|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 1:08:19   
Anoniman
Moj Luka ima svoju ekipicu sa kojima se igra svaki dan. Deca se upoznala u parku, sve ih čuvaju dadilje, dadilje se skompale i sve super funkcioniše. Po dadiljinim rečima, dele igračke, nema svađe, sve super. Vidim da Luka pozitivno priča kada ga pitam. Vidim da je srećan što se druže.
Danas je bila moja drugarica koja ima klinca 10 dana starijeg od Luke, družimo se redovno, znači nije da se ne znaju. Svaki put kada se nađemo, njima treba nekih 45min da počnu da se igraju - do tada se obično svađaju, tuku, sede nama u krilu. Međutim danas, šta god da je Uroš (drugaricin mali) uzeo, Luka je u suzama tražio da mu vrati jer je to njegovo. user posted image Nisam želela da popustim, mislim da nije dobro da drugrica uzme svom detetu i kaže "Daj Luki da ne plače". Plakao je nekih sat vremena, non-stop. A ja sam bila užasno besna.

Kako to rešiti?
Hoće to vrtić srediti kada ga na jesen upišem?
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 6:45:52   
Lu
Pa vjerojtno će se u vrtiću promijeniti stvari jer tamo nisu njegove nego zajdničke igračke,a opet s druge strane može zauzeti drugačiji stav prema svojim stvarima.
Ja stvarno neznam jer moj Roko čim dođe neko dijete u kuću vodi ga u svoju sobu da se igraju,a znao je naići na djecu koja njemu ne daju svoju igračku i onda mene pita a zašto mi mama ne da da se igramuser posted image
Ja stvarno tada ne znam što reći,pa mu skrenem pažnju na nešto drugo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 8:10:41   
Anoniman
ja sam cerku ucila da dijeli medjutim kad vidim kako drugi nece da dijele svoje igracke ja sam zauzela drugaciji stav i rekla ko tebi da svoju igrackicu daj i ti svoju.
Medjutim kako svako svoje dijete voli najvise, i kako sam dozivila hiljadu puta da roditelj hoce mom djetetu da oduzme njenu vlastitu igracku da njegovo djete ne cmizdri, ne dozvoljavam vise i ne dam pardona nikome, pa nije moje dijete siroce.
Mozete reci da sam grozna, ali na zalost roditelji su najveci krivci, i ako ce moje dijete biti izuzetak u nazovi "finom ponasanju" e nek onda bude jalijas i skrtica!
I jos nesto jako zanimljivo, cuvena recenica koju cujem, sreca pa je nisam dozivjela,
"ali on/ona ti nece vise nikad doci" ili "on/ona se nece vise igrati s tobom" naravno ako mu ne dadnes igracku!!!! Pa koje tu budala!!!

Sreca pa ima jednu drugaricu i jednog druga od rodjenja, s kojima stvarno nema problema, i lijepo se igraju, mada se desi da se po nekada haman pobiju oko igracke, ali kad skuze da niti jedna majka ne reaguje brzo se pomire.
I teta koja ih cuva i vodi u park, jednostavno ne dozvoljava da joj neko oduzima igracke, ako se mogu lijepo igrati nek se igraju. Inace teta ih pravo voli, od rodjenja i nju cuva, tako da je uvijek ako ne i previse na njenoj strani.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 8:21:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lenka sarajevo

"ali on/ona ti nece vise nikad doci" ili "on/ona se nece vise igrati s tobom"


Ovo sam ja juče izgovorila, ali u obrnutom kontextu od ovog koji si ti navela. U jednom momentu sam rekla da mu Uroš više neće doći ako on neće da da Urošu da se igra sa njegovim igračkama i ako ne prestane da urla.
Ovo mi se juče prvi put desilo, do sada su uvek delili igračke, nije bilo problema. Već sam rekla, bilo je rasprave, ali to smo lako rešavali, hvala bogu pa imamo  1000 autića, ne treba obojici baš taj crveni... ali juče... user posted image  Sve razmišljam - možda mu je bio takav dan user posted image  što nije opravdanje, ali već ne znam šta bih pomislila.

I ja sam ga vaspitavala da treba da deli sa drugarima, i toliko puta sam to valjda ponovila do sada, da kada mu kažem "Daj mi malo čokolade", on mi kaže "Da podelimo. Mi smo drugari" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 8:25:58   
Anoniman
ja se sjecam jedne recenice mojih roditelja koja je jako cesto bila upucena prema mom bratu i meni, a koju sam i ja pocela upotrebljavati i to jako cesto "zapsi kad si otiso/la negdje, ili tu i tu" user posted image user posted image user posted image user posted image pa sam smijesna samoj sebi user posted image a sve radi tih sitnih djecijih prepirki

medjutim tasho to je sve normalno, i to su te faze, i bas obojici u tom momentu treba ista maraka i ista boja autica!!! To je cudo!!!



(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 8:30:15   
Anoniman
Tu rečenicu i ja koristim. user posted image

Ma ne bih ja imala ništa protiv da se prepiru, otimaju... nek jači pobedi - i to treba da se nauči, da se bori za sebe. Ali čemu vika i suze. user posted image  Nas tri smo sedele i nismo mogle da pričamo. Drugarice su gledale u njega, pri tom su mi bliske drugarice, i meni je bilo neprijatno. user posted image  Toliko sam bila besna da sam mislila da ću ga tresnuti o zemlju. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 8:35:49   
NadaR
"zapsi kad si otiso/la negdje, ili tu i tu" 


Odlicno se sjecam te receniceuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 8:38:43   
Anoniman
e jbg... hiljadu puta mi se to desilo, vlastito dijete bi odlezala... ali sam prestala obracati paznju i na to, jednostavno prst u uho, i iskreno vise mi uopste nije ni neprijatno!!!
prije mi je najgore bilo ako izadjem negdje na kafu, pa kao sta ce neko misliti, ona skace, baca se, divlja, a sad uopste me ne zanima sta ce kakva mahalusa prokomentarisati, doduse idem u par kafana gdje nas jos konobari trpeuser posted image

otvaram novu temu

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 8:39:43   
Anoniman
"zapsi kad si otiso/la negdje, ili tu i tu"

ovo su izgleda svi roditelji upotrebljavali user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a sad i mi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 8:46:54   
Anoniman
Ma neeeeeee... nisam ja mislila da šta sada one misle o meni i mom detetu, ja znam da one mene i vole i da vole moje dete... a usput su obe trudne, a jedna ima i Uroša, tako da, nema tu ništa strano, nisu one prevrtale očima, njima je više bilo žao što plače. A ja hoću da kažem da mi je bilo skroz neprijatno, jer sam ih zvala na kafu a nisam uspela da sklopim prosto-proširenu rečenicu a ne složenu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 8:53:15   
Anoniman
ako cu te utjesiti do jedno njegove šeste godine neces je sklopiti draga moja tasho user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sta te briga bonicko, moja ti je glavna recenica "nek su zivi i zdravi"
a mos misliti kako je meni od mojih dugogodislnjih prijateljica niko nema dijete, ali oni moju obozavaju, pa onda je jos i podsticu na razne gluposti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Hoće/neće da deli igračke
12.3.2009 9:00:55   
Anoniman
Da, to ljudi bez dece rade. Onda ja kažem tom nekome "Nemoj molim te, ima on dovoljno svojih ideja i bez tih tvojih!" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Hoće/neće da deli igračke
6.3.2015 18:09:20   
mila83
Ja ne znam da je iko prosao bez ove faze. To je normalno.deca se jako vezu za svoje igracke, i u pocetku misle da ce ih neko uzeti ili oduzeti im.Ali ako se dete cesto igra u drustvu, pa mu se lepo objasni,vremenom se nauci. Moji nisu bas bili jako strasni po tom pitanju,jer je mala razlika izmedju njih, navikli su izmedju sebe da dele igacke i ne samo njih ....

naravno,bude pitanja tipa "A zasto da ja njemu dam,kad on nece da deli?"..e tu se snalazim kako umem,uglavnom kazem da bude primer tom detetu da vidi kako je to lepo...ako i tada to dete se dalje tako ponasa, i vidim da nema drugog resenja,stanem na stranu svog deteta kome je potrebna podrska u tom trenutku.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Hoće/neće da deli igračke
6.3.2015 18:45:22   
veselicaa
Kako kad i kako kome user posted image Nisam ja nesto tu iskljuciva,ne mislim da su deca sebicna ako ne zele da dele,prosto i oni imaju prava da nesto zadrze samo za sebe.Pa i ja ne bih delila nesto sto mi puno znaci,zasto da onda dete teram?

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Hoće/neće da deli igračke
6.3.2015 19:38:42   
mila83
Ja nisam za to da svoje dete rasplacem i stresiram po svaku cenu, da da nekom detetu svoju igracku kako bi drugo dete bilo zadovoljno ili taj roditelj da bi imao lepse misljenje....ma sve zavisi od situacije.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Hoće/neće da deli igračke
6.3.2015 19:41:04   
veselicaa

IZVORNA PORUKA: mila83

..ma sve zavisi od situacije.

user posted image

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Hoće/neće da deli igračke
6.3.2015 19:42:34   
Bibilib

IZVORNA PORUKA: veselica


IZVORNA PORUKA: mila83

..ma sve zavisi od situacije.

user posted image

user posted image slazem se

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Hoće/neće da deli igračke
6.3.2015 20:42:51   
isidora88
mateja deli svoje igracke, kad nam neko dodje rado daje svaku igracku bez obzira ako se on u tom momentu igra sa njom.user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Hoće/neće da deli igračke
9.12.2015 2:19:26   
bojana92
Danilo kako je kad raspolozen.:D Ima par igracaka sa kojima se samo on igra,nekad hoce da ih da bati,a nekad nece.Sto se tice ostalih igracaka sa kojima se ne igra puno njih daje bez problema.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Hoće/neće da deli igračke
9.12.2015 7:24:30   
m2m2
Uglavno deli igracke, mada se desava da kada neko dete uzme igracku, da bas on hoce sa njom da se igra, iako se sa tom igrackom nije mesecima igrao

(odgovor članu bojana92)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Hoće/neće da deli igračke
28.4.2017 12:00:28   
emicaa
Teodora j sad u fazi kad bi sa nekim podjelila sve,a nekome neda apsolutno nista.Juce se igra sa zaovinom djecom,sve sto Anastasija uzme Dora joj otima,a Andreju daje bez problema.I ako se sa necim bas zaigra i on hoce to uopste nije problem,njemu sve moze

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu m2m2)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Hoće/neće da deli igračke
28.4.2017 13:39:55   
suzi kju
Mi smo još male ali ako recimo Ema drži igračku a Andja hoće bas tu, pokuša da joj otme, pa kad ne uspe ona donese drugu,zamensku, da joj i uzme onu koju je htela.
Uglavnom se menjaju, i hoće da daju kada im zatražim ja ili muž ili sin pa drugarice.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Hoće/neće da deli igračke
23.6.2017 14:15:13   
Anck Su Nmaun
V je mali ali je u toj fazi user posted image
Cim neko uzme njegovu igracku ...bas je i on tu hteo i tako..otimanje.
Bice to zanimljivo u vrticu!

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Hoće/neće da deli igračke
23.6.2017 16:04:45   
krin 40
Kod mene je bilo "svako dete pesma za sebe".Videćemo kakav će Duci biti.S je bio i ostao duša.Sve bi dao.N ne bi ni dan danas nikom ništa dala.

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Hoće/neće da deli igračke
23.6.2017 16:21:36   
Anck Su Nmaun
Tako je i kod mojih starijih. T voli sve da deli , H je vec rezervisana po tom pitanju user posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here