|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
17.2.2014 19:11:33   
nina26
IZVORNA PORUKA: Didy

Ja sam došla skoro do polovine knjige i baš mi se dopada. A primećujem i promene u mom ponašanju prema deci - mnogo sam smirenija i ne reagujem više burno skoro ni na šta. A kad izgovorim nešto ili odreagujem kako ne treba, tog trena se set_im da je moglo drugačije, bolje, pa ih zagrlim. Vidim i da su se oni smirili, mnogo ređe imaju ispade besa, histerije, ređe se između sebe otimaju za igračke... Baš mi je tebalo nešto ovako.
Sigurno ću poset_iti i seminar uskoro, odlično zvuči, ali ovog puta smo u finansijskoj stisci zbog mora i novog auta, pa režemo troškove svuda gde može.


Zene, htedoh bas ovo da pitam, sto sam podvukla. Znam da predlazete da procitam knjigu, ali nisam u mogucnosti da je nabavim dok ne odem za Bg, pa samo ukratko ako je moguce, objasnite mi situaciju, kad viknem, ili kazem ''zasto si to uradila'' kako ustvari to da ispravim? Ona je jos uvek mala, ali vidim da je jako svojeglava, i da mora da istera svoje, i puno puta me ignorise na moje ''NE''.

Znaci samo par saveta, sta u stvarni NE TREBA da radim, da ne bi izazivala i bes kod nje, koji je u poslednje vreme jako cest, cak je pocela i da me udarauser posted image ?

< Poruku je uredio nina26 -- 17.2.2014 19:13:42 >


_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
17.2.2014 21:06:11   
Torbica
Ako ne shvatis koncept, ovako naprecac ti bas nece biti jasno, cak sta vise... Zato sto se u prvom delu objasnjavaju mehanizmi zbog cega dolazi uopste do neprihvatljivog ponasanja. I kod nas i kod dece.... Sto ne umem bas da prenesem a da ne prepisujem a to stvarno ne mogu, bilo bi predugacko.
Ali hajde da probam. Prvo, dete treba da smiris ako iz nekog razloga negoduje. Oni tako mali nemaju tu sposobnost da to sami urade. Dakle, da mu pruzis podrsku i razumevanje. (Mislim, to je ono sto i nama velikima treba, jel...) Uvek ali uvek detetu treba pruziti podrsku neznoscu, smirenjem SVOJIM, zagrljajem, utehom. Nikad ne drzati pridike i ne kritikovati dok se situacija ne smiri. Prosto, ne vredi, ne vide, ne cuju. Kad se stvari vrate u normalu tada ima smisla uciti na greskama. Izneti na povrsinu - ...Vidim da si bio uznemiren zbog toga i toga, zao mi je sto je uznemirilo to i to...aliiiii... i onda ono svoje. Odnosno biti BLAG i ODLUCAN u isto vreme. To ce ti najbolje docarati recenica - Volim te, ali odgovor je ne.... Ili - Znam da bi voleo da pogledas jos jedan crtani ali vreme je za kupanje... i slicno. Nacin na koji delamo i nacin na koji pricamo, zajedno. Mir Boziji, sta da ti kazem. Ne postoje instant resenja. Vazno je da razumes zasto se stvari desavaju, ostali deo price je prirodan. I vezba naravno. Ko god ima volje moze da unapredi svoj odnos sa bilo kim. Ako se postavlja na pravi nacin. Srecno!user posted image

< Poruku je uredio Torbica -- 17.2.2014 21:07:49 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
17.2.2014 21:21:28   
nina26
Kapiram sustinu, ali znas kako nekada ne mozes da odreagujes smireno, pa puknes, i vidim da sam jos gore napravila....ali, problem je sto je ona jos mala, i cim pocnem recenicu, i to smirenim tonom '..ne, to nije lepo' cim cuje to 'ne' ona me lupi po ruci ili baci igracku, i gleda me tacno u oci i ceka moju reakciju...nekada precutim, nekada viknem, i stvarno ne znam vise sta je pravilno??

Bas malopre pricam sa mm, i kazem mu kako sam procitala da nije dobro da se vice na dete, kaze on 'ok, a kako ce da shvati da to nije dobro, ako mu ne viknes ili kazes ne' ili 'ajde lepo mu objasnimo, i ono opet po starom, sta onda?', i nisam znala da mu odgovorimuser posted image

Moracu nekako da nadjem nacina da dodjem do te knjige,jer smo zreli za njuuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
17.2.2014 22:03:27   
Torbica
Nina draga, znam o cemu pricas i odmah da ti kazem, bila sam u toj situaciji i mnogo sam se ogresila o moje prvo dete.
Vracam se na pocetak price - kada budes procitala da dete razvojno ne moze da razume, nema to isksustvo...ne cuje ona ne, ona vidi nervoznu i unezverenu mamu i na to reaguje.... Nasom nervozom mi njih urnisemo. Razvojno - kao kad bi dala detetu prvog razreda da resi jednacinu sa dve nepoznate! Nemoguce!
Kako ce da nauci? Uvek udaljis dete iz takve situacije. Na primer, nece da jede, ok, neces, sklonis ga iz stolice. I odmah da ti kazem, nije ovo uvek i u svakoj situaciji med i mleko u odnosu na deciju reakciju. Bunice se, negodovati, ali mi, uvek MI smo ti koji kreiramo atmosferu! Zapamti to, jako je vazno. Kljuc svega i cele filozofije. Oni samo reaguju na nas i nase raspolozenje. Ako dete koje se opire dok ga oblacis - nastavices, nezno, smireno, pevuseci, objasnjavajuci i uraditi sve sto treba. Veruj mi, oni kad osete mir u nama, oni dobiju terapiju. Krvi i znoja sam prolila sa cerkom, nista nisam razumela, jako se kajem zbog svojih postupaka ranije. Ali, sve se da ispraviti. Svima toplo savetujem da nabave knjige i pro;itaju, zbog sebe, zbog dece, u ime ljubavi zbog koje smo ih rodili, duzni smo da ih podizemo s postovanjem, oni to tako lepo uzvracaju!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
17.2.2014 22:43:45   
MTS064
Nina, u situacijama kad je dete uznemirneno i neposlusno, tada nista ne obajasnjavas vec vaspitavas primerom. Znaci cutke pokazujes detetu kako treba da se radi. Ignorises sve njene napade besa i histerije.
Dete najvise uci iz nasih primera ponasanja, kako se mi budemo ponasali, tako ce i oni da usvoje i da prepisuju isti metod.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
18.2.2014 10:16:15   
nina26

IZVORNA PORUKA: Torbica


zbog sebe, zbog dece, u ime ljubavi zbog koje smo ih rodili, duzni smo da ih podizemo s postovanjem, oni to tako lepo uzvracaju!


ovo si bas lepo reklauser posted image

i meni je prvo dete, pa gresim i hocu da ispravim stvari dok je jos vreme....puno puta sa priznajem zbog umora, post 15m nije spavala a i ja sa njom, reagovala burno i jako se kajem zbog togauser posted image

jucerasnja situacija : bile smo na kafi, i bila je mirna, kako smo krenule kuci, tako je krenula da vristi ali onako besno,da su se svi okretali za nama...nisam znala sta drugo da radim, nego sam trcala do kuce,preznojila se i dok nismo stigle ona je sve vreme vristala...eto tako nesto ona meni jako cesto priredjuje...

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
18.2.2014 10:25:45   
Sanjica26 RR
Nina pada mi ideja da pitas izdavacku kucu Leo komerc da li mogu da ti posalju postom. Mm je slao neke knjige za Ameriku. Uplatili su mu na devizni racun. Bas cu da ga ispitam ako hoces. Ili da ti tvoji posalju.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
18.2.2014 10:27:36   
Torbica
Nina, znam da je u teoriji sve lako... bilo je i ima dana kada sam totalno neupotrebljiva... Ucim se svakodnevno... Evo jutros, moja smizla place jer sam joj ja odabrala sta ce da obuce. Pustam da place...jer nekad moram ja da odaberem, da ne ulazim u razloge. Kada se smirila kazem - Jako mi je zao sto si se uznemirila, sto si se lose osecala, danas sam ti ipak ja odabrala. Pozitivna govori o tome da ne odemo u popustljivost. Ona govori o tome da pokazemo empatiju i da pustimo decu da se suoce sa svojim osecanjima, jer ni u stvarnom zivotu nece uvek biti po njihovom. Ali da smo tu za njih, da im pruzimo podrsku.
Duzni smo da im pokazemo razumevanje, dakle u tvojoj situaciji, prigrli dete, pokusaj da se ti ne uznemiris i mazi ga. Govori joj - MENI je potreban tvoj zagrljaj, MENI... Bices zaprepascena kad se zaista budes povezala sa njom, preneces joj svoj mir, garantujem.... Briga tebe sta ce ceo svet da kaze, tebi je bitno tvoje dete. Specijalno podivljaju kada osete da nam je sve vaznije od njih samih, sto si joj jutros i pokazala...
Puno te pozdravljam, i predivno je sto razmisljas u pravom smeru, to je za svaku pohvalu, znam da ces uspeti user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
18.2.2014 10:52:19   
bea83
Ja sam počela da menjam pristup detetu jer je u moje dete "nešto" ušlo i potpuno se promenio u poslednjih par nedelja. Istina, nije išao u vrtić, bio je bolestan, sve to ima svoje. Jednostavno je postao neposlušan iako ništa bitno u našem ponašanju se nije promenilo.
Naime, na svako NE on je odmah reagovao i sklanjao se ili prestajao da radi to što radi. E sad više nije tako, 2 od 3 slučaja vidim da ispituje granice. Gleda me i nastavlja da radi. Razume da to ne sme ali pokušava. Vidim da moj povišeni ton ne radi posao (a priznajem sklona sam vikanju, takvog sam temperamentauser posted image ) i videla sam da moram nešto da menjam. E sad dal radim dobro  ne znam - posle dva,tri ponovljenog NE, pridjem, čučnem na njegovu visinu, sklonim ga/ili mu uzmem iz ruke ono što je nedozvoljeno, i kažem "Volim te, ali to ne može", smirenim glasom, on obično počne da urla ili da se bacaka, ja se okrenem na drugu stranu i pravim se da ne vidim ili ako smo na ulici držim ga za ruku i ne obraćam pažnju, on kad vidi da nema ko da ga gleda brzo odustane, ja samo nastavim kao da ništa nije bilo uobičajnu kominikaciju...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
18.2.2014 11:14:06   
Torbica
Bea, svako dete je razlicito. Pozitivna nudi pregrst alternativa kako je ispravno, naglasavajuci da razlicite stvari pale kod razlicite dece, i da neke vremenom prestanu da pale ali zato imamo druge alatke, ispravne. Svakako je kljuc u empatiji i smirenju. Ignorisanje je nekad ok, nekad i nije, ali opet, od situacije do situacije. Ako si ti ostala smirena, pruzila podrsku, to je ok. Ja kad ponudim zagrljaj kazem - kada ti budes hteo/la, dakle kada ti budes spreman JA sam tu za TEBE....

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
18.2.2014 11:39:49   
bea83
Moje dete je rodjeni glumac. Za sve što radi i pozitivno i negativno traži publiku i povratnu reakciju. Retko traži animaciju i učesnika u igri ali kad sam nešto postigne obavezno mora da se "pokaže"user posted image  tako i za negativne stvari, nikad ama baš nikad neće napraviti glupost ako ga neko ne gleda. Zato sam išla logikom ako se pravim da ne vidim i ne reagujem na histeriju, on će prosto prestati.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
18.2.2014 15:32:06   
nina26
Sanjice, pisala sam im vec, i navodno ne vrse isporuku u inostransto....strpicu se jos malo, dok neko od mojih ne bude dolazio, u svakom slucaju hvala tiuser posted image

Torbi, hvala na savetima, trudim se i trudicu i dalje, samo me je strah, da nisam vec zakasnila posto vidim da se kod je kod nje konstantno to stanje, negodovanja i besa....gledala je mene kako sizim, pa sad i ona tako reaguje....

i da frka mi je sto kazes, da te ne treba biti previse popustiljiv, ali cu i to vremenom nauciti user posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
19.2.2014 12:47:04   
Torbica
Nina, kakvi zakasnila, nisi draga. Kazu - uvek je pravo vreme za prave stvari!
Da dodam jos nesto - ono sto se uzivo provezba ne moze nijedna knnjiga da docara. Prosto ti klikne. Posle treninga gomila stvari "legne". Sto puta sam procitala biti blag - a tek na treningu naucila da to prevedem u praksu u svakoj komunikaciji sa decom... U svakom slucaju - simbioza, knjige+ziva rec.
I danas mi je predivan dan - bila sam jutros u Savetovalistu i toliko sam puna utisaka. Zaokruzila sam pricu, neke nedoumice razotkrila, neke nove savete dobila, ipak smo mi subjektivni za sebe. Mnogo mi znaci kada prepricam pojedine dogadjaje pa dobijem tumacenje i uvid sa strane (strucne) a shodno tome i savet. Neopisivo iskustvo. Zelim vam svima ovo lepo osecanje!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
20.2.2014 9:21:03   
bea83
Naručila 0-3 godine, čekam da mi stigne danasuser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
20.2.2014 9:39:32   
adulence
bea a gde si porucila tu knjizicu,inace citala sam sta si pisala,moja Iva je mladja ,ali je isto i kao tvoj decak bila bolesna i nije isla u vrtic i postala je haos,ne znam sta joj je po nekad...hehehe....ali vidim da je to ocigledno normalno,ali svakako bih nabavila ovakvu knjizicu...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
20.2.2014 9:47:48   
bea83
KLIK ovde je najjeftinije, čak i sa poštarinomuser posted image
Inače moj razbojnik se znatno doveo u red čim je krenuo vrtić, valjda istroši taj višak energije pa nema snage da histeriše kući user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
26.2.2014 14:12:26   
bea83
Evo da podelim svoje utiske do sada - stigla sam otprilike do 1/3 knjige.
Upijam svaku reč, recimo da mi se ugao gledanja promenio za skoro 360 stepeni, lakše mi je da razumem svoje dete pa samim tim i da kontrolišem sebe. Slažem se sa 95% do sad pročitanih stavova, onih 5% su mi još na čekanju i razmatranju user posted image  
Čak sam uzela da podvlačim user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
26.2.2014 14:34:33   
Ana RR
Jedno pitanje u vezi knjiga, možda je i glupo ali ajde.. da li kupiti ovu od 0-3 iako je dete već blizu 3 godine? Ili kupiti od A do Š?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
26.2.2014 14:41:56   
Chipsy

IZVORNA PORUKA: bea83

Upijam svaku reč, recimo da mi se ugao gledanja promenio za skoro 360 stepeni.

To znaci da si se vratila na istouser posted image user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
26.2.2014 14:42:53   
bea83
hahahahaaaaaa u pravu siuser posted image user posted image user posted image
hoću ja da se pravim pametnauser posted image

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
26.2.2014 20:53:31   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Jedno pitanje u vezi knjiga, možda je i glupo ali ajde.. da li kupiti ovu od 0-3 iako je dete već blizu 3 godine? Ili kupiti od A do Š?

Uzmi ipak prvu, od 0-3, jer je najveci deo od A-S za vecu decu. Ima skraceno u uvodu o celoj prici, ali mislim da bi ti ipak trebala prva.

Bea, jako mi je drago!user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
26.2.2014 21:59:27   
jole82
Ja imam od 0-3...uzeću i A-Š..priznajem da sam ja stvarno većinu tih stavova i razmišljanja imala i pre čitanja knjige(tata mi je bio defektolog-vaspitačuser posted image )..neke sam usvojila-usvajam...i drago mi je da je tako...Ali stvarno toplo preporučujem svima da pročitaju..posebno što se na poglavlja može vračati iznova i iznova...pa presabrati ponovo svoje misli pre delauser posted image
A Torbi (pošto ti imaš sve tri knjige) da li je Ani možda bolje da uzme 3-6 godina?

_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
26.2.2014 22:09:26   
Torbica
Jole, jako mudro pitanje!!! Iskreno, ja sam se plasila da ne preskocim sustinu, pa iako sam u trenutku kad su mi stigle sve tri imala problem-situacije sa cerom od 4 god, citala sam ipak prvu knjigu. Mislim da s obzirom da su oko 1000 dinara komad, najbolje procitati ih od pocetka. Zato sto onda skontas sta si dobro uradila a sta nisi u dotadasnjem vaspitavanju i jos uvek imas vremena da korigujes svoje stavove/ocekivanja/akcije. E sad, mozda nekome to prirodno lezi, a ja sam streber po prirodi, pa volim da zaokruzim pricu. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
26.2.2014 22:16:30   
bea83
Po meni ova od 0-3 nije baš tako usko vezana za taj uzrast, više deluje kao neka baza i osnova tako verujem da Ana neće pogrešiti ako je uzme

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne kn...
27.2.2014 11:24:08   
Ana RR
Hvala vam user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
Trogodišnjake doslovno boli briga za vas!
Dvogodišnjaci svakako jesu zahtevniji nego jednogodišnjaci, ali su nebo i zemlja od trogodišnjaka koji su hvala na pitan...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here