|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zasto bas vrtic?
1.3.2014 9:25:38   
Brand new mama
Curice,bas ste se raspisale :) Moram se prikloniti misljenju Lu,Torbice, Klarite...Mislim da Sancy i MiLj imaju malo drugaciji pogleda na to prije svega zato sto su vase bebice ipak jos male i nemate potrebu da ih saljete u vrtic(jaslice) U vecini vrica i ovdje nema 1 vaspitacica na 15 djece-i ovdje su grupe od 20-25, a 2,max 3 vaspitacice.Neke stvari moji klinci nauce kuci, nesto u vrticu...Iznenadila sam se da moj mrvac zna da broji do deset na njemackom.Sad,da li je to od mene ili od vrtica-ne znam...Brojim i ja stalno sa njima, usput,uz stepenice,brojimo igracke,na tri jezika:) Ali, recimo,imitira jednog drugara iz grupe.I ovdje su grupe od 2/3-6,ali mislim da to i nije toliko lose. Veci uce da cuvaju manje i da ih utjese,naravno da ih ponekad gnjave(ali to i moj veliki radi malom kuci). No, kao sto kaze Torbica- radja se takmicarski duh (ja sam brzi,ja to bolje radim...) Jer,ja kuci stalno pokusavam da ih izjednacim-"On, je tvoj bata,nemojte se svadjati, vi ste isti...jednaki,bla,bla..." To jeste istina,ali nisu identicni i ne trebaju da budu.Moraju da se nauce na razlicitosti,da ih prihvate i nadju sebe..U I. vrticu ima djece sa "posebnim potrebama" i meni se i to svidja.Mora da shvati da ne mogu svi isto i mora da ih prihvati. Sto se tice agresije-ma dajte! ja kad slusam mm i zaovu, znam da su se mlatili kao klinci(ja nisam,ali ja sam posebna biljka) Sada nam je ta agresija u osnovnoj neki tabu,ali iskreno- klinci su se tukli i prije 30 godina. A tad je manje djece islo u vrtice.KO se tukao po Bg devedesetih sa lancima i bejzbolkama, ko je maltretirao moju drugaricu na Slaviji samo zato sto je bila pankerka(jesu li se skinsi i pankeri mlatili?) Ali,ponovo "ali"-sve je to doslo iz kuce-nije dijete nauceno da se tuce u vrticu,ono to vidi u kuci ili jednostavno ne zna kako svoje frustracije da ispolji drugacije nego kroz agresiju.Nista mu drugo nije dato kao izlaz- nije tu problem sto ga nije slusala vaspitacica ili uciteljica,nego so niko nije imao vremena za njega kuci. Mogla je mama da bude i domacica,ali od silnih sklanjanja,pranja i kuvanja nije mogla da oslusne svoje dete,ili ga je stitila i suvise(ne bi njeno dete moglo da bude narkoman,pa on se plasio i vakcine sa 2 godine) .
U vrticu ce da nauci mali princ ili princeza da nije jedini i najvazniji na planeti, da su i drugi smrtnici tu i da ako kmekne jednom,nece svi potrcati da ljube(dobice hladan oblog:) naucice da ne moze da pokupi sve jabuke sa tanjira (neka jede dete), naucice da mora da skloni svoj nered...A pjevace i igrace,i slikati i crtati...ako ima interesovanja-sve ce to nauciti lako.A ako neko nema kapaciteta ili interesovanja- moze mama+cijel vrtic sjediti i pokazivati-nista dobiti nece.
Rodjaka od mm ne salje svog klinca u vrtic jer joj je zao da ga budi ujutro,pusta ga da "uziva" sa babom i djedom(koji mu,uz duzno postovanje,nista prepametno nece pokazati).Ja nezadovoljnije dijete nisam vidjela,on je najnesretniji na svojim rodjendanima, sa drugima kada se igra ceto ispadne frka jer ne moze skapirati da ne moze on uvijek da uzme sve...Njemu ce biti uzasno tesko u skoli i kod njega je veca sansa da ispolji agresivnost prema drugom kada ne bude bilo sve kako je on navikao.

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 251
   RE: Zasto bas vrtic?
1.3.2014 9:50:03   
big mum

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Vazan je kvalitet a ne kvantitet.

Ja na to gledam pozitivno kao fazu u odrastanju i normalan deo zivota. Ne zelim dete da zastitim od samog zivota, da ga izolujem i stvaram nekakve uslove kakvih nigde nema, izolaciju i zasticenost koja je fiktivna, jel ce im se kad tad vratiti sa kamatom kad se docepaju realnog sveta. Ne idu nasa deca u Sibirski gulag nego jaslice da se igra sa drugom decom. I sigurna sam da ce i moje dete biti lepo vaspitano i obrazovano i da se oseca voljeno.




user posted image user posted image

Samo da ponovim jako mi je žao što nemam tu mogućnost da upišem sina u jaslice.Duša me boli kad moram da ga bukvalno isčupati iz jaslica kad vodimo Sofi u vrtić.Napamet zna gdje su vrata,uđe unutra i stopi se s okolinom.

I ne gledam samo da ga se otarasim da bih na miru ispijala kafe,hodala po gradu.Njemu je to zaista potrebno a i meni.
Ljudi su se zgražavali kad sam upisala Sofi u jaslice a ja nisam radila.Kao da sam je zauvjek napustila ili odvela u konc logor da je muče.
A niko nije vidio da sam ja bukvalno non stop sa njom.Mm non stop radi i rjetko kad je kući,roditelja nemam umrli su ,svekar takođe.Imam samo svekrvu koja živi 6km od mene i nikad nije htjela da je pričuva.Ono ni 2h jednom sedmično-nikad!!!
Kad sam bolesna vodila sam ljekaru sa sobom.Kad vadim krv u lab-molim boga da da ima neko da je pričuva dok ne izvadim krv.
O povremenim izlascima na kafe ,kino ili sl nisam ni razmišljala.
I uvjek su se žgražale one žene koje imaju tu privilegiju da imaju roditelje/svekrvu pa ostave svoju djecu ako ne svaki onda barem 3x/sed da malo odahnu.
Odu u kupovinu ,frizeru ili jednostavno prošetaju.
To je OK kad one OSTAVE djete na čuvanje ali kad ja ostavim u jaslicama e to je već nasilje nad djetetom.

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 252
   RE: Zasto bas vrtic?
1.3.2014 9:57:41   
branki*
boza ne ide jos u vrtic,ali ce ici definitivno sad od 3.godine.ja sam dugo bila na bolovanju,posle ga je godinu dana cuvala baba,ali sad vrtic-DA.
kad se sve ovo izdesavalo sa bozom,obilazili smo razne pedijatre,decije psihologe,psihijatre,logopede,sto po boru,sto po beogradu,svi su bili istog misljenja,a to je da dete treba da se ukljuci u vrsnjacku grupu zbog socijalizacije,druzenja,imitacije i oponasanja druge dece,da se nauci na autoritet drugih ljudi,tj vaspitacica i da vec krene da se navikava da ima odredjene obaveze i da mu se postavljaju odredjeni zahtevi.to vazi za svu decu,a ne samo za mog bozu.
ja ,licno,nemam primedbi na rad vaspitacica,cini mi se da se trude dosta i da rade..bas kad smo razgovarali oko boze,jako su voljne da izadju u susret,da pomognu..

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 253
   RE: Zasto bas vrtic?
1.3.2014 12:30:03   
Didy
E, ljudi, mene već mrzi da čitam ovu temu!user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Zasto bas vrtic?
8.3.2014 21:08:32   
jovicaa
hahaha maslacak sibirski gulaguser posted image
i ja mislim da kad ja vec ne mogu to prepodne da provedem sa njim zbog fakulteta, bolje vrtic, nego baba. iskreno mislim da ce od toga imati vise koristi... nije baba losa, nego je vrtic bolji.

< Poruku je uredio jovicaa -- 8.3.2014 21:09:21 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 255
   RE: Zasto bas vrtic?
23.4.2014 14:07:32   
Rosita
Ovaj tekst nije bas usko vezan za temu, ali se najvecim delom odnosi na vrtice, pa reko' da podelim sa vama, interesantan je

http://www.detinjarije.com/roditeljstvo-u-danskoj-zemlji-najsrecnijih-ljudi-ostavite-bebu-golu-na-snegu/

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 256
   RE: Zasto bas vrtic?
24.4.2014 8:04:59   
Misha i Ljisha
sjajan mi je tekst user posted image , najvise mi se svidja ovaj vrtic u prirodi. Doduse da kod nih duva kosava od 60km/h ne bi decu bas tako lako izvodili napolje. Jedan moj drugar kaze da u Sibiru nije bilo potrebe da nosi kapu jer bez obzira na silni minus tamo vetar ne duva. Kod nas se smrzne redovno ali u Sibiru mu je toplouser posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Zasto bas vrtic?
25.4.2014 16:56:39   
jovicaa
zato sto je stravaaaaaaaa i maki se prilagodio za manje od dve nedelje, kao da ide oduvek, uziva tamo, tri put ura za vrticuser posted image
mama nasmejana i raspolozena docekuje decu, stignem i da ucim, ma milina i za njih i za mene!

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 258
   RE: Zasto bas vrtic?
12.5.2014 12:39:26   
Sandricak
evo i mene posle duzeg vremena... Moj mali MArko me urnise, ne znam gde cu pre, kuća, pripravnički, fakultet, Marko... DAnas punimo dve godine...
Ali imamo problem pa bih vam bila zahvalna da kažete šta mislite povodom našeg problema.
Marko ide već skoro godinu dana u vrtić, malo se teže prilagodio jer je malo-malo pa bio šmrcav i bolestan pa je pravio pauze, ali se na kraju prilagodio i poslednjih par meseci ide lepo, sam uzme ranac nema plakanja.
A onda... U poslednje dve nedelje je nastupio haos. Opet place, vrišti, negoduje... Kaže vaspitačica da je tamo tužan, igra se on ali nije to to. odbija da jede tamo.
Ne znam šta da radim i kako da se postavim sve lepo pokušavam, ali nema efekta...
treba mi pomoć ako neko ima neku ideju...
HVAAALAAAAA i izvinite na opširnosti.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 259
   RE: Zasto bas vrtic?
12.5.2014 12:53:25   
Klarita
Sandrica, ispitaj dobro vaspitacice. Mozda ima problem s nekim detetom. Neretko se desava da u grupi bude neko dete koje stipa, otima igracke, udara, pa onda drugo dete negoduje zbog toga. Pokusaj da mu obecavas ispunjenje nekih zelja, neki dan odi ranije po njega, pa mu kupi neku igracku koju voli ili slatkis...kod mene uvek pali taj sistem nagradjivanja.

(odgovor članu Sandricak)
Direktna veza do poruke: 260
   RE: Zasto bas vrtic?
26.11.2014 23:12:18   
mati
Zbog prvih ljubavi... user posted image
Doso Mata juce iz vrtica sav vazan i spustio pogled ali se smeje i onako tiho kaze " Masa mi je rekla da sam ja njen momak, samo ja". Inace, u Masu su svi zaljubljeni od decaka, Matin najbolji drug je odavno rezervisao ali eto ona sama izabrala. Pih, sto su mi slatki...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 261
   RE: Zasto bas vrtic?
23.1.2015 22:07:15   
Olga75
davno je bila aktivna tema a bas je dobra user posted image
zato srto ce nauciti da nisu svi ljudi dobri
migu oni da se pretvaraju neko vreme ali ne zauvek i to se u vrticu vrlo brzo nauci

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 262
   RE: Zasto bas vrtic?
23.1.2015 22:16:22   
Anoniman
pre neki dan mi drugarica prica da joj starije cerkica navukla neke komplekse iz vrtica. neka matora vaspitacica je odvajala decu od ovih i onih roditelja i takooo.. pa sada kada je konacno izasla iz vrtica i krenula u prvi razred ima dete problema sa samopouzdanjem. jako je povucena i nesigurna. kaze dodje mi da zadavim onu vaspitacicu, nije dete uopste bilo ovakvo oduvek.

sta znam, ja sam nekada davno pisala na ovoj temi da sam protivna user posted image sada i mi razmisljamo da li da je damo ili ne.. i nismo jos odlucili. sigurno da ima razloga i za i protiv.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 263
   RE: Zasto bas vrtic?
23.1.2015 23:48:55   
Rosita
Sve pohvale za vrtic, grupu, vaspitace mog D, svo osoblje! Zbog svega DA, jedino ne zbog razboljevanja, ali to kazu mora kad- tad.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 264
   RE: Zasto bas vrtic?
24.1.2015 0:17:47   
choopa choops
DA za vrtić zbog:
-socijalizacije i upoznavanja većeg broja djece
-učenja ponašanju u određenim situacijama na neutralnom terenu
-upoznavanju (najčešće) divnih vaspitačica koje ostaju u uspomeni za čitav život
-učestvovanju u nekim aktivnostima koje kod kuće nisu izvodljive
-osamostaljivanja
-sticanja imuniteta koje se lakše prebrodi dok su manji, nego kasnije kad krenu u školu
-sticanja zdravih navika (samostalno obuvanje, ručanje, pranje, odlazak u WC-ne kažem da se ovo ne nauči i kući, ali djeca to nekako lakše nauče u vrtiću)
- i td.

NE za vrtić zbog:
-češćih obolijevanja, prehlada...
-potencijalnog učenja nekakvih loših osobina od drugara (nor. Moj sinko je kad je pčeo da ide u vrtić, počeo da se tuče, odgovara, buni...)
-i ranog ustajanja user posted image Ovo zadnje je potpuno subjektivan razlog za NE user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 265
   RE: Zasto bas vrtic?
24.1.2015 0:30:36   
Klarita
Zato sto je vrtic konZa...nije isla mesec dana, tj isla samo na priredbu za NG i da proslavi rodjendan...inace od 18.12. do ponedeljka nije isla zvanicno...haos, pekmezenje, dosada, odgovaranje na svaku moju rec, neodgovranje na svako pitanjeuser posted image Najnovija recenica koja je "hit" : "Mama, ja mogu sta ja hocu i zelim, jer ja mogu, je l' ti jasno?" sa sve upiljivanjem u mene ili mm tj svoga ocauser posted image On posandrca, ja kuliram...ona sva kao da je malo fiju fiju...evo dete lepo od ponedeljka ide i sva je na svom mestu i kako trebauser posted image
Popodne nam dosli komsije sa detetom njenog uzrasta...ljudi moji...dete je isprevrtalo celu kucu, otvaralo sve moguce fioke, razbacao je sve moguce igracke, gadjao je (nas novi dobar TV) TV igrackom i kenjkao sto mu ne dam lap top...K ga molila da se igraju, molila da se jure, igraju zmurke...na kraju ga molila da operu ruke zajedno i veceraju..nije moje dete idealno, ali je u odnosu na ovog malog, socijalizovana i drustvena ljubi je majka...inace je besna za medalju...opet na majku sveuser posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 266
   RE: Zasto bas vrtic?
24.1.2015 0:40:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Klarita
Najnovija recenica koja je "hit" : "Mama, ja mogu sta ja hocu i zelim, jer ja mogu, je l' ti jasno?" sa sve upiljivanjem u mene ili mm tj svoga ocauser posted image On posandrca, ja kuliram...ona sva kao da je malo fiju fiju...evo dete lepo od ponedeljka ide i sva je na svom mestu i kako trebauser posted image


umirem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Klarita)
  Direktna veza do poruke: 267
   RE: Zasto bas vrtic?
24.1.2015 7:30:16   
serpica

IZVORNA PORUKA: choopa choop

NE za vrtić zbog:
-češćih obolijevanja, prehlada...
-potencijalnog učenja nekakvih loših osobina od drugara (nor. Moj sinko je kad je pčeo da ide u vrtić, počeo da se tuče, odgovara, buni...)
-i ranog ustajanja user posted image Ovo zadnje je potpuno subjektivan razlog za NE user posted image





Chupa ovo sve moze i kad dete ne ide u vrtic.Mislim cinjenica je da su cesce bolesni ali ja znam decu koja nikad nisu isla u vrtic a bolesniji su duze i cesce od mojih koji su rano krenuli.
Ako Bog da zdravlja za 20.tak dana i mali krece u jasle user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 268
   RE: Zasto bas vrtic?
24.1.2015 8:02:46   
Misha i Ljisha
Moja D voli da ide u vrtic i sto se nje tice isla bi svaki dan a ne samo kad meni treba nesto vece da odradim kuci ili u gradu. Uglavnom je dam dva puta nedeljno eto malko radi zabave iskreno. Da joj prosto razbije monotoniju. Plus tamo ne jede nista osim uzine pa zato ni necu da forsiram odlazak jer za sad jos ne mora.

Ja i dalje vidim i dobre i lose strane vrticauser posted image . Iskreno meni se D iz vrtica vrati bezobrazna. Eto bas obrnuto nego kod Klarite. Kaze mm dva dana u vrtic a ostalih pet popravljamo krive Drineuser posted image . Nije tako ali skoro. Hocu reci izgleda da je moja D koliko god snazan karakter ima potpada pod uticaj drugih.user posted image . Mislim mozda je rano za ovakvu konstataciju ali meni se cini da je upravo to. Npr u vrticu je naucila da kaze bljak i fuj za hranu (tamo je i prestala da jedeuser posted image a kazu svi kad vidi drugu decu da jedu pocece i ona aham). U vrticu je naucila da se ujeda. Evo sad se ne ujeda vec dugo ali ne ide od 24 dec u vrtic. Znaci mesec dana. Kako ne bi naucila da se ujeda kad je tamo stalno neko ujede. Ja pitam vaspitacice kakva je, a one odusevljenje njome, pitam da li moja D trazi kavgu kad je malo malo pa neko ujede ili nesto a one kazu da je bas obrnuto da je ona izrazito miroljubiva i sve mazi, da uopste nije konfliktna niti trazi kavgu. Znaci moje dete "trpi nasilje" mislim grubo receno i onda bas ono nasilje radja nasilje, dodje kuci pa mene gricne i ujela je i brata od ujaka. Mislim strasno.
No da ne bude da nabrajam ja ovde samo lose. Kazem D jako voli da ide u vrtic. Voli drustvo, verujem da ide redovno da bi i njen govor brze napredovao. S njom bas dosta radim kuci ali kazem vaspitacicama ako nesto budu posebno radili da me obaveste da je dovedem. I tako one zenice mene lepo obaveste. Njen rad je na panou eheheh....Vaspitacice su odusevljene njom. A i ona njima. D ih voli obe. Cak i u starijoj tj srednjoj grupi je svi znaju. Jedino dete koje nijednom nije plakalo tokom adaptacije.

Sto se tice socijalizacije tu kod nas vrtic uopste nema uticaja. Ona je socijalna pa je socijalna iako smo nas dve uglavnom na salasu. Ali se ja cesto organizujem sa drugim mamama za druzenje i vodim je u igraonice (gde isto uci da se ceka red) na igralista i td. Sve sto se nauci u vrticu moze kuci a po meni bi i trebalo kuci da roditelji decu uce reda a ne vaspitacice. No to je sad druga tema.
U svakom slucaju eto nije los vrtic.user posted image


< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 24.1.2015 8:03:41 >

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 269
   RE: Zasto bas vrtic?
24.1.2015 9:58:23   
Rosita
Ja zaista nisam nista negativno primetila kod D. Sve pozitivno. Mnogo je lakse sa njim kad ide u vrtic. A zbog alergije znaju ga svi, servirke, vaspitacice svih grupa i njemu je tamo prijatno. Mnogo pozitivnih stvari sam primetila, a ne mogu da se setim ni jedne negativne. Od pre neki dan kad su ucili neku pesmu "mamice pozuri" zove me iskljucivo mamice user posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 270
   RE: Zasto bas vrtic?
10.3.2015 23:40:42   
mila83

IZVORNA PORUKA: choopa choops

DA za vrtić zbog:
-socijalizacije i upoznavanja većeg broja djece
-učenja ponašanju u određenim situacijama na neutralnom terenu
-upoznavanju (najčešće) divnih vaspitačica koje ostaju u uspomeni za čitav život
-učestvovanju u nekim aktivnostima koje kod kuće nisu izvodljive
-osamostaljivanja
-sticanja imuniteta koje se lakše prebrodi dok su manji, nego kasnije kad krenu u školu
-sticanja zdravih navika (samostalno obuvanje, ručanje, pranje, odlazak u WC-ne kažem da se ovo ne nauči i kući, ali djeca to nekako lakše nauče u vrtiću)
- i td.

NE za vrtić zbog:
-češćih obolijevanja, prehlada...
-potencijalnog učenja nekakvih loših osobina od drugara (nor. Moj sinko je kad je pčeo da ide u vrtić, počeo da se tuče, odgovara, buni...)
-i ranog ustajanja user posted image Ovo zadnje je potpuno subjektivan razlog za NE user posted image




Uglavnom sve to. Deci je potreban vrtic...postanu svesni sebe, pogotovo van zajednice kakva je porodica,uce se da budu deo drugog kolektiva i empatiji.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 271
   RE: Zasto bas vrtic?
10.3.2015 23:42:16   
Bibilib
Bolje je vrtic i svoje drustvo nego babe i dede.....user posted image

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 272
   RE: Zasto bas vrtic?
11.3.2015 9:12:20   
Rosita
Evo i ovde- bila sam skepticna, ali sve pohvale! Dete je srecno, zadovoljno i svasta lepo nauci.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 273
   RE: Zasto bas vrtic?
31.3.2017 19:00:41   
IvanaSK RR
I moj glas ide vrticu. Definitivno je lepse sa svojim vrsnjacima, nego sa babama i dedama.
Sve ima svoje dobre i lose strane, ali mislim da ne mogu toliko da se socijalizuju, nauce mnogim stvarima ako ih cuvaju babe, dede...

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 274
   RE: Zasto bas vrtic?
1.4.2017 0:24:08   
vikiveki
Ja sam za vrtić ne zato što radim tamo,već zato što je mnogo bolja sredina za dečiji razvoj i napredovanje od kuće.Sve ono što ste već naveli ZA i PROTIV vrtića stoji

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Decu prerano odvajamo od mame
Više vremena trošimo na treninge, jezike, tečajeve i poduke nego na grljenje i poljupce.
Kako naučiti svoje dete šta da radi ako se...
Ovo nije nešto što deci govorite samo jednom i to je to. Ovo je nešto na šta deca moraju stalno da se podsećaju.



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here