|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 9.1.2015 11:43:57
|
|
|
|
Torbica
|
Majko mila, navuci ce se na inhalacije!!!!!!!!!! Ma nemam reci..... Davno nisam cula vecu glupost! A sta kao ab ce delovati na virusnu infekciju, malo sutra, pa videla si.... UM, Peace dobro kaze, a ja cu da dopunim... Fakat je da je Berodual za opstrukciju, kod bronhitisa, bronhiolitisa, astme, u svim situacijama kada se cuje karakteristican auskultatorni nalaz na plucima, stetoskopom. Mi to zovemo wheezing, i tu nema dileme, cuje se ili ne cuje, manje ili vise. E sad postoje situacije kada ima puuuno sekreta pa je opravdano "otvoriti" disajne puteve kako bi se sekret lakse izbacio, ali opet spram nalaza na plucima. Najvaznije je dobro poslusati dete i ja sam tu u velikoj prednosti sto nista ne dajem na slepo. I uvek cu se ograditi jer lako je pricati napamet. Za sve nekomplikovane sline, curenja nosa, gusce ili redje, ne mozete pogresiti sa Efedrinom u inhalaciji, aliii uvek prvo proprati nosic, kako bi inhalacija stigla do sluzokoze. Mi koristimo 5 kapi na 1.5ml fizioloskog pa na 8h. u poslednje vreme koristim 1% za sve uzraste, i mladje i starije dete. Cerka mi je zdrava stvarno, decaci slinavi povremeno pa se ovo sto pisem odnosi na ovaj uzrast, 2.5 i 4 god. Moram sad da vidim sta propustih. I tako ja svoju Slavu proslavljam ovde sa vama
|