|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 11:42:01   
Klarita
Ponovo i ponovo i u kruguser posted image
Pa, posle, "kuku lele, epidemija" user posted image mislim, neka se maknu od mene svi nevakcinisani i pisala bih i zahtev vrticu da nevakcinisanu decu ne primaju. (izvinjavam se unapred majkama cija deca ne mogu da prime vakcinu iz medicinskih razloga user posted image )

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 11:43:19   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: jocajaca

ali ja ZNAM tačno radi čega neću da vakcinišem svoje dijete MMR-om.



Mogu li znati tacno zbog cega?
Ja svoje dete nisam jos vakcinisala a trebala bi za 2 meseca otprilike.


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 11:57:49   
jocajaca
Zato što joj je poslije svake vakcine imunitet jako pao i zato što je posliej svake vakcine zaglavila sa nekom gadnom infekcijom u bolnici! Da ne bude da ja lupam i ovdje pametujem protiv vakcina, 3 pedijatra, dječiji nefrolog i dječiji plumatolog na Paprikovcu su mi rekli da je 90% uzrok pad imuniteta od primljene vakcine, a i sumnjaju da je i atiopiski dermatitis-koji je "najmanje bitan" reakcija na vakcinu DTP. Zbog svega toga naš pedijatar smatra da MMR ne trebamo da primimo bar narednih 2 godine, a ovi mladi ljekari koje sam spominjala u prethodnom postu su mi savjetovali da joj nikako ne dajem MMR. Samo da kažem da mi dijete evo koliko nije primila vakcinu nekih 7 mjeseci nije niti jednom kihnula a nešto drugo "puca od zdravlja" user posted image . Kažem to je za moje dijete za druge ne bih da komentarišem. Još jednom ponavljam da imam dvoje djece i da je prvo redovno vakcinisano!
A za ovu zabranu upisa djece koja nisu vakcinisana u školu i vrtić stvarno ne bih da komentarišem!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:00:45   
Brand new mama
Otkud znam cure,bas sad gledam kalendar vakcinacije u De. Moji klinci su MMR(Priorix ) su dobili sa godinu dana(po kalendaru) i nisu imali nikakve reakcije(temperatura i sl.) I. je imao samo posllije prve vakcine (sa dva mjeseca-protiv djecje paralize,tetanusa i sta vec ima tu) imao rijetku reakciju-spavao je 12h u komadu(preko dana)..Nego,nije to tema. Imam poznanika ovdje kom klinac ima ,recimo blazi oblik autizma.I njemu su neki doktori pominjali da je mozda razlog vakcina,ali on misli da je to bilo prije svega zbog teske trudnoce i teskog poroda kod kog je beba ostala bez kiseonika pa je (cini mi se) imao i manja krvarenja u mozgu...Oni su(kao i doktori) u prve dvije godine njegovo ponasanje pripisivali tome sto je na rodjenju bilo problema(mislim da je duze bio u bolnici,na antibioticima..) Presladak je decko(12 godina),iskreno,da ne znas sta je pomislio bi da je samo izrazito stidljiv..ali pomaze mu sport,kretanje..a mladja sestra mu je vec sa deset clan Mense, preskocila je razred(vec ide u gimnaziju)...

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:10:24   
jocajaca
Ma oni znaju biti divna djeca, samo ih treba osluškivati. Taj naš komšija obožava da pjeva I on tako komunicira sa svijetom kroz pjesmu, jako je muzikalan. Ali u poslijednje vrijeme imaju problem postao je agresivan pa mu moraju davati terapiju za smirenje user posted image . Inače meni su roditelji djece koja imaju bilo kakav hendikep pravi HEROJI!!!
Za njih bi država trebala osmisliti nekakva posebna primanja da bi mogli biti kod kuće I brinuti o svojoj djeci.

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:13:06   
Jekica_88
Slučajno sam naišla na ovu temu. Moj rođeni brat je autističan. sad će napuniti 25 godina. Roditelji su mi pričali da je bio normalno dete, da je progovorio, prohodao, igrao se kao i svako normalno dete, i onda se samo odjednom ugasio. Prestao je da se igra, izbegavao je kontakt očima, nisšta više nije moglo da mu drži pažnju, igračke ga više nisu interesovale. Morali su ispočetka da ga uče da ide na nošu. Svuda su ga vodili, ništa nije pomoglo. Sve se desilo posle te vakcine. E sad to nije nikakav dokaz da je od vakcine postao autističan, ali mi verujemo da je zbog toga, jer znamo puno puuuno slučajeva kojima se desilo potpuno isto. I kao neko ko zna šta autizam znači i kao Bože zdravlja buduća mama veoma se plašim te vakcine i izbora koji moram da donesem jednog dana, Ceo svoj život mi nedostaje da osetim kako izgleda imati brata sa kojim mogu da se posvađam, popričam...a sa druge strane, ta deca imaju nešto posebno u sebi...

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:15:23   
Jekica_88
JocaJaca moj brat obožava muziku user posted image , kod nas kući je po ceo dan muzika, i to ne bilo koja nego isključivo strana ili neki dobar rock user posted image .

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:19:43   
branki*
jekice,dragauser posted image ..ljubi,cuvaj i pazi uvek svog divnog brata,oni su posebniuser posted image ..rasplakala sam se sad.

ne volim ovu temu nikako,ne volim glupavi autizam.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:22:28   
jocajaca
Jekice user posted image
Znam da su posebni I da u njima ima nešto posebno, nekako uvijek imam osjećaj kad vidim D. da mu tako malo treba da skine tu zavjesu I da počne da živi normalno, a ond au sledećem momentu odluta.
Mogu samo da zamislima kako će tebi biti teško da doneseš odluku o MMR, meni je bilo strašno teško jer okoline vrši ogroman pritisak a ja osjećam a vidim da joj vakcina uznemiri sav organizam, a tebi držim fige da sve bude kako treba. Tvom bratu veeeeelikiiiiiuser posted image I Poljubac!!!
A o ovoj temi definitivno vise nigdje I nikada neću raspravljati.

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:23:51   
Jekica_88
Hvala Branki :)
Teško je prihvatiti, ali kad jednom prihvatiš i upoznaš ih u dušu, zavoliš ih bezuslovno :) To su posebna deca, svaki od njih ima neki talenat , neku sklonost :) Moj brat obožava muziku i voli da ga tata vozi motorom . Hvala Bogu nije agresivan, dosta je samostalan i jedna velika maza user posted image , ali takođe zna jako da se ljuti kad mu se nešto ne sviđa, umemo mi i da se svađamo user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:26:16   
branki*
je l prica,je l ima funkcionalan govor?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:26:49   
Jekica_88
Hvala JocaJaca user posted image
Normalno je da ljudi imaju različita mišljenja, ni meni nije svejedno da sutra ne vakcinišem dete, a ovamo me je toga strah . Preostaje samo da se molimo Bogu da će naša deca dobro podneti vakcinu i to je to.

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:29:14   
Misha i Ljisha
Ja moram da se slozim da vakcina utice na imunitet. Moja D je nakon revakcine pentaximom bila bolesna na svake dve nedelje. Svake dve nedelje iz cista mira temp. A imala je i temeraturu kao reakciju na pentaxim. I to bas onako zestoku reakciju.

No ipak sam odlucila da je vakcinisem. I vakcinisacu je mada cu u buducnosti uvek da odradim krvnu sliku dan ranije jer iz ove perspektive ne mogu da kazem da li je bila skroz zdrava kad je primila pentaxim ili se nesto zaukavalo u njenom telu pa je pentaxim pogorsao stanje.

A verujem da su deca s autizmom posebna, kao i deca sa Daunovim i td. Svi su oni vrlo osecajni i sa njima treba polako s puno ljubavi. svaka cast roditeljima a i toj deci. Nije lako biti razlicit u nasem drustvu

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:29:57   
bubulence
joj , branki je na prethodnoj strani napisala dirljiv post...
elem, po 100ti put, moje misljenje jeste da autizam ima neke veze sa ovom vakcinom. iz prostog razloga sto nikada ni jedan dr nece dati napismeno da nema a navodno su vrsena istrazivanja...
ALI, i pored nase lose reakcije na Priorix (izuzetno teska upala pluca, 10 dana bolnice, alergija na apsolutno svu hranu ) mislim da je mnogo manja sansa da dobije autizam nego neke bolesti protiv kojih se vakcinise... a te bolesti ce se ponovo pojavljivati jer je sve vise nevakcinisane dece...
znaci, od dva zla izabrati manje...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:30:06   
Jekica_88
Moj brat ne priča, on komunicira sa nama tako što nam pokazuje šta želi, ima neki svoj jezik . Ide u dnevni boravak sa drugom autistčnom decom i sve ih poznajem, ima dece koja pričaju poprilično, poznajem jednu autističnu devojku koja čak sama dolazi u boravak baš je samostalna i lepo priča, ona ima blaži oblik, ali znam i teže slučajeve, bolje da ne pišem o tome jer je jako teško user posted image

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:36:50   
Jekica_88
Branki user posted image
Tek sad sam pročitala tvoj post sa predhodne strane user posted image . Znam kako ti je... Da li ste dobili dijagnozu ?

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:42:22   
vonavoj
Bubulence,od kupljene vakcine je imala takvu reakciju..a navodno nema bojazniuser posted image ..ja dajem drzavne!
I stvarno sam se naslusala svega za MMR,sto kazete biramo manje zlo i molimo Boga da bude sve ok...tj,budimo pozitivne!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:43:07   
branki*
jesmo..u palmoticevoj,sad u oktobru.posle toga isli privatno kod dr selakovic,oni ga vode pod drugom dijagnozom.no,svi ti poremecaji ponasanja se manje vise isto tretiraju i sva ta deca su jako razlicita,znas i sama,tako da,briga me za dijagnozu.bitno mi je samo da guramo napred nekako.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:49:08   
Jekica_88
Branki želim da ti dam jedan savet kojeg se na žalost moji roditelji nisu pridržavali od samog starta jer im je dugo trebalo to da prihvate, pogotovu tati. Ta deca mogu izuzetno da napreduju ako se sa njima radi, Vrlo je bitno dok su mali da se radi sa njima, da se vežba motorika, da se uči da bude samostalan, to je jako iscrpljujuće ali urodi plodom. Oni uvek funkcionišu šablonski, znači onako kako nauče, i veoma teško menjaju svoje navike. Jako su uporni kad nešto žele. Npr. moj Aca kad želi da se vozi motorom, tata mora da ga vozi nebitno da li je kiša, led, sneg, 10 puta dnevno, Jednostavno mora, jer kad nešto želi, on ŽELI i dok to ne dobije nema šanse da odustane. Navikavajte ga da se sam oblači, jede, kupa, obuva....To su jako bitne stvari.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:49:35   
bubulence

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Bubulence,od kupljene vakcine je imala takvu reakciju..a navodno nema bojazniuser posted image ..ja dajem drzavne!



pa da... i u bolnici su se svi slozili da je sve posledica vakcine (taj nas problem, ne autizam). i pulmolog, alergolog... njihovo objasnjenje je da od vakcine imunitet totalno opadne i zato dolazi do takvih stvari. za upalu plica ne znam , ali za alergiju sam i sama sigurna jer do tada nije imala nikakvih problema sa hranom i onda na jednom ne sme da jede cak ni krompir...


(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 12:57:02   
branki*
hvala,jekice puno.jeste,radimo aktivno od kako smo posumnjali da nije sve kako treba,a to je evo nesto vise od godinu dana,pisala sam sve u temi AUTIZAM.i ima napretka,nije da nema,cak i ponavlja puno reci za nama i imenuje predmete,ali nemamo govor u smislu komuniciranja jos uvek.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 13:02:43   
Jekica_88
user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 13:03:55   
Jekica_88
Ovo smo moj bata i ja :) Odlično Branki, samo budite uporni, to je najbitnije od svega i želim vam svu sreću ovog sveta user posted image user posted image

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 13:06:27   
branki*
divni ste,ti si divna sestra,cuvajte seuser posted image
imas ovde slike mog bozidara klik
hvala ti,i ja vama istouser posted image

< Poruku je uredio branki RR -- 28.1.2015 13:09:39 >


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Jekica_88)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Autizam zbog vakcina (?!)
28.1.2015 13:13:07   
Jekica_88
Pravi je maleni šećer user posted image user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here