|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 1.6.2016 20:16:09
|
|
|
|
suzi kju
|
Spremala sam bekama za večeru palentu s jogurtom, s tim da sam umakala kašičicu u jogurt i ručkale su, jeeeej napredujemo. Zapravo dala sam im prvo čist jogurt na kašičicu e to je bio izraz lica za slikati
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 1.6.2016 20:47:04
|
|
|
|
Maraj
|
Super suzi. I moj L se tako gadio. Danas je kusao jogurt a i umakala sam mu sredinu hleba u jogurt , i to mu se svidelo
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 9:02:40
|
|
|
|
suzi kju
|
Moram da im nudim stalno, moraju da prihvate jogurt i sir. A nikako da im spremim poparicu da probaju, moglo bih danas popodne
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 9:34:16
|
|
|
|
Maraj
|
Ni meni nikako paopara da dodje na red. Mi sir jos nismo probali
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 9:45:35
|
|
|
|
suzi kju
|
Ja sam im stavljala u palentu i nisu htele. Neka par dana da im dajem jogurt dok se naviknu pa onda ponovo sir.
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 10:44:42
|
|
|
|
Maraj
|
Evo , L i dalje izbegava da doruckuje. Stisne usta. Al zato se buni dok mu ne dam da sisa. Sta se sad ovo desava...da l je neka faza.... uglavnom dorucak preskoci . Obicno mu kuvam palentu , griz ili proso sa bananom i jabukom. Do sad je jeo. Sad samo trazi da sisa taj obrok
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 10:59:20
|
|
|
|
Mala Elena
|
I moja mala nece da doruckuje, eventualno plazmu i mleko ali u vrticu odbija kaze vaspitacica...
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 11:08:42
|
|
|
|
Maraj
|
Mame sta radite kada prodje 3 nedelje od otvaranja ovih zitarica... konkretno , kupila sam Nestlé 8 zitarica . Pise da se od otvaranja upotrebe u roku od 3 nedelje. Mi ne mozemo to da pojedemo za 3 nedelje.
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 11:13:36
|
|
|
|
suzi kju
|
Maraj ja tih briga nemam A verovatno se baca, ipak je to hrana koju jedu male bebe.
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 11:24:28
|
|
|
|
adulence
|
ne znam ja nisam bacala,ovaj nestle je veliko pakovanje pojeli bi jedino ako bi svaki dan jeo ....a uopste se ne menja sve je isto i miris i ukus...
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 11:24:51
|
|
|
|
Maraj
|
Pa da. Vas ima vise jos ja kupila ovo vece pakovanje. Bacicu , sta cu drugo , nego ne zanima , sta se desava za te 3 nedelje sa tim zitaricama , sta se pokvari ako nemaju mleka u sebi
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 11:28:06
|
|
|
|
adulence
|
ja mislim da je to vise marketinski,a i za one koji ne skladiste kako treba...
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 11:29:41
|
|
|
|
Maraj
|
E zaboravila sam da pitam. Da li ste krenule sa svezim vocem. U mojoj knjizi pise da se od 8.meseca moze uvesti sveze voce tj da se ne bari prethodno. Kupila mi mama breskve. Ne znam kako da mu dajem u svezem obliku. Da l da mu dam mali komadic pa da gricka il da narendam tj ne znam ni da l moze breskva da se narenda
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 11:33:58
|
|
|
|
suzi kju
|
Moze biti dan je to vide marketing, kao što Ada kaže. Mada ja kad bi bila u situaciji da pređe trideset nedelja od otvaranja, verovatno bih bacila. A sveže voće nisam davala, Ada jeste. Danas ću im dati jabuku, narendaću je pa ćemo da probamooo...
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 12:29:39
|
|
|
|
amelia
|
Maraj ma to tije da bacis i kupis drugo pakovanje. Ja dajem dok ne potrosim ne bakcem se time sta pise dovoljno je mislim da ih cuvas na suvom i ne pretoplom prostoru dobro zapakovane i to je to. Ja koristim one posude za jelo sto se ne kvari kao.. a vidi ti sama najbolje ili drugi put kupi manje pakovanje. Ja jos uvek nisam mu dala sveze voce i ako sutra punimo 9 meseci. Moracemo uskoro da probamo Suzi javi utiske kad im das jabuku.. Inace juce sam mu dala za veceru 8corn sa jogurtom i super je pojeo, ali nakon vecere on je poceo da vristi, place i tako cela noc je prosla kenjkajuci i na sisi . Ne znam zbog cega ja sam mislila da mu nije nasmetalo ovo ali pojma nemam. Ne znam dali cu se ponovo usuditi tako da mu dajem zitarice.
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.6.2016 15:32:10
|
|
|
|
Maraj
|
Amelia pa ne bi trebalo da jeod glutena , probao ga je. A od jogurta, pa isto tesko. Mozda je slucajnost il neki zubic. Sacekaj par dana pa probaj opet. Nije mu to bila nova namirnica , pa da sumnjas u to
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.6.2016 7:35:10
|
|
|
|
suzi kju
|
Sveža jabuka prošli i ne baš tako sjajno. Al sam se ismejala za sve pare i ja i mm. Da ste videli te grimase, čudo jedno
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.6.2016 7:58:22
|
|
|
|
Maraj
|
Suzi kako si im davala ? Rendanu? Kako da dam L breskvu?
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.6.2016 8:27:54
|
|
|
|
suzi kju
|
Rendanu na ono najsitnije. A breskva je mekana, kao bananu viljuškom izgnječi.
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.6.2016 8:36:50
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Kada ste pocele sa drugim obrokom? Sta mislite da li je rano da uvedemo drugi obrok? Nesto mi se cini da Ika trazi. Da li dati dorucak i rucak, ili rucak i veceru. Kao da mi nije drugo dete
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.6.2016 8:54:44
|
|
|
|
suzi kju
|
Uh pa čini mi se sa nekih pet, pet ipo meseci. Kad sam umela dovoljno povrća za ručak a za doručak davala palentu, žitarice s voćem.
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.6.2016 9:13:34
|
|
|
|
adulence
|
Od svezeg voca do sada je jeo,jabuku,breskvu,kajsiju,bananu i jagodu....mislim dobro banana se podrazumeva...
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.6.2016 9:19:44
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ja imam neki kuvar za bebe koji izdaje Vodic za roditelje, cini mi se da ga i Maraj ima. Po njemu osim tikvice, sargarepe i krompira nista vise od povrcau ovom uzrastu se ne uvodi. Ja bih mu uvela brokoli ili karfiol? Sta ste vi posle ove tri namernice uvele?
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.6.2016 9:24:38
|
|
|
|
suzi kju
|
Jabuku, brokoli, bundevu pa bananu. Karfiol sam odlagala zbog nadimanja. Posle toga mislim da je bila keleraba, pa piletina, tako nekako...
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.6.2016 9:25:13
|
|
|
|
bebilule
|
Mi smo isto probali breskvu, izgnijecila je sa bananom. I kajsije cemo ovih dana. Svjeze je jos jeo bananu, avokado i mango. To je to mislim. Ja sam uvela rano kelerabu, brokoli pa karfiol. Zadnje dvoje sam prokuhavala dva puta i prosipala tu vodu. Nije imao problema sa prduckanjem
< Poruku je uredio bebilule -- 3.6.2016 9:26:42 >
|
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici"Treće dete te čini zavisnikom, odmah ...Razmišljaš o trećem detetu ili si možda već pred trećim porođajem, a pojma nemaš šta te čeka? Možda će ti ova priča majk...
Sve veći broj „beba mesoždera“Hranjenje beba samo hranom životinjskog porekla može izgledati kao jednostavniji način za napredovanje, ali stručnjaci u...
Anketa
Секс.
пеперутка16
После секса са мужем, ти?