|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.12.-15.12.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
19.11.2018 8:28:15   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Korisnica pita:

Postovani,

Imam jos jedno pitanje za postovanu Doktorku
Ja i suprug se spremamo za VTO ,ali njegov bris po treci put nije u
redu iz brisa Ureoplazme,i to u velikom broju bio je dva puta na
terapiji,od strane mog ginekologa,pio je antibiotike
Dovicin,Hemomicin,i Ciprocinal,rekli su nam da mora kod urologa na
dalje lecenje zbog bakterije Ureoplazme.Posto ne mogu nigde na nadjem
uzrok nego samo lecenje i kako se prenosi,interesuje me kako se
dobija, koji je uzrok i kada se izleci da li se navraca?Ja je nemam
ali on na zalost ima citala sam da se prenosi polnim putem i da
izaziva sterililet kod oba partnera,i da smanjuje i usporava br
spermatozoida sto je slucaj kod njega.

Unapred zahvalna na odgovoru




Ureaplazma je bakterija koja normalno živi u ženskom
genitalnom traktu i muškarci je dobiju od nas žena. Kad nam je dobar
imunitet, bakterija se u brisu ili ne nalazi ili je ima u niskom
titru. Kada nam je imunitet oslabljen, nalazi se u brisu u visokom
titru. Znači suprug treba da radi na pojačanju imuniteta kako opšteg
tako i lokalnog (uredan san, uredna ishrana, redovna fizička
aktivnost, prestanak pušenja, nadoknada vitamina D,...).

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 1376
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
19.11.2018 8:29:14   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Pticica555

Postovana doktorka, da li mogu dobiti Vase misljenje? Pokusavam 8 meseci, ali do trudnoce ne dolazi.Ciklus je redovan na 31-32 dan, desi se mozda dva puta godisnje da zakasni po 5-7 dana.Nisam pusac, imam 27 godina.Rezultati su sledeci-Hormoni radjeni 2dc,FSH 6,66ref.vr.folikularna faza 3,5-12,5 mlU/mlLH 7,94 mlU/mlref.vr.folikularna faza 2,4-12,6 mlU/mlEstradiol 38,4 pg/mlref.vr.folikularna faza 25-195pg/mlTestosteron 0,399 ng/mlref.vr. 0,06-0,82 ng/ml
Progesteron 22 dc- 7,74 ng/mlref.vr. luteinska faza 1,83-23,9 ng/ml
Cervikalni i vaginalni brisevi uredni,Mikoplazma, ureaplazma i hlamidija negativno.
Anti Milerov hormon- AMH 7,650ref.vr.- Zene (25-29 godina) 1,18-9,16
OGTT sa 75gr glukozeGlukoza 0''- 4,77 (ref.vr. 3,33-6,10)Glukoza 60''- 5,57 (ref.vr. 3,33-6,10)Glukoza 120''- 5,37 (ref.vr. 3,33-6,10)
Insulin 0''- 4,6 (ref.vr. 6,0-27,0)Insulin 60''- 35,2 (ref.vr. 6,0-27,0)Insulin 120''- 27,7 (ref.vr. 6,0-27,7)
Vaginalni UZ radjen 4 dan menstruacije, potvrdjeni policisticni jajnici.Uterus u AVF, normalnog oblika i velicine, homogene teksture i miometrijuma. Endometrijum debljine 4,86 mm, bez razdvajanja u fundusu. Desni jajnik dimenzija 32x21,9x24,9 mm (8,9ml), AFC=14. Levi jajnik dimenzija 37x16x19,6 mm (6,1ml), AFC= 12.
Mesec ipo dana sam na dijeti, tj.ne jedem slatkise, grickalice, ne pijem sokove. Hleb samo od razanog brasna,koji sama mesim. Pijem caj od virka i mesavinu hajducka trava,neven i kopriva.U toku tog meseca radjen progesteron 26 dc, jer se sluz i bol u jajniku pojavila tek 19 dan, pa je samim tim i menstruacija kasnila 4 dana. Rezultat progesterona je 32,25 nMol/L (ref.vr. 5,8-75,9 nMol/L)
Uradjeni  spermokultura i spermogram, 2 dana apstinencije.Spermokultura sve uredno.Spermogram:Zapremina- 5.2 mlIzged- belicas_tPH- 7.5 (bazno)Broj sperm. u cm3- 37 000 000Pokretnih sperm.posle 30 min.- 58%Slabo pokretnih- 4%Nepokretnih- 38%Leukocita- 0-1 u vidnom poljuEritrocita- 0Ep. Celije- 0Fruktoza-pozitivnaLikvefakcija u 30 minuta- potpuna.
Veliko hvala unapred!




Potrebno je da uradite SHBG, androstenedion, DHEAS,
ispitivanje prohodnosti jajovoda i antispermatozoidna at (oba
partnera).

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 1377
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
20.11.2018 9:34:18   
SendiObraščić
Nadam se da sam se na pravom mestu obratila, veliki Pozdrav svima pre svega.Imam sina 3godine, trudnoca za pozeleti  bez ikakvih problema. Aprila ove godine saznam da sam trudna, maja da je trudnoca anembrionalna, zakazana kiretaza medjutim krene sam spontani. Sve se to zavrsi, rezultati sa patologije kaze doktorka da su dobri. Sada saznam da sam opet trudna kasni mi 20 dana, rana trudnoca, po beti negde 5 nedelja. Problem je sto sam pocela da ima obris, nekada bude rozi nekada braon, u naletima, znaci ima, pa ga neko vreme nema nema pa se opet pojavi. Cim je to krenulo odmah sam otisla kod dok, gde na ultrazvuku nista nije videla  sem kruzica od 15mm. Koristim utrogestan 2x dnevno od 200mg vec 7-8 dana. I dalje imam obrise. Zakazano imam 28og, gde kaze da vidimo da li je sve u redu i da li ima necega. Imam veliki strah, ne znam sta da ocekujem, koliko je normalno krvariti u prvom tromesecju, imati obrise, da li je moguce biti sve u redu, i da li mozda telo odbacuje trudnocu a ne mpze vazi zbog utrogestana? . Osecam i blagi grc dole nisko, mozda je i od straha, vise nisam pametna. 

(odgovor članu lesica RR)
Direktna veza do poruke: 1378
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
27.11.2018 13:34:34   
Marar
Pozdrav...Imam 28 godina i godinu dana pokusavamo bebu ali nazalost ne ide.Radila sam hormonski status 3 dan ciklusa pa me zanima da li je u redu,tek trebam da nosim kod doktorke.Prolaktin je povisen moram da ga ponovim.Inace imam redovne menstruacije na 28 dana nikada nije kasnila.Hvala unapred...

(odgovor članu SendiObraščić)
Direktna veza do poruke: 1379
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
27.11.2018 13:37:20   
Marar
Prolaktin.         502 ( ref.vr.102-496)
Lh.                     5,4 (2,4-12,6)
Fsh.                   7.6 (3,5-12,5)
Progesteron.    0,17 (0,057-0,893)
Estradiol.             95 (25-195)
Testosteron.     0,26 (0,06-0,82)
  
Stitne zlezde
Tsh.                  2,940 (0,400-4,000)
T3.                    2,12 (1,3-3,1)
T4.                    102,0 (58-161)


(odgovor članu Marar)
Direktna veza do poruke: 1380
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
30.11.2018 19:38:53   
Sanjica26 RR
Korisnica pita:

"Postovani, da li je potrebno lecenje Euthyroxinom ako mi je TSH 4,2 T3 1,68 a T4 106. Ultrazvucni pregled je pokazao da se ne uocavaju nodusne formacije, st.z. je uredne velicine, neznatno pojacano vaskularizovana".

_____________________________

"Prava ljubav je jedino kad ljubav ne trazi svoje, kad volis nekoga bez ikakve logike;. To je prava sloboda. Zato sam i hriscanin".

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Marar)
Direktna veza do poruke: 1381
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
8.12.2018 14:13:01   
Zabrinuta32
Zanima me AMH nalaz sam radila i rezultat je 2.61ng/ml referent. vrednosti su 0-12

(odgovor članu lesica RR)
Direktna veza do poruke: 1382
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
8.12.2018 14:22:42   
Maslacak15
To sasvim solidan rezultat nema razloga za brigu, Ali javice se i Dr da ti to i zvanicno potvrdi.😀

(odgovor članu Zabrinuta32)
Direktna veza do poruke: 1383
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
8.12.2018 14:27:47   
Zabrinuta32
Hvala sad mi je malo lakse posto je moj ginekolog rekao da je nizak pa sam se razocarala :)

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1384
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
8.12.2018 15:10:20   
Zabrinuta32
Pila sam klomifen i imala sam vodeci folikul koji je 10 dan bio 19.6mm doktorka mi je ukljucila utrogestan 11 dan da ga pijem 10 dana, 15 dan sam isla na pregled folikul nije pukao bio je 25mm okruglog oblika, da li utrogestan moze da spreci ovulaciju posto sam ga pocela piti prije ovulacije? 

(odgovor članu lesica RR)
Direktna veza do poruke: 1385
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
8.12.2018 17:22:35   
Bubamara14
Da li porodilja koja ima boginje sme da doji bebu?

(odgovor članu Zabrinuta32)
Direktna veza do poruke: 1386
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
29.12.2018 0:20:32   
zece
Zdr dr htela sam vas pitati dali ja smem da dojim pre IVF sam imala hipotireoza I hiperprolaktinemija I sirenje hipofizi porodila sam se 29 noemvri . I imam uzasne glavobolje I drugo sta sam htela pitati jeste kada ja smem da iskontrolisem prolaktin I kada mogu da uradim mr na hipofizi pre IVF prl je bio ok bromergon sam pila do 12 ned 

(odgovor članu Bubamara14)
Direktna veza do poruke: 1387
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
9.1.2019 10:54:31   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: SendiObraščić

Nadam se da sam se na pravom mestu obratila, veliki Pozdrav svima pre svega.Imam sina 3godine, trudnoca za pozeleti  bez ikakvih problema. Aprila ove godine saznam da sam trudna, maja da je trudnoca anembrionalna, zakazana kiretaza medjutim krene sam spontani. Sve se to zavrsi, rezultati sa patologije kaze doktorka da su dobri. Sada saznam da sam opet trudna kasni mi 20 dana, rana trudnoca, po beti negde 5 nedelja. Problem je sto sam pocela da ima obris, nekada bude rozi nekada braon, u naletima, znaci ima, pa ga neko vreme nema nema pa se opet pojavi. Cim je to krenulo odmah sam otisla kod dok, gde na ultrazvuku nista nije videla  sem kruzica od 15mm. Koristim utrogestan 2x dnevno od 200mg vec 7-8 dana. I dalje imam obrise. Zakazano imam 28og, gde kaze da vidimo da li je sve u redu i da li ima necega. Imam veliki strah, ne znam sta da ocekujem, koliko je normalno krvariti u prvom tromesecju, imati obrise, da li je moguce biti sve u redu, i da li mozda telo odbacuje trudnocu a ne mpze vazi zbog utrogestana? . Osecam i blagi grc dole nisko, mozda je i od straha, vise nisam pametna. 



Sve što ste naveli da imate u trenutnoj trudnoći su normalne pojave.


Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu SendiObraščić)
Direktna veza do poruke: 1388
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
9.1.2019 10:56:06   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Marar

Pozdrav...Imam 28 godina i godinu dana pokusavamo bebu ali nazalost ne ide.Radila sam hormonski status 3 dan ciklusa pa me zanima da li je u redu,tek trebam da nosim kod doktorke.Prolaktin je povisen moram da ga ponovim.Inace imam redovne menstruacije na 28 dana nikada nije kasnila.Hvala unapred...


Prolaktin. 502 ( ref.vr.102-496)
Lh. 5,4 (2,4-12,6)
Fsh. 7.6 (3,5-12,5)
Progesteron. 0,17 (0,057-0,893)
Estradiol. 95 (25-195)
Testosteron. 0,26 (0,06-0,82)

Stitne zlezde
Tsh. 2,940 (0,400-4,000)
T3. 2,12 (1,3-3,1)
T4. 102,0 (58-161)









Prolaktin treba da ponovite uz plasiranu braunilu i nakon odmora od 30.min. Ova vrednost je stresna, zbog vađenja krvi. TSH treba da je manji od 2.5 kad se spremate za trudnoću. Proverite još jednom i obavezno uradite i antiTPO; antiTG at i UZ štitne žlezde.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio Ringerajin doktor -- 9.1.2019 10:57:02 >

(odgovor članu Marar)
Direktna veza do poruke: 1389
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
9.1.2019 10:57:38   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Korisnica pita:

"Postovani, da li je potrebno lecenje Euthyroxinom ako mi je TSH 4,2 T3 1,68 a T4 106. Ultrazvucni pregled je pokazao da se ne uocavaju nodusne formacije, st.z. je uredne velicine, neznatno pojacano vaskularizovana".



Potrebno je lečenje ako planirate trudnoću ili ste već trudni.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1390
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
9.1.2019 10:58:36   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Zabrinuta32

Zanima me AMH nalaz sam radila i rezultat je 2.61ng/ml referent. vrednosti su 0-12



AMH je uredan. Nemate dobru ovulaciju. Razlog nije utrogestan. Kakvi su ostali hormoni 2.-3.dana ciklusa?

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Zabrinuta32)
Direktna veza do poruke: 1391
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
9.1.2019 10:58:59   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Bubamara14

Da li porodilja koja ima boginje sme da doji bebu?



Ne bi trebalo da dojite dok bolest ne prođe.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio Ringerajin doktor -- 9.1.2019 10:59:15 >

(odgovor članu Bubamara14)
Direktna veza do poruke: 1392
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
9.1.2019 10:59:53   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: zece

Zdr dr htela sam vas pitati dali ja smem da dojim pre IVF sam imala hipotireoza I hiperprolaktinemija I sirenje hipofizi porodila sam se 29 noemvri . I imam uzasne glavobolje I drugo sta sam htela pitati jeste kada ja smem da iskontrolisem prolaktin I kada mogu da uradim mr na hipofizi pre IVF prl je bio ok bromergon sam pila do 12 ned 



Smete da dojite, hipotireoza i hiperprolaktinemija nisu prepreka za dojenje. Obavezno uradite pregled oftalmologa i magnet hipofize (nije kontraindikovan nakon porođaja).

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 1393
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
15.1.2019 21:53:17   
marijajo
Dobro veče doktorka,Već duže vremena imam problema sa mučninom nakon obroka i sa glavoboljama. Takođe mi se i ciklus poremetio, a nekada sam imala na tačno 28 dana. Pored svega ovoga sam dobila naslage u predelu stomaka koje ne mogu nikako da skinem. Isla sam kod ginekolga, odradila kolposkopiju i papa test i sve je u najboljem redu. Na svoju ruku sam privatno odradila hormone 2dc i OGTT i rezultati su sledeći:
T3 - 2.3 nmol/LT4 - 127.9 nmol/LTSH - 3.75 mlU/LAnti TPO - 21.95 IU/mlKortizol - 436.3 nmol/LEstradiol - 52.7 pg/mlProgesteron - 0.41ng/mlTestosteron - 0.16 ng/mlProlaktin - 60.8 ng/mlLH - 9.3 IU/LFSH - 6.3 IU/L
OGTT glukoza:0 minuta - 5.260 minuta - 4.6120 minuta - 4.0
OGTT insulin:0 minuta - 5.660 minuta - 43.5120 minuta - 22.95
Interesuje me Vaše mišljenje. Hvala puno unapred.


(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 1394
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
15.1.2019 22:00:00   
marijajo


IZVORNA PORUKA: marijajo

Dobro veče doktorka,Već duže vremena imam problema sa mučninom nakon obroka i sa glavoboljama. Takođe mi se i ciklus poremetio, a nekada sam imala na tačno 28 dana. Pored svega ovoga sam dobila naslage u predelu stomaka koje ne mogu nikako da skinem. Isla sam kod ginekolga, odradila kolposkopiju i papa test i sve je u najboljem redu. Na svoju ruku sam privatno odradila hormone 2dc i OGTT i rezultati su sledeći:    T3 - 2.3 nmol/L   T4 - 127.9 nmol/L   TSH - 3.75 mlU/L      Anti TPO - 21.95 IU/ml   Kortizol - 436.3 nmol/L   Estradiol - 52.7 pg/ml   Progesteron - 0.41ng/ml    Testosteron - 0.16 ng/ml   Prolaktin - 60.8 ng/ml   LH - 9.3 IU/LFSH - 6.3 IU/L    OGTT glukoza:   0 minuta - 5.2   60 minuta - 4.6   120 minuta - 4.0    OGTT insulin:   0 minuta - 5.6   60 minuta - 43.5   120 minuta - 22.95     Interesuje me Vaše mišljenje. Hvala puno unapred.



(odgovor članu marijajo)
Direktna veza do poruke: 1395
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
17.1.2019 12:45:57   
Licasce
Postovana dr,Da li progesteron 23-eg dana ciklusa od 49.54 nmol/L ukazuje na kvalitetnu ovulaciju?

(odgovor članu marijajo)
Direktna veza do poruke: 1396
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
19.1.2019 19:15:35   
Šmizli
Postovana dr.zanima me kako se odredjuje D dimer.Posto imam trombofiliju i primam cleksane.Kad idem kod hematologa oni prvo vad krv pa kad stignu rezultati onda kod doktora.E sad dal se vidi u tim rezultatima d dimer.Meni dr.nista nije rekao.

(odgovor članu Licasce)
Direktna veza do poruke: 1397
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
19.1.2019 20:13:30   
dunja RR
Šmizli upiši i rezultate ovde, da dr vidi.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Šmizli)
Direktna veza do poruke: 1398
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
19.1.2019 20:33:54   
Šmizli
WBC %8.23 NE %68.66 LY %23.51 MO%6.64 EO% 0.89 BA% 0.30                                                NE# 5.65 LY#1.94 MO#0.55 EO#0.07 BA#0.02 RBC 4.066 HGB 116.9 HCT 0.3575 MCV 87.93 MCH 28.75 MCHC 327.0 RDW 14.26 RDW-SD 40.25 PLT 187.2 MPV 7.78 PCT 0.1450  PDW 15.89

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1399
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
25.1.2019 11:44:25   
Andrijanaaaa
Zdravo, nova sam na forumu. Naime ne ostajem trudna godinu dana, radila sam sve moguce analize, papu sto puta, kolposkopiju, briseve, hormone i na kraju nasla da sam pozitivna na ureaplazmu i mikoplazmu. Mm i ja smo dobili po 4 kutiji 10 dana dovicina. Zanima me koliko dugo lecenje moze da potraje, zaista sam obeshrabrena u potpunosti, da li neko ima slican problem? Da kazem i da imam policisticne jajnike i samim tim neredovne cikluse, doktori tvrde da zene ostaju trudne sa tim i da to nije problem. Isla sam i na folikulometriju u junu gde je utvrdjeno da imam ovulaciju. Da li je moguce da zbog te dve  bakterije ne ostajem u drugom staanju. Brinu me ove dve bakterije koje imamo, i totalno sam obeshrabrena.. Unapred vam hvala. 

(odgovor članu lesica RR)
Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kuvar: Sanidej
Brza i ukusna

Anketa

kako blizancima da dam ime ?
Hellenaa

svaka pomoc je dobro dosla

Kalina I Kristijan (18%)

Jovan i Jovana (10%)

Mia I Marko (66%)

Stefana i Stefan (6%)


Ukupan broj glasova: 163

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!

Oznake

Click Here

WOW NOVOGODIŠNJA AVANTURA!
Pretražujte Ringeraju, buditi aktivni jer se i aktivnosti boduju, sakupljajte ikone sponzora i osvojite neku od 25 sjajnih nagrada

Da bi ste učestvovali morate da budete prijavljeni!
Više o takmičenju >> Prijavi se >> SAKRIJ IKONE >>