16 mes, sa 18mes, posle cesce da bi progovorio mislim da na dve nedelje. I tako je radio vezbice rukama. Namestao kuglice i  rasporedjivao  oblike.Dobili smo veliki jabuku i onda je morao kroz rupice ds provlaci pertlu. Pertla je bila crvic. I onda crvic ulazi - crvic izlazi. 
Sa 3god je dobio pesmicu kao sto vidis na slici koju sko naucili i tamo je recitovao. Do skoro nije crtao niti zeleo ds drzi olovku a sada crta (naravno ne savrseno)  ali ga uvek pohvalim.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: dete kod psihologa
4.5.2020 9:14:54   
emicaa
David nema.takve napade bijesa,on je uglavnom najumiljatije i najblesavije dijete ikad.Ali nema zivaca da sjedi i tako radi nesto,da skecka,lijepi.Njemu je to totalno nezanimljivo.Ali u skakanju je prvi.Nista mu ne drzi dugo paznju.

Zbog ne pricanja je cak isao i na provjeru sluha,cuje sve ali najbolje ono sto njemu odgovara.A kad je u zabavistu ili sa logopedicom tad prica dosta vise nego sa mnom kuci

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here