|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 9:36:36   
sanji
Posesivna majka = moja drugarica! Deca joj još nisu krenula u školu a već je u fazonu kako nju trebaju da vole najviše na svetu, kako nijedna devojka neće biti dobra za njene sinove ... user posted image Kakva bre devojka kad su mrvice i proći će još desetak godina do devojaka! user posted image

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 11:00:29   
mamanp
Dodjoh samo na sekundu i videh nesto zanimljivo i moram da napisemuser posted image user posted image
Posesivna majka = majka koja ima sina koji je ozenjen i ima recimo 38 godina a ponasa se kao da on ima 5. Trci da mu donese papuce, trci da mu donese cebe da se pokrije, kupuje mu dukseve, kosulje kakve se njoj svidjaju, resava sve njegove probleme, mesa se u njegov porodicni zivot. Mora da zna gde je i kad dolazi s posla. Sin mora da se javi njoj kad god krene negde, a ako zakasni ona ga zove pita sta je sa njim i gde je. Majka gde sin ne sme da progovori sa svojom zenom a da ona ne pita o cemu razgovaraju i da se ne umesa. Majka koja organizuje ceo zivot sinovljeve porodice i tu ne sme nista da se promeni. Majka koja kaze da su deca lepa i pametna na oca.
Posesivna majka = majka koja ima cerku koja ima 36 godina, udata je ima dete i sve racune polaze majci. Majka koja zove cerku da joj kaze da se obuce ako je hladno vani, ako je prehladjena zove je da joj kaze da stavi noge u toplu vodu, da stavi detetu cepic ako ima temperaturu, seta je od lekara do lekara, brine jel jela i jel dete jelo, jel se dete pokakilo. Svako vece je zove pita kako je otisla kuci, jel pokisla...
Posesivna majka = majka koja je ceo zivot podredila deci i ne razmisljajuci od dece napravila budale i debile koji ne umeju bez nje da se snadju kroz zivot.

< Poruku je uredio mamanp -- 21.10.2009 11:01:28 >


_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 11:18:54   
Anoniman
mamanp, svaka cast, tako i ja mislim. I mislim da su sve majke posesivne kad su deca malecka, Trinny, to je normalno sto mislis da najbolje znas sta treba tvom detetu, jer i jeste tako-ti je najbolje poznajes i dok ne nauci lepo da kazu sta ih muci i sta im treba, roditelji znaju najbolje. A kada se takvo ponasanje nastavi-e to je posesivnost.
Ja sam, za sada, samo veoma, veoma, mozda preterano brizna majka, ali ne vidim nista lose u tome (za sad)user posted image

(odgovor članu mamanp)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 11:36:32   
Lu
IZVORNA PORUKA: Nedja

Trinny, to je normalno sto mislis da najbolje znas sta treba tvom detetu, jer i jeste tako-ti je najbolje poznajes i dok ne nauci lepo da kazu sta ih muci i sta im treba, roditelji znaju najbolje. A kada se takvo ponasanje nastavi-e to je posesivnost.
Ja sam, za sada, samo veoma, veoma, mozda preterano brizna majka, ali ne vidim nista lose u tome (za sad)user posted image


E pa ljepo si to objasnila Nedjauser posted image
Samo još da dodam da neke majke krenu nesvjesno da usadjuju djetetu osjećaj ovisnosti o majkama a to zna da krene vrlo rano,recimo da je to dob mog sina koji će uskoro napiuniti tri godine.
Normalno je da za sve traži moje mišljenje i moju dozvolu,ukoliko nije siguran da li nešto smije napraviti,ali meni se čak čini da ponekad pretjeruje,stalno mama,mama,mama.
Mislim treba svakako da steknemo povjerenje djeteta ali trebamo ga odgajati i da postane samostalan čovjek koji će naravno uvijek moći da se obrati majci,kada to želi.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 11:39:33   
Lu
Mamanp,nadam se da ovo nije  gospođa mama s kojom živiteuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 12:49:20   
SUPER MAMA
I ja se slazem s vama.Moja svekrva je jako posesivna prema mog devera.Jadan on svaki dan po jedno tri cetri puta ga zove i malte ne kontrolise mu zivot.
Moja moram reci jadna jetrva sizi, ali sta ces kada je on to dozvolio.Ajde sto ga zove nego sto se mesa u odgajanju njihovog deteta to je jos gore malte ne je zauzela mesto majke.Moja jetrva je jako mirna osoba previse dobra ja to ni po cweni zivopta nisam joj dozvolila a i moj muz nije mamin sin.Tako da od te strane sam mirna jert je gledan jedan put nedeljno i na nekoliko sati i to je to.
A sto se tice ja sam malo vise brizna mama prema mojoj Monici ali sta da radim kad sam 24h s njom.I nisam se odvajala od nje i s pravom mogu reci da znam sta je najbolje za nju kaga znam kako dise kao i svaka mama.
Mozda i preterujem no bolje ja da znam kako dise Monika nego moja svekrva.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 12:52:48   
mamanp
IZVORNA PORUKA: lu

Mamanp,nadam se da ovo nije  gospođa mama s kojom živiteuser posted image



NO COMENTuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 12:55:36   
magnetic
Najgore je to sto takve majke ne shvataju da detetu cine magarecu uslugu

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 12:56:27   
SUPER MAMA
magnetic al si me nasmejalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 14:03:45   
bratzz
Mene nervira moja posesivna majka, tako da cu se truditi da ne budem takva.
Ceo zivot mi se mesala u sve zivo i tvrdila da ce uvek to da rade jer samo ona zna sta je najbolje za mene. Bila sam tinejdzerka kad mi je uporna ametala kako da se osisam, sta da kupim od odece i kad da se vratim kuci, sto je mene jako iritiralo. Posto sam po prirodi tvrdoglava uspela sam da se izborim za to da niko nema prava da mi se mesa u fizicki izgled, ali onda su dosli na red momci. Nijedan joj se nikad nije svideo svi su bili propalice po noj i sve porodice su lose osim nase, a ja sam se zbog toga osecala kao u kavezu.
Moja majka se najvise potresla kad sam se udala i kad vise u opste nije mogla da utice na mene ucenama, jednostavno nije mogla da podnese cinjenicu da ne moze da nam se mesa u to kako cemo da proslavimo vencanje.
Majka od mog muza je postala mnogo posesivna od kako sam presla da zivim sa njima. Htela je da nas sve kontrolise jer zivimo u njenoj kuci. Nismo mogli da zapocnemo razgovor a da ona ne pita sta to pricate. Kad krenemo negde pita gde idemo i zasto idemo. A njavise joj je zasmetalo sto je mm mene stavio na prvo mesto i sto me stiti i ugadja mi a kaze njen muz nije bio takav on je prvo ugadjao roditeljima pa onda njoj. Pa posto je videla da joj ja i mm ne dozvoljavamo da nam se petlja u zivot, pocela je da terorise cerku i stalno joj govori da mora da kuva kao sto ona kuva, pa prostire ves kao sto ona radi, kada je isla na letovanje ni minut je nije ostavila samu morala je da vidi sta ce da spakuje i morala je da ponese neke stvari jer je ona insistirala. Posto moja svekrva ne voli suknje svojoj cerki govori kako je smotana kad nosi suknju i stalno joj namece svoje navike. Ali nije posesivna samo sto se tice dece posesivna je i sto se tice stvari na primer stalno govori: moja kuca, moja kola, moja zimnica, moj vocnak itd. da ne nabrajam vise.
Mislim da roditelji umeju da zagorcavaju zivot svojoj deci zbog sebicnosti i posesivnosti, a opravdavaju se recima to je za njeno ii njegovo dobro. Ok je vaspitavati malu bebu i govoriti joj sta je dobro a sta lose ali kad dete porase ima svoj zivot ima pravo da zivi i kako njemu najvise odgovara.
Posto me sve ovo jako nervira ako budem bila takva onda sam ja najveci kreten i debil na svet.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 14:05:32   
Lu
Najgore od svega je kad tek u braku shvatiš da je mm rastao uz posesivne roditelje,to se često postepeno otkriva.
Kažem roditelje jer i tate znaju biti često posesivni,evo jedan pimjer.
Mladi bračni par koji poznajem...žive zajedno sa muževim roditeljima,imaju jedno djete,planiraju još djece,skupili su novac i htjeli su sebi opremiti stan na katu u roditeljskoj kući ili započeti novu kuću,još su bili u dilemi.
Međutim kad su plan iznijeli roditeljima od mm,on je rekao sine ako se odjeliš odjelio si se od mene zauvijekuser posted image
I sin se naravno nije odijelio...a žana,pa šta će nije se rastala zbog toga ali teško je to prihvatila,sada će se prijekorni pogledima prtiti po kući cijeli životuser posted image
Ja se sad pitam kakva je to ljubav i kakav je to otacuser posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 14:41:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bratzz

Ok je vaspitavati malu bebu i govoriti joj sta je dobro a sta lose ali kad dete porase ima svoj zivot ima pravo da zivi i kako njemu najvise odgovara.



Bas zato mislim da je dobro kad su majke male dece "posesivne", naravno, ne bukvalno, nego kad BAS brinu o maloj deci (znate sta se pod tim podrazumeva - i ono "ja znam sta je najbolje za moje dete),  pisala sam vec gore...zato, da kad dete poraste, ne moramo da razmisljamo o tome da li ce napraviti neku kardinalnu zivotnu gresku i upropastiti sebi zivot, jer smo ih dobro naucili kad smo bili mali...i treba ih, naravno, pustiti da sve odluke donose sami, pa i po cenu da te odluke budu katastrofalne greske, sve dok one nisu svakodnevna stvar nego izuzeci.

(odgovor članu bratzz)
  Direktna veza do poruke: 37
   RE: Posesivne majke
21.10.2009 15:14:08   
bratzz
IZVORNA PORUKA: Lu
Međutim kad su plan iznijeli roditeljima od mm,on je rekao sine ako se odjeliš odjelio si se od mene zauvijekuser posted image


Znam o cemu pricas, nazalos tako razmisljaju mnogi roditelji. MM i ja planiramo da se osamostalimo jer zivot sa njegovom majkom samo nam kavari nas mir, jedostavno nikad necemo biti svoji dok god nam neko dise za vratom i govori nam sta i kako da radimo. Mislim da svekrvi nece biti drago  vrovatno ce drzati mm predavanja ali to ne zanima me sta ima da kaze ni nju ne zanima kako je meni vec uporno tvrdi kako trba da joj se prilagodjavam. Ona ne svhvata da sam udata za njenog sina a ne za nju i da njemu treba da budem dobra.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Posesivne majke
27.6.2010 23:15:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Joj Trinny ja mislim da to kod tebe nema veze sa posesivnošću,iskreno mislim da to dolazi(ukoliko dolazi),tek poslije sa odgojem djeteta.
Recimo kada mama odgaja sina u duhu,ja sam ti jedini i najbolji prijatelj,samo meni možeš vjerovati,nemoj misliti da će ti iko drugi u životu pomoći kao ja,drugi će prolaziti kroz tvoj život ali sam ti samo ja uvijek tu za tebe i trebam te uvijek pored sebe,ja ne mogu zamisliti život bez tebe itd...
To je moje mišljenje o posesivnostiuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A onda se taj sin ozeni i mamica pocne da spava u sobi do mladenaca...Snaja ne uspeva da je premesti odatle i razmislja o njenom ubistvuuser posted image user posted image user posted image To je moja prica i moja svekrva, koja je bolesna- posesivna i bolesna...Jer izgleda da voli da slusa dok krevet u susednoj sobi skripi..Samo ne znam sta u tom trenutku razmislja- verovatno koliko me mrzi....user posted image user posted image user posted image


< Poruku je uredio verolino -- 27.6.2010 23:16:29 >

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 39
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 8:26:34   
buhla
da li ja preterujem sto ne dam nikome (tj mojoj mami) da ide u setnju sa Pavlom. par puta je pitala da ode do prodavnice sa njim, bilo bi glupo direktno da kazem da ne moze nego kao ja cu da se malo prosetam pa odem ja. naravno da imam nameru kad poraste i da ide kod bake i da prespava, da ga vodi u setnju isl, ali sad se nekako osecam da je napolju najsigurniji sa mnom (mislim da ga ni sa mm ne bi pustila!) ja bi najbolje reagovala ako se nesto desi (ja i moje tripovanje) realno njemu sd ovakom malom treba samo mleko a to imam samo ja user posted image posto mu nista sem mleka ne dajem.


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 8:33:23   
Lu
Buhla pretjeruješuser posted image
Realno, šta mu se može desiti, pa u kolicima je, idu do prodavnice, vratiće se za pola sata- sat-iskoristi to ženouser posted image
Pogotovo ako misliš da se druže i poslijeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 8:42:14   
buhla
Lu user posted image
evo obecavam da cu ih pustiti danas do prodavnice, pa javljam kako sam prezivela user posted image
ostavim ja njih kuci same kad ja idem do frizera ili proadvnice ali user posted image


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 8:43:49   
simke
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Buhla pretjeruješuser posted image
Realno, šta mu se može desiti, pa u kolicima je, idu do prodavnice, vratiće se za pola sata- sat-iskoristi to ženouser posted image
Pogotovo ako misliš da se druže i poslijeuser posted image

Potpisujemuser posted image Sinišu je deda šetao čim je malko otoplilo(čitaj:nije bilo snega i vetra),po sat-dva,dovoljno da malko napunim baterijeuser posted image

< Poruku je uredio simke -- 10.7.2010 8:46:37 >

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 8:49:29   
Trcosava
ptreteruješ draga, preteruješ. Ja Anu dajem svakome ko hoće da je uzme user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 11:26:52   
Anoniman
Buhla pošto sam radila isto to, mogu da kazem da preteruješuser posted image Ne znam kad je Nešu neko osim mm i mene prvi put izveo napolje, valjda na proleće, a rodio se u avgustuuser posted image Boze, koliko sam samo bila blesava, a mogla sam da spavam na miruuser posted image

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 45
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 11:34:58   
buhla
necu vise obecavam! user posted image
mama je ipak otisla sama do prodavnice, prase je zaspalo user posted image


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 11:46:37   
Anoniman
buhla, ja slobodno mogu i mm i mami da dam dete ako je sito i ako znam da ima fore do sledeceg podoja...

opusti se zeno

evo ja bih ti maznula pavla ...na par sati da ga upoznam sa teom i da dogovorim brak za nekih 25 godina user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu buhla)
  Direktna veza do poruke: 47
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 11:52:30   
Anoniman
ne moraju roditelji da upropaste, ali mnogu mnogo da otezaju zivot. znam primer dve devojke koje su roditelji preterano stitili, uvek nesto zabranjivali da izlaze i tako to...i onda odjednom kad su devojke presle 25 poceli su da ih smaraju "a kad ces da se udas" i tako to...pa za koga da se uda kad si je do sad drzao u kavezu?
a nije samo to...moja tetka je svoju kcerku (inace mnogo pametnu, odgovornu i snalazljivu devojku) naucila od malih nogu da je zove na posao i za sve pita "a sta da obucem? a sta da ponesem? a sta da uradim?". i sta se sad desava? sad je kritikuje sto je ova zove za svaku sitnicu i ne moze da se odluci ni oko cega ako se ne konsultuje sa mamom. zvala ju je i u inostranstvo da je pita da li da kupi jednu haljinicu koju je videla!
nemam jos decu, ne mogu da tvrdim kakva cu biti, ali ne verujem da cu biti posesivna. ali iskreno, brinem se za mm, haha...on je mnogo brizan i kad nekog voli hteo bi da ga drzi pod staklenim zvonom, mada i sam priznaje da ti nije dobro (pokusava to ponekad sa mnom da uradi, al se ja odmah narogusim user posted image )

(odgovor članu buhla)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 12:16:26   
Cvetana
Odavno sam negde procitala da treba decu pustiti da odu da bi ti se vratila. U to ime jedna pesma:

Kalil Džibran

Vaša deca i nisu vaša deca.
To su sinovi i kćeri žudnje života za samim sobom.
Prispevaju kroz vas ali ne iz vas.
I mada su sa vama, ipak vam ne pripadaju.

Možete im dati svoju ljubav ali ne i svoje misli,
Jer ona imaju sopstvene misli.
Možete udomiti njihova tela ali ne i njihove duše.
Jer njihove duše obitavaju u domu sutrašnjice,
koji vi ne možete pohoditi čak ni u svojim snovima.
Možete nastojati da budete kao ona,
ali ne nastojte da ih učinite sličnim vama.
Jer život ne ide unazad, niti ga jučerašnjica zadržava.

Vi ste lukovi iz kojih se deca odapinju kao žive strele.
Strelac vidi oznaku na stazi beskraja,
i izvija vas sopstvenom moći
kako bi njegove strele odletele i brzo i daleko.
Budite radosni što vas izvija Strelčeva ruka,
Jer mada On voli tu strelu što uzleće, voli i postojan luk.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Posesivne majke
10.7.2010 12:28:17   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Cvetana

Odavno sam negde procitala da treba decu pustiti da odu da bi ti se vratila. U to ime jedna pesma:

Kalil Džibran

Vaša deca i nisu vaša deca.
To su sinovi i kćeri žudnje života za samim sobom.
Prispevaju kroz vas ali ne iz vas.
I mada su sa vama, ipak vam ne pripadaju.

Možete im dati svoju ljubav ali ne i svoje misli,
Jer ona imaju sopstvene misli.
Možete udomiti njihova tela ali ne i njihove duše.
Jer njihove duše obitavaju u domu sutrašnjice,
koji vi ne možete pohoditi čak ni u svojim snovima.
Možete nastojati da budete kao ona,
ali ne nastojte da ih učinite sličnim vama.
Jer život ne ide unazad, niti ga jučerašnjica zadržava.

Vi ste lukovi iz kojih se deca odapinju kao žive strele.
Strelac vidi oznaku na stazi beskraja,
i izvija vas sopstvenom moći
kako bi njegove strele odletele i brzo i daleko.
Budite radosni što vas izvija Strelčeva ruka,
Jer mada On voli tu strelu što uzleće, voli i postojan luk.



DIVNOuser posted image

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Mamina mama je više vezana za unuke od tat...
Mamina mama obično ima jaču vezu sa svojim unucima, naučnici veruju zato što je ona rodila ćerku koja je rodila to unuče...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here