|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
12.6.2010 17:02:13   
Snelle
A meni kad nadodje mleko, tj. kad je vreme za dojenje, ili počnem bebu da dojim, pa mleko kreće van, mene peku bradavice užasno. Da li se to vama dešava?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
12.6.2010 17:55:04   
buhla
snelle... i mene peku bradavice! user posted image i isto mi ide mleko na drugoj dojci dok ga dojim, kao i u vreme podoja ako se on jos nije probudio! 

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
4.7.2010 15:44:44   
LillyT
Valjda ce videti neko.
Ja sam se ispraznila, Posle one noci, mleko je skoro nestalo, tacno kada pipnem, grudi su mi prazne. Vidim da ste spominjale neke tablete More Milk Plus i Fitolat (valjda se tako zovu), pa me zanima da li mogu da se kupe i uzimaju na svoju ruku. Pedijatrica je na godisnjem, a na kontrolu idemo tek za dve nedelje, a do tada cu verovatno sve izgubiti user posted image


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 228
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
4.7.2010 18:09:54   
micketta
fitolat je potpuno prirodan. pila sam i ja. samo sto je ogavnog ukusa. guta se, ali ipak bazdi.

_____________________________

zna baba

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 229
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
4.7.2010 18:33:19   
buhla
priki, pi pivo user posted image
svasta sam probala i cajeve i tbl i majke mi najvise mi je nadolazilo od piva!


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 230
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
4.7.2010 18:44:02   
merjem 82
Ja sam pila Hippov čaj za dojilje,i mogu reći sam zadovoljna,i naravno dosta tečnosti,mlijeka,vode,soka,kompota,supe...

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 231
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
4.7.2010 19:41:45   
micketta
kvas je keva user posted image

_____________________________

zna baba

(odgovor članu merjem 82)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
5.7.2010 10:30:19   
LillyT
Mislim da bih se istog trenutka ispovracala ako bih popila kvas. Pivo vise ne pomaze, kao ni caj, tako da ostaju tablete. Momak mi juce rece da ce da mi krkne inekciju oxitocina user posted image

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
5.7.2010 14:58:01   
New Mom
IZVORNA PORUKA: LillyT

Vidim da ste spominjale neke tablete More Milk Plus i Fitolat (valjda se tako zovu), pa me zanima da li mogu da se kupe i uzimaju na svoju ruku.

Mogu na svoju ruku, to je kombinacija hmelja, komorača i još ponešto od trava. Fitolat su oko 600 dinara, a More Milk Plus oko 2500-3000. Ovo prvo se može i u trudnoći piti. A ovo drugo kažu da je još bolje.
Ja pijem Fitolat jer sam skopčala da utiče i na grčeve, deluje ekstra, čak i ako se pije po 1 tabl., a ne 2 kako je preporučeno (budem straaaaašno gladna od toga).

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 234
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
11.7.2010 16:30:53   
goda
Žene,moju djevojčicu sam dojila sve do sada na zhtjev ali već 2-3 dana primjećujem da mi mleko ne nadolazi kao što je dolazilo i beba se budi često ili uopšte neće da zaspi. Ja joj dam dohranu nakon sisanja i pojela je oko 70 ml i zaspala. Takođe imala je uvek redovnu kakicu ujutru obavezno, popodne 2 puta obično u roku sat vremena i ponekkad noću. Noćas nije imala kakicu ni jutros.Sve mi se čini da je gladna.Pijem dovoljno tečnosti,pivo mi ne pomaže od njega se uspavam a sa mlekom ista situacija. Nisam se izmuzala jer je Ana sasvim lepo sisala i napredovala oko 1.7 kg mesečno.Zašto mi sad ponestaje mleka,da li postoji neki konkretan razlog,gdje grešim?? Ana ima 1 mesec i 26 dana. Što se nje tiče ona jest malo lenja uspava se na sisi,pa kada mi se grudi prepune ja moram da se izmuzem,a to je dobijala da pojede u snu kada nije svesna da li je to cuca ili flašica,to se desilo svaga 2-3 puta. Sta mislite,sta je razlog sto mi ne nadolazi mleko kao ranije i ima ga manjka za moiju djevojčicu?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 235
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
11.7.2010 16:36:47   
Anck Su Nmaun
Godo sto se tice kake to je normalno dok dojis, moja kaki nekad svaki dan  cak i dva puta a nekad po 5 dana nista! Pedijatar mi je rekao da je =normalno i 7 puta dnevno i jednom nedeljno!

A sto se tice mleka , nakon sto ona posisa koliko hoce  da li probas da se izmuzes, ima li onda nesto da curi? Jer kada se ustali ritam i kolicina koliko ona posisa toliko i nadolazi! Meni je u prvim danim nadolazilo ko ludo, stalno su mi bile tvrde grudi i curilo mi kroz majcu, sad imam osecaj kao da su prazne ali ona je sita i uvek  proverim posle podoja stisne da vidim da li je sisala na prazno ili se naruckala!

Inace u porodilistu su govorili da od slatkisa dolazi mleko!

Nadam se da sam bar maalo pomogla! Pozdrav  user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 11.7.2010 16:37:48 >

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 236
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
11.7.2010 17:23:42   
goda
Pa da deluju prazno ali ona čim počne da sisa ono dođe ali to nije izgleda dovoljno.Jer dok čujem da guta dobro je čim prestane gutati počne da cucla onako kao cucu znači nema više i ona neće a se zamara,dam joj drugu. Nisam se izmuzala odavno ali danas nakon podoja izmuzla sam 20 ml i to je dobila da pojede u snu na flašicu,i da je bilo još pojela bi sigurno,bezobzitra što spava ako je sita ona izbaci sisak i stisne usta ili drži sisak od flašice u ustima a ne vuče.

Mi smo samo jednom bili kod pedijatra i to je primila vakcinu. Znam da je normalno da nekada nema stolicu i ne buni me toliko to,koliko što ne spava mirno nego se budi,po čemu sam i shvatila da je gladna i ponudila flašicu a ona prihvatila.Moraću ponovo da se izmlazam nakon podoja svaki put kao u početku i  ako stvarno ne bude dovoljno mleka pokušaću sa čajem za dojilje.
Da li je moguće da je razlog smanjenja mleka to što je Ana slabije sisala u nazad nekoliko dana (ili se to meni samo učinilo) pa je ono što je ostajalo u grudima "nestalo". Ona napreduje normalno,vaga se svakih 7 dana.
U grudima uvek ima mleka jer stalno dolazi po mlao nikada mi se nije desilo da ne mogu ništa da izcedim,u svakom slučaju ja ako ne čuvam i ovo što dođe izašlo bi saamo, tako da Ana više voli sisu od flašice ne mora da se muči samo izlazi, njeno je samo da guta.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 237
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
11.7.2010 18:06:10   
Anck Su Nmaun
Meni se cini da ti je ona lenja da sisa, malo sisa pa se ulenji jer ako ti izmuzes posle podoja znaci da imas mleka sasvim dosta, a ti nikasd nemozes da izmuzes  do kraja kako ona moze sisanjem!

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 238
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
12.7.2010 16:28:08   
goda
Nije malo lenja nego mnoooooooogo,kad jako ogladni super sisa a kad nije jako gladna to je katastrofa,moram da je nudim i molim da jede a žao mi da je ostavim da ogladni,i onako je nedonosče još da mi gladuje. Dok smo bile u bolnici sat vremena je jela 30 ml,maltene nikada nije bila budna uvek je spavala.Kad je malo jaknula i  pčela da sisa,sestre je stipkaju vuku za kosicu za uši,ne vredi,spava li spava i sisa,pa se odmara pa opet sisa i tako.
Kupila sam hipov čaj za dojilje pa cu vidjeti kako djeluje. Danas mi 2 puta nije sisala dovoljno,mislim sisala bi ali nije cilo mleka u moji m grudima,nisam mogla da ocedimni kap posle nje.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 239
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
12.7.2010 16:51:43   
Verus
goda-pisala sam dosta o ovome.  MOja mala se rodila samo 2 nedelje ranije i tezila 2580 pa je opet bila suvise mala i da uzme bradavicu kako treba.  MORAS se izmuzati.  Ne znam jel mozes priustiti elektricnu pumpu, to je najbolje stomozes uzeti.  Daj joj da sisa, pa kad zavrsi koliko god to je, ti izmuzi a potom joj daj na flasicu.  I ne zaboravi-kad mleko prestane da tece dok muzes, muzi i dalje, bar jos 5 minuta, uspeces bar jos jednom da imas taj let down, tj. curenje mleka.  Mozes sve extra drzati u frizideru (ne u vratima, nego skroz iza) 7 dana, ili da zamrznes, u sterilne flasice koje mozes dobiti u apoteci (inace se koriste za urin, ali su sterilne, pa mozes i mleko u njih).  Napisi uvek datum i kol mleka, pa da znas kada vadis da odmrzavas.  Gledaj i temu pohranjivanje majcinskog mleka.  Bice sve to super, samo budi uporna.  To je najbolja hrana za njuuser posted image

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 240
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
14.7.2010 21:21:59   
Tatamata
Obezbedite dovoljno mleka i nesmetano dojenje

U susret svetskoj nedelji dojenja (1. do 7. avgusta) želimo da pomognemo mamama da obezbede dovoljnu količinu mleka i pripreme se za nesmetano i lako dojenje na prirodan način

Pročitajte više...



(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 241
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
14.7.2010 21:25:15   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Tatamata

Obezbedite dovoljno mleka i nesmetano dojenje

U susret svetskoj nedelji dojenja (1. do 7. avgusta) želimo da pomognemo mamama da obezbede dovoljnu količinu mleka i pripreme se za nesmetano i lako dojenje na prirodan način

Pročitajte više...





user posted image user posted image user posted image za dojenje

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 242
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
16.7.2010 11:50:08   
prase
Gledam sada onaj tekst (bolje reci reklamu) za Fitolat tablete. Da li ih je neko od vas koristio, planira da ih koristi? Ja sa prvom bebom nisam imala dovoljno mleka i privlaci me ovo da probam, ali ne volim hemiju, nista u obliku tablete, pa se premisljam.. Help?

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 243
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
16.7.2010 12:41:11   
Unica
prase, ja ih koristim i mogu reci da sam zadovoljna. na bazi bilja su i moje iskustvo je da je za pocetak dovoljno po jedna 2 puta dnevno a posle uvek moze da se poveca doza.
s tim da sam ja primetila kad jedem neku salatu sa crnim lukom da mi extra nadolazi mleko a i citala sam o tome i da je dobar kompot od bilo cega (mada, iskreno ja nisam probala to sa kompotima)...


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 244
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
16.7.2010 12:45:49   
LillyT
Ja sam krenula da ih kupim, ali ih tada ne nadjoh u apoteci, a nikako sada da svartim da ih uzmem. Ja imam problem jer mi se sada sporo pune grudi i onda se u roku od 2min prepune i pocnu da cure user posted image i prakticno ne mogu da se izmuzem i da bebi ostavim mleko kada ja negde odem

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 245
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
16.7.2010 13:16:56   
prase

IZVORNA PORUKA: Unica

prase, ja ih koristim i mogu reci da sam zadovoljna. na bazi bilja su i moje iskustvo je da je za pocetak dovoljno po jedna 2 puta dnevno a posle uvek moze da se poveca doza.
s tim da sam ja primetila kad jedem neku salatu sa crnim lukom da mi extra nadolazi mleko a i citala sam o tome i da je dobar kompot od bilo cega (mada, iskreno ja nisam probala to sa kompotima)...



Samo jedno potpitanje - ti si pocela da ih pijes posle porodjaja? Tamo je pisalo da moze da se pije od 7. meseca trudnoce, kao da se pripremi telo za dojenje... a znaci radi i posle porodjaja... Super. Ja sam prosli put pila caj za dojilje, brate nista - kao da nisam pila. Ili Urosu nije bilo dosta jer je zderonja, mada mi je to teza na staklenim nogama, al' dobro dodje za utehu user posted image

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 246
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
16.7.2010 17:18:27   
New Mom
Ja sam pila od 8.meseca (meni su rekli da može od tada) do porođaja. A onda tek od prvog meseca, jer sam skopčala da pošto sadrže komorač mogu da bebani pomognu sa grčićima (upalilo je). One su na biljnoj bazi, to je kombinacija hmelja, komorača i još po nešto.
Čajevi su mi bljak, lakše mi je ovo progutati. I stvarno sam zadovoljna. Pijem po jednu dnevno, dovoljno je.
Ima još jedna vrsta tableti, one se ne piju tokom trudnoće već nekih 48-72 sata posle porođaja najranije, More Milk Plus, kažu da su delotvorne i kod onih dojilja kod kojih ništa ne pali. Dosta su skuplje.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 247
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
16.7.2010 17:20:24   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: prase

Gledam sada onaj tekst (bolje reci reklamu) za Fitolat tablete. Da li ih je neko od vas koristio, planira da ih koristi? Ja sa prvom bebom nisam imala dovoljno mleka i privlaci me ovo da probam, ali ne volim hemiju, nista u obliku tablete, pa se premisljam.. Help?


Fitolat je potpuno na biljnoj bazi
Prasence kada dođe vreme prijavi se za paketić za porodilje i šaljem ti Fitolat tablete, važiuser posted image ?

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 248
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
16.7.2010 17:21:49   
lothroniell

IZVORNA PORUKA: LillyT

Ja imam problem jer mi se sada sporo pune grudi i onda se u roku od 2min prepune i pocnu da cure user posted image i prakticno ne mogu da se izmuzem i da bebi ostavim mleko kada ja negde odem


Ista stvar!!! user posted image

_____________________________

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 249
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
16.7.2010 17:26:16   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: LillyT

Ja sam krenula da ih kupim, ali ih tada ne nadjoh u apoteci, a nikako sada da svartim da ih uzmem. Ja imam problem jer mi se sada sporo pune grudi i onda se u roku od 2min prepune i pocnu da cure user posted image i prakticno ne mogu da se izmuzem i da bebi ostavim mleko kada ja negde odem


Lilly T imam jedan Fitolat viška, koji je ostao od prošlog meseca( samo se 4 devojke prijavile za paket),

Hoćeš da ti pošaljem ako ti treba? Molim te ne ustručavaj se, jer meni stvarno ne treba, a stoji ......

zaista verujem da je dobar proizvod i doktori ga dosta preporučuju po bolnicama......

< Poruku je uredio dunja RR -- 16.7.2010 17:30:18 >

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Pokloni koje mame zaista žele nakon rođenj...
Pokažite svoju podršku, ohrabrenje i ljubav poklonima za drugu bebu koje bi svaka mama volela...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here